Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoke12
őstag
válasz
CPT.Pirk #68965 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Egész meglepő, de amikor kikapcsoltam a forrasztó állomást, megszűnt a zaj.
Majd a Rádió 1-et még mindig sikerült befogni, így a poti házát is testeltem.Végül találtam itthon egy mikrofont és rákötöttem.
Most nincs zaj, működik, bár lehetne még hangosabb.
3,7 voltos lipo akksim van. Valószínűleg 5v-tal jobban szólna. Próbáltam csökkenteni az ellenállást a mikrofonnál, de torzítani kezdett, illetve egy idő után már nem is működött.
Ha ezen tudnék javítani, az nagyon jó lenne.
Itt a jelenlegi állás: -
darvinya
titán
válasz
csabyka666 #69018 üzenetére
Ezzel a pontosabb leírással, már tényleg egyértelmű, hogy akku cellazárlatos vagy döglött akku pakkban 1-2 cella.
Ezen csak új pakk segít, más semmi.
Mondjuk az új gép szénkeféjének szikrázása sem jó motorra utal.
Az igaz, hogy kommunátor szikrázik, de jó motor esetén ez nem is látható.
Szóval itt egész géppel gond van.Helyedben visszavinném és cseréltetném.az egész gépet.
-
válasz
darvinya #69017 üzenetére
Ez az, amit nem tudok, hogy egyáltalán meddig volt feltöltve. Van rajta kis ledes jelző, amikor húzom neki, akkor 3-2 majd 1 csíkra esik vissza, szóval most tuti le van merülve.
Gép gond lenne? Nem tudom sajnos másik akksival megnézni...
Bocsi, lehet nem volt egyértelmű - a fúró kikapcsolt, de kis pihenő működött, de hamar kikapcsolt megint.
Azt megfigyeltem, hogy amikor a "gázt" visszaengedem, hirtelen nagyot szikráznak a szénkefék, de ez ilyen volt amikor kibontottam, akkor is. -
darvinya
titán
válasz
csabyka666 #69016 üzenetére
Próbálkozhatsz töltő csodákkal, de Másnap dolgoztunk vele kb 2 órát, de nem folyamatosan, bútorokat szedtünk szét, csavarok kihajtására használtuk. A fúró egyszercsak kikapcsolt,…
Ez nem töltő és akku hiba lesz, mikor hirtelen lekapcsol és még akku merülés hang sincs gép használat közben.
Ez bizony gép hiba lesz.
Gyári töltő meg feltöltött akkuba többet nem tud bele rakni, azaz semelyik töltő sem fog. -
válasz
gyenesmartin #69015 üzenetére
Sajna másik nincs, max megpróbálom az IMAX töltővel feltölteni, hátha csak annyira le van merülve, hogy a sajátja 18V-osnak gondolja.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
csabyka666 #69014 üzenetére
Töltő szinte biztos hogy jó.
Másik akkud van?
A töltő csak akkor fogja leadni a feszültséget, ha az akkumulátorban lévő bms megengedi a töltést. -
Na most akkor melyik a helyes?
Kipróbáltam egy másik (ugyanolyan 20V Parkside) töltővel, de ugyanaz, mindkét LED villog, a töltőn nagyságrendileg ugyanazt a feszültséget tudom mérni.
-
Tamy
senior tag
válasz
csabyka666 #69005 üzenetére
"A töltő + és - kivezetése között 2V körüli feszültség mérhető..."
Innentől fogva én a kérdést se értem, az a töltő tuti rossz.
-
Attix70
aktív tag
válasz
csabyka666 #69007 üzenetére
Az hogy 20V van ráírva nem jelenti azt, hogy annyinak kell lenni. 5 cella van benne, 4.2V/cella az általános max töltőfesz de léteznek 4.35V/cella feszültségüek is (ezekbe gondolom nem ilyenek vannak mert drágábbak). Egy normálisabb cellát akár 2.5V-ig is le lehet meríteni (nem szokták ennyire), ergo a 18.5V nem kevés. Lehet akku hiba de már találkoztam hibás töltővel is (Parkside 20V).
-
Jarod1
veterán
válasz
gyenesmartin #69006 üzenetére
20 V os akksin a 18,5V terhelés nélkül már nem jó...
vidd vissza Garanciába ne szedd szét mert akkor ugrik a gari... -
válasz
tordaitibi #69008 üzenetére
Igen, ez lesz, csak ki akarom zárni a töltő hibáját, szóval az a kérdés, miért nem tölti a gyárija. Ha a töltő rossz, veszek hozzá inkább, mert a gari hosszú folyamat...nekem meg mielőbb kellene a gép. Amíg dolgozott, nagyon jól dolgozott, de úgy érzem, a gyári feltöltéssel használtuk, a töltő nem töltötte abszolút.
Az IMAX töltővel fel tudom tölteni úgy, hogy ha csak a + és a - kivezetésre kapcsolom rá? Vagy kell hozzá az ID is? Vagy csak állítsak be egy kapacitás limitet, mondjuk 2Ah-s az akku, és beállítok 1000mA-t, ahol lekapcsoljon?
-
válasz
csabyka666 #69007 üzenetére
Nem keves a 18,5V.
5 cellas a pakk azaz 15-21 V kozott lehet.
Vidd vissza, ha mar nem lenne garis akkor eltokoreszhetnel vele de igy nincs ertelme. -
válasz
gyenesmartin #69006 üzenetére
20V-os az akksi, szerintem a 18.5V az kevés az egész pakkra. Szét nem szedem, mert akkor ugrik a gari, csak amíg nem hoznak másikat, hátha fel lehetne éleszteni annyira, hogy használni tudjam, aztán akkor kiderül, hogy az akksi vagy a töltő rossz-e. Bár 18,5V-ot nem tudom, el kellene-e kezdenie tölteni egyáltalán.
Azért gondoltam az IMAX töltőre, hogy hátha az megindítja. -
gyenesmartin
őstag
válasz
csabyka666 #69005 üzenetére
Szét kéne szedni az akkut és megmérni minden cella feszültségét. Olyan, mintha az egyik nagyon lemerült volna. 18.5v még jó, elvégre 18v-os az akku.
-
Üdv mindenki!
Vásároltam a Lidl-ben egy Parkside Cordless Drill PABS 20-Li D4 akkus fúrót. A gép maga szuper, de lehet kifogtam egy akkuhibás példányt?! Amikor megvettem, felraktam töltőre, de igazából nem is figyeltem a LED-eket (úgyis lekapcsol magától), pár órát fenn volt, majd betettem a gépbe. Másnap dolgoztunk vele kb 2 órát, de nem folyamatosan, bútorokat szedtünk szét, csavarok kihajtására használtuk. A fúró egyszercsak kikapcsolt, gondolom letiltott az elektronika. Kicsit vártunk vele, akkor megint ment, de üresjárásban is pár másodperc után lekapcsolt, szóval nem nyektettük. Furcsállottam, hogy ennyit bírna csak, de feltettem töltőre az akksit, viszont a gyári töltő nem tölti. Alapesetben ahogy a linkelt videóban is mutatja, úgy kellene világítania töltéskor, de itt egyszerre villog mindkettő - nem kezdi el a töltést.
Üresjárásban a 20V-os akksin 18.5V mérhető, gondolom ezért nem indítja meg. A töltő + és - kivezetése között 2V körüli feszültség mérhető, a + és az ID között 0.75V, az ID és a - között 4.96V.A termék garanciális, de az a kérdés, hogy az akksi nem jó, vagy a töltő? Van egy IMAX B6 okostöltőm, az tud tölteni 20V Li-Ion akksit, de az ID kivezetést nem tudom hova kötni - vagy az csak a leállításért felelős?
Mit gondoltok? Köszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Fotós táska, átalakítható rekeszekkel
- Blitzwolf BW-i100 töltő, fehér 120W
- Kingston KC2000 500GB M.2 PCIe (SKC2000M8/500G)
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / 3070 3080 3090 4070 4080 4090 Ti Super / AMD-hez is!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest