Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen notebookot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- HDMI topic
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
válasz King Unique #45047 üzenetére
Nagyon köszi, királyság, a diskpart megoldotta a dolgot és utána már ment a lemezkezelő is rendesen
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
nem hdd probléma, hanem usb, de gondolom a lényeg ugyanaz lenne: bootolható usb driveot akartam csinálni, Live Linux disztróval, adatmentésre egy optikai meghajtó nélküli gépre. Azt írta a gugli, hogy az universal usb installer a legjobb erre, nosza csináltam is vele egyet, faék egyszerűségű valóban. Viszont most nem bootol a pendrive, ha működő gépbe rkaom ugyan látja, hogy bedugtam, de nem tudok rá menni (helyezzen be egy lemezet hibaüzi), lemezkezelő is csak látja, de semmit nem tud kezdeni vele, formázni sem engedi. Nem hinném, hogy pont most romlott volna el a pendrive, de mit tudok csinálni?
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
egy teljesen érthetetlen problémával fordulnék hozzátok. Szerintem már korábban az elmúlt pár évben 2* is megkérdeztem, de akkor sem sikeürlt előre lépni vele sajnos
A probléma, hogy amennyiben a Windows saját sata drivere van fent, akkor az egyik meghajtóm percenként megakasztja a gépet 100 %-os írással, megáll minden kb, ami arról fut, az ssd-n lévő rendszer megy tovább. A probléma a régi gépemnél is fennállt (AMD 785G chipset), de az újabb Intel b150-nél is megvan. Csak akkor működik rendben minden, az amúgy minden szerint 100%-os vinyó is, ha régen fel volt rakva az AMD sata drivere, most meg az Intel irst.
Sajnos botor módon tegnap láttam, hogy van új Intel IRST, frissítettem, azóta viszont nem hajlandó futni (kék lakatos) és ha bele akarok lépni, akkor meg ismeretlen hibával nem fut. Eszközkezelőben is "Szabványos SATA AHCI vezérlő szerepel", hiába uninstallálom az IRST-t, telepítem újra, akár régebbi verziót is, nem hajlandó futni.
Hogy mi a baja ezzel a régebbi WD 3200-aaks vinyómmal mindne konfigomnak, azt nem tudom, de amennyiben nem a szabvány sata driver van fent, akkor tökéletesen működik. Szóval - bár szerintem ma veszek egy új vinyót helyette és akkor minden kiderül - annyi lenne a rövid kérdésem, hogy mivel tudnám elindulásra bírni/rendesen települni az IRST-t, mert látom hogy vmi baja van, de nem tudom működésre bírni, illetve szerintem vmiért nem is települ rendesebn, hiába nem ír ki hibát telepítéskor.Mellékelek egy képet, mi történik kb fél percenként, 100%-os írás az F: meghajtómon és leáll minden 10 mp-re, ami arról fut, a vinyó meg ír mint az állat a led szerint, folyamatosan ég. És tesztprogram szerint 100-os kondíció, teljesítmény... Előre is köszi a tippeket! Szerintem kb mindent kipróbáltam már a meghajtó cseréje nélkül, az eszközök is törölve lettek újbóli felismertetésre.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz Vertigo18 #44897 üzenetére
Esetleg tudnál javasolni vmi konkrétat és akkor megnézném azzal, hátha...? De mivel a lemezkezelőben sem látszódott és a WD saját programja, a Data Lifeguard Diagnostics Tool se látta, ezért azt hiszem ez a 2. példány is kuka (illetve mivel még gyári gari van rá, már megnyitottam az RMA ticketet a WD support oldalán).
-
Orgi
addikt
válasz King Unique #44894 üzenetére
Szia,
nem írtam, hogy újak voltak és két különböző tulaj ugyanolyan külső vinyója volt, teljesen függetlenek egymástól. Ami közös a típuson kívül az az, hogy mindkettő biztonsági mentésnek volt használva, nem mindennapos használatban, hanem kb 2 hetente csak rámentettek új fényképeket, fontosabb dolgokat és utána ment vissza a fiókba. Az elsőt az edigital már ki is cserélte gariban, a másik külföldi, szóval az megy RMA-ban.
Értesítésként megjelent, de lemezkezelőben nem, másik kábellel sem, másik usb porton sem. Viszont most kiadott egy nyekkenő hangot és el is tűnt, mostantól ez is full halott. -
Orgi
addikt
Sziasztok,
az elmúlt hónapban 2 darab WD My Passport Ultra járt nálam. Az elsőnél se kép, se hang nem volt, gariba ki is cserélték, a másikat ha rádugom a gépre, akkor megjelenik hogy eltávolítható eszköz ugyan (és látja is, hogy egy "My Passport Ultra", de se TC, se Intéző, se Speedfan, se Eszközkezelő nem látja, hogy lenne egyáltalán bedugott vinyó, még formázatlan meghajtóként sem. Gondolom akkor ez is kuka?
Különben vicces, mert most akartam új tárolós vinyót venni, WD és Hitachi 7k3000 között filóztam, de kicsit sok volt az elhullott WD most a környékemen (tudom, abból adják el a legtöbbet is)... -
Orgi
addikt
Sziasztok,
nem probléma, inkább csak egyszerű kérdésem lenne Van egy régi sata2-es 320 GB-os vinyóm, aminek a helyére betennék egy modernebb 1 TB-ost. Windows telepítéskor (SSD-re) lehúztam, tehát nincsenek rajt ailyen rejtett fájlok. Ha egy az egyben ki szeretném cserélni a két vinyót és hogy később ugyanaz legyen a meghajtó betűjelük, akkor semmi "varázslásra" nincs szükség ugye, bekötöm az újat, nyomok egy másolást rá a régiről, majd a régit lehúzva átrakom a helyére és ennyi? Fontos lenne, hogy ugyanaz legyen majd a betűjele a rá telepített programok miatt...
Előre is köszi -
Orgi
addikt
Sziasztok,
érthetetlen problémával fordulnék hozzátok. Volt egy régi gépem, AMD 785G chipsettel és 1 ssd-m (Crucial M4), 2 vinyóval (1 TB WD Green és 320 GB WD aaks). A windows csak úgy működött normálisan, ha fel volt telepítve az AMD ahci driver, ha nem, akkor 30 mp-enként megállt minden pár másodpercre, aztán gyorsítva lejátszott mindent és 30 mp után újra. Annó nem érkezett erre a problémára itt megoldás, viszont az AMD driver telepítése az eredeti MS helyett megoldotta. Most vettem egy full új Skylake gépet, ugyanezzel a felállással és szintén jelentkezik ez a dolog, de már csak akkor, ha a régi 320 GB-os aaks vinyót érném el. Intel ahci driver telepítése sem oldotta meg... esetleg van vmi speckó bios beállítás (most auton van minden), ami okozhat ilyesmit? Igazából pont win reinstall előtt állok, lehet ez megoldja, de azért gyanús a dolog... a smart és tesztprogram szerint minden tökéletes állapotú. Előre is köszi!
-
Orgi
addikt
válasz sanzi89 #41488 üzenetére
Nekem volt már - igaz RAM-mal- RMA ügyintézésem, az úgy zajlott, hogy bejelentettem a supportnak, kapott egy azonosító számot és mikor befogadta a garanciális igényt a support akkor ki kellett küldenem a legközelebbi egységüknek a hibás darabot, ez a Crucialnál Hollandia volt és postafordultával küldték vissza a jó ramot.
Szerintem itt kéne kezdened:
WD SupportÉn mindenképpen írnék nekik, legrosszabb esetben elhajtanak, egy levelet megér.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz Lacielvtárs #41477 üzenetére
Szia,
a képen látható programmal elvileg nincsen szükség ilyesmire, csak biztosra szeretnék menni. -
Orgi
addikt
Sziasztok,
a biztonság kedvéért kérdezném, egy két partícióra osztott winchestert szeretnék egyesíteni, az F: és G: partíciókat. Mi ennek a tuti módja, F:-et törlöm és utána a G:-n resize, vagy a merge opció való erre?
Az F: a régi Windows 7-em különben, de gondolom ez nem kavarhat be (az új rendszer 8.1 a C:-n).A G: tartalma kéne hogy megmaradjon, esetleg minden más előtt át kell állítani primaryra azt?
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz Attila2011 #32044 üzenetére
Hasonló tünetekkel szenvedek, bár viszonylag újak a sata kábeleim megpróbálok egy cserét, de hogy egyszerre kettő kábel romoljon el...
Minden létező tesztprogi szerint 100%-osak a vinyóim, de megvan ez a "A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák sokezer alkalommal. Nincs szükség beavatkozásra."
A vicces, hogy a rendszer ssd-re is írja ezt.
Nem lehet hogy inkább az alaplap haldoklik, illetve ha igen, ezt lehet vhogy tesztelni? -
Orgi
addikt
Sziasztok,
random megakadások, folyamatosan égő vinyóled, érthetetlen belassulások után újrarakott rendszerrel is (kisebb mértékben ugyan) jelentkező gond után felraktam egy HD Tune nevű progit és a sok oké mellett minden eszköznél egyre attentiont ír: az interface crc error countra. Van 1 ssd-m és 2 vinyóm, viszonylag új kábelekkel, szóval nem hiszem, hogy egyszerre halt be 3 kábel (a program írja hogy az okozhatja).
Ez mi lehet, kezd haldokolni az alaplapom esetleg? -
Orgi
addikt
válasz bopeti98 #31918 üzenetére
Tegnap óta nálam is hasonló van... mindenből legfrissebb rendszer. Azt hittem behalt a Win7, nosza úgyis megvettem a Win 8-at, felraktam de továbbra is jelentkezik a gond (bár nem olyan intenzitással, sokkal kisebb megakadásokkal). SSDLife szerint az ssd-m oké, speedfan smartja nem lát hibát a két vinyón, chkdsk szerint minden oké.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
már megszokhattam volna, hogy ha vmi jól működik nem kell piszkálni, de azért újra megszívattam magam Leírás alapján utólag átállítottam IDE módról AHCI-ra a Win 7-em, AMD 785G chipset. Minden jól ment, felrakta a drivereket, msahci 1.0. Azóta kb 30 mp-ként megfagy a gépem, ég ezerrel a vinyó led, megáll minden, majd hirtelen egyszerre végrehajtódnak a dolgok. Aztán jó 30 mp-ig, majd minden kezdődik elölről. Teljesen használhatatlan, ez mitől lehet, most ezerrel dolgozik vmin vagy próbáljam az AMD ahci drivert felrakni?
Ha biosban visszaállítom ide módba, akkor minden visszaáll a régire vagy ez nem ilyen egyszerű, ha egyszer átkapcsoltam ahci-ra?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OTP Bank topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG LCD és LED TV-k
- Robotporszívók
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Interactive Brokers társalgó
- Politika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest