- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- E-book olvasók
- Raspberry Pi
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
17 éves Siemens XT850PL felültöltős gépünk egyik napról a másikra nem vesz fel vizet a hálózatról. Egy halkat kattan, majd küldi egy perc múlva a 3 villogó LED-et, vagyis hiba van. :/ Kérdések a következők:
1. Érdemes megjavítani? Gondolom vízszivattyú vagy a közelében valami lehet a gond.
2. Egyáltalán mit érdemes venni az ilyen kialakítású mosógépek közül? -
cyber86
őstag
Sziasztok. Milyen gáz főzőlap/elektromos sütő párosítást tudtok ajánlani márkába és modellbe ami jó?
-
törölt tag
válasz
Hauptmann #72388 üzenetére
Nagy valószínűséggel a légcsapda van eltömődve benne, vízkő vagy mosószertrutyi van benne. Ki kell takarítani, vagy ha más nem legalább a nyomáskapcsolóra (presszosztát) csatlakozó gumicsőbe bele kell fújni kompresszoral, az is sokat segít.
A víztócsára is magyarázatod ad ez, hisz ha gond van a nyomásérzekeléssel túltölt a gép.
@Bbéci: Ok.
-
Hauptmann
veterán
Régi Whirlpool AWM 6105 mosógép.
1. A víz kiszivattyúzásakor jön az FP hibaüzenet, de aztán újraindul, és kiszivattyúzza a vizet. A szivattyút megnéztem, megvan az a bizonyos ellenállása tekeréskor,a szűrő tiszta, helyes irányban van benne, dugulást nem érzek a befolyó csőben. Ez mitől lehet?
2. Kizárólag centrifugázáskor a mosógép aljából jön valahol a víz, nem sok, de egy kisebb tócsa. Nem az ajtótól jön. Erre ötlet?
-
d@minator
addikt
válasz
Piftuka #72381 üzenetére
Természetesen mivel ez egy külön nyomógombbal aktiválható és ha nem nyomod be simán végigmegy a mosóprogram.
Van amelyik márkánál alap a gőz van amelyiknél feláras. Ha ez a felár magas inkább érdemes olyan extrára költeni ami neked hasznos. pl. nagyobb dob, nagyobb centri, aquastop, automata mosószeradagoló, plusz víz funkció, wifi, dobvilágítás, alacsonyabb centri zajszint stb. kinek mi. -
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
válasz
Nagya21 #72376 üzenetére
Köszi az újabb hasznos info-t! A törököknek bejött az élet.
A Panasonic is velük (Vestel) gyártatja már a belépő kategóriás tévéit, és ki tudja, még hány "nyugati" brand lehet, amelynek a termékei nem is Kínában, hanem Törökországban készülnek...
Mindezektől függetlenül az az ELIN mosógép ennyi pénzért jó vételnek tűnik.
Klassz, hogy az ALDI-ban lehet venni ilyen műszaki cikkeket! A legtöbb termékük nagyon korrekt.
Dicsérik sokan a szerszámokat, az akkus munkagépeket, kompresszort, forró levegős sütőt (ilyen van nekünk is), de pl. az időnként elérhető búvárszivattyút az EINHELL gyártja számukra, az pedig ugyebár finoman szólva sem "gagyi" a kategóriában, sőt...!
-
d@minator
addikt
válasz
Piftuka #72373 üzenetére
Valahol volt egy teszt a gőzmosógépekről. Több ismert márka volt benne. Nem tisztított jobban, a foltokat sem vitte ki jobban, nem is fertőtlenített. A fogyasztást növeli és a programok hosszát. Néhány programon elérhető csak.
Saját tapasztalat ugyanez. Az ing kevésbé gyűrött de vasalni így is kell. A szárítógép jobb eredményt ad.
Csak gőz használata ruhafrissítésre eredménytelen Talán egy jobb gőzölővel magasabb hőmérséklettel eredményesebb lenne így csak marketing.
Nem a Covid hozta divatba. Vevőcsali. Gőz, ózon, fény, ezüst, buborék stb.. -
ribarszki
őstag
válasz
Grande Ale #72368 üzenetére
Sajnálom.. Furcsa, hogy a szerelő is tanácstalan volt. Nagyon meglepődnék ha a rugó lenne. De a lengéscsillapító pár évesen?
-
Piftuka
veterán
válasz
Nagya21 #72370 üzenetére
Köszi az info-t! Jó tudni. Ők gyártják a BEKO gépeket is?
Ami a gőzt illeti... ezt nem is figyeltem, de jobban megnézve, a jelenlegi palettán több gép is kapott ilyen funkciót. A Covid hozta "divatba" a mosógépekben? Gondolom fertőtleníti a ruhát forró gőzzel, ugye?
(Nem tudom, hogy tartósság szempontjából ez a technológia előny, vagy inkább egy plusz "feature", ami a potenciális meghibásodási lehetőségek számát növeli a mosógépekben?
)
-
Grande Ale
őstag
Itt volt a szerelő, szétszedte, hallgatta, kinlodott vele egy órát. Egyszerűen nem jöttünk rá, honnan jön a hang, pedig nagyon durva hangja van. A már egyevesen kicserélt rugokra gyanakszik, hogy újra cserélni kell, vagy a lengéscsillapítóra.
Megkérdezi a pestieket, nyilván nagyobb a tapasztalat, hátha meg tudják erősíteni a rugó dolgot...
Szomorú vagyok.
Ha megint a rugó, ami ugye széria hiba volt és cserélték egy modositottra,akkor mi van? Szerintem ingyen kellene legalább az alkatrészt adják, ha már eleve ismert hiba volt...
Meglátjuk, mondjuk annak is örülnék, ha végre kiderülne, hogy tényleg az, és végre mehetne a gép... -
dolon75
senior tag
válasz
#32277248 #72235 üzenetére
leszedtuk a mosogatógép konygsi front lapot végül.
ugy oldottuk meg, hogy lecsavartam belülről bal es jobb oldalon az alsó négy csavart, és lejott az ajtó előlap.
a variohinge rajta maradt, így óvatos voltam, nehogy eltorjem, megfeszitsem.
utána már simán lejött az konyhai front.visszafelé a lejött előlap tetejét pár fülbe vissza kellett akasztani, alul be kellett nyomni, pattintani.
nem tudtam kellően felhuzni a lapot, es valóban kicsit el van csúszva a két felső műanyag, így az is nehezítette a levetelt.
a keresőbe: bosch mosogatógép variohinge front ajtólap
-
Gatho87
tag
Sziasztok!
Gázos főzőlapot szeretnék venni (60cm) olyan 100ezres kategóriában.
Tudnátok ajánlani valamilyet? Vagy mit kell figyelembe venni nála? Köszönöm előre is! -
ribarszki
őstag
Szerintem nincs külön absolute extra. Vagyis van, de az összes V15 ilyen.Látom már, az extrához van állvány is.Ez a Mallos sajnos jó ár.. én még 220k-ért vettem.. arra figyelj, hogy legyen magyar gari hozzá.
Dyson.hu, amit a Premiumshop24 üzemltet velem mindig maximálisan kedves volt. Tőlük kaptál újként használt porszívót? -
-
P00By
nagyúr
Úgy néz ki visszakapom a pénzt. Átvételkor megkaptuk, hogy ez bizony használva volt...
És, hogy nem voltam kompromisszumképes (én is foglalkozom webáruházzal, azért is tartottam meg a csomagolóanyagokat is és úgy adtam vissza mindent).
Viszont náluk többet nem szeretnék vásárolni (dyson.hu), ők az egyedüli hivatalos viszonteladó?
Meg ezt a fullos csomagot is csak ők árulják?
-
Reaper
őstag
válasz
Eugene Roe #72328 üzenetére
Köszi, egyelőre most ennyi van rá, ha egyszer kész a ház és a konyha is, akkor lehet majd "szépíteni"
-
nosedive
csendes tag
válasz
BB9000 #72355 üzenetére
Közel egy évig nem volt gondunk a szárítással. A törölközőinket majdhogynem szárazon vettük ki a dobból. Ehhez képest most minimális különbség van a centrifugálás és a szárítás végeredménye között.
Azt beláthatjuk, hogy ebben a formában a maradékidő kijelzése még a tájékoztató funkciót sem tölti be, hiszen a legtöbb esetben 30+ perccel számol rosszul, ami egy 1,5-2 órás program esetében elég gyászos. De mint írtam is, ez a legkisebb gond.
-
BB9000
senior tag
válasz
nosedive #72354 üzenetére
Az általad megtapasztalt jelenség oka az, hogy a szárítás funkció ezekben a gépekben tulajdonképpen szikkasztás. Ez a "kettő az egyben "gépek egyik nagy hibája. A másik baj a víz és áram pazarló felhasználása szárításkor. Többek közt emiatt ajánlunk két külön gépet az egy helyett. Ha kettő nem fér el sehogy, akkor persze ez van.
A maradékidő kijelzése csak tájékoztató jellegű, azzal nincs mit csinálni.
A programkapcsoló feliratának kopása a gyenge minőség egyik jele. Nem figyelt erre a gyártó. Még az is lehet, hogy szándékosan ilyen , mert így azonnal látszódik az elhasználódás. -
nosedive
csendes tag
Üdv!
Tavaly nyáron vásároltunk egy Electrolux EW7W447W mosó-szárítógépet, a fürdőszoba adottságaiból esett a választás a kettő az egyben gépre, a gyártó mosógépeit pedig több családtagunk is használja gond nélkül 8-10 éve.
Sajnos már rögtön az elején pórul jártunk, a beüzemelést követően a próbamosás közben minden lábánál és az ajtónál is eresztette a vizet a gép. Szerencsére sikerült megállapodni a kereskedővel, cserélte a gépet, mindössze a szállítási költséget buktuk.
A cseregép rendben tette a dolgát eddig. Az első meglepetés akkor ért, amikor észrevettük, hogy a programválasztó gomb körül elkezdtek lekopni a feliratok, annak ellenére, hogy kívülről csak nedves törlőruhával tisztítottuk.
Emellett 1-2 hónapja azt tapasztaljuk, hogy a programból visszalévő időt az esetek többségében tévesen adja meg. Konkrét példa, hogy 35 percet jelez, eltelik 30 perc, a kijelző szerint viszont még 32 perc van hátra a mosás végéig. Nem hiszem, hogy ez üzemszerű működés, de ezzel még együtt tudnánk élni, annak ellenére is, hogy ez így totálisan használhatatlan funkció.
A legnagyobb gondunk az, hogy a szárítási teljesítménye jelentősen visszaesett az utóbbi néhány hétben. Teljesen mindegy, hogy milyen szárítási fokot - (vasaló-, szekrény-, extra-száraz) állítunk be, nagyjából vasalószárazra szárít. Legutóbb próbaképp csak a gyerek textilpelenkáit dobtam be - ezek tömege nedvesen sem lehetett több 3 kilónál - extraszáraz szárazsági fokkal, az eredmény ugyan az, nedvesen hagyta őket.
A problémákkal kapcsolatban felkerestem a szakszervízt, a szerelő néhány napja járt nálunk. Elmondása szerint a műszeres diagnosztika nem mutat hibát. A kopásról csinált képet, továbbítja a gyártónak, várjuk a visszajelzést, elfogadják-e garanciális problémának. A visszaszámlálásról csak annyit mondott, hogy ez ilyen…
Ezek miatt én senkinek sem ajánlanám a márkát. Néhány éve még tisztességesen összeszerelt gépeket gyártottak, úgy látszik valami félrecsúszott náluk.
A szervízzel még futok egy kört, mert nem szeretném annyiban hagyni a dolgot.
Arra az esetre, ha másikat kellene vennem ehelyett, milyen gépet ajánlanátok? Sajnos a fürdőszoba méretei miatt csak a kettő az egyben gépek jöhetnek szóba. Visszaolvasva azt látom, hogy a Miele ajánlott márka, viszont nem szívesen költenék 6-900k-t erre, ha van alternatíva.
-
Piftuka
veterán
válasz
Nagya21 #72301 üzenetére
Köszönöm az újabb info-kat!
- Közben megnéztem, a Márkabolt is "garanciabiztosítást" ad, nem extra gyári jótállást, szóval a honlapjukon a megjegyzés félrevezető.
A videóik pedig valóban nagyon hasznosak. Azokat már korábban is böngésztem.
- Az ALDI számára vajon melyik német gyártó készíti ezt az ELIN mosógépet. Amúgy ennyi pénzért frankó vételnek tűnik. Szerencsések vagytok, hogy tudtok hová tenni egy "tartalék" gépet.
- A Te géped is jól néz ki. Fura mód régebbi mint az enyém, de azon még nyomógombok vannak a programválasztáshoz, nem digitális körpotméter.
A kettő közül melyik a Ti gépetek mostani megfelelője? -->
Azt látom, hogy ez utóbbi 48,2 cm mély. Talán ennyivel szélesebb is a dobja?
@Lëvi, köszönöm Neked is az info-t! Nagyon jól hangzik.
Azon tanakodom, hogy talán a 40 cm szélesség ellenére a felültölős Elux gépeknek kicsit nagyobb dobja van, mint a keskeny előltöltősöknek..!?
(Gondolva arra, hogy utóbbin az ajtó befelé domború, tehát elvesz a hasznos térből, a felültöltősnél viszont a dob két oldalán "csak" a gép vékony oldallamezei vannak, nemde?)
@BBéci, Neked is köszönöm a segítséget!
Ezt a két AEG-t találtam:
AEG L6SNE26SE elöltöltős keskeny mosógép, 1200 f/p, LCD kijelző, TimeSave funkció, Inverter, 38 cm mélySzerintem ennek nagyon keskenyke a dobja.
AEG L6SNE27SE keskeny elöltöltős mosógép, C, 7kg, 1200 f/p, LCD kijelző, Inverter, mélység 45 cm
Ez már a "sztenderd" mélység a kategóriában, de sajnos szignifikánsan drágább.
Mindenesetre megnézzük majd mindegyik ajánlást a MM áruházban közelről is.
-
donw3ga
őstag
Sziasztok, Toshiba hűtőszekrényekkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata, minőség, megbízhatóság szempontjából?
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- E-book olvasók
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest