Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
skristof #4580 üzenetére
Aztán amikor ki akartam kapcsolni a gépet, nem kapcsolt ki. Hiába nyomkodom a be/kikapcs gombot, mint Tóth a mutterját, nem érzékeli...
Zanussi/Electrolux/AEG mosogepeken a play/pause gomb arra valo, hogy ideiglenesen leallitsa a programot, ha utolag be akarsz dobni egy fel par zoknit a mosando koze.
Nyithato pozicioba forgatja a dobot+kikapcsolja a gyerekzarat.
Aztan ismetelt megnyomasra folytatja a mosast.
Elvileg csak a program elejen van erre mod, ha mar nem eg a fedel nyithatosagat jelzo LED, akkor mar hiaba nyomkodod, nem csinal semmit.Mosogepet kikapcsolni a programvalaszto tekero kozepre tekeresevel kell.
-
Terminator_
tag
-
Abrion
senior tag
válasz
skristof #4532 üzenetére
Tetszik, de mivel még müxik a régi de nem hiszem hogy eltudnám adni, jobb lenne egy zanussit venni egy márkaboltban és a meglévőt becserélni, bizonyára van ilyen akció, vagy nincs.
De azért kösz a postottetszik a kinézete.
(#4533) Terminator_
OkéÚj kérdés
Voltam 2 héttel ezelőtt az MMben és mindegyik hűtőnek alul volt a mélyhűtő része, de miért van így? réginél mindig fölül volt, mi ez a furcsa változás? -
Flashcash
Közösségépítő
-
harry
veterán
válasz
skristof #4208 üzenetére
Az a fiók? Én úgy tudom, nincs ott kevésbé hideg... mindenesetre ha jól emlékszem, ilyen romlandóbb dolgokat, felvágott, ilyesmik. Vagy legalábbis én azokat behajítottam oda, legalább nem kell matatni a sok kis izé között a polcokon, elég kihúzni egy fiókot, rendezettebb is.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
skristof #4164 üzenetére
Nos, nekünk ilyen készülékünk van: RK60358HW
Három éve vettük, azóta szuperál itthon. Jól hűt, ez biztos, kényelmes pakolni, stabilan áll, és egyebekben is egy masszív kivitelnek tűnik.
A hangjáról sok összehasonlítási alapom nincs, de Édesanyámnak (megint csak kinézetre) hasonló electroluxa van, mint amit linkeltél. Az electrolux lehet valamivel kevesebb hangot ad ki magából (2 dBA-val halkabb a specifikáció szerint) de amikor hangja van, akkor egy közepesen magas, sípoló, nyikorgó hang. Zavaró. A miénk mélyebb, ilyen nyikorgó hangot nem ad ki. Anyu hűtőgépe 1-2 évvel idősebb a miénknél. Összességében a miénk szerintem egész csendes, tulajdonképpen soha nem tűnik fel a hangja. Ha minden ajtó nyitva van, akkor kb. 5-7 m-ről szabad rálátásunk van a hűtőre, de simán alszunk így, nem is halljuk. (Tényleg, ez most jutott eszembe.. durva
)
Szerencsére az a Darth Vader-es szörcsögő hang, ami sok hűtőre jellemző, és engem az őrületbe kerget, egyiknél sincs.
A mi hűtőnkön az ajtó rendesen nyílik, záródik, semmi probléma nincs vele. Anyu hűtője azonban olyat csinál, hogy ha becsukod, akkor az ajtót beszívja, és kb. 1 percig nem lehet kinyitni. Fizikailag ki lehet, de inkább nem erőltetjük, hogy nehogy tönkremenjen a gumi vagy valami benne. Elvileg nincs semmilyen no-frost vagy egyéb varázs funkciója egyiknek sem, nem tudom miért csinálja, de van.
A miénk fogyasztása szerintem megfelelő, viszonylag ritkán kapcsol be, igaz mi meg is tartjuk az 5, de inkább 10 centi távolságot minden oldalról. Olvasztani félévente kell, de mi sokat nyitogatjuk. A szabályzót mi általában 30%-on tartjuk, most a legmelegebb kánikulában kellett csak 50% alá húzni egy kicsivel, télen, nagy hidegekben mehet 30% alá is valamivel. Így random mérésnél 6-8 fok van, ha nem nyitogatjuk egy jó ideig, akkor 5,5-6,5.
A gari azt hiszem egy évvel több volta gorenjére, mint a többire.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
skristof #4137 üzenetére
Nem vagyok hűtő szakértő én sem, saját szubjektív vélemény:
-Indesit meg pár egzotikus márka - alsó
-Electrolux, AEG, Gorenje - közép
-Siemens, Bosch, Sharp, LG - közép-felső
-Liebherr, Smeg, Miele (meg a közép és közép-felső drágább modelljei) felső kategóriaNem nagyságrendekkel jobb, de kevesebbet fog fogyasztani.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
skristof #4133 üzenetére
Alsó alsó-közép kategóriás hűtőknél nem szabad hanyatt-esni az A plusszok számától. Munkatársam is vett anno valamilyen Idesitet A++. Három év után bedöglött 45ezer lett volna a javítás, kuka. Így vett egy F vagy rosszabb kategóriás gépet, ha visszaszámolom az árát áramköltségre.
Két gép 100k környékén:
-Aeg alulfagyasztós A+ 90000Ft+7000Ft az öt év garanciához.
-Electrolux alulfagyasztós A++ 110ezerFt+11500Ft az öt év garihoz. -
Integra
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Asztalos klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- E-roller topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- YIHUA 959D-II forrasztóállomás, BLACK&DECKER HŐLÉGFÚVÓ 2000W, PARKSIDE vezetékes fúrócsiszoló .....
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- 93 km Segway Ninebot F40 22 km/h elektromos roller
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360M i7 8700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB Zalman S2 TG Be quiet! 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Csere-Beszámítás! Inno3D Twin Edge RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest