Hirdetés
- Computex 2025: számítógépházak a Formula portfóliójából
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Analóg fényképezés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
válasz
assemble #42683 üzenetére
Bútorasztalos a szakmám. Ma már más területen dolgozom, de annak idején nem egy konyhát terveztem. Hidd el, hogy ez így minden szempontból rossz megoldás. A 15 centiméter távolság ráadásul balesetveszélyes.
Íratlan szabály ugyanis, hogy a főzőlaptól oldalirányba legalább 30-40 centiméter szabad területet hagyunk, hogy a fazekat, serpenyőt, edényt könnyedén félre tudjuk húzni. Ez a hétköznapokban is hasznos lehet, de gondolj például egy olyan konyhai balesetre, ha mondjuk lángra kap a zsír, az olaj, vagy véletlen kifut az étel. A másik, amit már korábban is említettem, hogy felesleges hőhatásnak teszed ki vele a hűtőszekrényt. Persze attól is függ, hogy milyen főzőlapról van szó, de a 15 cm távolság akkor is lófütty. Én épp lecsós karajt főzők a gáz főzőlapon, épp csak pöszörög a láng. A főzőlap szélétől 15 centiméterre mérve 33-34 celsius a hőmérséklet; úgy, hogy a szoba hőmérséklete 22 fok.És akkor a nulla logikájú elrendezést még nem is említettem, de ezt majd csak akkor fogod megérteni, ha nekiálltok főzőcskézni. Gondolj csak bele egy olyan helyzetbe, hogy kipakolod a hűtőből a főzésre szánt élelmiszert. Na de hová? A főzőlapra? Pakolhatsz a konyha egyik feléből a másikba, majd vissza, amivel az évek során rengeteg felesleges utat teszel majd meg. Nem véletlenül találták ki, és alkalmazzák lassan 70 éve a konyhai háromszöget. Függetlenül attól, hogy soros, párhuzamos, sziget, L, vagy U alakú a konyha, azt minden esetben a logikai sorrendnek megfelelően tervezzük meg: tárolás (kamra, hűtő), előkészítés (munkafelület, mosogató), főzés-tálalás. Néhány példa: https://www.cliffkonyhabutor.hu/konyha-kialakitas-cliff-magazin
Az eredeti kérdésedre válaszolva: nincs semmi jelentősége, hogy beépített- vagy pedig szabadonálló hűtőt veszel. A palástkondenzátoros hűtőknél fontos, hogy oldalirányban legyen biztosítva néhány cm légrés, de én személy szerint mindegyiknél elhagynék pár centit.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest