Hirdetés
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
én indesit witl106-ot használok megelégedéssel. "hátránya", hogy nem lehet megszakítani a programot, meg nem lehet pl. csak centrifugálni benne. ahol vettem, ott is vagy ezt, vagy valamelyik electroluxot ajánlották. ez épp házhozszállítási akcióban volt, azért ez lett. imho az electrolux se lehet rossz.
-
ANT
addikt
Ez csak a pipával visszahajlított, pl. kád szélére felakasztott kifolyócsőre vonatkozik, ha viszont mosdó szifonra csatlakoztatod, arra nem. Amúgy nálam a régi gép a 60 cm magasan lévő kád peremére volt lógatva, semmi baja nem volt azzal a gépnek.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Ariadne
őstag
Ezt nem is fogtam eddig... Az ezeréves Fagor itt nálam gond nélkül issza a folyékonyat, egyedül a vízszintezésével lehetnek gondok, amiatt folyik ki a dobra amikor lecsukom a fedelét, egyenes padlónál ilyen gond nem lenne egyébként. Erre a legújabbakat hagyományos mosóporhoz tervezik?
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Integra
titán
ha megnézed az aeg ugyanilyen kategóriájú mosógépeit, láthatod, hogy 95%, hogy azonos beszállítótól jönnek, a fiók egy és ugyanaz, de a kezelőpanel már nagyon más, ahogy a gumirozás is az ajtónál.
az aeg nálam csúnyán elvérzett a gagyiságával...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Ariadne
őstag
Mármint úgy értettem, hogy az enyémből is kifolyik a folyékony kicsit, de csak azért, mert előre lejt a padló, egyébként szerintem biztosan nem folyna ki (felültöltős jószág, hagyományosan a tetején van rajta a mosószertartó), sőt a használati utasításban is benne van, hogy megy folyékonnyal is. Csak mivel albi ugye, nincs lehetőség kiszintezni, de hátha neked megoldást ad.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Ennél szerintem nem, csak ilyen gumitömbjei vannak szegénynek láb gyanánt. Mindegy, egy évig elvoltunk vele így, most már a leendő sajátra koncentrálunk. Viszont tényleg, ezt is beveszem a listába, amit jó ha tud az új motyógép.
-
-
vagamo
őstag
Rz az ingyenes házhoz szállítás, többen nem is szabad várni! pl.: mosógépet be sem kötik és a szállítási biztosítókat sem veszik ki! Ha meg benne marad, akár 1 hungarócel távtartó is a mosógép elkezdhet pattogni és igencsak nagy károkat okozhat!
Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S
-
Ariadne
őstag
A teflonnal semmi baj, amíg rajta van az edényen, úgy nem okoz gondot. Galiba akkortól van, ha megsértik a felületét. Egyébként épp azt hallottam most, hogy nagyon sok háztartásban tömegesen használt vegyi hatóanyag használata lesz tilos pár éven belül EUs okok miatt...
-
Mawyx
őstag
Én is oda szoktam menni, az Aqua computer számtech bolt mellett van.
Bemegyek, jó napot, kérek ilyen hőfokkapcsolót. Mi a baja a hűtőnek? Mondom, ha van és eladó, akkor kérek szépen ilyen hőfokkapcsolót! De mi a hiba, vigyem be és majd ő megvizsgálja és megjavítja... Kezdtem kiakadni .Szerk: a sztech boltnak ez a címe:
Cim: 1117 Bp. Karinthy F. u. 17.
Megközelíthetőség: 6-os villamossal, 3-as busszal, Móricz körtértől 2percre[ Szerkesztve ]
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Mawyx
őstag
Igen-igen, az az
A mellette boltban is jártam, ott vettem meg álmaim fritőzét, megláttam és kellett , gyalog cipeltem utcákon át, nehéz volt.Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Ariadne
őstag
Igen, de a titokzatos W kérdése akkor még nem merült fel bennem.
Megyek nézem a markabolt.hu-t, köszönöm. Egyelőre az Electroparkot szemeltem ki rendelésre, ingyen házhozszállítanak, Budapesten eleve két emberrel jönnek és díjtalanul felviszik az emeletre is. Teccik.
-
tildy
nagyúr
Sejtettem... Régi hajdú automatnál nem volt ilyen gond
Csak mivel mindig az I-es rekeszben láttam mosópor maradvényt, így én is oda öntöttem.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
ANT
addikt
És ezt most mire írtad? Hogy az enyém sokat fogyaszt? Nem teljesen vágom. Egyébként a linkelt típusokat csak úgy per hecc választottam ki. Azzal tisztában vagyok, hogy egyik fajtából sem ez a legkisebb fogyasztású darab, de ekkora éves fogyasztáskülönbség simán belefér.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
vagamo
őstag
Az naponta 24 kw, évente pedig de ez akkor lenne igaz, ha egész nap menne! Kb fele/fele arányban oszlik meg a bekapcsolt ill. a kikapcsolt állapot! Az új hűtők többet vannak kikapcsolt állapotban, ha nem nyitogatják őket percenként.
SBS hűtők fogyasztása a méretükhöz képest nem nagy. Ugyanis ezek csak 1 kompresszorosak, viszont sok ventilátor van bennük, amik a hőmérsékleteket szabályozzák és + reteszelő motorok is vannak a két tér között! A hideg víz simán átfolyik csak a hűtőn, úgy kell bekötni, mint 1 mosógépet és a mágnesszelepet kapcsolgatja a nyomóka! A jégkészítő automata, na az érdekes és bonyolult dolog . Amit kifelejtettem, az az elpárologtatón körbetekert fűtőszál ami a leolvasztást gyorsítja! És sok felesleges elektronika van még benne, amikért jó pénzt lehet kérni !
Bocsi ez elment privátba is nem szándékosan[ Szerkesztve ]
Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S
-
vagamo
őstag
Nem vitázni akarok, de a kW/h az óránkénti fogyasztást jelenti kW/nap és kW/év-re gondolsz!
A műszered 1,02kW/nap-ot kellet, hogy jelezzen! Évent 372kW/h sok lenne óránként, értem mit akarsz írni 372 kW/év !!Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S
-
nyunyu
félisten
Ize, 21: csak oblites, 22: csak centrifuga, 23: viz leeresztese, legalabbis az en Electroluxom jelmagyarazata szerint.
Hianyos Zanussi kezikonyv tenyleg rulz.
Hatramarado ido kijelzes meg csak a dragabb modelleken szokott lenni, alapokon nem.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
EWT10120W amugy siman belefer a 90k-s keretbe, elvegre 80k korul kaphato.
Esetleg viz+villany+mososzer takarekosabb EWT10420W, de az mar 100k.Na, nem mintha az a mosasonkent 3l viz, meg 0.11kWh aram olyan sokat szamitana...
(49l vs 46l, 1.04kWh vs 0.93kWh)
Ez jelenlegi arakon szamolva mosasonkent ~3Ft vizdij, meg ~5Ft villanyszamla megtakaritast jelent.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
biker
nagyúr
szerintem van rajta hőfokszabályzó, ami ki-be kapcsol, így ez meglehetősen erős kijelentés.
talán ha a külső/belső hőfokot, és a falszogetelést is beleszámolnánk, kijönne egy 40-60% közti idő-együttható, és ki lehetne jelenteni, kb 50Ft óránként, vagy kb 30Ft óránként, de a 86,5Ft sok lesz
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
3100Ft / Gj a tigáznál.
Villannyal hőtermelésre alapozva drága a fűtés.
IR alapon olcsó, lásd hideg polikristályos IR lapsugárzók.
Felületi hőfok alik 45fok, ellnenben IR sugárzása hatalmas.
Ebből egy 50nm lakás fűtése 1,5-2kW max. csak kiépíteni drága.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
oceanearth
őstag
Elküldtem neked is pü-ben.
Nem rosszak ezek a kávépárnás ill. kapszulás kávéfőzők. Konkrétan a Philips Senseot ismerem, az viszonylag krémes és finom kávét csinál. Nespressoval egy alap géppel volt szerencsém, sztem azért az árért megéri.
A gáz az, hogy marha drága bele a patron meg a kapszula.ne idegesíts 80+fa-ból már kapsz automata-t, vagy egy presszót, plusz jó örlőt.
üdv
-
oceanearth
őstag
Nekem őrölős a kávéfőzőm. Abba szemes kávét rakok. 1kg Omnia úgy 3.000 körül van, ha emlékeztem nem csal. Mondjuk legutóbb nem a legolcsóbb helyen vettem...
Negyed kiló kávét nyel el a gépem egyszerre , úgy számoltam, hogy abból lefőzök min. 20 adagot, de 1-2x duplát főzök. tehát 1kg-ból úgy 80-85 adag jön ki, és akkor 3.000/85 =35ft.
Mondjuk lehet lefőzök 30mat is egyébként, majd egyszer lemérem pontosan, mert idáig bármikor álltam neki ezt megszámolni, mindig elfelejtettem egy idő után.Az a 133 az nem tudom milyen szám.
Sztem nem rossz egyébként, persze én is jobban szeretem a drágább kávékat, de a mindennapokra nekem telejsen megfelelő az Omnia.
-
oceanearth
őstag
Nem, nem Energomat volt. Az újabb a banyánál sztem. majd emgkérdezem mutteromat, hogy mi is volt a típusa. Egyébként nekünk egy felújított Energomat van a telken és tökéletesen működik a mai napig meg még fog is az elkövetkezendő 20 évben.
A mostani BoschSiemens meg 6-7 év után úgy néz ki, mintha 100 éves lenne...Volt nekünk egy régi Whirlpool mikrónk, az 1. generációs 6. érzékes széria, a Talent elődje. Na az elmelegített 13 évet és nem azért cseréltük le, mert tönkre mert, hanem, mert felújítás volt, így lett beépíthető.
Annál jobb mikrot még a mai napig nem gyártottak. Akkora belseje volt, mint a msotani beépíthetőnek, ami egyben légkeveréses sütő is. -
oceanearth
őstag
Hát igen a régi jó svéd acél Abba még volt anyag.
Azt tudom, h anno kurva drága volt, mi a Whirlpooltól kaptuk karácsonyra.Alkatrészt tudsz hozzá venni bármelyik hivatalos szervízbe, de elég borsos az ára. vagy próbáld meg itt megkérdezni hátha segítenek. [link]
Keresztanyáméknak egy Talentjük van, az is még svédországba készült asszem, az is már túl van egy 10esen.
Jóétvágy!
-
Ariadne
őstag
Nekem ilyen AEG 46000 van, ez most komoly, hogy kifolyik a folyékony mosószer? Nem próbáltam, mert a régi Indesit penészesedését csak a sima mosópor használatával tudtam szinten tartani, ezért még olyan van.
mod: Nézem az utasítást, benne is van, hogy folyékony mosószereket nem szabad használni elómosás kiválasztása esetén. Ez mekkora hülyeség már...
Mondjuk nekem semmi gondom vele, mivel energiatakarékosságból sosem használok előmosást. Akkor már inkább áztatás, vagy hosszú program, ha nagyon koszos a cucc.[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Nem értem ezt egyébként, van ismerős nem is egy, aki foggal-körömmel ragaszkodik az elöltöltőshöz a tenyérnyi fürdőben, csak hogy lomokat tárolhasson a tetején, aztán meg csodálkozik, hogy nincs helye kinyitni az ajtaját... Ehh..."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
nyunyu
félisten
Rosszul emlekeztem, csak 165 centi.
Persze a fogyasztast elegge befolyasolja a tomitesek allapota, mennyit nyitogatod, mennyire van eljegesedve a fagyaszto, meg milyen fokozaton hasznalod.
Ha jol remlik, akkor komplett jegtelenites+szakadt gumi csereje utan mertem, elotte kb. masfelszer annyit berregett orankent.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
tkazmer
addikt
oh, akkor a szóban forgó eszköz minden bizonnyal még annál is sokkal többet fogyaszt, tekinttel arra, hogy ez egy épp 20 éves eszköz ('89-es), és 2m biztos van...
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Ariadne
őstag
Hideg zsíroldó a kulcsszó. Ezek az inox tisztító bigyók csak csilivilizésre jók, a nagy munkához csak a brutális hideg zsíroldó a jó. De súrolni azt is kell.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Csak a hideg zsíroldó. Abból is a legegyszerűbb, magyar, abban van a legtöbb kraft.
Vigyázz vele, mert csíp, mar, nyomot hagy. Gumikesztyű kell hozzá, és máshoz lehetőleg ne érjen, nálunk a garázs előtt még a betont is befogta.
Több körben kell csinálni, ráfújod, pár percig hagyod, letörlöd/sikálod. Bár nagyon sikálni nem kell, csak a végén. -
Integra
titán
a bosch az aeg és a szimens sokszor ugyanaz, már megjelenésre és kialakításra is, a hűtőknél és mosógépeknél lehet igazán észrevenni.
ettől függetlenül jók, nálam a bosch név megy elsődlegesen, szinte minden az (meg teka)én most egy olyan mikrót keresek, ami mikró és légkavarásos sütő egyben. ha grill is van a tetejében jöhet, de az első kettő a fontos.
a mikrot ha megbontod.. óvatosan, mert ha az illesztések nem jók visszaszerelésnél, akkor esetleg káros is lehet. de erről mindenképp szakit kérdezz meg.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
az első mikronk egy olyan hitachi volt, aminek a kilincse úgy nyílt mint egy autónak csak függőlegesen, a mehanika finoman kattant és nyílt az ajtó..
ma már csak ilyen műanyag szarok vannak, ez van, elkell fogandi...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Ariadne
őstag
Nem értem, mi bajotok az LG-vel, nekem is és szüleimnek is grillezős LG van, amióta az eszemet tudom, soha semmi baja nem volt egyiknek sem. Az enyém az ajtón füles húzós megoldás, szülőké gombot nyomós és kirúgós. Meg kell mondjam, az utóbbi sokkal praktikusabb, amikor mondjuk egy tányér levessel a másik kezében pilinkázik az ember...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Hobby elektronika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Path of Exile 2
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Foscam C2M típusú (mágneses) beltéri kamera
- 2 kazános Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- Alfa Romeo 159 SW 1.9JTD 120 Le, 293.xxx km 2026.01.26ig műszaki
- Xiaomi 4 Lite Electric Scooter (elektromos roller) // Újszerű // Hivatalos garancia 2025.06-ig
- ÚJ - KRUPS EA8738 Intuition automata kávéfőző tejtartállyal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest