Hirdetés
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen széket vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Egérpad topik
- Hobby elektronika
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kigyi_23
addikt
Azért akkor már én is leírom
SW level default (az elvileg ugye 0) sw -0.5db és automata-ra van állítva erre mérte be ezt használom hangerő poti 60%-on.
-
lemmy9
őstag
válasz
MasterMark #73395 üzenetére
Köszi, akkor maradok az analóg zsinórozásnál.
-
MasterMark
titán
-
spiky03
veterán
Ez egy érdekes konstrukció
Elac dipol
Nem láttam még ilyet. -
Tamoo
nagyúr
válasz
adodaniel #73383 üzenetére
köszi (szép színes)
Én is féltem tőle, hogy kevés lesz, de pl. a nagyobb Concept6-hoz képest jobban tetszik a mélye.(#73384) Patice: Lehet.
(#73385) Thom!: Nagyon lecsavartam (valahol 30% környékén lehet) bemérés előtt, azért nyomta fel +5re. SW level szintén +15.
Jelszintet fel kell tornázni, hogy reagáljon az automata kapcsoló. -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
karika011 #73380 üzenetére
leírtam, hogy mit módosítottam. Dynamic EQ-t ki szoktam kapcsolni és a szubon emelek egy kicsit.
Minden doboz RS.(#73373) Játékos: Nem tudom hogy írjam.... teszem azt egy robbanás után túl sokáig "búg" ahol egyáltalán nem is kellene. Valószínűleg az is baj volt, hogy túltoltam a szub hangerejét, meg kicsi a szoba, alacsony a belmagasság...
-
lemmy9
őstag
Ha az erősítőmre ráküldöm a TruHd hangot HDMI-n, azt írja ki, hogy PCM. Ez most mit jelent? 1.1 HDMI szabványú a vas. Eddig analógon volt összekötve, csak kíváncsi voltam.
-
Játékos
addikt
válasz
bajnokpityu #73349 üzenetére
Köszönöm, de még mindig nem értem, amit Dorian mondott:
Ne a sub bemért dB értékét növeld ehhez, hanem az audio setupban a SW levelt tedd +10-15-re
E között a kettő között mi a különbség, hisz ugyanazt a jelet erősítik, és külsik a subra, nem?!
Tamoo!
Hogy mondanád el valakinek, aki nem tudja, (monnyuk én
) hogy milyen az a terjengős mély???
Lehet, hogy nálam is terjengős? Vagy nálam olyan, mint lennie kell? Ezért kérdezem... -
Dorian
félisten
-
karika011
tag
Ennél az eredménynél hány mérési pontot használtál . Pl. a centerednek kb 200hz tájékán csinál egy 18dB-s csökkentést.Gyanítom a szoba "rossz" akusztikáját akarja korrigálni ezzel , nálam is valami hasonló lesz a center korrekciója , bár így nehezen viselem így el , túl "vékonynak" érzem a párbeszédeket.
-
ricsik
őstag
Na pont erre gondoltam. Az FR mért nem 0 és ha már valamiért a FL-nek halkabban kell szólni, amit nem tudom hogy lehet, akkor mért nem ahhoz képest -1 és így tovább? Tehát akkor mi a referencia?
Dorian: csak ilyesmire tudok gondolni, hogy a Sony a frontokat, vagy tudomén mit vesz referenciának és ahhoz arányosít, az audessey meg hangerőhöz.
-
-
ricsik
őstag
Elmagyarázná nekem valaki, hogy audyssey-nél mért veszi le a dB értékeket nem csak a subnál, hanem a többi hangfalnál is nálatok? Nem a 0 az alapérték, tehát miden hangforrást halkít? Sony-nak saját bemérője van, ami kb a távok belövésére jó csak. Az egész kalibrálás 30sec. Nálam frontok 0-án, sorrundok +1 és +2, mert az egyik távolabb van, a center +2 szintén, sub 0. úgy egységes a hang.
De mi értelme, hogy levesz mindent az audessey -6-ra, aztán feljebb kell csavarni a hangerőt?
Vagy pl a sub -5, -10. Ha sok lecsavarom a potit és kész nem? -
Dorian
félisten
Ha már sub: AVX-en van most egy Jamo 660 90-ért. Ebben az árkategóriában mindenképp érdemes lehet egy meghallgatásra. 30cm, zárt, 650W-os. Egy német oldalon jókat írtak róla, az erősítője is normálisnak tűnik. Bár kérdés, hogy még gariidőn belül miért adja el a tulaj. (Nem tudom ki a hirdető)
-
gorbep
senior tag
egy fincsi proci/előerősítő valakinek?
Összeugrasztanám az UMC-1-el....
Bár tartok tőle egyenlőtlen harc lenne szegény EMO-nak....
-
Abrion
senior tag
Hali
Van egy kétéves plazmám "Panasonic P42S30E" és egy 4 éves dvd felvevőm "Panasonic DMR-EH57",
Ara gondoltam hogy kicserélem egy Blu-ray felvevőre, persze csak akkor ha megéri megvenni, ezért vagyok itt, megéri? és ha igen akkor milyen márkára?Más kérdés, az új felvevőkből kilehet másolni a lementett videókat? mármint nem DVDre másolva hanem mondjuk pcre vagy laptopra.
-
Gaben360
senior tag
válasz
Dorian #73333 üzenetére
Nálam minden pluszban van.........akkor lehet én vagyok botfülű,vagy nem tudom.......vagy az akusztika és elhelyezés is sz@r.
Majd arra leszek kiváncsi,ha egyszer elkészülök az állványommal,meg a kamu kőburkolatommal,miben változik a helyzet.Bár a burkolat mögöttem lesz,nem a frontoldalon. -
BBéci
legenda
válasz
gorbep #73348 üzenetére
Dehogy hiszem azt. A bemeneti feszültségtől függ, ennyit még én is tudok.
De akkor is a 60-65 %-ot tartom a megfelelő beállításnak. Ugyanezt mondja az összes installálással, házimozi építéssel, mélyláda forgalmazással foglalkozó szakember. Még a THX tanfolyamon is így tanítják.
Az Arcam AVR380 hangerejét 0 és 100 db között lehet szabályozni, amikor igazi, ütős hangra vágyom, 68-72 közé állítom.
-
spiky03
veterán
válasz
Gaben360 #73330 üzenetére
Nálam -4 db környékén vannak a frontok meg a center, a hátsók -2 dB-el, ha jól emlékszem a szubot meg már leírtam itt korábban.
DD filmeket, sorozatokat -35 dB-en nézek, ha DTS, vagy HD hangokat azokat meg -40 dB-en szoktam.
Persze volt már olyan pl a Thor 2-nél meg a Vasember 3-nél, amit magyarul néztem az asszonnyal, hogy a center hangját felvettem 0 dB-ig mert az halk volt.
Nah meg ha úgy van keverve a film, hogy a többi csatorna is halkabb akkor azért adok rá egy kis hangerőt.Mi így mozizunk.
-
-
Dorian
félisten
Azért kellett a 600W, mert azt mondtátok, hogy zártakhoz kell annyi
Nem mindegy, mekkora teret kell beszólnia. Nálam a mostani elrendezésnél a kanapénál, sőt, ülő magasságban koncentrálódik a hangnyomás (nem csak a sub, általában), ez így tök jó, mert brutál hangerő sem annyira szomszédölő. Így a kapcsolódó konyha-előtér lég-m3 kevésbé "számít bele"
Egyébként nem gondolom, hogy olyan rosszul mérne a mikrofon: hallásra is megállapítható. Sőt igazából csak az számít. A bemért értékhez képest +1,5 és +3 közt ingadozom: koncerteknél a +3 már kicsit soknak tűnik. -
Játékos
addikt
Alapvetően nem kötekedni szeretnék, de a nagy számok törvénye alapján itt is van kivétel!
Nekem a Thunder potija még felesen sincs! Mégpedig azért, mert ha adok neki, akkor le kell venni az erősítő kimenőjét, és így halkan kikapcsol a sub!Kb. 2/5-öd hangerőre van tekerve, és a bemérője -2 dB-re tette, ehhez képest én megdupláztam, és +4-en van jelenleg. Itt már azért bekapcsol, ha halkan hallgatom is (gyerekek fektetése után), és az én fülemnek így a legjobb általában!
Ha nagyobb erősítő, és erősebb hangfalak lennének mellette, akkor persze több erő kellene neki, de majd egyszer... -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #73333 üzenetére
Az SVS SB13-Ultra hangerő szabályzója 0 és -100 dB között állítható, Patice szerint -4 és -6 között volt ütős, én inkább -10-re tettem.
Nagy ívben letojom, mit állít az erősítő önbemérő EQ-ja, ha egyszer úgy halk a szubláda. Ezt hangnyomásmérő műszerrel szoktam ellenőrizni és éppen csak 1-2 decibellel szoktam hangosabbra venni a frontoknál. Alighanem azok a gagyi mikrofonok nem pontosak szubbasszus tartományban.
Tartom a véleményemet, mely szerint butaság nem kihasználni a szubláda erősítőjének teljesítményének felét. Akkor tényleg minek a 600 meg 1000 watt? -
Rebell
senior tag
Szevasztok,
mivel a múltkor kaptam a fejemre,hogy mit akarok az Onkyo TX NR 616-os erősítőmmel, Dali Lektor szetthez, arra gondoltam, hogy mi lenne ha vennék egy Pioneer Sc-Lx81 erősítőt.
Vélemény a vasról? Passzolna a Lektor szetthez?
Döntenem kell, hogy elöször hangfal vagy erősítő csere legyen.
üdv.
-
törölt tag
Május június.
-
Dorian
félisten
Igen, a Denon használatijában van.
Miért jó feltekerni a potit, ha aztán a bemérés -12dB-re (mert tovább nem tudja) lehúzza?Gaben360:
Szerintem a megszokottnál is hangosabban mozizom. A szoba nem nagy. A beméréskori dB értékek front oldalon -8-9dB körül vannak (sub -6-ról módosított -4,5-en) surroundok -6 körül.ricsik:
Dehogyis, a bemérés után az erősítő által módosított dB-ekről beszélek.
Hangerő film esetében -10 körül szokott lenni. -20-25-ön tévét szoktam nézni -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #73327 üzenetére
Minek a használatija írja ezt? Erősítőé?
Gondolj bele, van egy 600 wattos erősítő a szubládában, aminek a felét sem használod ki? Az miért jó? Patice logout cikkében is 60-65 % olvasható: [link]. Ugyanez a saját tapasztalatom.(#73330) Gaben360
A leghangosabb jelenetekben felmegy 120 dB-ig, ezt műszerrel mértem, nem telefonnal. -
Gaben360
senior tag
Ti milyen hangerőn moziztok,hogy minden mínuszakárhány decibelen van?
Nálam mindent pluszba kell tenni,mert különben tekerhetem a hangerőt......sub -10db?? Nem is hallanám,hogy van sub.(bár most éppen nincs subom) -
Dorian
félisten
Használati utasításban szerepel bemérés előtt az 50%-os hangerő. Ha ezután -12dB-t tesz a rendszer a sub-ra, akkor kell lejjebb csavarva újra mérni, ha +dB-t ad hozzá, akkor lehet feljebb.
Nálam 50%-os potiállásnál -6dB-t állít be a rendszer, ezt 3-mal növeltem, így jobban tetszik.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Játékos #73324 üzenetére
Terjengős. Nyilván nem annyira mint előtte a reflexes ugyanitt, de képességeihez képest durván terjengős. Liszinél hallgattunk pár szubot hétfőn.
(#73323) szaki1986: Nem tudom. Nekem 15m-en nem volt jó a 30-as reflex. 20-ra lehet már más... De én inkább nem is adok már szubos tanácsot.
-
szaki1986
tag
Ez egyenlőre még csak tervezés szinten van, szóval odahelyezem őket ahol jól fognak szólni
. Szerencsére nincs nagyon bútor, ami megkötné az elhelyezést, ezért tudom távolabb helyezni a hangfalakat a falaktól.
(#73321) Tamoo:
Szóval lehet jobban járnék az R10-essel? Még meg tudom változtatni a rendelést.
Csak mivel a legtöbben azt írtátok, hogy mélynyomóból nem árt a nagyobb, ezért gondoltam, hogy akkor meglépem az R12-est.
A kanapét azért raknám oda ahova, mert a 46"-os TV-t nem szívesen nézném 2,5 m-nél messzebbről. De persze még ez is képlékeny. Beköltözéskor fog kiderülni, hogy minek hol lenne az ideális helye -
Tamoo
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #73310 üzenetére
Kezdésnek inkább 1-és 2 óra közé, más szóval: 60-65 %-os állásba ajánlott állítani a szubláda hangerő potméterét. Később ez módosítható. Az 50 %-nak semmi értelmét nem látom.
(#73318) szaki1986
Ugye csak a rajzon látszik úgy, mintha a sarokba tennéd a jobboldali hangdobozokat, a valóságban nem vetemedsz ekkora baklövésre? -
szaki1986
tag
Nos, mint kiderült várni kell rá 2-3 hetet.
De most már kibírom vhogy.
Majdnem elcsábultam az R10-esre (mivel azt tudnák most szállítani), de győzött a türelem
-
-
szaki1986
tag
Mivel a JBL ES 250 már nem kapható (csak májustól, és nem akciós áron), ezért végül a választásom egy Proson Rumble R12-re esett. Igaz, túlléptem az előre meghatározott keretet, de remélem nem fogom megbánni
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #73304 üzenetére
Ja, értem. A luktávolságra gondoltam, ami a ferde elhelyezéssel messzebb kerülhet a faltól.
Ennél egyszerűbb és célravezetőbb, ha messziről kerüljük azokat a szubládákat, amiken nem a hangszóróval azonos oldalon helyezkedik el a reflexnyílás.
Vagy zártat kell választani. -
spiky03
veterán
válasz
Dorian #73299 üzenetére
akkor ott és úgy jó ahol van, ugye kb?
ahová a tiédet is tettük amikor athoztad.
sajnos csak oda tudom tenni.
de majd ha megjon a tv alá a polc akkor úgyis le lesz szedve minden mert a szekrény lábát is kicserelem kisebbreakkor kiprobalom a másik oldalt is.
csak az a baj hiába lesz esetleg ott jobb nem tudom ott hagyni mert ugye az már a hálószoba ajtó előtt lenne
nah de majd meglatjuk ha pakolászom, hogy mi változik.
mert mint itt korábban is írtátok a centernek nem a legjobb hely két polc között, igy az felmegy a tv-s szekrény tetejére kap egy "fél dobozt" amin a tv lesz majd "benne" meg a center így szabadon lesz az eleje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One mobilszolgáltatások
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Prémium Tv! 55" 4k-UHD/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp!
- Sony HT-A9 vezeték nélküli házimozi rendszer
- Lg OLED55C17LB 140CM 4K, SMART, PRÉMIUM OLED ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95DATXZU) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Sony MDS-S40 MiniDisc lejátszó és felvevő - 1990s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest