- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
Hello!
Fúró akku átalakítás lesz.
Alkatrészek már meg vannak.
Csatlakozó az adapterhez.
Akku szint jelző.
DC-DC konverter.
És az elektronika.
4 cella kell, amik szintén meg vannak.
A kérdésem csak, az, hogy a DC-DC konverteren milyen értékeket állítsak be, illetve hány voltos legyen a betáp minimum? -
vtechun
veterán
válasz
tordaitibi #71498 üzenetére
Oks. A 2-es motor ment felcserélt állapotban is. De ugye a kondenzátorok maradtak azonos motoron. Most még ki fogom próbálni, úgy, hogy a két kondit felcserélem, hátha azzal van a gond, az lenne a legolcsóbb megoldás
más:
a zárási pont az van ütköztetve, viszont a nyitási nincs. Mivel érdemes azt megcsinálni, hogy a térkövet se szedje ki a helyéről? Köszi! -
-
vtechun
veterán
válasz
tordaitibi #71493 üzenetére
Hello! Az egyik képen látható, hogyan vannak bekötve a motorok. A feketét és a barnát annak függvényében fel kell cserélni, hogy balos vagy jobbos kapu nyílik először. A kaput nyitott kuplunggal félig kinyitottam, aztán zártam a kuplungot. 3-asával lehetett kihúzni a motorok bekötéseit, azaz azt csináltam, hogy simán felcseréltem a kettőt. Amivel annyit tettem, hogy így jobboldali kezdett először.
A jobboldali motor ment is szépen. Viszont a baloldali nem, búgott kicsit, aztán most nem az 1-es motor 2A-s biztosítéka ment ki, hanem a fő 5A-s - ez mondjuk lehet azért, mert végső állásba ért kinyitás tekintetében a jobboldali motor. Ebből azt szűröm le, hogy baloldali motornál nem stimmelhet valami - szorulhat? Egyébként a motor Proteco Aster.
Létezhet, hogy szétszedem, megmozgatom esetleg egy kicsit és utána működhet? Vagy ez jó eséllyel kuka? -
válasz
vtechun #71492 üzenetére
Az arra utal hogy nem enkóderesek s motorok, azaz az elektronika csak időre saccolja a megtett utat, az meg a hideg miatt lassuló mechanika miatt már kevés. Kapacitáscsökkent segédfázis kondenzátor is okozhat lassabb futást.
Mindent be lehet álítani, most nem néztem utána csak fejből írok, ez egy eléggé jó vezérlő, minden paramétere állítható, a legalapvetőbbek közé tartozik a futásidő, azon kell kicsit feljebb állítani. Nem emlékszek ez már digitális, asszem az, nem trimmerpotikkal kell hanem menüből. A manuálban minden részletesen benne van.A nyitási-zárási pontokat erősen ajánlott ütköztetni, azaz ne a mechanika határoljon mert akkor nagyon hamar tönkremegy, valamint így a vezérlőnek is nagy segítség mert könnyen betanulja, azonosítja a végpontokat. Már ha alkalmas rá, a nyomaték ézékelés segítségével.
-
vtechun
veterán
válasz
tordaitibi #71491 üzenetére
Oks, köszi. Az mire utalhat, hogy most télen nem nyílt ki annyira nagyra, mint korábban? Bár akkor se nyílt ki annyira amennyire engedné a kar, kioldott kuplunggal pl.
-
-
vtechun
veterán
válasz
tordaitibi #71489 üzenetére
köszi, igazán sokat segítettél, az biztos, hogy eléggé kattog (csak) az egyik relé, amikor produkálja a hibát. Ahová be vannak kötve a kábelek, lent 13-18-as "foglalat", azok hogyan "működnek"? ki lehet őket húzni felfelé, aztán úgy csavarozni, mint egy sorkapcsot? Mert így eléggé nehéz lehet hozzáférni
-
válasz
vtechun #71483 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond, nem jellemző hogy egy kapunyitót milliméter pontosan kötegelnek az esztétika miatt. Megvallom becsületesen és sem szoktam nagy faxnit csinálni a bekötéskor, mentegetőzésképpen így pillanatok alatt lekövethető hogy mi honnan-hova megy. Egy gusztusos kábelkorbácsot meg fel kell boncolni ilyenkor.
Mivel kétmotoros vezérlőről van szó,
vagy kikötöd a hibás csatorna motorját,máris látni fogod, kimegy a bizti vagy sem,
vagy
első körben megcseréled a 2 kondit, ha a hiba maradt akkor nem kondi.
Másodikra megcseréled a 2 motor bekötéseit, ha így a másik biztit veri ki akkor motorhiba,
ha így marad a hiba ugyanazon a körön akkor vezérlő hiba, ekkor legvalószínűbb a motor relé beragadása vagy a kimeneti triak(ok) zárlata.Mindent fotózz vagy írj le egy papíra mert ha elkevered az irányokat akkor igen mókás tüneteket fog produkálni működéskor és csak csodálkozol hogy meg tud kergülni.
-
-
Janos250
őstag
Kösz, ezekkel a kódszavakkal (EL, electroluminescence, electroluminescent, inverter) már egy halom infó van neten. Jelenleg nem is az ára miatt, hanem azért próbálok megoldást találni, hogy karácsonyra kész legyen.Köszi mégegyszer!
Ha valaki másnak is lesz ilyen gondja, itt van egy video, ami ugyan nem a legpraktikusabb megoldás, de a lényege ott van:
https://www.youtube.com/watch?v=AcXHx5ikjM4
Ha valaki vagdosni és szerelni akarja:
link
link
link
link
link -
vtechun
veterán
a minimulti:
alul látható a kondi, a baloldali ami az érintett motoré. Sajnos nem vagyok otthon, így nem tudok jobb képet csinálni. Ez így volt egyébként belegányolva a dobozba....kjani18: milyen izzóra gondoltál és hova kössem pontosan? köszi!
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Van egy ilyen kapunyitó elektronikám Proteco Q60A
Pár napja nem működik a kapunyitás, az 1-es motor leolvasztja az elektronikában a hozzá tartozó 2A-es biztosítékot.
Az alábbi képen látható az 1-es motor bekötése, felfelé megy a motorba.
Szerintetek mitől olvadhat le a hozzá való 2 amperes biztosíték? A motor is Proteco.
A nem zöld-csíkos kábelek közül a középső elvileg a közös, a baloldali a nyitás a jobboldali pedig a zárás. a két szélsőt köti össze egy kondenzátor. hogyan lehetne kimérni? Van egy minimulti multiméterem
ui: vettem a házat, most néztem meg először mi lapul a kötődobozban.
-
Janos250
őstag
válasz
Jarod1 #71473 üzenetére
Jarod1 és VIPowER
Igen, de ez nem LED! Egyszer itt a prohardveren már írt is valaki róla, de nem találom, hiába keresem.
A hozzá való táp bemenete a 12V DC.
link
1000-2000 Hz közötti AC-t ad, de azt nem tudom, hogy milyen feszültségen, és azt se, hogy feszültség- vagy áramgenerátor kell neki.Q:
What is the assignment of the 12 V DC plug? Which pin is plus and which minus?
A :
it works on 12v AC not DC -
anorche1
őstag
Elektronika topicban megkerdeztem, de ott sajnos nem jott valasz
Itt viszont biztos hogy fogSziasztok!
Egy olyan kerdesem lenne, hogy van egy ilyen alis usb -s testerem: [link] (a feher)
Es egy ilyen fenykepezo aksi toltom: [link]Ha 1db aksit toltok vele, akkor a mero szerint egyik pillanatban tolt, a masikban nem. Tolt-nem tolt-tolt-nem tolt...
Ha 2db, akkor folyamatosan tolti, de ha jol sejtem egyik pillanatban az egyiket, masikban a masikat.
Ez csokkentheti az aksi ellettartamat? Vagy azoknak tokmind1? -
Janos250
őstag
válasz
Lompos48 #71470 üzenetére
Igen, de alatta a hozzászólásokban tömegével, hogy AC kell neki. A hozzá árult inverter bemenete az valóban DC 12V, de olyat nem rendeltem. Most ugyan rendeltem, de mire az beér...
Fű vagyok az analóg technikához, de próbálok keresgélni a neten kapcs. rajz iránt, hátha. Valami PNP/NPN FET-es hasonlót találtam, de ott trafó is van, mert 220-at akar 12V-ból csinálni. Lehet, meg kell próbálni 1:1 trafóval, de fogalmam sincs mi lenne az eredmény.
link
Továbbá, hogy mekkora kondi, és tekercs kéne hozzá, ha 1 és 2 kHz közé kell essen a freki, mert ezt már valahol megtaláltam. -
Janos250
őstag
Helló srácok!
Javaslata, ötlete kinek van itthon gyorsan beszerezhető AC 12V megoldásra?
Vettem ilyet karácsonyra, de nem vettem észre, hogy nem DC, hanem AC táp kell hozzá.
link
Mellesleg korábban vettem egy rövidebbet, azzal volt táp, de azt meg kinyírtam azzal, hogy ezt a hosszút rákötöttem. DC-ből esetleg lehet valahogy egyszerűen AC-t csinálni?
Kösz ha valaki tud valami javaslatot.Nem lehet valahogy mondjuk FET-tel polaritást forgatni?
Azt írják, hogy:
Drive Frequency:1000-2000HzFeszültségről nem találtam infót, remélem 12 V az is.
-
-
VIPowER
őstag
Szerintetek ha egy ilyen szivattyún ,60-70 fok közötti vizet akarok átszivattyúzni, mi történhet vele?
-
PHM
addikt
válasz
detroitrw #71456 üzenetére
Aha, így már értem.
Szabályba épp nem ütközik, akár megteheted azt is, hogy az iec-be eggyel
nagyobb biztosítékot teszel, mint ami a nyákon van, csak épp ennek nincs
túl sok értelme. A másik, praktikusabb megoldás, hogy a nyákon lévő biztit
rövidre zárod és az iec-be teszel egy azonos áramú-gyorsaságú betétet. -
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Lenne egy láma kérdésem
Adott egy üvegbiztosíték, mérete: 3x10mm
Ezt lehet cserélni kerámia 5-6x20mm-esre?
ill. ez az eszköz nyákjá-ra van forrasztva, de mivel iec is lesz cserélve ami szintén tartalmaz biztosítékot, nem baj a 2 biztosíték egy körön? -
Abrion
senior tag
válasz
rednifegnar #71450 üzenetére
megfelelőnek tünik de
Shipping AU $26.80
Order total AU $39.70
Ara kíváncsi lennék miért kerülhet 26 dollárba a kiszállítástöbbe mint a szalagkábel
-
rednifegnar
senior tag
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kerdesem lenne, hogy van egy ilyen alis usb -s testerem: [link] (a feher)
Es egy ilyen fenykepezo aksi toltom: [link]Ha 1db aksit toltok vele, akkor a mero szerint egyik pillanatban tolt, a masikban nem. Tolt-nem tolt-tolt-nem tolt...
Ha 2db, akkor folyamatosan tolti, de ha jol sejtem egyik pillanatban az egyiket, masikban a masikat.
Ez csokkentheti az aksi ellettartamat? Vagy azoknak tokmind1? -
And
veterán
Az EEPROM ugye tipikusan olyan adatok tárolására való, amelyeket a tápfeszültség eltűnésekor is szeretnénk megőrizni. Egy 'passzív', csak adatmegjelenítésre szánt kimeneti eszköz esetén ennek szvsz. nincs nagy jelentősége. Már csak azért sem, mert az egész kijelző kócerájt szokásosan egy kontroller eteti adatokkal, abban meg úgyis előfordul valamekkora méretű belső adat-eeprom. Ezért nem is tiszta teljesen, hogy mire gondolsz a kijelzőre vonatkozó adatok alatt.
-
Abrion
senior tag
Hali
Ara lennék kíváncsi hol tudnék ilyen szalagkábelt venni "AWM E118077 2896 80C VW-1" 10 pines, a neten csak 8 és 12 pinest látok -
Alu
senior tag
"A kisebb méretű és felbontású Enhanced-típusokban grammra ugyanakkora a RAM és az órajel is, mint a Basic-ekben. A flash sem mindegyik típusnál nagyobb az előbbi sorozatban."
Valóban, sajnos nem fogalmaztam elég pontosan. A 3,5" és 4,3" méretű modellekre gondoltam, ugyanis ezek között próbálok döntésre jutni.
EEPROM -nak van valami gyakorlati haszna? Mikrovezérlő alkalmazása esetén annak eepromjába is tudom menteni a kijelzőre vonatkozó adatokat, amiket indulásnál le tudok küldeni neki. Vagy rosszul gondolom? -
And
veterán
A Nextion legnagyobb előnye az ára. Pár hete megjött az első példány (a legolcsóbb Basic 2,4"-es kivitelből), de közvetlen tapasztalatom még nincs vele, csak a szimulátorban gyúrtam kicsit, a soros protokollt próbálgatva. A 4D-vel jóval többet foglalkoztam, azzal sikerült odáig eljutnom, hogy teleírtam a programtárát (ami nem volt annyira nehéz, mert nem túl nagy). A Nextion ebből a szempontból jobb, jóval nagyobb a tárhely még az alaptípusban is, ezért többféle grafikus elem, fontkészlet, stb. fér el benne. Viszont 'hagyományos' szekvenciális programvégrehajtást nem támogat, mivel úgymond 'HMI' (viszont nagyon erőltetve lehetne egy ipari HMI-hez hasonlítani), csak eseményvezérelt script-eket lehet futtatni rajta. Ez nem mindig előnyös.
"Annak utána jártam, hogy az Enhancedben nagyobb a ram, gyorsabb a processzor és van benne EEPROM, tehát kvázi mindenben jobb a Basichoz képest."
A kisebb méretű és felbontású Enhanced-típusokban grammra ugyanakkora a RAM és az órajel is, mint a Basic-ekben. A flash sem mindegyik típusnál nagyobb az előbbi sorozatban. De ha tényleg csak minimális oldalszám és grafika kell, a lényeg pedig néhány változó ciklikus megjelenítése, akkor nem hiszem, hogy nagyon korlátozva lennél a Basic-sorozattal. Az SD-foglalat meg nagyon jól mutat a Basic/Enhanced-en, csak kár, hogy nem jó semmire a firmware upgrade-en kívül. -
Alu
senior tag
Köszönöm! Fő szempont az ár lenne, de ezek szerint a Nextionnál olcsóbban nem fogok találni hasonló kijelzőt. A Nextionnál maradva van esetleg tapasztalatod a Basic, illetve az Enhanced típusok valamelyikével? Annak utána jártam, hogy az Enhancedben nagyobb a ram, gyorsabb a processzor és van benne EEPROM, tehát kvázi mindenben jobb a Basichoz képest. De egy 3-5 oldallal rendelkező programnál, ahol max 2 oldalon lenne 6-8 db érték kijelzés ~200ms -es frissítéssel 4,3" -os kijelzőn vajon érzékelhető lenne a két modell közti sebesség különbség?
-
szjoci
őstag
válasz
szjoci #71434 üzenetére
Jelentem alássan, valaki már szétszedhette előttem a tévét, mert az lcd mögött lévő lapok (diffúzor, fényvisszaverő,stb) fejjel lefelé voltak visszatéve... Megfordítva már teljesen homogén a háttérvilágítás. Szóval ha a tejszínű műanyag lapot leveszem, akkor alatta egy fémszínűnek kell lennie.
-
And
veterán
Például a 4D Systems gyárt hasonló intelligens kijelzőket, azok szerkesztőprogramja is tud grafikus elemekkel dolgozni, bár natívan programozva hatásosabb. Ráadásul ez utóbbi képessége ingyenesen hozzáférhető, a kezelőprogram egyes funkciói ugyanis csak regisztráció és fizetés után érhetők el. A TME forgalmazza ezeket, de sajnos a Nextion típusoknál drágábbak. A touch támogatása ugye nem kizáró ok? Csak mert sokkal drágább nem lesz tőle a kijelző, használni meg nem kötelező.
-
Alu
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy tudnátok ajánlani olyan Nextion termékhez hasonló kijelzőt, amivel ugyan úgy soros vonalon tudok kommunikálni és esetleg hasonló szerkesztő program is van hozzá, ellenben nem érintőkijelzős? Egy folyamatban lévő projekthez keresek ilyen kijelzőt megfizethető áron, lehetőleg 3,5 - 5" között. Nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni ebben!
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Led háttérvilágítást javítottam lcd TV-n, pár ledet ki kellett cserélni. Összerakva a tv-t látszanak halványan a ledek, pedig az lcd mögött lévő műanyag lapokat direkt szét se szoktam szedni, egyben kiemelem és egyben rakom vissza. Egyre tudok gondolni, bár nem tudom hogy számít-e: nem jegyeztem meg hogy melyik az alja-teteje, és szimmetrikusan vannak rajta a fülek... Ergo elképzelhető, hogy 180°-kal elforgatva raktam vissza. Ez okozhatja ezt a hibát, vagy van más ötletetek?
Köszönettel, Joci
-
mezis
félisten
Miután a motorjával kb 30perc alatt teljesen lemerítettem az akkumulátorát (kisebb fokozatban), bő 3 óra kellett a teljes feltöltéshez. Katalógus szerint 4 óra kellene. Akár az is lehet, hogy az elektronok száma alapján még kb 75%-os a kapacitása, talán egy enyhe frissítés is volt ezzel a merítgetéssel/töltéssel, de nem hiszem hogy a nagyobb áramot tartósan ki tudná adni. Nem szórakozom tovább vele, megy vissza az ismerősnek. Sokat megtudtam az Li akkumulátorokról, köszönöm az információkat, tippeket, segítséget !
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Barret001 #71429 üzenetére
Javasolnék hozzá elektromos kerékpárt, az ugyanilyen sz..ás, ha nem nagyobb. 3 év után vehetsz 110000-ért új akkupackot. Több pénzt fogyaszt, mint bármilyen robogó.
Nem jók még ezek az akku-k, még az elektromos autókban felhasznált is gyerekcipőben jár ahhoz képest, hogy milyen lenne legalább mondjuk az elfogadható. A mérés, a javítás ugyanúgy gyerekcipő. -
mezis
félisten
válasz
Barret001 #71423 üzenetére
Megejtettem a nagy áramú (üzem közbeni) tesztet.
Akkupakk teljesen feltöltve, 24,5V.
Porszívó kis teljesítményen működtetve: 23,5V.
Egy perc üzem után felkapcsoltam a magasabb fokozatba: feszültség pár másodperc után 20V és az elektronika lekapcsol. Feszültség visszakúszik 23,5V-ra, kis teljesítménynél leesik 23,1V-ra.
5 perc múlva 22,1V
Újabb 5 perc üzem: 21,5V és már villog az elektronika piros LED-je, hogy már nem fogja sokáig bírni.
Újabb 5 perc: 20,9V
Újabb 5 perc: 20,4V
Még 5 perc: 20,1V és az elektronika lekapcsolt. Feszültség lassan visszakúszik 21,1V-ra.
A 6 cella feszültsége 3,51 - 3,56V, az alacsonyabb értékek a mély merülésből visszahozott celláknál.
Nem hiszem hogy a 200 - 400W-os motornál lenne valami hiba.
Talán fél évet használhatták.
Itt a karácsony, lepjétek meg családotokat akkumulátoros porszívóval,és vegyetek hozzá rögtön tartalék akkumulátort is! 20A-eset!
-
törölt tag
https://azsiacenter.com/elektronika/400w-12v-hifi-audio-erosito-mp3-deluxe-auto-17511.html
Sziasztok! Van egy nagyon jó hangszórókészlettel redelkező Soundbarom,melynek az elektronikája tönkrement,és nagyon drága lett volna a javítása.
Gondoltam egy fennt linkelt erősítőt beletennék, vagy a hátára kötném, arra jó lenne,hogy a tv gyári hangjánál jobb hang legyen.
Ehhez a kis erősítőhöz milyen tápot ajánlanátok,ami egyszerű,és elég teljesítményű lenne. Nem vagyok nagy elektronokai zseni, de azt gondolom,hogy a ráírt 400 W, az csak kamu.
Így ennek tudatában kérnék szépen javaslatot.
De akár komplett megoldás is érdekelne. Egy 10-est szánnék a projectre. -
-
mezis
félisten
válasz
Barret001 #71423 üzenetére
Köszönöm, a Samsung akku adatlapját láttam, a 20A-ert is.
Nagyobb áramhoz találtam 24V/75W-os (HM) izzót. Pár perc után azért kellett félbe szakítanom, mert az izzó annyira átforrósította a csipesz, hogy a csipesz műanyag burkolata kezdett füstölni.
Valóban azért kezdtem foglalkozni a porszívó résszel, hogy a motor működése közben tudjak feszültséget mérni.aryes: végig hideg maradt, de 1 óra múlva már feltöltődött teljesen.
-
-
-
-
mezis
félisten
válasz
tordaitibi #71404 üzenetére
Terheléses méréseim: (a terhelések csak néhány másodpercig tartottak)
A töltő 4,1V-ig töltött összesen 24,5V-ra.
Egy-egy cellát 2,2A-el terhelve, a cellák feszültsége 4V-ra esik, aztán visszaáll 4,08V-ra.
A 24,3V-ra csökkent akku csomagot 6,5A-el terhelve a feszültség 23,1V-ra csökken.
A terhelés megszünte után rövid idő alatt ismét 24,3V a 6db akku feszültsége, az egyes akkuk feszültsége 4,06 - 4,04V közötti. Annak a 3-nak is, amelyik mély alvásban volt.
Nem erre számítottam, azt hittem hogy a 3 álomszuszék feszültsége drasztikusan csökkenni fog.
Lehet, hogy a porszívó motor vezérlő áramköre hibás ? -
válasz
Barret001 #71409 üzenetére
"Ha rövid ideig marad úgy"
A történet nem tért ki arra, meddig voltak koppon a cellák. Pár óra még nem számít, pár nap már igen.
Nekem egy powerbank héj van megtöltve 0-ra merült laptop cellákkal, több hónapig voltak 0-n, mégis a névleges kapacitásuk kb felét tudják. Kicsit melegszenek töltéskor, persze, nem mondom, hogy ez egészséges. -
Barret001
addikt
-
mezis
félisten
válasz
Igen, ez lehet a probléma. A tejes lemerítés után a saját töltője mostanra jelzett teljes feltöltöttséget, de a cellák feszültsége csak 3,9V körüli lett, a csomag 23,5V.
Kisebb fordulatszámon használva 21,5V-ra csökkent a feszültség, nagyobb fordulaton meg 20,5V-ot még láttam a műszeren aztán lekapcsolt.Ezek szerint az Li ion akkuk ugyan elöregedett állapotban is feltölthetők 4,2V-ra, de a megnövekedett belső ellenállásuk miatt nagyobb áram leadására már nem képesek ?
-
Barret001
addikt
válasz
Ott a pont
Nem mindegy a terhelő áram mértéke! Halott cellák betérdelnek,elektronika tilt. Ezt üzem közben szépen ki lehet mérni!
-
A probléma hogy Te 0,4A a porszívó meg ennek a többszörösével terhel.
Szépen beesik 1 vagy akárhány cella feszültsége és lelövi a védelem az egészet.
Mint az a gépkocsi indítóakku ami képtelen megmozdítani a motort, de a kisrádiódat 3 napig működteti.
1-2C körül teszteld, tuti hogy fél perc alatt meghal a pakk. -
mezis
félisten
Cellánként mérem a feszültségeket.
A porszívó úgy került hozzám, hogy a 6 cellából 3-nak a feszültsége 4,2V volt, 3-nak viszont indössze 0,4V.
A saját töltés vezérlője semmit nem csinált, nem kezdett el tölteni.
Ezt a három cellát külső áramforrásról 0,5A-el feltöltöttem 4,2V-ra.
Ezek után a saját töltése teljes feltöltöttséget mutatott. Ezután következett a rövid idejű működés/feltöltés. Én is arra számítottam, hogy a 3 mélymerült akku miatt van a rövid működés. Saját töltőjével feltöltöttem, és ezután kezdtem meríteni, cellánként feszültséget mérni. Bő 2000mAó-ig együtt voltak a cella feszültségek, aztán a gyengébb cellák közül az egyiknek leesett 0,9V-ra, és már a legizmosabbak is csak 2,7V-on voltak.A töltés vezérlője egyben kezeli a 6 cellát, nincs hőszenzor sem, bár majdnem akkora az elektronika mint egy kisebbfajta PC alaplap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűnyíró topik
- Hálózati / IP kamera
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓ MONITOROK
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest