Hirdetés
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
anyumnak egy boscht vettem, maxx6-os széria.
ki szedhető az adagolója és mosható, én rendszeresen ki is mosom, tisztán tartom.
a folyékony súrolószer nem jó bele, poros adagoló
de teljesen jó.
igaz mi újra porral mosunk, nem folyékony cuccal. a németországi weisser riese 10x tisztábban most mos mint az itthoniak... vicc -
Egon
nagyúr
válasz
Ariadne #1696 üzenetére
Jó, az Indesit meg a Fagor az számomra nem márka, azért nem raknám őket egy kalap alá pl. egy Bosch-sal...
Mindenesetre, ha legközelebb bemegyek az MM-be, mindenképpen megnézem, hogy mit lehet kezdeni egy Bosch mosógép mosószer-adagolójával.
Hűtőnél annyira nem lesz szempont a fogyasztás nálunk (azért nyilván nem C energiaosztályút fogunk venni), sokkal inkább a férőhely. Nekem sincs nagy családom (hárman vagyunk), de az asszony nagyon szeret nagy készleteket tárolni a hűtőben, úgyhogy a mostani kb. 100 literes fagyasztó + 200 literes hűtő kombó gyakran baromira túl van töltve. Főleg a hűtőrész lehetne nagyobb, de a nyári jégkrémes időszakban jó lenne egy nagyobb mélyhűtő is.
Sajnos a legtöbb konyhában nem nagyon fér el 60 cm-nél szélesebb hűtő, úgyhogy abból kell megvennünk a legnagyobbat. Illetve - szerencsés esetben, ha lesz hely az új lakásban - két hűtőt fogunk tartani: a mostani mellé egy felülfagyasztóst (az a 40-50 liter plusz fagyasztókapacitás bőven elég a jégkrémeknek, jégkockáknak meg a Jagernek...A hűtőrész meg majdnem megduplázódna, és lehetne többet és szellősebben pakolni).
-
Ariadne
őstag
Hát nekem voltak rossz tapasztalataim Indesittel meg Fagorral, hiába lehetett levenni a mosószertartót, pár év használat után közelről megnézve látszott, hogy fekete penész fedi vastagon az öblítőtartót (főleg) belül. Ehhez endoszkópon kívül bármi mással hozzáférni lehetetlen. Ráadásul biztosan nem az én hanyagságomról volt szó, mert mindkét gépet más is használta előttem (albi). Szóval innentől én ilyen szétszedhetőt akartam, és ki is öblítem és megszárítom minden mosás után.
Ilyen a hűtőm, két embernek pont elég, sőt kicsit sok is. Fogyasztás alapján választottam, azt kerestem, amelyik a legkevesebbet fogyasztja/év. (Ezért nem akartam pl. a fagyasztó részbe no frostot, ahogy arról szó is volt itt korábban, mert az sokat fogyaszt és szerintem feleslegesen.)
Elromlani egyébként nem romlott el, csak a szigetelést kellene kicserélniük benne.
Egyébként elégedett vagyok vele, jól el lehet férni benne, praktikus. És helyes, hogy olyan szögletes az ajtaja, nem lekerekített, mint általában, de ez persze huszadrangú. -
Egon
nagyúr
válasz
Ariadne #1694 üzenetére
Annyira nem néztem a Bosch adagolótartályát, de már az ezeréves Whirpool mosógép ajtóra szerelt adagolóját is szét lehetett nyitni hosszában (igaz, azt meg kiszerelni nem lehetett). Az AEG-féle tartályt szinte fölösleges szétszedni: olyan kicsi (rövid), és ahhoz képest akkora lyuk van rajta, hogy sztem tutira jól ki lehet mosni anélkül is.
A hűtőhöz: érdekes módon, a sógoréknak is elromlott (nekik asszem a fagyasztó nem hűtött, vagy valami ilyesmi volt). Lehet, hogy mégis Bosch hűtőt kellene majd vennem?
Viszont nekik gyorsan intézték (cserélve lett). A márkabolt.hu-nál vették, azt hiszem a legnagyobb 60 cm széles hűtő, cca. 150K volt. Neked milyen van?
-
Ariadne
őstag
Kivehetőséget nem úgy értettem, hogy ki lehet venni belőle, mert az persze általános. De az AEG-nél ahogy láttam egyedül (electroluxon kívül persze), hogy szét lehet szedni, tehát belülről ki tudom mosni, és nem kell egy pici lyukon át megpróbálni kipiszkálni a penészt az öblítőrekeszből két év múlva...
Hűtőből AEG van nekem, szépnek szép, de három hónapos, és már penészedik a széle a fagyasztónak, és elég hangos. A szervizt még nem tudtam elérni, az istennek sem veszik fel.
-
Egon
nagyúr
Lejárt az időlimit.
Az adagolóval kapcsolatban annyi kimaradt, hogy az AEG/Elektrolux mosógépek adagolója - a formája miatt - könnyebben tisztítható, mint a Bosch-ban levő adagoló, de - mivel ritkábban kerül sor a tisztításra, mint a mosószer adagolásra - az utóbbi a gyakorlatban praktikusabbnak tűnik. -
Egon
nagyúr
válasz
Ariadne #1691 üzenetére
Ez nem így van: szinte az összes mai (felsőkategóriás) mosógépből ki lehet szedni az adagolót, a Bosch-ból pl. biztos. Annyival "nehezebb" kiszedni, hogy van rajta két gomb, azt kell egyidejűleg benyomni (tehát egy kézzel nem lehet kiszedni, ellentétben az AEG/Elektrolux gépekkel, de ez talán elviselhető hiányosság...
).
A kifolyást nem előmosásnál tapasztaltam: ugyanúgy kifolyik mindkét szélső rekeszből (tök egyforma lyuk van az aljukon), a középső rekesz meg az öblítőé. Ráadásul kifolyik a szemcsés mosószer nagy része is, egyből (nagy a luk az alján). Gondolom a Bosch-ból is kifolyik, de csak ha lecsukom a fedelét (de az nem is baj: ez csak azért gond nekünk az AEG-nél, mert mindenképpen mérőedényt kell használni, nem lehet csak beleönteni közvetlenül a folyékony mosószerből, az adott vonalig (1/3, 2/3, max.), mint a réginél (és elvileg a Bosch-nál)).
Hang: a Bosch-t jobban dícsérték ez ügyben, sajnálom hogy nem kaptunk. Majd legközelebb...
Amúgy hűtőgépben mindenképpen AEG-et fogok venni (ha lesz nagyobb lakás, és/vagy ha bedöglik a mostani, cca. 7 éves Siemens): a sógoréknak az van, és nekem rendkívül tetszett... -
Ariadne
őstag
Mosószer-adagolóhoz: nekem is AEG van, és pont az adagoló miatt választottam! Ez az egyetlen, ahol ki tudod venni és kimosni, a többibe mind simán belepenészedik évek alatt az öblítő. A kifolyást pedig nyilván előmosásnál tapasztaltad, ez azért van, mert - a használatiban is benne van -, előmosáshoz nem lehet bele folyékony mosószert használni. Nem tudom, mi az oka, hülyeség is, de ez van. Nekem mondjuk nem gond, védem a környezetet, nem használok előmosást.
Hangra pedig nekem csendesnek tűnik, igaz eddig csak ócska ezeréves Electroluxokhoz és társaihoz volt szerencsém. Ha rácsukom a fürdő ajtaját, semmi nem hallatszik, csak ha centrifugál, pedig kicsi a lakás (ő 46000 változat).
-
Egon
nagyúr
-
Integra
titán
akkora fos ez a pixmania kiszállítás ügyben, hogy az kész..
max 72 órát írnak szállításra..
már 7 napnál tartunk.. aztán csütörtökön láttam a dpd oldalán hogy németorszgából jönnek a cuccok... kész.. -
Egon
nagyúr
Már egy ideje döglődött a bő 10 éves Whirpool mosógépünk (elég sokáig bírta, az AWG széria még állítólag jó volt ebből a márkából), úgyhogy lecseréltük. Egy AEG 46210 lett a befutó (az MM-ben volt egy 20%-os akció kb. egy hete, megkaptuk 95K-ért).
Egy pár szóban leírnám a tapasztalataimat, hátha hasznos lesz a hasonló cipőben járóknak.Elöljáróban annyit megjegyeznék, hogy a fórumokat böngészve, sok márkát eleve kizártam (Indesit, Whirpool stb.). Mivel kvázi felsőkategóriás gépet kerestem, hamar eljutottam odáig, hogy csak négy márka jöhetett számításba: AEG, Elektrolux, Bosch és Siemens. Mivel előbbi kettő és utóbbi kettő is kvázi egy cég, mindössze két eltérő konstukcióról beszélhetünk a mosógépek felsőkategóriájában (meg ott van még ugyebár a Miele, de az más dimenzió, szóval hagyjuk). Summa summarum: e között a két konstrukció között kellett dönteni.
Igazából nem ilyen mosógépet akartunk, de a kinézett Bosch-ból nem volt egy darab sem, így némileg kényszerből vettük meg ezt az AEG-et, és meg kell mondjam, némileg csalódottak vagyunk - főleg amennyire agyonhájpolják ezt a márkát a fórumokon.Amiben szerintem jobb a Bosch-Siemens konstrukció:
1. Mosószer-adagoló. Az AEG/Elektrolux cuccokban levő adagolóhoz mindenképpen adagolókanál kell: mivel nincs szintjelző, illetve alul azonnal kifolyik a mosószer, enélkül nem lehet belőni a megfelelő mennyiségű mosószert. A régi mosógépünkben, az ajtón levő mosószer-adagoló praktikusabb.
2. Centrifuga-fordulatszám. Nem értem, miért kell lehagyni a lsaúú fordulatokat. Van egy függönyünk, ami nagyon gyűrődős, vékony anyag, nehéz vasalni. A régi mosógépben 120-as centrivel lett mosva, és utána az asszony nedvesen felcsipeszelte. Az AEG 400-as minimum fordulatával tutira agyon lesz gyűrve. A Bosch centrifugája 100-ról indul, 1000-ig, és több lépcsőben is állítható, mint az AEG-é.Ami még negatívum, de lehet hogy a Bosch-ban is az:
1. Ahhoz képest, hogy Silent system, egyáltalán nem halkabb az ezeréves Whirpool-nál - sőt, mivel mélyebb hangja van, szubjektíve zavaróbb is.
2. Nem értem, hogy alapból miért két óra egy tököm mosás: igaz, hogy le lehet csökkenteni az időtartamot, de nem tudom hogy ilyenkor mi marad ki, vagy hogy mi történik.Egy szó mint ezer: többet vártunk a cucctól.
-
Ariadne
őstag
válasz
pannonbob #1685 üzenetére
Az egy év garról kell valamilyen papír is, ugyanis jogszabály alapján kötelező egyéves jótállás csak bruttó 10.000 feletti készülékekre van, és hát ami 9999, arra pl. már nem. Szóval ha le is írják valahol, akkor pláne érdemes megpróbálni, és a "tapogatás" erejében én is hiszek.
-
pannonbob
csendes tag
válasz
Ariadne #1679 üzenetére
Hello! Megkérdeztem, azt mondták, egy év garancia van rá, és országos a szervizhálózatuk is. Ígéretes, valamelyik nap elmegyek a bemutatótermükbe megnézni. Én már a márkákban nem annyira hiszek, inkább az érdekel, hogy ha kézbe veszem, akkor mennyire tűnik masszívnak a cucc.
-
Integra
titán
válasz
Ariadne #1683 üzenetére
majd csinálok nappali fotósat, ezeket este xenon vakus telefonnal lőttem.
szerintem inkább sárgás a csempén, de nem is tudom igazán, nem nagyon bámultam még meg
viszont megrendeltem végre az új turmixgépem, kenyérpirítóm meg vízforralóm, végülis fekete bosch collectiont veszek, közben megjelent a kínálatban és piszok jól néz ki a sárgás konyhában. és most a pixmanina-nál a turmixgép is levan értékelve szürkésezüst-fekete színben, úgyhogy 14-ért azt is elhoztam, noha csikorgattam a fogam rendesen. a legtöbb helyen újra 20-23e, annyiért nem vettem volna meg..
holnap valszeg házhoz szállítják -
Integra
titán
válasz
runner 125 #1681 üzenetére
feladtam, köszi az ötletet!
-
Integra
titán
végre csináltam fotókat
szóval ezektől szívesen megválnék:
együtt
vízforraló
tea/kávé főző
kenyér pirító -
Integra
titán
haliho
nekem még mindig van egy tea/kávé főző, kenyér pirító, vízforraló trióm, amitől szívesen megválnék -
pannonbob
csendes tag
Szia! Nagyjából pont hasonló cipőben járok én is, neked mi a véleményed erről?
http://www.konyhabolt.hu/padloporszivo/beez-amsterdam-vc-n-1800-y -
amargo
addikt
válasz
Ariadne #1674 üzenetére
350kw-os.
De a legalacsonyabbon van a fagyasztó része és a hűtőrésze is.
Ha nem a környezetre mért fogyasztást nézem, akkor éves szinten 2000ft különbségről van szó. De itt szerintem inkább az dönt kinek mi a szimpatikus.
Számomra ezek voltak az érvek a saját tapasztalataim szerint, ahány család/ember, annyi fajta van ebből. -
Ariadne
őstag
Szerintem nem jegesedik az annyira, hogy megérje a No Frostos fagyasztó.
Megnéztem, az én AEG-em 274 kWh-t fogyaszt évente névlegesen, a te általad linkelt LG meg 374-et, ez azért elég jelentős különbség. Szeptember óta, négy hónapja megy a hűtő, és semmi jelentősnek nevezhető jegesedés nincs a fagyasztótérben, szóval nem fog azért többet fogyasztani, mert jeges.Talán ha évekig hagynám, de hát ugye az ember át szokta törölgetni a belsejét időnként már csak higiéniai szempontból is, és akkor azzal meg is van a dolog.
A hűtőtérben vannak pici jégcseppek, de az No Frostos.Én mindenesetre a fogyasztás alapján számoltam, mert az folyton, minden nap számít, és a lehető legalacsonyabb fogyasztásút vettem meg.
-
amargo
addikt
válasz
runner 125 #1671 üzenetére
Az Electrolux prémium márkája.
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125 #1670 üzenetére
Upsz,bocs kicsúsztam már a mod-ból.
Az AEG milyen márka? Megbízható? H őszinte legyen nem hallottam még róla..
-
amargo
addikt
válasz
runner 125 #1668 üzenetére
Nekem most kb 1,5 hónapja van egy LG GR B369 PQA hűtöm, de mi direkt kisebbet kerestünk, mert még 2-en vagyunk.
Samsung-ból láttam még jókat, vagy Electrolux. Vagy esetleg Liebherr. Viszont ezeknek az áruk magasabb.Szerk:
Összességében kedvelem a hűtőt, bár néha a síri csöndes lakásban tud hangoskodni(kisebb időkre), most is búg.. de vakáció módban is lehet használni és akkor csöndben van -
runner 125
nagyúr
-
amargo
addikt
válasz
runner 125 #1663 üzenetére
Szia, mi most vettünk NoFrost os LG-t.
Több ismerősömnek is van NoFrost-os hűtőjük, amit itt könnyebb elérni, az ételnek nincs hűtő szaga, íze, továbbá nem teszi tönkre a pára. Meg úgy tisztán néz ki. Továbbá hűtőnek sincs kellemetlen szaga.
Mielőtt megvettem én is eléggé körbe néztem 6évig volt részem megnézni a különbséget a NoFrost-hagyományos hűtő között. A fogyasztása több, mint a hagyományosnak legalább az úgy az 1/3ával. Viszont, ha fél évig rajta hagyod a jeget a hagyományoson, már meglehet több is a fogyasztásod!
-
pinta
újonc
Hello-hallo!
Párommal keresünk olcsó és jó mikrót, illetve porszívót. Mindkettő Karácsony után döglött be, ilyen a szerencsénk. Mikrónál 15-ből, Porszívónál 10-ből szeretnénk kijönni. Tudom, hogy ennyiért nem kapunk AEG-ét vagy Boscht, csak noname-t, de azért ne legyen made in dobd el minőség!
Segítsetek lécci!
Anita -
Ariadne
őstag
válasz
runner 125 #1663 üzenetére
No Frost a hűtőrészben az bennük van, de No Frost a fagyasztóban az ritkán, és azok drágábbak és többet is fogyasztanak, ezért gondolom, hogy nem érdemes.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Ariadne #1661 üzenetére
Aham,hát minimum akkor 185-öst nézek,meg amúgy is,ne lássam a tetejét
Persze,nyilván. Tisztítás közben úgyis leolvasztja az ember...
Bár ah néztem ez a "technológia" szinte az összes 185-200-asba bent van..
Noh mind1.Nem jó?!
A részletes termékleírásról/bemutatóról nem ez jött le-persze ettől függetlenül lehet szar,bár jó vna tudni h miért..
Üdv.M -
TexT-BoY
addikt
nos , részünkről befejeződött a felújítás és új dolgok beszerezése, már csak egy nagy nagy inox hűtő kell....
Vettünk egy Moulinex kenyérsütőt
és még egy Daewoo porszivótBár utólag az egylapátos kenyérsütő nem tünik olyan jó választásnak, de az eddigi 2kenyér az isteni lett
.
A porszivó pedig ezerszer jobb mitn a samsung ami összefosta magát, ráadásul 13.000Ft-ért erőssen bestbuy. -
Ariadne
őstag
válasz
runner 125 #1660 üzenetére
Hát, négyőtöknek azért jól jön egy 185-ös is szerintem. Mondjuk a 175-ös tényleg lazán elég kettőnknek, de hát ugye később leszünk mi még többen is.
A No Frost a hűtőtérben elég általános, és jól jön. Bár az enyémnek jégcseppek vannak belül a hátulján, nem tudom, ez jó vagy rossz.
A fagyasztórészben a No Frost viszont jóval drágább hűtőt eredményez, többet is fogyaszt, és szerintem felesleges. Egész egyszerűen azért, mert évente egy-kétszer úgyis kimossa, kitörölgetni az ember, akkor meg már nem kunszt leolvasztani. Szerintem.mod: A markabolt webáruházról hmm itt valamelyik topikban írta valaki, hogy nem igazán jó. Hú, sajnos nem emlékszem, mivel indokolta, de most nyáron volt, amikor én is ilyen ügyben kérdezgettem, keresgéltem.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Ariadne #1659 üzenetére
Aha,mi 4en vagyunk,nyilván elég lenne nekünk is a 175-ös,ez csak tényleg az én hülyeségem.
Egyébként találtam 200-ast,még a "talán belefér" kategóriában; [link]Elmagyarázta egész jól a fickü h mi az a "No Frost" rendszer,valóban ennyire jó?
Nem nagyobb ezzel is a hibalehetőség?
..amúgy ez a videós bemutató nagyon jó ötlet!
Köszi a bolt tippet még egyszer. -
Ariadne
őstag
válasz
runner 125 #1658 üzenetére
Hát, párom meg pont azt mondta, hogy nehogy már egy hűtő legyen a legmagasabb lakásban, ő akar lenni a legnagyobb - ezért lett a 175-ös a 185-ös helyett.
Na jó nem csak ezért, hanem mert két embernek elég szerintem egy 175 magas kombi hűtő, és elég is, pedig szoktam főzni és a fagyasztó is tele van mindig.
-
runner 125
nagyúr
Noh ez elég meggyőző érv.
Köszönöm.
Lehet Electrolux lesz..
Egyébként most bazi fura (ellen)érvet mondok,175cm alacsony.
..187 vagyok,olyan jó volt h a mostani kb akkora volt mint én,ennek meg látnám a tetejét.
Másrészről a TV is a tetején van,szóval nem tudom..
Jó lenne kicsit magasabb lenne.
Köszönöm még egyszer!
Üdv.M -
Carpio
tag
válasz
runner 125 #1649 üzenetére
Nemrég vettem, de bízom az Electrolux-ban, dolgoztam a gyárukban 3 évig
-
Carpio
tag
válasz
runner 125 #1645 üzenetére
Őket tudom ajánlani.
Bár Zanussi-t ne vegyél, Electrolux, AEG jó minőség. -
Integra
titán
január közepe, gondolotam hívom a palit hogy turmixgép van e végre raktáron...
erre nézem az árakat..
durva milyen drágulás van.. -
Ariadne
őstag
válasz
runner 125 #1651 üzenetére
Nekünk Electrolux/AEG irány lett végül, működni jól működik a hűtő és a mosógép is, de épp most kell letesztelnem a szervizt, mert a hűtő fagyasztó részénél szerintem ereszt a szigetelés, és egy ponton penészedik...
-
runner 125
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest