Hirdetés
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Otthon elöltöltős fagor van, és ha ''gyors'' , azaz műszálas mosásra állítjuk, akkro nem szívja ki az öblítőtartályból az öblítőt rendesen, ott tobolyog benne...(Már mióta megvettük azót aiylen...). Én azóta úgy vagyok vele, mindegy miylen, csak elöltöltőset ne.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Hát nekem már sikerült kétszer megakasztanom így a felültöltős régi hajdúnkat Mindkétszer megszereltem. ELvielg össze volt akasztva, csak kiderült, hogy mégsem.
Merevítős melltartó meg jó dolog, csak minődégit kell venni, abból nem jön ki a merevítő."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
PErsze. Igen a beakasztás úgy tűnik nekem nem sikerült néha rendesen (Összeakasztást értettem a beakasztásként)
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
nálunk hűtő téma lenne.
Csak italadagolós jöhet szóba max 130 ezerig... Ötletek?
Jó lenne persze ha no frostos, és A energiaosztályú lenne.
finest: felültöltős amiatt jobb, mert ha elfárad a ''zárógumi'', akkor sme lesz tiszta víz a fürd.Amellett nekünk az elöltöltős (fagor) nem viszi ki rendesen az öblítőt a tartályból , ott totboylog benne. én csak és kizárólag felültültőset vennék.
-
tildy
nagyúr
válasz ponti_ak #163 üzenetére
hát az jó, de nálunk két három mosás után be is kásásodik, és tobolyog
És ez már ilyen a kezdetektől fogva. De csak a műszálas mosás (rövid program) esetén. Egyébként normálnál kiviszi."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Erre is Mikor épp nincs kinyitva a teteje.
Nekem valaki italadagolós hűtő ügyben ?
Samsung 39 wbms-hoz hasonló jó lenne, de midnenhol az a gány inox van, és az meg legalább 30 ezerrel drágább.
-
tildy
nagyúr
Ezt nézegettem még :
Samsung RA-20VHSS1
De hol A osztályúnak írják, hol B-nek, 210 kwh/év a fogyasztása. Ja ez italadagolós.
Mondjuk nekünk a legideálisabb egy olyan lenne, hoggy 3 rekesz fagyasztó, 2 rekesz hűtő De olyan meg nincs."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
MErt utálom, ha nem tudok hideg vizet, teát, vagy hasonlót inni. És a munkahelyen már hozzászoktam ezekhez a nagy italadagolókhoz.-.Azon csodálkozom, hogy nem csináltak még olyan rendes hűtőt, amineka tetejére oda lehet rakni ilyen nagy 25 literes ballont.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Szerintme meg tuti nem lesz drágább.
Egy villyanyos tűzhely szerintme egy hónapban lazán elhasznál 2000Ft villanyt, míg a gáz csak 300 Ftot havonta.. (Nekünk gáz van, de én nem használom sokat, viszont otthon anyámék rendszeresen, nekik havi 300 ft csak a gáztűzhely.)
Amellett a villanytűzhelyen nem is sül meg olyan jól a kaja, teljesen más még az íze is. (Ez főleg a sütött dolgokra igaz)
-
tildy
nagyúr
válasz Kalandor #239 üzenetére
Jaja az nagyon sok .Anyám minden nap főz, és nyáron 300Ft-ot fizetett havonta egészen addig, amíg nem lett véve gázbojler.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Kalandor #204 üzenetére
Végül samsung hűtő lett, RT30MASW , B energiaosztályú , cserébe viszont ''olcsó'' . 81 ezret fizettünk érte és no frostos.
[link] [link]
-
tildy
nagyúr
válasz Kalandor #272 üzenetére
Kisebb ja, de egyelőre jó darabig elég. Többre meg nem volt pénz, most. A tied 101 E volt? Az hogy lenn van a hűtő, az nekem csak jó, legalább párom kevesebbet kuksizik bele Mondjuk nekem spec szimpibb lett volna ha a fagyasztó rész akkor amint a hűtő, és viszont. Nem sok kajánk szokott lenni, a zöme jórészt fagyasztott.
Azért lehet idővel kinőjjük...
Nimda: miért ne felültöltős?
-
tildy
nagyúr
Ebben meg megfájdula gerinced, az oldalsó guminak meg szerintem sokkal többet kell kibírnia. Én pl. sosem vennék elöltöltőset,a miénknek otthon nem viszi ki rendesen az öblítőjét, és több embertől hallom, hogy ott tobolyog neki benne az öblítő.
-
tildy
nagyúr
Igen a Fagor NAGYON felejtős Mi annak az elöltötősével szívtuk meg.
Whirpoolok voltak anno a koliban,azok jól muzsikáltak."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Kalandor #309 üzenetére
Szerintem is.
Elég csak 5 -10 percig állnia terigetés nélküla mosógépben már akkor is kicsit ''büdösödik''...."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Calogero #314 üzenetére
Köszi az ötletet: próba cseresznye.
Az a poén , hogy teljes mosásnál kiviszi, csak gyorsprogramnál(műszálas ruhák) nem, pedig annak is van öblítős része...
-
tildy
nagyúr
Ha takaritasmanias akkor az inox neki valo
(Nekem viszont nem jon be, hogy latszik az osszes ujjlenyomat rajta)"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Ez akkor is bitang jó Utálok takarítani, amikor meg kedvesem otthon van, akkor nem is porszívózhatok (utálja ha zúg). Ez frankón mehetne akkor is, ha épp dolgozom, de a vízes változatát még jobban csipáznám
-
tildy
nagyúr
No frostosak szerintem jobbak.
Bár olyan szinten nicns bennük pára , hogyha nem csomagolod be a zöldségeket , kiszívják a nedvességet belőle. Tapasztalat."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Kalandor #627 üzenetére
Szintén samsung , no frost, és issza ki a zöldségekből a nedvességet a hűtő. Főleg ha nem csomagolom be őket nejlonba., dobozba . Uborka, paprika szokott benne lenni csomagolatlanul, 1 hét után már ehetetlen, összemegy, meg ilyenek. CSomagolva viszont tényleg frissebben tartja, mint a normál hűtő.
Nekünk ez a fajta van:
kép1
kép2[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
A fagorról csak rosszat tudok mondani. Mióta megvették anyámék , mindig tott tobolyog az öblítő a tartályában , nem viszi ki rendesen.Igaz az elöltöltős, amilyet én sose vennék.
---------------------------------
Kalandor: nem tudom mikori modell, de tavaly december környékén vettük, újonnan. És a samsung oldalán sem a régi modellek közt van.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Kalandor #643 üzenetére
Nos én pont az alapján vettem hűtőt, mert annak idején azt mondtad, hogy a no frostosban frissebben maradnak a zöldségek. (Kár hogy arról nem tudtam, nem olvastam, illetve tőled sem hallottam, hogy nem mindegyikben...)
-
tildy
nagyúr
válasz Kalandor #645 üzenetére
Nem kell semmit se, csak jó hogyha tudják ezt a vásárlók is, hogy kb lutri, hogy a no frostosból melyik az, amelyikben friss marad sokáig a zöldség, és nem veszi ki belőle a nedvességet (Vagy össze kéne írni róla egy táblázatot) . Látod samsungon belül is mekkora különbségek vannak....
Én spec nem tudtam, abban a hiszemben voltam, hogy a no frostos az olyan, ami sokáig frissen tartja a dolgokat.Húst is érdemes jól becsomagolva tartani a fagyasztóban, mert ha valahol éri a levgő, ott is kiszívja belőle a nedvességet.
Mindezek tudatában attól még a hűtőnk jó, csak erre figyelni kell.
Ahogyan arra is, hogy a frissentartó rekeszben lévő dolgok azért picikét meg szoktak fagyni.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Nagyon jól tudom mit jelent a no frost, akkor is tudtam, mikor megvettem a hűtőt . (hülye azért nem vagyok -> meg elég csak angolból magyarra fordítani ) Nem ezzel van és volt problémám.
Csak Kalandor szövege alapján azt hittem annak idején, hogy úhh ez milyen jó , merthogy neki mióta ilyenje van, azonkívűl, hogy nem kell leolvasztani (hiszen pont ez a lényege ), még tökéletesen frissek maradnak sokáig a zöldségek és gyümölcsök.
Egyébként egyszer véletlen nyitvamaradt egy húsos tálca fóliája picit(nem csináltam meg midnet) , és biza lehetett látni, hogy egy részénének, ott, ahol érte a hűtő levegője bizony más lett a kinézete (kiszáradt) . Tudom én voltam hülye, miért nem csomagoltam be jól.
Félreértés ne essék, nem kalandort hibáztatom. Hanem magamat, hogy nem néztem jobban utána, hogy bizony az , hogy egy embernek frisseség szemontjából egy hűtő bevált, az még nem jelenti azt, hogy ugyanazon cég más hűtője , amely szintén no frostos, az ugyanilyen lesz. Ennyi.
Mindenesetre azt kijelenteni, hogy no frostosban frissebb marad a zöldség , gyümölcs így kijelenteni nem nagyon lehet. Max úgy, hogy abban az esetben ha .....
Nem is értem hogy juthat eszetekbe egyáltalán az, hogy
nem tudom a no frost jelentését....Az árkülönbség kb. 20 ezer forint(volt tavaly) . Az övé A vagy A + energiaosztályú és nagyobb is , az enyém B . Gondoltam ezt a különbséget fizette ő meg.
[ Szerkesztve ]
-
-
tildy
nagyúr
válasz Kalandor #735 üzenetére
Tefal termékekre van gari, tudtommal. Ha esetleg tönkremene a fül, vagy valami...
Ingeniom nincs, de más tefal cuccom igen: nagyon tartósak!
Bár ezzel nem tudtam segíteni és neten sem nagyon találoka kérdésedre infót
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Sokáig tartó melegszendvicssütőt keresek.
Követelmények:
-Fém külső borítás. (nem reped el)
-Lehetőleg fém fül (ez sem reped):
Vag yha ilyne nincs, akkor nagyon strapabíró műanyag.Sajnos az eddigiekkel,, még a márkásakkal is megjártuk.
Vagy a füle pattan el, vagy mint ma, a boritása, mikor csuktuk össze."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Nekünk ez kb. a 3.
Fél éven belül mind megdöglik.Integra:
egy dolog miatt mondasz hülyeséget: hiába ép a belső teflon, ha épp összezárni lehetetetlen, mert eltörik a fül, vagy mert eltörika burkolat.
Egyébként egyetértek.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Na szóval, hogy kicsit normálisabban fejezzem ki magam:
nekünk még sosem sikerült addig eljutnunk, hogy a teflonrésze menne tönkre.
Íme egy kép , hogy hogy megy nálunk tönkre egy ilyen sütő.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Volt már 8 ezer forintos , márkás is(tán philips vagy solac), annak is szétment a füle.
Node te ezt írtad:a műanyag borításosok is teljesen jók, mert simán bírják amíg a belső teflon ép.
Eddig amiket próbáltunk a műanyag volt a gyenge pont.Mindnél.utána pedig ha a belső teflon már megkopik, úgyis mehet a kukába.
Előbb addig el kéne jutni.szóval ne borításra utazz, hanem a belső teflon borításra.
Nem. Mindkettőre kell utaznom.most bosch van ebből is. elég jól bírja még. ha tönkremegy a belseje akkor ez is kuka.
Ha jó és tartós a külseje , megnézem.De érdemes lenne elolvasnod, mi is a problémám. Nem szívesen dobnék ki 10 ezer forintot úgy, hogy aztán a külseje, vagy a füle egy összecsukástól szétroppanjon. Mert nem fogják kicserélni, visszaadni a pénzem. Ha segíteni szeretnél tehát így segíts, ha kérhetem.
-
tildy
nagyúr
Próbáljuk összekapcsolni az alját meg a tetejét Aztán néha reccsenés a vége.
Eddig vagy 3 -4 "kapocs" bántakorábban, most először pedig a burkolat
Jó erőben vagyunk mindketten, gyengéd női kéz nincs a háznál
Na lehet találtam valamit
Sőt tefalt is. Azt hiszem ez lesz.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
A hűtő, a szgép, a mosógép még működik
Gyenge műanyagból vannak ezek szenyósütők, az a baj. Azért a fém csak nem törik úgy
---------------------------------------------------------------------------
De basszus bírja ki a jó édes felmenőjét már neki, azért van rajta kapocs, hogy össze lehessen kapcsolni. Nehogymár 2*1.5 cm kenyér (meg közé sajt meg sonka) összenyomását ne bírja ki, és elpattanjon.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Nem hisszük azt, normál szelet (1.5cm vastag ) kenyeret rakunk bele. Mindegy.
Amelyik ennek összenyomására törik, vagy elpattan tőle a fogatófül az nemes egyszerűséggel ...kuka.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Kis alacsony,nem túl erős szobatársnőmnek is sikerült anno eltörnie a lefogatókapcsot, összecsukáskor
Jobbanmondva hm, két ilyen szobatársnőm is volt"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Ilyet kaptam karácsonyra.
A számítógépnél hangosabb azért, de nem rossz.
Jahm és 20E-el olcsóbban szereztük be"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Ariadne #1189 üzenetére
A különbséget nem tudom, de azt igen, hogy a koleszban zanussi gépek vannak (az is electrolux ugye) , igen kemény igénybevétellel mennek ( szinte megállás nélkül ) hibamentesen. Jók
-
tildy
nagyúr
válasz Ariadne #1191 üzenetére
Tartóstesztnek jó, de amúgy... Tudod milyen az, mikor folyamatosan lesned kell , mikor szabad a mosógép? (Én este 6-8 között néztem, foglalt ovlt, bealudtam, hhajnali 3kor keltem, még mindig mostak, reggel fél 7 : Végre szabad, hurrá!!! Rögtön két adag ruhámat ki sis mostma vele a 8.30as indulásomig. )
(Egy időben nem vitte ki az egyes rekeszből a mosóport, rájöttme miért: a kettesbe kell önteni )
Azt beszélik aeg/zanussi/electroluxok festése is strapabíró.wagamo: az mitől lehet , hogy fagor elültöltős gépnél (anyuéké) nem viszi ki az öblítőt a tartályból gyorsmosáskor? Ott tobolyog benne (nincs eltömődve semmi, vásárlás óta ilyen )
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Nem cserélődik ki, csak akkor , ha a hosszabb mosásra van állítva. (Mint írtam elöltöltős, azt hiszem pont ugyanez )(Azt hiszem tán a sárga rész a gyorsmosáso, de így fejből nem vágom.)
A tartályt már rengetegszer kimostuk.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Sejtettem... Régi hajdú automatnál nem volt ilyen gond
Csak mivel mindig az I-es rekeszben láttam mosópor maradvényt, így én is oda öntöttem.[ Szerkesztve ]
-
-
tildy
nagyúr
Bár még lakásom nincs, de szedem össze miből mit érdemes venni
Amúgy téged olvasva + kolis tapasztalatok szerintem nekem tuti zanussi/electrolux/aeg mosógépem lesz (Még lehet olcsóbban is kapom, anyum electrolux dolgozó )Majd mosogatógépnél leszek bajban, itt a cégnél siemens van, nem rossz, de azt beszélik abban meg a bosch a legjobb.
Hűtőben anyuéknek otthon electrolux van, nekünk samsung volt, mindkettő no frostos , anyuékéban jó dolog a palacktartó ( a samsungban nem volt, az ajtóba meg nem fértek el a kétliteres kólásüvegek) , viszont a zöldséges rekesz feletti rész nekik nehezen nyílik.
A samsungban viszotn volt frankó jégkockamaker Imádtam.Ami nekem jól jönne hűtőben : no-frostos legyen , jól pakolható, és ital/vízadagoló nem ártana rá
Porszívóm már van hála égnek , és elégedett vagyok vele
-
tildy
nagyúr
Kétoldalas nem oké, na nehogymár az én áramszámlám legyen nagy, miközben a bolté is az lehet
Samsungban, meg lg-ben van egyoldalas (nem amerikai típusú ) adagolós hűtő.
-
tildy
nagyúr
válasz Ariadne #1230 üzenetére
Miért jó az akkora hűtő? oké vidékre megértem, ahol disznót vágnak, vagy a zöldségek teremnek a kertben, amit elraknak.
De pl. bp-en minek? (oké nagycsalád talán kivétel)
Én úgy vagyok vele, inkább a bolt árama menjen hűtésre, mint az enyém ."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik