- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED monitor topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Volkov #11307 üzenetére
Erre gondoltam, eddig rendben.
Tovább spekulálok, mert nem találtam meg a TO220-as tok termikus ellenállását (Rth). Próbálom úgy megközelíteni, hogy az a borda, amit rászereltél kb. akkora felületnek felel meg, mint egy TO3 tok önmagában, aztán még feltételezve pasztát, sima felületeket stb.
Ha innen indulunk ki és elfogadjuk, hogy az áram annyi, amennyit írsz, akkor az IC által disszipált teljesítmény (12.32-6.3)x0.36=2.1672W. Az adatlapból kinézett Rth érték a TO3 toknál Rth(Junction-to-Ambient) 39C/W, ami a kiszámolt teljesítménynél 84.52C hőmérsékletkülönbséget jelent a környezethez képest. Tehát a 100-at simán meghaladja. És ez ennél csak rosszabb lehet. Gondolom a LED-ek sem hidegek. Gyanúsan fényesek!
És "elsiklottál" az előtétellenállások kérdése fölött. Mindemellett nagyon szépen világítanak, de meddig? Kondenzátor fölösleges.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest