Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zeki
nagyúr
válasz AstraCDX #22144 üzenetére
R2D2 mióta jóféle porszívó?
A képen a csóka sem a nappalit takarítja vele... persze vannak akik eltudják képzelni az ilyen böszméket a lakásban. Én nem. Annyit amúgy megérhet, ha nem gond a 4 méter kábel, hogy hangos, nincs teljesítmény szabályozás, meg hogy mindig rá kell tekerned a kábelt.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz AstraCDX #22159 üzenetére
Funkcionalitását tekintve durvább dolgokra való, mint lakásba. Egyrészt folyadékot lehet vele szívni (zsák nélkül), papírzsákkal a porszűrés katasztrofális. Egyébként szerintem lakásba HEPA szűrő nélküli gépet venni marhaság....
Amire jó: teraszt, garázst, bejárót takarítani vele, főleg kültéren, vagy ahol a porszűrés nem számít - de a lakás nem ilyen hely
"in medias res"
-
ribarszki
őstag
válasz AstraCDX #22168 üzenetére
Boschból olyat néznék, aminek jobb a hatékonysága szőnyegen. Hiszen mint írod, ebből van több, így nem is fontos a parketta fej. Vannak a belépő Bosch modellek 20-25k körül, majd egy kis szakadék és után 40-ért. Itt a felső kettő fekete lehet érdekes a számodra. Ezek kiszolgálnak egy ekkora alapterületű lakást bőven.
Electroluxból ez is elég jó választás.
Vagy ez az ultrasilence. Elképesztően halk gép, ennek ellenére komoly szívóerővel.
De ez csak pár példa, nézegess esetleg árukeresőn, hogy neked melyik tetszik.
A belépő Bosch és Elux gépek is jók, de azért mindkét esetben megfogták valahol az árat. Gyengébb cső, gyengébb gégecső, kopogósabb műanyagok, stb. Ha rászánsz többet, akkor érdemes rákölteni, mert 40k fölött már tényleg minőségi darabokat kapni.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz AstraCDX #22176 üzenetére
Ezt így nehéz leírni ki kell próbálni. Anno (már lassan egy éve) amikor porszívót vettem, kb egy rakat porszívót kipróbáltam (több MM-ben is). SCTURBO-nál alig tapad a padlófej szőnyegen a gyenge légszállítás miatt.
Ilyen 55-60k körül nézelődsz két jó gép van a magyar piacon. Electrolux Ultrasilencer és Miele C2.
A ZSP sorozattal meg az a baj, hogy az ultrasilencerhez képest gagyibb padlófejet adnak.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz AstraCDX #22176 üzenetére
Ne már.. 267-edjére kerül elő ez a kérdés. Ezért készült a cikk, amit az előbb említettem. De belinkelem a konkrét részt:
Itt olvasd el az 1A részt. Egyébként röviden nem ajánljuk. Hosszabban, pedig leírtam a cikkben. Vagy esetleg rákeresel a fórumban, találsz bőven írást a témában.
-
Orlin
addikt
válasz AstraCDX #22633 üzenetére
Philips Saeco HD8651/19 series 2000 automata kávéfőző fehér-bézs
Szia!
Én ezt vettem végül.Ha árban belefér ajánlom!Nagyon finom kávét csinál.Egyszerű és ha nincsenek óriási igényeid akkor megfelelhet.Ami negatívum lehet ,hogy pici a víztartály és a leőrölt kávé tartó.De meg lehet szokni.Nálunk a család kedvence!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Sinkapeter
tag
válasz AstraCDX #61390 üzenetére
Exbarátőm szülei vettek egy Graef-et, akkor még kicsivel negyvenezer felett, ők meg voltak vele elégedve, minőséginek kinéző és érződő gép. Vettek hozzá sima kést is a fogazott mellé, sonkát pélául tökélesesen vékonyra lehet vele szelni. Sajnos hosszú távú tapasztalatról én már nem tudok beszámolni.
-
ribarszki
őstag
válasz AstraCDX #61400 üzenetére
20-30 évvel ezelőtt még a Zanussi, Goldstar (LG), Whirpool, Bosch is megfelelő magasságba helyezte a minőségi mércét. Tegnap kotlott meg szüleim 20 éves Whirpool mosogatógépe (azért én még mégpróbálom megjavítani), amit 2001-ben 110.000Forintért vettek. Ma már 80k-ért kapsz mosogatógépet. Szerintem ez mindent megmagyaráz.
Amúgy made in Germany Whirpool, és olyan masszív és stabil az ajtaja, tálcája, görgök, hogy könny szökik a szemembe 20 év után is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AstraCDX #73629 üzenetére
Hi.
Elég szomorú ha ennyi hümmögésre késztette őket...
Nyomáskapcsoló hiba, nem tudja a gép mennyi víz van a dobban, és inkább leállítja a mosást. Le kell róla húzni a nyomásérzékelőről a kis gumicsövet és belefújni a dob irányába, de méginkább ki kellene takarítani a légcsapdát, és újra jó lesz. Ha mégsem, ki kell cserélni a nyomáskapcsolót, de az több mint valószínű, hogy az jó, hisz a dobot se töltené fel vízzel és nem kezdené el a mosást.
-
-
-cobra-
aktív tag
válasz AstraCDX #73635 üzenetére
Előbbire gondolnék. Tápfeszt nem tudsz mérni a szivattyúnál működés közben akár egy centri/szivattyú programot indítva? Elvileg vannak teszt programok is, esetleg lehetne azzal is próvbálkozni. Mert akkor kiderülne hogy a szivattyú a rossz vagy már a vezérlés nem kapcsolja egyéb miatt. Az E31 egyébként nyomáskapcsoló hiba elméletileg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AstraCDX #73632 üzenetére
A barna a vízszintérzékelő a fekete az habzást/elárasztást figyeli. Üresen mosószer nélkül se megy le a program? A légcsapda a víznyomást alakítja át légnyomássá, ha azt mondod tiszta belül akkor nem az a gond. Szivattyúra más hibát dobna szerintem, de természetesen azt sem lehet kizárni.
-
törölt tag
válasz AstraCDX #73635 üzenetére
A mi gépünkbe csak egy volt, ami a leeresztő-szivattyú. Ránézésre annak sem volt gondja, viszont a csere megoldotta a problémát.
-
törölt tag
válasz AstraCDX #73649 üzenetére
Minimális nyomáskülönbség van a két csonk között, elvileg mindegy, de logikusan végiggondolva a felső lehet az elárasztás érzékelő lentebb pedig a vízszintérzékelő csonkja. Amit tudsz még tenni, hogy citromsavval vagy ecettel indítasz egy 90 fokos programot, az segíthet kiszedni a vízkövet és egyéb trutyit onnan ahol nincs helye. Van szervízmanual ehhez a géphez, dobj egy email címet privibe és elküldöm ha kell.
-
AstraCDX
senior tag
válasz AstraCDX #73629 üzenetére
Visszatérek ehhez a kérdéshez .
AEG Electrolux L48380 mosógép, ezekkel a hibakódokkal .
MB ALARM : E31 23,
UI ALARM : E00 9
Ezek értelmezéséhez szeretnék segítséget kapni !
Mit jelentenek a számok, az E31, és az utána lévő 23, és az E00, és utána a 9 ?
Ha az E31 a hibakód, akkor mi 23 ?Illetve hogyan lehet ezeket törölni ?
Köszi !
Üdv.
Astra
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik