-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abrion
senior tag
válasz rednifegnar #71450 üzenetére
megfelelőnek tünik de
Shipping AU $26.80
Order total AU $39.70
Ara kíváncsi lennék miért kerülhet 26 dollárba a kiszállítás többe mint a szalagkábel -
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Lenne egy láma kérdésem
Adott egy üvegbiztosíték, mérete: 3x10mm
Ezt lehet cserélni kerámia 5-6x20mm-esre?
ill. ez az eszköz nyákjá-ra van forrasztva, de mivel iec is lesz cserélve ami szintén tartalmaz biztosítékot, nem baj a 2 biztosíték egy körön? -
PHM
addikt
válasz detroitrw #71456 üzenetére
Aha, így már értem.
Szabályba épp nem ütközik, akár megteheted azt is, hogy az iec-be eggyel
nagyobb biztosítékot teszel, mint ami a nyákon van, csak épp ennek nincs
túl sok értelme. A másik, praktikusabb megoldás, hogy a nyákon lévő biztit
rövidre zárod és az iec-be teszel egy azonos áramú-gyorsaságú betétet.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
VIPowER
őstag
Szerintetek ha egy ilyen szivattyún ,60-70 fok közötti vizet akarok átszivattyúzni, mi történhet vele?
-
-
-
ekkold
Topikgazda
-
Janos250
őstag
Helló srácok!
Javaslata, ötlete kinek van itthon gyorsan beszerezhető AC 12V megoldásra?
Vettem ilyet karácsonyra, de nem vettem észre, hogy nem DC, hanem AC táp kell hozzá.
link
Mellesleg korábban vettem egy rövidebbet, azzal volt táp, de azt meg kinyírtam azzal, hogy ezt a hosszút rákötöttem. DC-ből esetleg lehet valahogy egyszerűen AC-t csinálni?
Kösz ha valaki tud valami javaslatot.Nem lehet valahogy mondjuk FET-tel polaritást forgatni?
Azt írják, hogy:
Drive Frequency:1000-2000HzFeszültségről nem találtam infót, remélem 12 V az is.
[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
válasz Lompos48 #71470 üzenetére
Igen, de alatta a hozzászólásokban tömegével, hogy AC kell neki. A hozzá árult inverter bemenete az valóban DC 12V, de olyat nem rendeltem. Most ugyan rendeltem, de mire az beér...
Fű vagyok az analóg technikához, de próbálok keresgélni a neten kapcs. rajz iránt, hátha. Valami PNP/NPN FET-es hasonlót találtam, de ott trafó is van, mert 220-at akar 12V-ból csinálni. Lehet, meg kell próbálni 1:1 trafóval, de fogalmam sincs mi lenne az eredmény.
link
Továbbá, hogy mekkora kondi, és tekercs kéne hozzá, ha 1 és 2 kHz közé kell essen a freki, mert ezt már valahol megtaláltam.[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
anorche1
őstag
Elektronika topicban megkerdeztem, de ott sajnos nem jott valasz
Itt viszont biztos hogy fogSziasztok!
Egy olyan kerdesem lenne, hogy van egy ilyen alis usb -s testerem: [link] (a feher)
Es egy ilyen fenykepezo aksi toltom: [link]Ha 1db aksit toltok vele, akkor a mero szerint egyik pillanatban tolt, a masikban nem. Tolt-nem tolt-tolt-nem tolt...
Ha 2db, akkor folyamatosan tolti, de ha jol sejtem egyik pillanatban az egyiket, masikban a masikat.
Ez csokkentheti az aksi ellettartamat? Vagy azoknak tokmind1?"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Janos250
őstag
válasz Jarod1 #71473 üzenetére
Jarod1 és VIPowER
Igen, de ez nem LED! Egyszer itt a prohardveren már írt is valaki róla, de nem találom, hiába keresem.
A hozzá való táp bemenete a 12V DC.
link
1000-2000 Hz közötti AC-t ad, de azt nem tudom, hogy milyen feszültségen, és azt se, hogy feszültség- vagy áramgenerátor kell neki.Q:
What is the assignment of the 12 V DC plug? Which pin is plus and which minus?
A :
it works on 12v AC not DC[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Van egy ilyen kapunyitó elektronikám Proteco Q60A
Pár napja nem működik a kapunyitás, az 1-es motor leolvasztja az elektronikában a hozzá tartozó 2A-es biztosítékot.
Az alábbi képen látható az 1-es motor bekötése, felfelé megy a motorba.
Szerintetek mitől olvadhat le a hozzá való 2 amperes biztosíték? A motor is Proteco.
A nem zöld-csíkos kábelek közül a középső elvileg a közös, a baloldali a nyitás a jobboldali pedig a zárás. a két szélsőt köti össze egy kondenzátor. hogyan lehetne kimérni? Van egy minimulti multiméterem
ui: vettem a házat, most néztem meg először mi lapul a kötődobozban.
-
vtechun
veterán
a minimulti:
alul látható a kondi, a baloldali ami az érintett motoré. Sajnos nem vagyok otthon, így nem tudok jobb képet csinálni. Ez így volt egyébként belegányolva a dobozba....kjani18: milyen izzóra gondoltál és hova kössem pontosan? köszi!
-
Janos250
őstag
Kösz, ezekkel a kódszavakkal (EL, electroluminescence, electroluminescent, inverter) már egy halom infó van neten. Jelenleg nem is az ára miatt, hanem azért próbálok megoldást találni, hogy karácsonyra kész legyen.Köszi mégegyszer!
Ha valaki másnak is lesz ilyen gondja, itt van egy video, ami ugyan nem a legpraktikusabb megoldás, de a lényege ott van:
https://www.youtube.com/watch?v=AcXHx5ikjM4
Ha valaki vagdosni és szerelni akarja:
link
link
link
link
linkAz amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
kjani18
őstag
válasz vtechun #71483 üzenetére
Kapunyitónál már találkoztam beázott, zárlatos motorral. A motor, a feszültségének megfelelő izzón keresztül nem veri ki a zárlat a biztosítékot, így ki tudod szűrni a hibát. Persze csak, ha motorhiba.
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Samus
addikt
válasz Hujikolp #71478 üzenetére
Kösd rá, és meglátod. Mivel kisebb feszültség, a legnagyobb baj, ami történhet, az, hogy nem világít. Áramgenerátoros valószínűleg a tápja, mint minden hasonló ilyen cuccnak, mennie kellene.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
tordaitibi
veterán
válasz vtechun #71483 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond, nem jellemző hogy egy kapunyitót milliméter pontosan kötegelnek az esztétika miatt. Megvallom becsületesen és sem szoktam nagy faxnit csinálni a bekötéskor, mentegetőzésképpen így pillanatok alatt lekövethető hogy mi honnan-hova megy. Egy gusztusos kábelkorbácsot meg fel kell boncolni ilyenkor.
Mivel kétmotoros vezérlőről van szó,
vagy kikötöd a hibás csatorna motorját,máris látni fogod, kimegy a bizti vagy sem,
vagy
első körben megcseréled a 2 kondit, ha a hiba maradt akkor nem kondi.
Másodikra megcseréled a 2 motor bekötéseit, ha így a másik biztit veri ki akkor motorhiba,
ha így marad a hiba ugyanazon a körön akkor vezérlő hiba, ekkor legvalószínűbb a motor relé beragadása vagy a kimeneti triak(ok) zárlata.Mindent fotózz vagy írj le egy papíra mert ha elkevered az irányokat akkor igen mókás tüneteket fog produkálni működéskor és csak csodálkozol hogy meg tud kergülni.
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
válasz tordaitibi #71489 üzenetére
köszi, igazán sokat segítettél, az biztos, hogy eléggé kattog (csak) az egyik relé, amikor produkálja a hibát. Ahová be vannak kötve a kábelek, lent 13-18-as "foglalat", azok hogyan "működnek"? ki lehet őket húzni felfelé, aztán úgy csavarozni, mint egy sorkapcsot? Mert így eléggé nehéz lehet hozzáférni
-
vtechun
veterán
válasz tordaitibi #71491 üzenetére
Oks, köszi. Az mire utalhat, hogy most télen nem nyílt ki annyira nagyra, mint korábban? Bár akkor se nyílt ki annyira amennyire engedné a kar, kioldott kuplunggal pl.
-
tordaitibi
veterán
válasz vtechun #71492 üzenetére
Az arra utal hogy nem enkóderesek s motorok, azaz az elektronika csak időre saccolja a megtett utat, az meg a hideg miatt lassuló mechanika miatt már kevés. Kapacitáscsökkent segédfázis kondenzátor is okozhat lassabb futást.
Mindent be lehet álítani, most nem néztem utána csak fejből írok, ez egy eléggé jó vezérlő, minden paramétere állítható, a legalapvetőbbek közé tartozik a futásidő, azon kell kicsit feljebb állítani. Nem emlékszek ez már digitális, asszem az, nem trimmerpotikkal kell hanem menüből. A manuálban minden részletesen benne van.A nyitási-zárási pontokat erősen ajánlott ütköztetni, azaz ne a mechanika határoljon mert akkor nagyon hamar tönkremegy, valamint így a vezérlőnek is nagy segítség mert könnyen betanulja, azonosítja a végpontokat. Már ha alkalmas rá, a nyomaték ézékelés segítségével.
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
válasz tordaitibi #71493 üzenetére
Hello! Az egyik képen látható, hogyan vannak bekötve a motorok. A feketét és a barnát annak függvényében fel kell cserélni, hogy balos vagy jobbos kapu nyílik először. A kaput nyitott kuplunggal félig kinyitottam, aztán zártam a kuplungot. 3-asával lehetett kihúzni a motorok bekötéseit, azaz azt csináltam, hogy simán felcseréltem a kettőt. Amivel annyit tettem, hogy így jobboldali kezdett először.
A jobboldali motor ment is szépen. Viszont a baloldali nem, búgott kicsit, aztán most nem az 1-es motor 2A-s biztosítéka ment ki, hanem a fő 5A-s - ez mondjuk lehet azért, mert végső állásba ért kinyitás tekintetében a jobboldali motor. Ebből azt szűröm le, hogy baloldali motornál nem stimmelhet valami - szorulhat? Egyébként a motor Proteco Aster.
Létezhet, hogy szétszedem, megmozgatom esetleg egy kicsit és utána működhet? Vagy ez jó eséllyel kuka? -
vtechun
veterán
válasz tordaitibi #71498 üzenetére
Oks. A 2-es motor ment felcserélt állapotban is. De ugye a kondenzátorok maradtak azonos motoron. Most még ki fogom próbálni, úgy, hogy a két kondit felcserélem, hátha azzal van a gond, az lenne a legolcsóbb megoldás
más:
a zárási pont az van ütköztetve, viszont a nyitási nincs. Mivel érdemes azt megcsinálni, hogy a térkövet se szedje ki a helyéről? Köszi! -
draco31
veterán
Hello!
Fúró akku átalakítás lesz.
Alkatrészek már meg vannak.
Csatlakozó az adapterhez.
Akku szint jelző.
DC-DC konverter.
És az elektronika.
4 cella kell, amik szintén meg vannak.
A kérdésem csak, az, hogy a DC-DC konverteren milyen értékeket állítsak be, illetve hány voltos legyen a betáp minimum?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Független Iphone Xr 128GB 87% Akku Red Hibátlan Dobozos
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Samsung Galaxy A3 2017 Leharcolt állapotban!
- iPhone 13 Starlight 256GB független + Apple Watch Series 2 KORREKT ÁRON!
- HP DL360 G9 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, P440 2GB RAID, ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest