- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Computex 2025: megfrissült a Cherry kapcsolókínálata
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #41999 üzenetére
További érdekesség: eddig egy 250-es winyó volt a gépükben win7-el, amivel probléma volt, én pedig egy 80-ast tettem bele tesztképpen, amire 8.1-et telepítettem. Most mindkettő be van kötve, és az imént hirens-el lefuttattam a dos-os hd sentinel verziót, a 250-es adatait egyáltalán nem tudta lekérni, a 80-ast rendben találta. Ezután 2. vagy 3. próbálkozásra sikerült bebootoltatni a 8.1-et (BIOS AHCI disabled után, pedig telepítéskor be volt kapcsolva), és az alatt is indítottam egy hd sentinelt, a 250-esről szintén nem tudott adatokat lekérni (kondíció, teljesítmény és hőmérséklet is ? volt, majd elindítottam a 80-ason egy részletes öntesztet, mialatt az futott magához tért a 250 is, és már szolgáltatott adatokat magáról, érdekes..
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
krealon #41996 üzenetére
Nekem sajnos nincs itthon másik 775-ös lap, ami támogatja a C2D procikat is, így az alaplapot nem tudom tesztelni. A hibát részletesebben kifejtettem itt meg itt tegnap, olyan ötleteket kaptam rá, hogy futtassak memtestet, hd sentinelt, illetve cseréljem ki az elemet...
Memóriahiba szvsz nem ilyen tüneteket okoz, hd sentinel fut, de 2 független HHD-vel is problémázik, az elem cserében pedig nem bízok, én is a deszkára kezdek gyanakodni!Feketelaszlo: Próbáltam olyan csatlakozóban is vadi új kábellel, ami szerintem még használva sem volt, itt most másról lesz szó.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Balu15 #41994 üzenetére
Partíciók között másolva, főleg ha töredezett, be tud lassulni egy HDD, ezen esetleg a Total Commander megfelelő beállításával lehet valamit segíteni, hogy HDD-n belül nagyobb puffert használjon, így kevesebbet jár a fej.
Ha ehhez hasonló teszteredményt hoz, akkor nincs mit tenni (nem saját kép):
Ha a Windowsban tekergeti valami, az nem HDD probléma, viszont ronthatja a teszteredményt.
-
krealon
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #41990 üzenetére
"Szomszéd gépénél furcsa jelenség szokott előfordulni, időnként nem bootol, és ha ilyenkor átmegyek megnézni, akkor nem szokott látszódni a HDD. Újraindítás, kihúzás visszadugás nem segít, csak ha másik csatlakozóba dugom, vagy resetelem a bios-t. Ez lehet HDD hiba, vagy inkább alaplap lesz?"
Ugyanez volt nalam is.
Az alaplapi elektrolit kondik szaradtak ki.
Mivel volt egy ugyanolyan, de mukodo alaplapom, igy en azt csereltem. -
-
Balu15
csendes tag
Sziasztok!
Egy WD 1 TB-os (wd10ezex 64mb 7200rpm sata3) hdd van a gépemben és egy kicsit lassúnak érzem...egyrészt például másolási sebessége ilyen 50-60mb/s egyik partícióról a másikra, a másik dolog, hogy sokszor úgy hallom mintha sokat is töltene! de feladatkezelőben nem látok semmit, ami arra utalna h dolgoznia kellene! nem tudjátok mi lehet a baj?köszi
-
mutyi
senior tag
Úgy néz ki ügyfelem notebookjában meghalt a winyó. Kivettem, nálam sem pörög fel, teljesen úgy tűnik,hogy meghalt az elektronika.
Előzménye elvileg az volt,hogy nem mindig indult el a Windows már az utóbbi hetekben.Egy Seagate 100705349 REV D PCB van rajta, találtam külföldön, de nincs készleten.
Valakinek van esetleg ilyen winyója, akár csak tesztelés képen is?http://repairmyhdd.com/seagate-st9500325as-9hh134-035-d003dem1-100572173-e-sata-2-5-pcb-33100.html
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ #41990 üzenetére
Mikor nem bootol, BIOS sem látja? Egyébként nem csak a kábelt érheti könnyen fizikai sérülés, de ha sokat dugdossák ki-be nem túl szakszerű módon, akkor maga a csatlakozó és annak forrasztása is elferdülhet, elkophat (alaplapon és vinyón is). Ez eredményezheti azt, hogy akár észre sem veszi az ember, hogy egy kicsit kilazult, de máskor meg megy szépen. Egyébként ha BIOS reset/másik csatlakozó után lehet bootolni róla, akkor én nyílván az alaplapra tippelnék. Újabb firmware verziók changelogjában nézd meg, hogy van-e merevlemezzel kapcsolatos hiba.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Szomszéd gépénél furcsa jelenség szokott előfordulni, időnként nem bootol, és ha ilyenkor átmegyek megnézni, akkor nem szokott látszódni a HDD. Újraindítás, kihúzás visszadugás nem segít, csak ha másik csatlakozóba dugom, vagy resetelem a bios-t. Ez lehet HDD hiba, vagy inkább alaplap lesz? Most itt van nálam a gép, mivel tudnám kitesztelni? Egyszer valami okból már cserélve lett benne a HDD, igaz egy szintén használtra, és a kábelcserén is túl vagyok.. Hibás szektort nem mutat rajta a HD Sentinel.
-
krealon
veterán
válasz
Kernel #41986 üzenetére
"Nem értem, min aggodalmaskodsz ennyire, amikor világosan oda volt írva:
"Az is értelemszerű, hogy ez a lehetőség olyan kidobásra ítélt HDD-re vonatkozik, ahol vesztenivaló már nincs, profi adatmentésre költeni már nem akar a használója.""
Oszinten szolva jobb lett volna, ha ezt a mondatot a hozzaszolas elejere teszed felkover kiemelessel, mert peldaul nekem is volt hdd problemam, es ilyenkor az ember a megoldasokat kutatva leginkabb a hozzaszolas elejet olvassa, es most is csak 3-ik olvasara tunt fel ez a bekezdes szamomra.
Oliverda cikkenek alabbi linkjet pedig talan erdemes lenne betenni a topik osszefoglaloba, az alapveto felreertesek tisztazasara.
Segítség, elromlott a merevlemezem! -
Kernel
nagyúr
válasz
liksoft #41985 üzenetére
Nem értem, min aggodalmaskodsz ennyire, amikor világosan oda volt írva:
"Az is értelemszerű, hogy ez a lehetőség olyan kidobásra ítélt HDD-re vonatkozik, ahol vesztenivaló már nincs, profi adatmentésre költeni már nem akar a használója."
Továbbá olyan dolgokat közölsz, amikkel én is tisztában vagyok. Csak én attól még nem nézem annyira butának a fórumozókat, hogy gátolva érezzem magam olyan információk átadásában, amiről azt is tudom, hogy aki nem akar szerelgetni, mert fakezű, úgysem fogja szétszedni a HDD-t.
Aki pedig műszaki érdeklődésű, annak esetleg érdekes. Mindenkinek saját felelőssége, hogy mibe vág bele.
Még csak azt sem lehet mondani, hogy egészségre káros öngyógyítási tanácsokat adtam volna, pedig azokból is akad az Interneten, a netes demokrácia azt is megengedi.
Te is leírtad a sirámokat, ennyi. Mindenki azt hasznosít a hozzászólásokból, amit akar.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kernel #41984 üzenetére
1.
Itt és most kívánom leszögezni, nem innen "vadászom" a kuncsaftokat. Ha bárki innen megkeres segítek, de 1-2% alatti aki innen ismerve keres meg. Tehát ez megdőlt.2.
Az itt eltöltött időm nem fedezi az innen érkező munka. Vagyis alapvetően nem gazdasági érdek ami miatt itt vagyok. (Van hozadéka, nem tagadom, de a belerakott több mint a kapott. És mégsem megyek el.)3.
Az adatok értékét sokszor a tulajdonos nem első pillanatban méri fel helyesen! Főleg, ha több partíció volt rajta. Először csak a "jó lenne ha meglenne", majd "rendesen megfizetem ha lementik", és végül volt aki úgy hozta "minden pénzt megér" (akár több 100 ezret is!). Az első állapotban annak ismeretében számítástechnikus nézte meg (később egyeztetve kiderült, hogy a "jó lenne" miatt segítség miatt próbálkozott), és sajnos utána már nem volt további esély. A pánik ROSSZ tanácsadó!4.
Nem csak szakmai emberek olvassák a hozzászólásokat. Ezért szakmai oldalról fel sem tudják mérni a tettük kockázatát (nem is várható el, nem is hibáztatok érte senkit). Tanácsot viszont ennek figyelembe vételével illik adni. Sokszor az "én ezt tettem... mert nem volt tétje" is ötletet tud adni, ami később nem segít a szakembernek. Az emberek elkeseredésükben lelkesen kombinálnak és próbálkoznak.5.
Igen, megtekinthető nagyon sok adatmentéses technológia magyarázatokkal együtt. A paletta a profitól az "ügyes egyetemistán" keresztül a poénosig és trollig megtalálható. Az aki erre a területre téved, egyiket nézi a másik után, és ha nem szakember, nem fogja tudni elválasztani egyiket a másiktól. Ezen túlmenően a technika halad. A régebbi eszközök és technológiák mára nem használhatóak, csak azok alapjaira készített újak. Ez sincs a videón! Sőt, van olyan technológia, mely helyett mást használnak a laborokban, habár vásárolható adatmentéses eszköz. A használatát is bemutatják.6.
Majdnem az előzőhöz tartozik. Olyanról még nem is hallottunk, hogy hamis gyógyszert vagy vírusos "vírusirtót" próbál meg valaki a neten eladni.... Elárulom, ez a szakma is tartalmaz vadhajtásokat, így itt is van szándékos rongálás. Találkoztam "okosított GDB" olyan verziójával, mely nem csak olvasta a mentendő drive-ot, de bele is rondított, így utána senkinek nem volt esélye menteni.A fentiek miatt MINDENKITŐL kérem, aki szakmailag akár tanácsot, akár saját történetét adja közre, gondolja végig mi fog történni, ha valaki azt a környezetből kiragadva pánikjában olvassa.
Végül: Nem ELLENED írok, nem VELED van gondom, csak azért reagálok, mert ha valaki PÁNIKOLVA FEJETLENÜL elvégzi amit írtál, könnyen lehet, senki nem tud utána neki segíteni. Aki meg adatait elveszítette, az pánikol.
-
Kernel
nagyúr
válasz
liksoft #41983 üzenetére
Egy dolgot jó lenne, ha megértenél végre.
Az internetes fórumok alapvető célja nem az üzleti vállalkozások érdekeltségének kiszolgálása, hanem az egymásnak való segítés, tapasztalatok önzetlen átadása. Nyilván ésszerű határokon belül, a kockázatokra való figyelmeztetés mellett.
Figyelmeztetést odaírtam, vagy nem?
Szerinted ezeken a szakmai fórumokon ki nincs azzal tisztában, hogy a HDD érzékeny a porra?
Kinek írod ezeket a kéretlen információkat? Számomra biztosan felesleges, nem tegnap kezdtem.
esély sincs a mentésre, hiába hibátlan minden más.
Mondod te, hiszen üzleti érdekeid fűződnek ennek a hitnek a fenntartásához. A valóság azonban néha mást mutat:
https://www.youtube.com/watch?v=F5Y7BniaRXg
https://www.youtube.com/watch?v=WNJqTPutrJ4
stb. lehetne folytatni a sort.
Előbbi hozzászólásomnak sem kellett volna megszületni, ha múltkor nem veszem zokon, amit írtatok nekem, a "kártékony" hozzászólásomról. Ami inkább számodra és a másik érdekelt adatmentő társad számára volt kártékony. Nem az itteni fórumozók számára.
15 év fórumozás után sem te, sem más nem fogja az én hozzászólásomat kártékonynak nevezni. Ha mégis, annak következménye lesz.
Tehát dönthettem volna úgy is, hogy az előző hozzászólást nem írom meg. Miért is rontanám mások üzletét?
De nem. Amíg nem szálltok le rólam ezzel a szakmai trollkodással, addig én sem fogok ilyenre tekintettel lenni. Maradnék inkább a fórumos közösség támogatása mellett.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kernel #41982 üzenetére
Szia!
Igen, válaszolni fogok a finoman is szólva nem szakszerű műszaki megoldásra.
(Mást írtam először, de az ki lenne moderálva.)Ha valaki a módszereddel a felületi védelmet biztosító gélt (lakkot) és alatt a mágneses réteget megsérti, az búcsúzzon el az adataitól. Ennek a magyarázata egyszerű. A légrés annyira kicsi, hogy a mai drive-ok esetén 40-60 ezer fér el 1mm-ben. Pont ezért a gél legkisebb deformációja esetén a fej működés közben a hibás rész fölött meg fog billenni, és a felületbe ver. Ez újabb hibát okoz, mely lavina szerűen elkezdi erodálni a felületet. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy egy ilyen ütés is képes a fej olvasó elektronikáját hazavágni. Az érintkezés pillanatában ütés és súrlódás miatt "hősokkot" kap, amit nem él túl. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a mechanikán belül pormentes a levegő. Bontás után már nem, ahol a por a fej alá kerülve az előző felületi sérülési folyamatot indítja be. Teljesen mindegy, hogy a kihúzás vagy a por miatt ha a gyári adatterület megsérül (ahol a lemez felületének minőségi adatai - hibás területek, adattároló részek láncolása), esély sincs a mentésre, hiába hibátlan minden más.
A tapadt drive-ok mentésének nem ez a módja! Alap a pormentes munkaterület, a drive-hoz készített egyedi szerszámkészlet, és pár szakmai (nem publikus) mesterfogás. Enélkül az esély egy tapadt drive mentésére 90-99%-ról 5% alá esik. Van, hogy sikerül, de a százalékok szerintem magukért beszélnek.
Sok sikert a továbbiakhoz.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Feralheart #41979 üzenetére
Ha letapad a fej, akkor is viselkedhet így.
Van egy módszer, szét kell kapni, egy csavarhúzóval a tányért kell fordítani menetirányban, másik kézzel, csipesszel a fejet óvatosan kihúzni a bakra.
Összerakni, ha ezután elindul, értelemszerűen hibás szektorokkal lehet kalkulálni, de előfordulhat, hogy az adatok nagy százalékát még gyorsan le lehet menteni.
Az is értelemszerű, hogy ez a lehetőség olyan kidobásra ítélt HDD-re vonatkozik, ahol vesztenivaló már nincs, profi adatmentésre költeni már nem akar a használója.
(Még mielőtt megint leszólnának az adatmentésben üzleti érdekeltséggel bíró fórumozók.)
-
oncsi
őstag
válasz
Feralheart #41979 üzenetére
Nem hiszek az ilyen beépített hibáknak amik gari időn túl behalnak (globális méretekben, más a helyzet szerintem) Ez inkább Murphy. Az adat visszaszerzés meg csak pénz kérdése. (szerintem te nem az a kategoria vagymint ahogy én sem
De lehet szerencséd. De azt az adatmentés topikban kérdezd. sok szerencsét hozzá
-
Feralheart
tag
Sziasztok!
Adott egy 2,5" 500GB WD Blue külső HDD-nek használt winchester, mely egyik napról a másikra, közvetlenül a garancia lejárta után minden előjel nélkül felmondta a szolgálatot. Winchester motor, vagy alaplap halhatott be szerintem, mert nem pörög fel, de rohadtul melegszik.
Előfordulhat, hogy ez ún. "beépített hiba"?
Illetve a rajta lévő adatoknak végleges búcsú, vagy valahogy még le lehet róla menteni? -
Heffi
őstag
válasz
King Unique #41977 üzenetére
Már írtam neki és várom a válaszát.
Ha hamis a cucc, akkor szétkapom és belenézek mit rejt a belső.
Ez egy ilyen peches hétvége, nem csak a merevlemez, de a Lumia 925-öm is kimúlt, bár az valóban garis még.
-
-
Heffi
őstag
válasz
King Unique #41975 üzenetére
A sentinel sem indul el, amíg a géphez csatlakozik a lemez.
-
Heffi
őstag
válasz
King Unique #41973 üzenetére
A kinézet stimmel.
Programokra nem emlékezem, mert azokra nincs szükségem, így rögtön formáztam.
Az sem biztos, hogy a lemez ment tönkre, lehet a rack hibásodott meg.
WD appot nem ismerek és nem próbáltam.
-
King Unique
titán
Hát pedig azonosítónak, sorozatszámnak lennie kéne rajta, mert az egységes.
Magáról a termékről, dobozáról a képeket össze tudod vetni a hivatalos gyártói oldaléval, hogy egyezik-e, esetleg velünk is megoszthatod okulásképpen.
Amikor megvetted, a gyári WD programok rajta voltak [link], mert azokat rátöltve, NTFS-re formázva árulják hivatalosan. Egy SmartWare felismeri a meghajtót, vagy más WD app? -
Heffi
őstag
válasz
King Unique #41971 üzenetére
De lehet, hogy az. Az eladó nem jelentkezett be ebben az évben, szóval a felé való reklamációnak nem sok értelmét látom.
Ami az általad linken képen látszik, nekem nincs ott semmi.
-
Heffi
őstag
válasz
King Unique #41968 üzenetére
Itt vettem a hardveraprón bontatlanul tavaly augusztusban.
A dobozon van egy hologramos matrica: artisjus - Külső HDD- RA528387 (ez a szerzői jogdíjjakkal kapcsolatos)
A doboz alján van egy ilyen szám: 4001-706248-010, de erre nem talált semmit a WD támogatási oldala.
A rack házán nincs semmi azonosító, olyan mintha nem is lett volna rajta sosem, csak egy üres bemarás 1x5 cm.A hiba az, hogy ugyan felpörög, de sem USB 3-n, sem 2-n nem látja 3 gépből egy sem, sőt "fagyasztja" a gépet (pl lemezkezelő nem tölt be), amíg nem húzom le a kábelét.
-
King Unique
titán
Egyrészt mi az, hogy nem működik?? Fel sem pörög, vagy csak az OS nem ismeri fel?
Másrészt nem tudom te milyet vettél, de a dobozán és a Passport alján is elvileg ott kell lennie a sorozatszámnak, amit a WD oldalán beírva, tudod indítani az RMA ügyintézést a garanciális cseréhez?? Harmadrészt hol vetted, mert, ha a hivatalos 3 éves gyártói garit nem is minden bolt adja meg rá, de 1-2 évet szoktak adni és akkor oda kell visszavinni??
-
Heffi
őstag
válasz
Feketelaszlo #41966 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Feketelaszlo
senior tag
Ha a supportnak írsz, biztos válaszolnak 1 héten belül és talán megmondják, hova rejtették a szériaszámot. A fórum HDD-gariztatós embere blackvinyl.
-
Heffi
őstag
Üdv Urak!
Van egy majdnem 1 éves WD My Passport Ultra 500 GB-s külső merevlemezem, ami mától nem működik.
Sem a dobozon, sem a külső házon nem találtam egyedi azonosítót, ami alapján kideríthetném, hogy a dobozon feltüntetett 3 év gyártói garancia érvényesítésére van-e lehetőségem.
Egyébként tudtok ajánlani valakit, aki a garanciáztatást intézi a WD felé?
Köszi!
-
Feketelaszlo
senior tag
Az oké, de ezek az áramszünetek csak adatvesztést, esetleg pár bad sectort okozhatnának, nem? Tudtommal azért van telepakolva a PCB különféle kondenzátorokkal, hogy ha érzékeli a vinyó, hogy esik a feszültség, akkor a maradék kraftból gyorsan kikapja az írófejet és fizikai sérülés nem történik, tehát ez szerintem nem indokolná, hogy 0%-os legyen a kondíció. Túlfeszültség gondolom más tészta, "az ellen nem véd".
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Mi lehet a baj?
Még régebb azt a problémát tapasztaltam, hogy laggol a gépem.
Feladatkezelőből megnéztem, a winyó ment 100%-on, folyamatosan, megállás nélkül, pedig csak 3-4 mb/s volt az írás. Ezt a problémát több ismerősömnél láttam (win8), lehet nincs is a köze a következőkhöz.
Egyik nap fel akartam volna rakni a win10-et. De nem tudott bootolni, ezért elindult volna a win8.1 de töltés közben ez jött elő. Volt hogy tovább is ment, jelszót is beírtam a fiókhoz, de egyre hamarabb jött elő, mígnem már a dosból ez a kép fogadott. Idő közben laptopról sikerült megcsinálni a bootolható pendrivot, de amikor kiválasztottam melyik partícióra telepítsem, ismét ezek a hibaüzik jöttek elő. Azt mondták, hogy meghalt a HDD, így vettem egy újat, de azzal is ugyan ez van.... -
oncsi
őstag
válasz
Feketelaszlo #41959 üzenetére
Picit bonyolultabb ez ennél.
Először is ha minden feltétel adott [A Hoot Swap-ról] akkor is előbb le kell választani, mert egy adat írása igenis okozhat meghibásodást. Áramszünet szintén ugyan ez. Ha valamit éppen ir a boot részbe akkor az mindig kritikus művelet. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
PREM1Z #41954 üzenetére
Tudomásom szerint minden SATA vinyó hot swappelhető, tehát egy adatkábel kihúzástól nem kéne még boot hibának jelentkezni, elképzelhető, hogy más hiba is volt az alaplapi vezérlő részről vagy maga a kábel volt rossz. Áramszünet meg normális táp esetén szintén nem vághatná haza a modern HDD-ket. Ez vagy valami öreg Maxtor/Samsung volt egy gagyi táppal vagy hibás szériába futottál bele.
Amivel még lehet próbálkozni: Hiren's Boot CD-n levő segédprogramok, kábelcsere, forrasztások átnézése, másik gépben próba, ha nagyon fontos neked, esetleg egy típusazonosra való vezérlő csere is szóba jöhet, de ha a HDS 0%-t mutat, akkor én nem adnék ezeknek sok esélyt. Egy rendes tápot és/vagy egy túlfeszültségvédőt mindenképp szerezz be, mert az nem járja, hogy legyilkolja a vinyóidat. -
-
réksi
csendes tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem/problémám lenne, (bár nem tudom ide tartozik-e) tegnap vettem egy Maxell Tank 3TB-os külső vinyót és szeretném, hogy az xbox felismerje, mert erről szeretném a játékokat futtatni. Alapból az NTFS-en volt, át formáznám a Fat32-re de a gép csak exFat ot mutat.
Esetleg valakinek van valami ötlete még, hogy mit lehetne tenni?Előre is köszi!
:*
-
S-eye
senior tag
válasz
Balathruin #41955 üzenetére
Most összehasonlítottam egy 4 éves Samsung 500 GB laptop HDD-vel, de alig 10%-kal jobb a sebesség és az elérési idő is. Mégsem éreztem sosem lassúnak, mint ezt. Lehet, hogy a RAM méretét kellene növelni inkább?
-
PREM1Z
tag
Sziasztok!
Segítség kellene, tegnapi nap folyamán véletlen kihúzódott a sata kábel, lefagyott a rendszer és utána nem bootolt be a windows. Átraktam másik gépbe és Hard Disk Sentinel 73%ot jelzett, lementettem róla mindent és ráfutattam egy felület regenerációs tesztet csak eközben lett egy kis áramszünet. Azóta már csak ezt a képet látom:
Addig tökéletesen lefutott 80Mb/s-el a teszt, azóta 0% a kondíció, és baromi lassan alig megy a teszt 0,07mb/s és ki-ki fagy tőle a program. Valaki használható ötlet, hogy s mint lehetne még helyrehozni, mert előtte semmi baja nem volt. Köszi előre is a segítséget. -
S-eye
senior tag
válasz
Balathruin #41952 üzenetére
Az is lassú érzésre ?
-
S-eye
senior tag
Sziasztok!
HDD-mnek sebességproblémája lehet szerintem. Egy WD2500JD-00HBB0-ról van szó, már van 10 éves is szerintem, SATA 1.5Gbps csatlakozója van, és SATA3 porton kapcsolódik az alaplaphoz. A gond az, hogy szinte állandóan 85-100% közeli a merevlemez terhelése netezés közben( Win 8.1 32bit, 2 GB RAM). Néhány kép a sebességéről. Egyébként elég magas 45-50 C közötti a hőmérséklete általában. HD Senintel szerint 100/100-as, nincs bad sector sem. Lehet vele valami gond, vagy csak tényleg ilyen lassú? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- (új, bontatlan) 250GB WD Blue SA510 (Foxpost:+1400Ft)
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Wd blue 750gb 2.5 hdd
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest