- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz
bajnokpityu #73673 üzenetére
én a nagyot használom.
akcióban vettem egy pár RCA-val 30ért.
-
Mikisys
őstag
válasz
Norbi 72 #73662 üzenetére
Azokat a drága hangsugárzókat inkább elcserélném egy elfogadható minőségű szettre és akkor nem pattogna az erősítő ezektől a hangsugárzóktól.
Beállítási hiba is lehet, tessék ellenőrizni.
(Például 5db Wharfedale Diamond valamelyike és ezekkel már lehet valamit kezdeni.)Üdv!
-
Sefter
veterán
válasz
LamehTheDark #73688 üzenetére
Nekem régi dune van de most poi 410-et vennék, irigylem a jukeboxot
-
MasterMark
titán
válasz
Blokkolnam0 #73695 üzenetére
Ebből nem derül ki, de nagy valószínűséggel nem tudja. Csak pár LG tudja, ha jól tudom.
-
Blokkolnam0
aktív tag
válasz
MasterMark #73694 üzenetére
fogalmam sincs
ezt találtam róla:Audio
10W x 2 Sound Output (RMS)
Dolby Digital Plus / Dolby Pulse
SRS TheaterSound HD
dts 2.0+Digital Out
Down Firing + Full Rangeitt: http://www.samsung.com/hk_en/consumer/tv-av/televisions/smart-led-tv/UA32ES6100JXZK-spec
-
MasterMark
titán
válasz
Blokkolnam0 #73693 üzenetére
A TV-d egyáltalán tudja továbbítani a kódolt hangot?
-
Blokkolnam0
aktív tag
válasz
#09634560 #73687 üzenetére
igen, most már eldöntöttem, hogy a soundbar vonalon keresgélek tovább. Tehát egy olyan soundbar, amihez van mélynyomó is. Most már csak azt kell kitalálnom, hogy a chromecast-al biztosan működjön a dolog.
Googlizás után most azt találtam (de még nem 100%-osan tiszta a dolog, szóval várom a további tanácsokat), hogy a külső hangrendszerre a Chromecast DD+ hangját csak a ARC HDMI viszi át ha jól értem?
Tehát pl. bele van dugva a TV sima HDMI bemenetére a Chromecast, a soundbar rendszer HDMI ARC-ja pedig a TV ARC HDMI portjával van összekötve. Mivel több helyen azt írták, hogy ha a TV-t optikai kimentről kötjük a soundbar-ra, az nem fogja átvinni a DD+ -t. Más helyeken olyat is írtak, hogy páran csak a soundbar HDMI bemenetére dugták a chromecast-ot, és a soundbar HDMI ARC kimenetét pedig a TV ARC bemenetére, ez így is tényleg működne?És akkor itt felmerül bennem még egy kérdés: egy soundbar esetén egyáltalán van értelme erőltetni hogy a Chromecast-omból megkapja a DD+ jelet? Mivel ez nem "igazi" 5.1 rendszer, lehet hogy semmi különbséget nem hallanánk? Tehát nem vacakolok, TV-re dugva a Chromecast, a soundbar meg optikai kábellel van összekötve a TV-el. Így meg source-ot sem kéne kapcsolgatni, akár a kábeltv programokat nézem, akár valamit a Chromecast-on át.
Köszönöm ha valaki világosságot tud gyújtani a fejemben
üdv! -
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #73673 üzenetére
Én nem akarok vitát gerjeszteni, de Rudi bácsi magnumja nálam, az én rendszeremben jobban tetszett, mint a van den hul magnum és még a kimber 8tc-nél is... áráért nem rossz kábel.
szerintem itt megint számít az egyén egyéni ízlése is...
-
törölt tag
válasz
LamehTheDark #73688 üzenetére
Popcorn 400-al tuti jól jársz.
Ha csak 1 méternyi kell és nem vetitőre menne akkor szvsz megteszi valamivel olcsób hdmi is, de hoszabbnak viszont próbálgatva érdemes venni, és nem feltétlenül a drágább a jobb. -
hétalvó
addikt
válasz
dgyuri0123 #73684 üzenetére
ezt mondom en is. egyetértek teljesen. a 2000-es maximum belépő kategoria.
-
devil-k
nagyúr
válasz
LamehTheDark #73658 üzenetére
Egy szavazat a Popcornra. Képben biztos, hogy jobb, mint a Dune.
-
LamehTheDark
csendes tag
válasz
bajnokpityu #73681 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszokat Mindenkinek!
A Dune vs. Popcorn kérdésre esetleg vki?
A kábelekkel kapcs., hjájj... nem egyszerű ez tudom. Egyelőre ez a kiszemelt, ezzel is hallgattam minden dobozt, mielőtt a 826W-t megvettem:
Dynavoice Silverstar (ez 60e HUF)
http://www.av-online.hu/egyeb/dynavoice-silverstar-hangfalkabel-teszt_859(huhh, pedig már pár éve egyszer linkeltem ide, vhol a használatiban talán leírva hogyan kell...)
HDMI-nek pedig WireWorld Chroma7 (ez 20e HUF), bár nagy vitákat láttam arról fórumokban, hogy a HDMI kábel javíthat-e az audio v. video minőségén egyáltalán...
-
törölt tag
válasz
Blokkolnam0 #73680 üzenetére
Ha csak az a cél akkor igen.. ha nem tudzs az elrendezésen változtatni, felesleges is sztem többet költened még zstereóra is, kivéve (ami nem derült ki) ha zenei igényeid is lennének, mindez szvsz.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #73684 üzenetére
Inkább köszönjük az értékes és részletes beszámolót!
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Akit érdekel, nagyon röviden beszámolnék a Denon X2000 hangzásvilágának megtapasztalásáról, egy hét elteltével. Abszolút saját véleményem, de úgy gondoltam, hátha segítek valakinek, aki épp hasonló cipőt húzna, mint most én.
Elöljáróban annyi, hogy egy öreg Yamaha RXV-1300-at váltott le, aminek príma analóg hangja volt, viszont annál gyengébb volt digitális fronton.Minuszok:
A külső /anyagminőség: messze elmarad a Yamahától mindenben sajnos. A Denon nagyon műanyag, még a borítólemez is papírvékony és akár könnyedén benyomható lenne.
A távirányító inkább hasonlít egy 2000 Ft-os utángyártott valamire, mint tisztességes eszközre.
Pure Direct üzemmód felejtős. Legalábbis nálam. Azt is mondhatnám, hogy nem szabad használni, mert összeesik a hangkép, tompa és szintelen lesz a teljes hangtartományban. Se alja, se teteje.
Sztereóra csak nagyon komoly kompromisszumokkal ajánlanám.Pozitívum:
Szintén Yamahához képest. A film / koncert felvételek nagyon elevenek. Erőteljes basszusok, nagyon él mindegyik hangsugárzó, igazi térélményt ad. A hátterek eddig szinte csak díszként álldogáltak az állványaikon, most aktívan kiveszik részüket a zajkeltésben. A koncertek és a filmek élvezhetősége (főként sztereóban és DTS HDMA-n) rengeteget javult a Yamahához képest, de úgy általában véve is
nagyon rendben van. A hálózatos zene lejátszás nagyon kényelmes. Aki szereti internet rádió is elérhető, de tudni kell : 128kb/s "minőségben" hallható.Egyik szemem sír, a másik viszont nevet. Mivel hálózatról hallgatok zenét a Denonnal, kénytelen vagyok elfogadni a visszafogott sztereó (FLAC) képességét.
A Yamaha egy nagyon olcsó USB-s Dac-al szólt, de mindezt sokkal nyíltabban és zeneibben tette, analóg bemeneten. Ugyanez a Dac siralmasan leszerepelt a Denonnál analógon. Ahhoz képest a hálózatos FLAC lejátszása egy megváltás.Ha ezt korábban tudom, nehezebb lett volna döntenem, bár valószínűleg akkor is beáldoztam volna a
a Yamaha remek sztereóját, cserébe a Denon funkcionalitásáért, és sokoldalúságáért, valamint a csudajó digitális hangzása miatt.Viszont, ha valakinek fontos a CD/LP hang, akkor szerintem jóval nagyobbra kell nyitni a pénztárcát, mert ahhoz nem elég az X2000.
Bocs, de nem tudtam rövidebbre fogni. Mégegyszer mondom szigorúan saját véleményt írtam le és nem kívánnék mindenféle meddő vitába bocsátkozni senkivel.
-
baandii
senior tag
válasz
baandii #73654 üzenetére
hellosztok!
egy ilyen onkyo erősítőt meg hozzá egy ilyen wharfedale hangfalpár kb annyiba lenne mint a hangprojektor.
ez így jobb választás lenne?
(mint fentebb írtam sajnos jelenleg nincs hely az albérletbe egy 5.1 rendszernek de ha jól látom a későbbiekben ez a hangfalpár háttérsugárzókén is használható lenne ha netán bővítésre kerül a sor egy másik lakásban) -
Blokkolnam0
aktív tag
válasz
Blokkolnam0 #73680 üzenetére
mondjuk amit linkeltem, az nem sound bar, most keresgélek az amazonon soundbar-okat mélynyomóval (és amiken van ARC HDMI). Elég sok minden van , yamaha is...valamit csak találok
-
Blokkolnam0
aktív tag
válasz
#09634560 #73677 üzenetére
köszi a tanácsokat!
"Soundbar is vállalható alternativa lehet ha csak a tv csipogóit váltanád ki, it is az ARC képes modelleket nézném."Nos, szerintem mivel botfülű is vagyok és a szobán sem szeretnék sokat változtatni, ezért lehet hogy tényleg valamilyen 2.1 irányába mennék el. De ebben az esetben már valszínű felesleges egy nagy AV receiver, nem?
Lehet hogy ez is már sokat dobna a TV csipogóihoz képest?:
EDIFIER-C2XDBár ezen nincs ARC HDMI bemenet, de van optikai...
-
Norbi 72
veterán
válasz
Blokkolnam0 #73669 üzenetére
Pedig meg kéne oldani az elfordítást,gondolkodj rajta egy kicsit..
A Yamaha szerintem jó vétel,pláne 200-ért.
Az Onkyo szett helyett nézzél valami mást,Wharfi,Quadral,Mission,Dali,Polk,stb..túrd át az amazont az akciós szetteknél,majd véleményezzük.
Igen,passzív hangfalak+1 aktív sub kell.
Most elmegyek locsolkodni,a többiek segítenek...
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #73676 üzenetére
base-nek persze ok a pc drot.
amiket írsz azokat meg nem probaltam az áruk miatt. elmúlik a sikoltozas ez jol hangzik. csak ugye itt megint egy 826w kereste drotjat amihez meg a furut is sokallni szoktak. legtöbben 20-50 ezres kozott varjak a csodat. -
törölt tag
válasz
Blokkolnam0 #73657 üzenetére
Sajna nem iserem az árakat de támpontot tanácsot adhatok.
Optikai kimeneten nem a HD hanem anak a core (mag) része megy ki, és DD+ miatt is inkább az ARC-t javasolom (ott se megy ki a HD de a DD+ ra volt többször példa).
Belépő rendszernél a HD mint minőségi összetevő nem játszik anyi hogy "kiirja, kijelzi" és kész, dekódolva lesz de minőségkülönbség nem fog szereppet játszani.
Soundbar is vállalható alternativa lehet ha csak a tv csipogóit váltanád ki, it is az ARC képes modelleket nézném.
Hazsnált készüléekekkel anyagilag jobban jösz ki, én részemről régebbi Onkyo,-t preferánám de a zteneileg vagy felbontásilag többet szeretnél akkor Denon Marantz Pioneer játszhat, SOny és yamaha részemről inkáb magasabb modellek felelnének meg. Viszont Pioneer hangfalak nem jók, Mélynyomó 20 centis és 150 w.os oké.
Állók közül a kessebbeket vagy álványosban a nagyobb monitorokat peferálnám. Sztem rendezd át ugy hogy a tévé a rövidebb falon és küzépen legyen különben max sztereó játszik soundbar sem jó ilyen elrendezésben.
Hangfalban Mission , Polk olcsób Klipsch és JBL ha ütös karaktert szeretnél, ha zeneib részletesebb akkor castle, Dali monitor audio ELAC vagy nagyob Klipsch-modellek felelnek meg. -
Oldfighter
senior tag
válasz
Blokkolnam0 #73669 üzenetére
Az elrendezéssel pedig jó lenne ha kezdeni tudnál valamit, mert egy hm rendszerhez nem ártana bizonyos szimmetrikus elrendezést fenntartani. Én is a rövidebbik oldalra helyezném a tv-t, illetve a majdani front oldali hangsugárzókat. A megjelölt készülékekkel itt nincs sok tapasztalat, mert ezeknek az árából minőségileg sokkal jobb használt készülékeket lehet venni. Ha kevés a ráfordítandó összeg akkor érdemesebb még valami sztereó rendszert kiépíteni; ezzel is sokkal jobban jársz, mint a tenyérnyi vacakokkal.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #73671 üzenetére
pc madzag, nalad
olyan ezust kabelt szivesen kiprobalnek itthon, de eddig mind csak kemenyitett. -
nuke7
veterán
válasz
bajnokpityu #73671 üzenetére
jó, hát igen... úgy voltam vele, ha a powerR borzalom, akkor mi volt az excalibur..?
(amúgy nagyon akciósan vettem - asszem féláron - a teljes ára majdnem a hangfalak értéke már)
A másik meg, hogy azért nem tekinthető valsz. referenciának, mert nem fogok hozzá drágább kábelt venni, mint maga a hangfal... -
bajnokpityu
félisten
válasz
hétalvó #73668 üzenetére
pedig pont jó ezüsttől lesz puha a hangja.
denonomat simán tudnám etetni PC táppal, alig szólna rosszabbul. ha ha nuke7 által ajánlott powerR féle borzalommal kéne összekötnöm, akkor be se kapcsolnám
rudi olcsó hangfalkábele itt rosszul viselkedett. jpw sonata, elac, focallal. -
Blokkolnam0
aktív tag
válasz
Norbi 72 #73666 üzenetére
hát az túl komplikált lenne, illetve a TV nem elég nagy már olyan távolságra érzésileg...
Most nézegettem a leértékeléseket az amazon-on, találtam egy ilyet:
http://www.amazon.de/Yamaha-RX-V375-AV-Receiver-1-Kanal-schwarz/dp/B00BLW9ZES/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1398073642&sr=8-4&keywords=av-receiverÍgy már 200 EUR-nál járok, és jó lenne nem túl sokat elkölteni. Valami olcsóbb 5.1 hangszórók, és aztán télen meg veszek hozzá jobbakat?
Azt jól gondolom, hogy egy ilyen AC receiver-hez passzív hangszórók kellenek, illetve a mélynyomó jel amit kiad a receiver az csak előerősített, szóval a mélynyomó aktív kell legyen?Találtam ilyet, de akkor már többet költök összesen mint szeretnék (bár a 400-ban benne van...):
http://www.amazon.de/Onkyo-Lautsprechersystem-aktiver-Subwoofer-schwarz/dp/B002FEP644/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1398073820&sr=8-2&keywords=onkyo+5.1Szóval ez a két fenti rendszer együtt jó lenne szerintetek?
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #73665 üzenetére
ja csak ameddig marantz/denon hazimozi nem szólal meg normálisan tapkabel nelkul,
ha mar feléledt akkor keresse meg hozza a hf kabelet.
en meg ezustot nem vennek focalhoz -
nuke7
veterán
válasz
bajnokpityu #73665 üzenetére
a 715 chorus pl. sokkal jobban szól a cables (power-r) kábellel nálam, mint az ezüstözött excalibur-ral..
-
Norbi 72
veterán
válasz
Blokkolnam0 #73659 üzenetére
Elméletileg működnie kéne.
A szobaberendezést el tudod 90 fokkal fordítani?
-
bajnokpityu
félisten
-
Digital
addikt
válasz
muzsikpeti #73661 üzenetére
Szia!
Mesélnél erről a Kimber 8TC-ről? Én Polk RTi A7 mellé keresek valamit.
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
Gratula! Nekem is pont ilyen hangfalaim vannak csak fehérben, imádom is őket
Kevés pénzből kimber 8TC kábel és már élvezheted is a hangját ! -
hétalvó
addikt
válasz
rendes nyuszikák vannak errefelé.
az en receptem furutech alpha3 tap es fsalpha hangszorovezetek.
tappal kezd!
-
Blokkolnam0
aktív tag
válasz
Blokkolnam0 #73657 üzenetére
hopsz, kifutottam a módosítási időből. Csak arra gondoltam, hogy olyat talán lehet, hogy a Chromecast-ot az AV receiver-re dugom rá?
-
LamehTheDark
csendes tag
válasz
hétalvó #73609 üzenetére
Nekem tojt a nyuszi egy pár fekete Focal 826W-t (30th spec. ed.) a Marantz SR7005 mellé. Néhány dolog kellene még, hogy használni is tudjam őket. Focal szakértők/tulajok milyen hangfalkábelt ajánlanátok a 826W-hez? ...és HDMI kábelt?
Kellene még egy médialejátszó is, ahogy olvasgattam a Popcorn vagy a Dune a két favorit. Van aki a Dune-re esküszik, mert a Popcorn-nak macerás a menüje. Mi a különbség szerintetek? Egy Samsunk 46ES8000-re megy majd ki a kép.
Jha! Ha valaki tud W-s használt centert ill. hátsókat, szólna? Előre is THX és Boldog Nyulat! -
Blokkolnam0
aktív tag
Szervusztok,
Először is zöldfülű vagyok házimozi témában. Végigolvastam a bevezető összefoglalót is, elég sok új infó, a bőség zavarával küzdök
Leírnám miben szeretném segítségeteket kérni, és remélem tudtok tanácsot adni.
Van egy Samsung UE32ES6100 LED TV-m, amin általában Netflix-et nézek egy Chromecast-on keresztül. Németországban élek, ezért egy VPN szolgáltatásra is előfizetek (+ egy Asus open-wrt router a TV felé), így tudom nézni bármely olyan ország Netflix kínálatát, ahol már van (pl. EU: UK, Dánia, Hollandia, skandináv államok, stb...), ugye mivel még ide Németországba se jött be a szolgáltatás sajnos...
Kicsit utánaolvasva a Chromecast-nak (amit a TV egyik HDMI portjára kell dugni), azt írják, hogy ez a Dolby Digital Plus-t támogatja.
googlizásnál pl.: The only way to receive 5.1 (true) surround sound from Chromecast/Netflix app is to get an AV Receiver capable of decoding DD+Netflix-en kívül még a TV USB portján át HD filmeket szoktam nézni, általában mkv formátumban.
Tehát DVD/blueray, stb lemezeim nincsenek, és nem is szoktam ilyeneket nézni.
A nappalim elrendezése és mérete a következő:
Körülbelül olyan 300-400 EUR-t szánnék a dologra (amazon.de, stb lenne ideális), és valamilyen belépő szintű hangrendszert keresnék. Nem tudom hogy ilyen szobaméretnél jó lenne-e az 5.1, és ha igen, milyen. Tehát alapvetően szeretném kihasználni hogy a Netflix-en van 5.1 audió lehetőség sokszor (+ a HD filmek vinyóról), mivel a Samsung TV beépített hangszórói nem adnak túl nagy élményt
köszönöm szépen a tanácsokat!
-
Mikisys
őstag
Mekkora a hangsugárzók impedanciája(ellenállása)?
Mekkora impedanciájú hangsugárzó köthető az erősítőre?
Okozhatja a pattogást az, ha a hangsugárzó 4 Ohm-os és az erősítő pedig 8 Ohm-os hangsugárzót szeretne látni, magyarul, túl van terhelve az erősítő ebben az esetben.
A pattogás a védelem közbelépése.
Lehet hibás is a hangsugárzó, ha egyébként az illesztése passzol az erősítőhöz.
Ezt kideríteni csak műszeres méréssel lehet.Üdv!
-
baandii
senior tag
Hellosztok!
Van egy 3D-s LG 42LA690S tv-m amit egy MED600X3D médialejátszóval használok. Eredetileg úgy volt hogy veszek egy LG NB4530A hangprojektort aztán végül azt a tanácsot kaptam hogy ennyi pénzért (80e Ft) jobban járnék egy más kombinációval...most abba az irányba haladok hogy egy erősítő + hangfalpár a tv két oldalára.
Sajnos jelenleg nem tudok elhelyezni egy 5.1 rendszert max később albérlet váltáskor amikor bővülne a már meglévő szett...
Erősítő terén vmi használtban gondolkodok, nézegetem a hirdetéseket.
A segítségeteket abban kérném hogy milyen hangfalpárt lenne érdemes venni??A válaszolóknak előre is köszönet!
-
Mimura
csendes tag
Az kissé nehéz lenne ugyan is a 2 front hifi hangfalak: sony ss nx1. Ez ilyen tákolt mozi
A frontok sony, a hátterek jvc. -
Mimura
csendes tag
Sziasztok!
Kezd összeállni a mozim,már csak egy center hiányozna a sorból. Lenne 2 fajta amit kinéztem.
Az egyik egy Jamo center 18 lenne, a másik pedig egy Whardedale WH2.Ti mint hozzáértők melyiket ajánlanátok?
Előre is köszönöm
-
devil-k
nagyúr
válasz
zsombors #73638 üzenetére
Van erre szakosodott fejhallgatós topik!
zolaas
+1
Vagy mondhatnánk azt is, hogy baromi ízléstelenek. -
zsombors
tag
Sziasztok!
Mivel fejhallgatóról lenne szó és azt lehet csatlakoztatni az erősítőhöz itt úgy érzem megkérdezhettem!
www.fejhallgatoplaza.hu-n nézegettem fejhallgatót és rá akattam két ugyan olyan fejhallgatóra.
A fejhallgatók ezek: [link]
és ez a másik:
[link]Ahogyan láthatjátok egy és ugyan az a két fejhallgató csak az egyik nevénél ott van hogy DEMO.
Tudnátok segíteni nekem abban hogy elmondjátok hogy mit jelent az a DEMO felirat a névnél?
Esetleg hogy használt,állapotára valami, vagy esetleg gyári hibás? Vagy hamisítvány?Válaszotokat köszönöm!
Üdv.: Zsombor
-
Sefter
veterán
-
Orc
senior tag
válasz
Vikthor #73628 üzenetére
Igen, eladó.
Norbi 72:
A melegedés nem lehet gond, van elég hely, illetve ideje sincs bemelegedni.
Most kipróbáltam a resetet(eddig nem volt). Meglátjuk mi lesz.szerk:
Kipróbáltam másik konnektorban. másik tápkábellel. Igen, minden Újonnan lett véve.
A pattogás szerencsére nem hangos, baja tuti nem lesz tőle semminek.A hátsó hangfalakkal is csinálja..
Dorian:
Be van szorítva, de már jópárszor kiszedtem és újra rögzítettem a kábelt.Mindenkinek köszönöm a segítséget!!!
-
Norbi 72
veterán
Nemrég volt hasonló probléma egy X1000-essel,de ott pattogásról szó sem volt..kiderült, túlságosan leesett a feszültség,az volt a baj.
Tipp: Próbálj ki egy másik konnektort.Nem tudom,milyen erős a pattogás,de vigyázz,nehogy tönkrevágja a magassugárzókat...gondolom újonnan vetted az ascenteket is.
-
takky-92
csendes tag
szevasztok.
kb. 1 hónapja vettem egy Harman\Kardon Power HD 1735-ös szettet (AVR 170, BDT 30, HKTS 5)
2 hete kezdődött a probléma, hogy kikapcsol a sub... TV nézés közbe, filmezéskor, PS játék közbe egyszer csak kikapcsol a sub és a rajtalévő LED villog !!! a sub POWER kapcsolója auto-ra van állítva, szóval ha nem kap jelet akkor kikapcsol.. ezt tudom... de simán jeladás közben is kikapcsol és villog a LED ahogy azt említettem...
a kérdés: szerintetek mi lehet a baj? a sub-val lehet valami vagy az erősítővel?
-
Orc
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy Denon X4000-es erősítőt, Quadral Ascent 70-es front hangfalakkal használom. Rendszeresen előfordul, hogy pattog a hang pár percenként és 3-4 pattanás után kikapcsol az erősítő és pirosan villog a standby led. Végignéztem mindent, már vagy 4-szer újrakötöttem a hangfalkábeleket, lecseréltem a tápkábelt, de mindig csinálja. Van valakinek ötlete, hogy miért lehet ez?
Köszi:
Orc -
devil-k
nagyúr
Nem tudom, hogy szerepel-e valakinek a referencia koncert BD listáján a következő 2 muzsika, de akinek nem, de szereti az ilyen zenét, az ne hagyja ki.
- Nirvana- Live at the Paramount
- Roy Orbison- Black and white night -
Sefter
veterán
válasz
JohannZimu #73621 üzenetére
Köszi mindenkinek !
-
dunkel
őstag
válasz
xerobyte #73588 üzenetére
A tv konzolra helyezése jó ötlet, jobban fog kinézni úgy az biztos. Ha csak a hang miatt változtatnál, azért próbáld ki, hogy oda rakod a centert az új helyére (TV alá) és mit hallasz és mennyire lesz magasan a tv.
A frontok tologatása rád van bízva, neked kell megtalálni azt a pozíciót ahogy a legjobban tetszik. A mozis falon a TV és hangsugárzók mögötti részt jó esetben el lehet felejteni. Azokba a szekrényekbe olyan dolgokat pakolj amik évente egyszer (se)
kellenek és akkor az adottságokhoz képest legjobb helyre tudod rakni a cuccot.
Vagy eltünteted a szekrénysort és csinálsz mozis falat. Volt már rá példa(#73603) Ursache
Nem a faldöngetős fajta, de ez a szett egy nagyon jó vétel.[link] -
hétalvó
addikt
kinek mit hozott a nyuszika?
-
bigdee888
tag
válasz
MasterMark #73607 üzenetére
Koszonom!
-
Gaberking
senior tag
2 hete vásároltam egy jbl - es250pw subot, hát valami brutálisat szól!
Ha valaki sub vásárlás előtt áll ebben a kategóriában, mindenképp vegye számításba! -
devil-k
nagyúr
válasz
Kopi Zoli #73592 üzenetére
Iszonyat magasan lenne úgy a TV.
Ha meg tudja oldani a TV alatti polc/fiók "átszabását" egy ügyes asztalossal, akkor még oda is mehetne center. A másik megoldás, hogy csináltatni kellene egy állványt a centernek, de az a kérdés, hogy a TV alatti fiókot mennyire használják.
Még egy vastagabb, közepes méretű szőnyeget is raknék le a parketta miatt. (Úgy látom, van ott egy, de szvsz. vékony)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged