-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
greike #92591 üzenetére
Azt írta részletezőbbnek tűnt. Szóval nem biztos benne.
"Csodálom" azokat az embereket amúgy akik ilyen megállapításokra képesek különböző rendszerek különböző időbeni meghallgatása után. És mi van ha a doboz volt részletezőbb nem az erősítő?vagy bármi. (Ha az volt egyáltalán.)
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #92595 üzenetére
Igen, pontosan erről van szó.
(#92591) greike
Hagyjuk már a csudába, hogy mit hallott! Ráadásul a meglévő Mordaunt Short hangdobozaival, a 3802 tudásának, félét sem használja ki.
Például hasonlítottam (A/B) a Denon AVR-3802 hangját Yamaha 3800-éhoz és a Denon nyert. Szerinted én viccből, mazochizmusból, hozzá nem értésből tartok itthon egy olyat? -
Dorian
félisten
válasz
greike #92591 üzenetére
Tapasztalatlan fül simán "több részletként" hallja egy erősítő magas torzításait (persze nem irdatlan mértékű torzításról beszélek, ami hibajelenség) Az ilyen erősítők elsőre nagyon impresszívek tapasztalatlanabbaknak és ezek azok később -ha fejlődik az illető ízlése, hang-igénye- amiket hosszú távon zavaró hallgatni.
-
greike
tag
Nem kell meggyőzni ,hogy milyen jó a Denon avr3802! Nincs kétségem afelől,hogy jó erősítő lehet! Csak az a fura ,hogy egy Sony dn850 ami talán súrolja a közép kategóriát részletesebbnek hallott Gadjoe66.(Persze nem voltak ugyan olyanok a körülmények) Nem nagyon tudom elképzelni ,hogy lehetséges ez csak akkor ha maga az előadás módjával nem vagyok kibékülve. Nálam fordulna ez elő akkor másik márkát keresnénk, lehet ott megtalálnám amit hiányolok.
Adodaniel: Ott van a hozzászólásba ,hogy hallotta a Sonykat.
-
Sage83
aktív tag
Csak a saját szettem fekete!
Jamo-kal + a Polk Audioval szemezgettem!!
Nem tudom h melyik lenne jobb választás vagy mik jöhetnek még szóba...
Norbi72: Oké, köszi! Megnézzem
-
válasz
gaborcsu #92585 üzenetére
ez 16 centi. yamahából az rx-v3xx sorozat az, ami belefér a 15 centibe. marantznak van direkt alacsony építésű szériája nr-xxxx típuskódokkal, de ezek ritkák. a többi márkát nem ismerem így, talán a többiek tudnak mondani még olyat, ami belefér a geometriai elképzelésekbe.
-
gaborcsu
tag
válasz
Norbi 72 #92584 üzenetére
Csak előre nyitott, hátul ki van fúrva néhány helyen, de gondolkodom hogy kivágom a szekrény hátlapját.
A mostani is ott van, és max 2-3 órát megy egyhuzamban. Mindkét oldalt van neki 6-8 centi, felfelé viszont csak 2-3cm.
Ötlet készülékre? a linkelt avx-en átnéztem az első 20oldalt, ahol mondjuk ezt találtam, de ez meg persze ezüst. -
Norbi 72
veterán
válasz
gaborcsu #92579 üzenetére
Ha lehet több alternatívát várnék, mert sajnos fizikai határok is vannak (max. kb 15cm magas lehet
Mekkora helyed van a vasnak?Oldalt nyitott?Ne szorítsd be,mert nagyon fog melegedni.Álltalános előírás minden irányban 15 centi,de ha oldalt nyitott a hely felette lehet kevesebb.
-
Sage83
aktív tag
Helló!
Egy Yamaha Rxv-1600-os HM erősítő + egy JBL Xti 80-as szetthez keresnék valami jobb féle subot!?
A center az Jbl Xti 10 a hátsók az meg JBL Xti 20!
Első sorban mozira kell a sub!!A keret max 100000 Ft lenne...
Válaszokat előre is köszönöm!
Ui: Csak új jöhet számitásba! -
Lacielvtárs
nagyúr
-
gaborcsu
tag
Erősítő vásárlásban kérnék segítséget, mert nem nagyon értek hozzá, lent látható miket hajtana meg.
Főleg film, és a család többi része rádiózgat. Használt darab érdekel, de ne legyen azért 15 éves darab. Elég az 5.1, nem kell HDMI, a lényeg hogy legyen 2 optikai bemenete, fekete szín vagy esetleg titán. Ár max 40-50e, de az se baj ha olcsóbb.
Ha lehet több alternatívát várnék, mert sajnos fizikai határok is vannak (max. kb 15cm magas lehet, pl a HK-ból láttam hogy nagyon sok 16,5cm magas, az már nekem sok, nem marad szellőzés)A hangszórók tudom nem mai darabok, de azok maradnak:
Center: Bose VCS-10
Front: Bose Acoustimass 5 Series II
Rear: Bose Acoustimss 3 Seies IV
Bass: Sony SA-W2500Ja és hol érdemes itthon keresgélni??
-
Digital
addikt
válasz
kruplishal #92575 üzenetére
Milyen hangfalak mellé vennéd?
A szett elemeinek egy gyártónak egy szériájából kell származniuk! -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
z123456789 #92576 üzenetére
Köszi, átmentem oda
-
z123456789
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #92574 üzenetére
-
kruplishal
tag
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy kb mennyit érhet az alábbi csomag:
Denon AVR-1312 erősítő + Eltax Experience + Eltax Sub?
Feleslegessé vált kihasználatlanság miatt és el szeretném adni, de mivel nem értek hozzá, nem akarok se áron alul, sem felül hirdetni.
Köszönöm! -
ProdyG
őstag
köszi mindenkinek az infót, úgy látom nagyon nem nyúlhatok az SVS-sel mellé, mert ez most látatlanban lesz vásárolva.
-
BBéci
legenda
válasz
greike #92566 üzenetére
Akkor lenne elfogadható a véleménye, ha pontosan ugyanolyan körülmények között (akusztika, lejátszó, zene, film, kábelek, hangdobozok) hasonlította volna össze az erősítőket, mint ahogyan én tettem, sok éven keresztül. Ugyanis 2002 óta, az összes erősítő tesztelése során viszonyítási alapnak használtam a 3802-t.
Tehát a legkevésbé sem releváns, hogy mit, milyennek hallott. A Denon AVR-3802 csakis a mai 340000 forintnál drágább erősítőkkel mérhető össze. Egy kivételesen jól sikerült darab, ami például nem mondható el a 3803-ról és a 3805-ről. Természetesen akadhatnak kivételek, én sem hallottam az összeset, ami kapható. -
BBéci
legenda
Maradva a Denonnál, AVR-3808-ra cserélném, olyat már kis szerencsével és alkuval, el lehet csípni 150000 forintért.
Ismétlem, ami a 3802-nél részletezőbb, azt nem olcsóbban, hanem drágábban adják, az újkori árakat tekintve. Tehát valahol 350000 forint környékén kezdődik az a kategória.
A Sony STR-DN 1050 idei modell, az ára kb. 190000 Ft, ha újra vágysz, és tetszik a hangja, hajrá, vedd meg.(#92560) zsoltee10
Arra az is megoldás, hogy felirattal nézitek a filmeket.Nálam az alapértelmezett az összes lejátszón.
Dynamic Volume, vagy valami hasonló a neve annak, amit keresel. Az Audyssey beállításai között található. -
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
Már rég írtam a topicba és a keresővel se találom a megoldást a kérdésemre.
Denon AVR-1610 erősítőm van, hol lehet ezen az éjszakai üzemmód? Az a gondunk, hogy a kislányunk a szomszéd szobában alszik (18 hónapos), és ha filmet nézünk, akkor választanunk kell a párbeszéd érthetősége, meg az effektek között. Olyan hangerőn, ahol a párbeszédeket rendesen halljuk, egy robbanás, vagy csattanás, vagy bármi effekt túl hangos. Csökkenteni lehet a két dolog között a hangerőkülönbséget?
-
dota1
aktív tag
Az érdekes...
Nah.. előrébb nem lettem
Tartsam meg a 3802-t (bennem van a hiba vajon
)
Volt már yamahám(belépő valami) ,marantzom (7200) most denon de hallottam mostanában több sony-t
1070qs, dn850, dn1050 különböző hangfalakkal és "részletezőbbnek" tűntek.
Te mire cserélnéd a 3802-t tapasztalataid alapján max. mondjuk +100k ráfordítással?(bocsi ha hülye a kérdés)
-
bajzal
őstag
denon avr 3801 erősítőre milyen 5.1-es hangfalakat ajánlotok mélynyomóval? Mélynyomó az jó erős legyen
Melyik az a szett, amit elbír az erősítő?
-
Dexar007
veterán
Egyszerubb lett volna ugy a dontes..
Igazabol mi a garancia arra,hogy egy ezereves ronda kinezetu valami jobban szol mint egy uj 3 ev garival boltbol szamlaval?
Egymas mellett a kettot ugysem lehet kiprobalni,hasznalt cuccnal pedig nem mondhatom azt,hogy bocsi,megsem kell,vedd mar vissza.
Hangprojektor vs Thurmnal vegul is ezt el lehet jatszani,ha mindkettot megrendelem es osszehasonlitom,de igy elsore azt mondanam,hogy ket nagyobb fajta doboz csak jobban szol mint egy kis lemezdarab a tv alatt, vagy nem? -
sarasota123
aktív tag
hali, 100k-ig bezárólag tudnátok mondani egy viszonylag okos blu-ray lejátszót, jóféle DAC-al? sztereó rendszerre lenne kötve meg 40"-es LED tv-re, bár ez nem túl fontos információ.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #92542 üzenetére
Próbálgattam most, hogy hogy reagál a T12. Automata lekapcsolás 50perc volt.
Bekapcsolást is teszteltem: Elindítottam az Eagles koncertet és egyesével kezdtem léptetni a hangerőt. Amikor elértem oda, hogy bekapcsoljon egyből visszahalkítottam. Na ekkor nem maradt bekapcsolva hanem pár másodperc múlva vissza lekapcsolt. Ha ilyen alacsony intenzitással jön a jel és eljátszik pár ilyen ki-bekapcsolás az egyenes út ahhoz, hogy elszálljon a biztosíték.
Másik amit most nem kezdek próbálgatni, de többször tapasztaltam: Ha áramtalanítod bekapcsolt állapotban (lenyomod a gombot), akkor a következő használatkor esélyes hogy lesz ki-bekapcsolás amikor alapból nem kellene...(#92552) Dexar007: Szóval megerősítést akarsz csak.
Azt nem kapsz.
Passz. Nem próbálkoztam még hangprojektor meghallgatással. Nálunk csak Coop van, ott nem lehet. -
Dexar007
veterán
De a thurmhoz nem kell semmi vacak,kevesebb vezetek,szebb kinezet,es 70-ert megvan 3 ev garival. Kulonbseg pedig az en fulemnek lehet olyan minimalis lesz,hogy rohognek ha 5 ezret meg pluszban ki kene fizetnem a papiron "jobbert".
Plusz a fejlesztes nalam amugy sem opcio, en 10 evre keresek hangfalakat,mert teljesen kizart,hogy lentre 5.1-et epitsek.
Hangprojektort valamelyik nagyobb muszaki aruhazban meg lehet egyebkent hallgatni? Nincs kedvem berendelni aztan visszakuldozgetni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dexar007 #92549 üzenetére
Én egyértelműen sztereót építenék. Egy alap erősítő 30-40e, de annak csak analóg bemenetei vannak... 100-asból szűkösen megvagy, de akkor még nem lesz digit bemeneted.
Vagy veszel egy régi házimozi erősítőt plusz mellé egy pár álló doboz. Nem lesz olyan hangminőség mint sztereóval, de elég lehet ...Például: [link] inkább ezt venném mint a Turmot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Tesla topik
- Építő/felújító topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest