Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Ezért is szerkesztettem még hozzá, hogy nem mindegy a tányérok száma sem.
Ha van két tányér, a második szélén van a hiba, szoftveresen nézve az lehet középen. De ez kitűnik némelyik sebességtesztnél is. Lemez szélén nagyobb a sebesség, láttam már olyat, hogy középen ismét kiemelkedik.
Ez nem, sőt az elején teljesen lehajlik. Nem ilyen szokott lenni, normális esetben:
Bár egyébként nem törvényszerű, a gyártó hogyan rendezi el a szektorokat, kéttányéros is lehet folyamatosan csökkenő.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Szintén ezzel szembesültem a napokban. Kaptam egy WD500-at, aminek használója, hozzáértés hiányában nem vette észre, hogy a SMART 193 Load/Unlod paraméter már 64000 fölé szaladt, mindössze 120 nap üzemidő alatt. Tehát ez egy WD típushiba, amit még időben le kellett volna tiltani egy WD-programmal (de az sem mindegy, milyen eszközben használják).
Ennek meg is lett az eredménye, lemez elején, nehezen olvasható szektorok formájában, ami fagyásokat is okozott. Az a gyanúm, a gyakori parkolási ciklusok miatt sérült a lemez szélén a felület.
Nagyjából megsaccoltam a szektorszámok alapján, hogy az elejéből 2 GB méretet kellene particionálni, de azért jó lett volna konkrétabban is tudni, hogy eltaláltam-e?
A HD Sentinelnél, ha rákattintok valamelyik blokkra, felugrik egy ablak, ami mutatja a szektorok tartalmát:
Itt már kinulláztam, de ez adta az ötletet, a létrehozott 2 GB méretű partíciót diskeditorral feltöltöttem 01 szekvenciával.
Ezután a HD Sentinelben rákattintva a kritikus területre, láttam a 01 tartalmú szektorokat. Ebből nyilvánvalóvá vált, hogy mi merre van.
Ezután az első partíciót töröltem, így a lemez széle használaton kívül került.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest