Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
válasz
Lompos48 #11889 üzenetére
A BC 548B és BC550B meccs az utóbbié lesz, 30/50V max VCE feszültséggel és 100/200mA max kollektorárammal. De ennek ebben az esetben abszolút semmi jelentősége nincs.
Ha jól értem, akkor a BC550B bizonyos paraméterekben jobb mint a BC548B, de a fent említett áramkörben ez teljesen elhanyagolható.Ami fontos a B betű a típusjelzésben, ami az áramerősítés (hFE) szerinti osztályozást tükrözi. Ha mást használsz valószínű újra kell számolni az ellenállásokat, hogy a szinkronjelek szintjei ne csússzanak el úgy, hogy a komplex jel ne álljon jól össze.
Szóval amire nekem kell, arra jó. Ha nagyobb áramerősítésűt használnék, akkor eltolódnának az arányok amennyiben nem számolnám újra az ellenállásokat.Ha nem érzed tolakodásnak akkor csak röviden megmondanád, hogy a max VCE feszültség és a kollektoráram kifejezések mit takarnak és hogy ebben a konkrét esetben hogyan közösödnek a szinkronjelek?
Az eddigi válaszaidért pedig nagyon hálás vagyok.
Jó dolog újat tanulni.Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Renault, Dacia topik
- Egy hónap múlva robog be az új 3 nm-es Dimensity
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Politika
- További aktív témák...
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Használt laptopok piaci ár alatt
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Playseat Challenge + Logitech G920 + H-váltó + TrueBrake mod
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés akár 2105 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest