Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldfighter
senior tag
válasz brobi76hun #76499 üzenetére
Ha a tv-d HDMI csatlakozója ARC képes és a megfelelő beállításokat eszközölted a Kezelési Útmutató alapján, akkor működnie kéne a dolognak. Gondolom a kábeled is már High Speed jelzésű.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
brobi76hun
tag
Sziasztok!
Az első kérdésem az lenne, hogy HDMI kábelen miért nem jön át a TV-hangja az erősítőbe? Bedugom az optikai kábelt akkor azzal jó, talán rossz helyre dugtam vagy esetleg az erősítőben kell állítami valamit vagy a tv-ben?!?! A TV-m Samsung UE32F6100 az erősítő pedig Onkyo TX-NR 525. A TV-be a HDMI IN 1 (stb) be dugtam az erősítőbe meg a OUT-ba. -
Zsötie
tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy egy Yamaha RXV-420 erősítőben hol van a backup battery?
Köszönöm! -
hétalvó
addikt
Belvarosi utcafesztival : szeder
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Dorian
félisten
-
Stooner
tag
Sziasztok!
Most ajánlottak egy Tannoy mercury V4, V1, V center szettet
hozzá 2x hdmi audioquest Forest+ 50méter kábel
Panasonic Bluray lejátszó
és Onkyo TX NR-609 -at
egyben 230 000 forintért
ennyit megérne csak mozira szerintetek?Vagy valamit hanyagoljak az összeállitásból?
-
KisTücsök
addikt
Ennyi elég is. Köszönöm.
-
KisTücsök
addikt
Ha már koncert... Csak kíváncsiságból.
Melyik jár jobban az ember? Egy régebbi, zeneibb erősítővel (pl Arcam 250) vagy egy ugyan annyiba kerülő HD-s erősítővel? Ugyan az a koncert, Arcammal core hang, a HD-ssal meg értelemszerűen HD hang.
-
robi-k
őstag
válasz Patice #76487 üzenetére
Akkor ezekhez mi kell, hogy jól szóljon? - egy jó vörös bór, de szigorúan csak egy pohárkával
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz bajnokpityu #76485 üzenetére
jaa, digitálisan hallgatom - nem fizikai cd-n
(csak nem bluray koncert sokpontegyben)https://youtube.com/user/nuke7
-
mp54
senior tag
Ki lehet-e próbálni egy subot házimozi erősítő nélkül, sztereó cuccal?
Csak hogy egészséges-e, nem azt, hogy szépen/jól szól-e. -
törölt tag
válasz bajnokpityu #76479 üzenetére
Pont ezert hallgatok rengeteg koncert BD-t, vagyis annyit, amennyi elerheto Megmarad valamennyire az elo erzes, nem tokeletes studio keveres. Persze utomunka van, de...
-
BBéci
legenda
És akkor hol van a házimozi? Ugye a koncert BD volt a kiindulási alap?
Folyton a sztereó erősítőt emlegeted, de az hajthatja a frontokat és mindjárt ugyanaz lehet a hangminőség, mint a FLAC, vagy CD változat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
devil-k
nagyúr
Nem ért félre, csak Te ragaszkodsz görcsösen ehhez a csak a sztereo jó elvhez.
Valóban van olyan BD koncert, aminek az 5.1-es sávja minősíthetetlen és a sztereo sáv jobban szól, de nem jelenteném ki kategorikusan, hogy ami 5.1 és zene az nem jó. Attól, hogy Te nem hallottál még olyan BD-t, attól létezik és hidd el, hogy van. Mint ahogy én is elismertem, hogy van jó sztereo BD is (ami mondjuk ritka). De ezt nem kötözködésből írom, csak tény.
Ahogy BBéci is írta, s amivel egyetértek, a kulcsszó a keverésen van. Azt gondoltam (naívan), hogy egy nagyobb, komolyabb zenekar/előadó BD-je olyan lesz, hogy majd tátva marad szám, de nem... 1-2 annyira gyér, hogy az már vicc. Egyébként a sztereo koncert "CD"-t/FLAC-t, nem is említeném egy kalappal a BD 5.1 koncertekkel.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Sefter
veterán
Psn ID: sefter_hun
-
szaki1986
tag
Ha már szóba jött Joe Bonamassa: a bécsi akusztikus koncert a legjobb koncertlemez amit én eddig hallottam, mind kép, mind hang tekintetében. Az egész film gyönyörűen van fényképezve, a hang pedig DTS-HD MA esetén eléggé meggyőző. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Ezen kívül még a John Mayer - Where The Light Is (Live in LA) c. koncertet tudom ajánlani. Az is nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
nagyúr
"Azt tudom, hogy a focal sub ahhoz meg keves (a 7es es 8as is)"
Én a Focal Cobalt SW800-at mostanában teszt jelleggel használom sztereó zenére is, és meg kell mondjam, marha jó és pontos. Megfelelő, visszafogott beállítás esetén sokat tesz hozzá. Tudom, milyen élőben egy basszusgitár vagy jazz-bőgő, és az a helyzet, hogy ezt csak szubbal kapom vissza igazán. Nyilván jó és zárt szub kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #76449 üzenetére
A centert nem azért állítjuk drága, rezgéscsillapító alátétekre, hogy utána agyonverjük a hangzását egy tévé rápakolásával. Gondolom, ez logikus. Egyik ismerős a 80 kilós Meridian DSP 5500 centerre tett Sony LCD-t, ami talán 15 kg lehetett, azt sem tartotta senki jó ötletnek, de egy ideig úgy működött a rendszer. Ritkán voltak egyszerre bekapcsolva, mert vászon ereszkedett le a TV elé és a mozizás csakis azon folyt.
(#76451) mp54
Pedig annál jobb helye nincs egy lapostévének. Direkt arra találták ki őket.(#76460) Dorian
Ugyanezt gondolom én is.
Valamint nem elsősorban a HD-s erősítő számít, hanem a forrásanyag keverése és hangminősége.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
devil-k
nagyúr
Sajnos, az AC/DC Riverplate-t nem hallottam még, de a Live at Donington LPCM 5.1 sávja botrányosan sz*r. S szerintem ez még annak is feltűnik, akinek bot füle van. Viszont a No Bull BD elég komolynak tűnik, TrueHD 5.1 (96 kHz / 8569 kbps / 24-bit) hangsávval. Erre kíváncsi vagyok.
Bon Jovi: Live at Madison Square sem sikeredett jóra szerintem sem. (5.1)
szinimini
Ez az állvány/polc még csak az "alja".[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
szinimini
senior tag
Oldalt is hagy neki kb 10 centit ha tudsz ( nálam egy papírdarabot se tudnál oldalra bedugni )
A centert pedig akkor a tv fölé egy polcra superspike lábakkal ( most csináltam meg így )
Olvasd vissza az írásaim,mert én is a centerrel küdöttem.
Norbi 72
Én inkább úgy fogalmaznék,hogy ku...a drága, meg nem is ér annyit.[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz devil-k #76458 üzenetére
Hallottam...
Acdc riverplate, bon jovi valami live, robbie Williams - de csak core jott ugye.
Ami megvan lemezen is az a this is it es john Mayer.
Mindketto jobb sztereon. ( mint mindegyik amugy, csak van ahol keves a kulonbseg - pl. Acdc es bon jovi )https://youtube.com/user/nuke7
-
devil-k
nagyúr
Ebben teljes mértékben igazad van/lehet.
Egyszer ha lesz rá lehetőséged, hallgass meg egy ilyen koncert BD-t, lehet a végén elcsábulsz.Tamoo
Annyiszor olvastam Bonamassa nevét az utóbbi időben itt is, hogy mindenképp meghallgatom már milyen is lehet.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
nuke7
veterán
válasz devil-k #76455 üzenetére
Nem hallottam meg olyat, igy van.
De nincs is hd-s erositom, ezt is mondtam.Ket dolgot tartok:
1) létezhet kivétel
2) azon a rendszeren amin jo a sok csatornás hang, azon sztereo megjobb lenne.(#76456) Tamoo : a basszus adrenalint termel, ezért szeretik sokan a nagy robbantásokat meg a nagy sub-okat meg a sok basszust, hogy de jol szol...
Zenéhez lassu a 8as sub is, a klipsch par ota tudom[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Tamoo
MODERÁTOR
8-as Focal nem lassú szerintem. Egyébként én is szub csere óta szoktam rá a koncertekre.
Nézd meg a Bonamassa-t, az elég jó keverés. DTS simán elég, nem létszükséglet a HD.Amúgy engem olyan borzasztó mértékben nem érdekel, hogy mi mennyire színez ... csak élmény legyen hallgatni.
-
devil-k
nagyúr
-
mp54
senior tag
A házimozi erősítőt (17 cm magas) betenném egy nettó 30 cm magas asztal alá, a padlóra. Az erősítő felett maradó 13 cm légrés elég lenne a megfelelő szellőzéshez? Előre/hátra/egyik oldal nyitott, mások oldalon, közel, másik vas.
-
nuke7
veterán
válasz Dorian #76443 üzenetére
Hat nemtudom milyen sub kell ahhoz, hogy jol visszaadja a zenei melyeket... Azt tudom, hogy a focal sub ahhoz meg keves (a 7es es 8as is)
Cecil melynyomoi is lassuak...Valószínűleg - mivel basszusgitározom igy kicsit mas elvárásom van a zenével szemben mint neked.
Nagyon keves sok csatornás koncert ugrana meg a lécet szerintem - es azok is csak olyan rendszeren amivel a sztereo meg jobb lenne
https://youtube.com/user/nuke7
-
mp54
senior tag
válasz Dorian #76439 üzenetére
Beth Hart-ot ismeritek?
Nekem nagyon tetszik...amit és ahogyan énekel![ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Amikor ezt pár éve itt felvetettem, Béci eszement hülye ötletnek nyilvánította
Szerintem senki nem fogja ezt biztosra megmondani, mert nem próbálták.
30kg nem kevés, nem biztos, hogy a center örül neki, ill. a center rezgésbe hozza a tévé mindenféle alkatrészeit, fémlemezét, akármijét, kevés eséllyel pozitív hangminőség változást eredményezve.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
mp54
senior tag
Mekkora eretnekség lenne a TV-t (25-30 kg) rátenni a center (Focal Cobalt CC 800) tetejére?
-a doboz mit szólna a fizikai terheléshez?
-hogyan befolyásolná a doboz hangját? -
Peak
addikt
válasz Dorian #76443 üzenetére
ha lehetne lájkolni postot, most megtenném
u.i.: a másik dilettáns megjegyzés, "két fülem van - minek több hangfal" - végtelen ostoba egy megjegyzés, amiből kitűnik, hogy fogalma nincs az embernek az egészről
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Oldfighter
senior tag
válasz Spagyi #76400 üzenetére
Én nem akarlak elkeseríteni, de ilyen apró helyiségbe és ilyen elrendezés mellett, nem fogod tudni kihasználni a többcsatornás hangot megfelelően. Ilyen esetekben, mikor egy keskeny, téglatest alapú szobáról van szó ( enyém is ilyen ) rendszerint a rövidebbik falszakaszra ajánljuk a frontoldal elhelyezését. Nálad ez egy kicsit nehéz lenne, mivel amint elnézem végig üvegezett, erkély van ott. Szóval én inkább valami sztereó hangfalpárt javasolnék, minthogy feleslegesen költs 5-6 hangsugárzóra, melyet nem fogsz tudni kihasználni megfelelően így.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Dorian
félisten
Nem feltétlen kell értékelned a sokpontegyes koncerteket (miért szeretne mindent mindenki) csak fogadd el, hogy mások meg szeretik és ez semmivel nem alávalóbb pl. a sztereó zenehallgatásnál.
Lehet, de nem gondolom, hogy a HD hiány miatt nem értékeled, lehet, hogy csak neked nem tetszik. De én sem nagyon értékeltem, amíg a régi mélyládám volt, most kezdem megszeretni.
Pl. most is sima DTS konvertet nézek, ezt a Joe Akárkit és nagyon jó. Vagy pl. a Phil Collins "sokdobos" koncert csak DVD formában van meg, az is tök jó koncert jó hanggal.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Gabesz26 #76438 üzenetére
A Fapaci-féle, az simán elosztó, a Hivox pedig kondicionáló is. Ez utóbbi tulajdonság egyes komponenseknek jót tesz, másoknak nem.
Toobee linkelt nemrég egy Joe Bonamassa koncertet, ezúton is köszi neki. Baromi jó zene és még életemben nem hallottam róla.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Gabesz26
senior tag
+1
Szerintem is elég a házimozis eszközökhöz valami normálisabb (ehhez gondolom jó egy 5-6-os elosztó is), a többinek megfelel egy mezei elosztó is.
A Hivox Alces talán már egy fokkal jobb a fapacis Kontasetnél (de ez árban is látszik), vagy még esetleg használtan egy AVA (bár ezt ki kell várni).
Az igazán komolyak viszont ezeknél árban jóval húzósabbak.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
stefi68
addikt
Nem tud valaki olyan helyet belföldön, ahol Samsung házimozi hangfal csatlakozót lehet beszerezni?
Elvileg szabványos....Valami ilyesmi kellene: Home Theater Spaker Connector
Persze lehet, hogy nem pont ez, mert úgy nézem mit ha a Samsung-é szögletesebb lenne:
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
devil-k
nagyúr
Szeretnék venni egy komolyabb elosztót a mostani helyett, kb. 12 aljzatosat.
Ajánlották páran a fapaci féle KEKI elosztót, aminek az alapára (7 aljazat) 9.000 Ft, minden további aljzat 2.500 Ft, vagyis összesen 21.500 Ft. Érdemes-e befektetni a fapaci féle elosztóba vagy van más, ami jobb ár-érték arányban is?
Van egy fapaci T3 tápkábelem, amivel meg vagyok elégedve, jó szolgálatot tesz.
- mozi bolondéria -
-
MasterMark
titán
-
Dorian
félisten
Mi az, hogy kell? Van ilyen törvény?
Megvan a sztereó zene és a sokpontos koncert videók létjogosultsága is egymás mellett. Más élmény, máshogy jó a kettő.(#76425) nuke7:
Semmi baj nincs a "hozzáállásával" (ezt hogy kell érteni?), egy konkrét problémára keres megoldást.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Danika256
aktív tag
Nem-nem gondolom hisz írtam, csak reagáltam arra, hogy azt írtad, hogy semmi különbség nincs ilyen cuccon.. De van, csak nem annyi mint kéne.. ebben igazad van! De mondom, nekem nem ér annyit..
Én csak a problémámat vetettem fel itt a fórumban, amire megoldást illetve ötleteket keresek.Nem vitatémának szántam.
Amúgy látom nagy házimozis vagy, Te mit tennél a helyzetemben, mit ajánlasz megoldásként?50k Ft a keret.. -
BBéci
legenda
válasz Danika256 #76420 üzenetére
Ne vedd egy kalap alá a PC-s THX-et a házimozissal. Bár egyiknek sincs szinte semmi jelentősége a tényleges hangminőség szempontjából.
Ha Te a nagyobb dinamikában vélted felfedezni a HD hangformátumok legfőbb előnyét, akkor nincs miről beszélni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
-
Danika256
aktív tag
Akkor lehet a creative decóder nem tudja értelmezni és azért ugrik sztereó módra. Ez viszont nagy gond.. Mert nincs alternatívám..
Amúgy meg, nem a sztereóhoz hasonlítottam, hanem a DTS core-hoz pc-n. És persze hogy a szinte dupla bitráta miatt azért bőven-bőven nagyobb dinamikával szól.Persze aláírom, hogy több százezres cuccon sokkal részletesebb a hang úgy.. De nekem nem ér annyit.. viszont a sztereó azért már gáz
És még ha úgymond "PC-s" is az én rendszerem, abból viszont az egyik legjobb. Van jó pár olcsóbb házimozi rendszer ami nem PC-s és rongyá veri azokat. Az biztos! Nem hiába a THX minősítés..A HDMI-vel kapcsolatban, meg persze nem a leggagyibb kell, de a lényeg, hogy az átvitel ne legyen olyan rossz, hogy bithibát okozzon, amikor az alacsony és magas szintek már nem megkülönböztethetőek a jelben. De ha van benne jelerősítő, akkor ezt nehezen tudom elképzelni! A 10m hát lehet, hogy már sok lesz!
-
BBéci
legenda
válasz Danika256 #76405 üzenetére
Mivel sztereóhoz hasonlítottad, elképzelhető, hogy hallottál különbséget.
Számtalanszor kitárgyaltuk már itt a topikban, hogy a HD hangformátumok előnyének érvényesítéséhez középkategóriás házimozi rendszer szükséges, melynek ára minimum 400000 Ft. Olyan PC-s hangkeltőkkel, amivel rendelkezel, még a DTS core sem szólaltatható meg normálisan.
A MED600X3D SPDIF kimenete beállítható úgy, hogy kiadja a DTS-HD Master Audio core és a Dolby TrueHD embedded. hangokat, érintetlen állapotban. Tehát nem csak sztereóban.
A bóvli HDMI elosztók bizony el tudják rontani a hangot és a képet is, ugyanúgy, mint a HDMI kábelek, mert bármennyire hihetetlen, áramot vezetnek. Ez vonatkozik a digitális koaxiális, az optikai és az USB kábelekre is.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Spagyi
tag
válasz Csabroncka #76407 üzenetére
Ha jól nézem a Zensor 3 kb a Lektor 2 árában van, talán ezek még beleférnek. (amíg a feleségem rá nem jön milyen összegeket akarok költeni)
Az én fülem 99% nem hallana különbségeket.
Előre Zensor 5? -
kenny123
addikt
Sziasztok!
Ne haragudjatok, nem feltétlenül ide tartozik a dolog, de látom hogy ez a topik pörög.
Ha én egy konzolt 2 megjelenítőre szeretnék kötni (de nem egy időben akarom a 2 megjelenítőn a képet kidobni), akkor mire van szükségem?
A ki-be dugdosást mindenképpen szeretném elkerülni. Az egyik megjelenítő egy 46"-os samsung tv, a másik egy jelentősen kisebb LG monitor, mind2 HDMI-n lenne csatlakoztatva.
A TV-t nagyjából egy 10méteres kábellel tudnám összekötni, a monitorhoz elég fél méter is kb. A tv-vel való összekötés megoldható ilyen távból, vagy már zavaróan nagy lenne az esetleges jelveszteség?Köszi előre is a válaszokat, és bocsi mégegyszer, céltopikot nem találtam.
yo
-
Csabroncka
addikt
Ha nem megy a drágább lektor, akkor nézd meg front-nak a Zensor 3-mat.
Sancival ellentétben én nem feltétlen vennék lektort (bár ez szubjektív, hogy mit sokallok), számomra anno a 920-al csak sztereó zenében hozott igazán előnyt, a mozin én nem éreztem eget verő különbséget, igaz "bótba" vittem az erőlködőt kipróbálni
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Danika256
aktív tag
válasz MasterMark #76404 üzenetére
Pedig jobban szól azzal, hallhatóan. PC-n néztem..
De nem az a fontos, hanem mint leírtam, ha HD hanganyag szólna, akkor csak sztereóban működik a dolog. De bármire kötöm PC kivételével, ez van..A kérdés az, hogy ezt hogyan tudnám megoldani, olcsón.. Ez a lényeg, ebben kérném a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha telik Dali lektorra akkor inkább azt vedd.Sokkal job a zensornál, jobban is illik a piódhoz.Árkülönbségnél a kapott hang aránya sztem jobb.
Dali Fazonra telik? Az van 5.1 szettben is.
Mélynyomónak szerintem Proson r10 vagy Polk PSW 110 is megteszi. márkára mindegy.[ Szerkesztve ]
-
Danika256
aktív tag
válasz KisTücsök #76391 üzenetére
Creative Gigaworks a cuccos, a saját hangszóróival. Mivel lekerült a pc-ről régebben, akkor kapta hozzá a decodert később.Így állt össze, és marha jól szól, nekem bőven elég..Ez került át a TV-hez is, de most már kéne a HD hang. Írtam miért.. Szóval valahogy kéne az az analóg 7.1 jel HD-ból
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest