-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
válasz Warter #52245 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy egy komolyabb sztereó erősítő, megfelelő erőtartalékkal és teljesítménnyel úgy szólaltatná meg az RTi-ket, hogy én magam lepődnék meg rajta a legjobban, hogy olyat is tud.
De jelenleg bőségesen elégedett vagyok a HK által nyújtott HM szolgáltatásokkal, zenéhez átkapcsolom Direct módra 2ch stereo spk. setupra, a 25 m2-en, nem ideális akusztikai körülmények között is bőségesen hozza a számomra tökéletes hangélményt és minőséget.
Vehetnék ha akarnék új Pio A-70-et is, vagy akár építtethetnék csöves előerősítőt meg Accuphase végerősítőt 100asból, de minek, ha ezzel is elégedett vagyok.Sokszor kerül szóba az RTi karcossága, keménysége. Valóban sokkal karakteresebb, rockosabb, vadabb hangja van a többi tipushoz, márkához képest, de engem pont ez fogott meg benne. A többi kis langyhúgyfos hangot lemossa a pályáról.
Nekem egy hangszóró ne finomkodjon, ne akarjon nekem egy férfi katicát vagy hercegnőt játszani, ne akarjon nekem szégyenlősködni, itt-ott elrejteni, máshol meg kiemelni, mint egy ribanc.
Egy hangszóró legyen őszinte, egyenes, tiszta, karakán, NO compromise![ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
StSanya
senior tag
-
zeix
senior tag
válasz adodaniel #52236 üzenetére
7.1-es a hangfalkiépítés, a két srb., az kettő Panasonic 60W-os 2 utas reflex polchangfal.
Nekem nem tetszik, ha sztereóban szól.
Szerintem próbáld inkább ki, hogy hogyan is konvertálja fel az ac3filter a sztereó jelet mielőtt véleményt írsz.
A kimeneti csatornákat be kell ízlés szerint lőni benne. -
xtremetuning
addikt
Én ezért szeretem Focalékat.....ott ha egy cintányér össze van b@szva az orrod előtt, akkor az össze lesz b@szva...., hogy megmutatja a felvételek hibáit ? Ez van. Inkább, mint hogy hazudjon...
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #52241 üzenetére
Mennyiért fut most ki az AVR-400? Én mozira egy ilyen szettet próbálnék ki nagyon szívesen: Emotiva XPA-5 + Sherbourne PT-7020. Rudi-féle XLR-rel of course 400-410e Ft-ból lenne itthon, tippre az Arcam is ilyesmi áron fut.
-
Valkűr
addikt
válasz StSanya #52254 üzenetére
Akkor valami ilyesmi, de ehhez még kell a subwoofer, az extra kiadás...Ezek alá semmiképp sem mennék a helyedben, mert csak a pénzt fogod költeni de jobb nem lesz a kapott hang..
Vagy van a Tangentnek de az már 149 ezer
Vagy a Prosonok amit még érdemes lenne, de ezekhez sincs subwoofer
Közben találtam egy használt JBL szettet, ennyiért ez sem lenne rossz, ha kicsi a helyed:
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Peak
addikt
Hétvégén kicsi megbúgattam a rendszert kis G.I.Joe: Retaliation-nel meg Olympus has fallen-nel HD hangsávokkal... elszaladtam 00-ba mozizás közben leereszteni a fáradt olajat, és az ajtót csak behúztam ütközésig... de minden egyes robbanásnál, lövésnél az ajtó, ahogy a kerethez ért piciny felületen zizegni kezdett, szinte remegni, az ajtó és a tok együtt... meglepő, hogy a 73 m2 lakás másik végében levő ajtó is remeg/zizeg a mélyektől, gyakorlatilag a teljes 73x3=220 m3 légteret megbúgatta, beremegtette.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
trialboj
őstag
Üdv, elég sok szempontból megközelíthető a kérdésem szóval nem biztos hogy ez a legmegfelelőbb hely, de hátha mégis tud segíteni valaki.
Media lejátszó híján, szeretném összekötni a pc-t a tv-vel, és alkalom adtn megnézni 1-1 filmet, full hd ben, úgy ahogy azt illik, viszont a két eszköz nem 1 szobában van, azért extra hosszú kábelekre van szükségem, továbbá úgy szeretném megoldani, hogy a számítógép maradjon érintetlen, a tv pedig állandóan hozzákötve, de csak 2 monitoros módban működjön.
Mivel a gép 1 másik szobában van valamivel irányítani is kellene, ezért egy pc távirányítót használnék.
Számításaim szerint kelleni fog:
~5M HDMI kábel / itt meg is kérdezném, hogy van jelentős különbség az olcsó aranyozott és a kicsit drágább aranyozott közt /
HDMI kábel~ 3,5M hang kábel / Genius 5005, hangrendszerhez lenne hozzákötve, 3 db RCA to Jack dugóval (zöld,fekete narancs) / + mivel nem szeretném ki be húzni, filmezés előtt, gondoltam hogy a hangkártya 3 kijöveteléhez 3 dupla csatlakozó átalakítót tennék
Jack to RCA~ 4M usb hosszabbító / a végére lenne kötve a távirányító vevőegysége / USB kábel
ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649]Remote 1
Remote 2
Remote 3És nem, nincs pénzem média lejátszóra, főleg olyanra amely megfelelne az elvárásaimnak, és igen, van kedvem szöszmötölni vele.
A kérdés az, hogy lehet bármi probléma, kompatibilitás vagy egyéb téren?
A meglátásokat előre is köszönöm
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
ricsik
őstag
Mindezt mélyláda nélkül, ha jól emlékszem? Na ilyet a C6 nem tud, legalábbis nálam. Szerencsére az R12 igen.
(#52270): Nálad van valami a láda alatt? Szőnyeg, akármi? Min áll, laminált padló? Az erősítőn kapott +dB-t? Csak mert nálam fél felett van, de pont kellemes, semmi extra, mert nem annyira szeretem, ha kidől a fal. Szőnyeg nélkül 3/4-ed hangerő sem volt sok.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Toobee #52261 üzenetére
huh, se rudi,se emo nem kéne.(nemhogy arcamot, de még a denont se adnám,ha hallgatnom is kéne).. sherbourne meg nemtom miben jobb,mint az emo proci,de hasonlóan nem sok esélyét látom. félre ne érts, pár éve biztos oda-vissza lettem volna,de azért finomodott azóta az izlésem. el kell fogadni, nem véletlen kerül valami annyiba, amibe, és nincs olyan, hogy "féláron megverte", amikor bolti cuccokról beszélünk.
nekem rettentő élmény volt, mikor majdnem full rudi féle kábelezés került a láncomba, az ember stilusáról, füléről, tapasztalatlanságáról nem is beszélve. maradandó rossz élmény, de iszok serényen, h kitörlődjön az emléke.
emo erősítők esetén a Tied volt az első,ami saját stilusán belül jó volt. de amig kb ugyananyiért ethosz van, addig számomra nem kérdés, h melyik hibáit tudom jobban megbocsátani. Szerencsére elég érzékeny a dobozom, hogy ne legyen óriási para az alacsony teljesítménye. a kis 5 csatis erősítője+proci sztem egyenesen katasztrófa, annyit ér,amennyiért adják(új árban kb a 33xx denonokkal egy kategória), de hallo, ennyiért már használt 4xxx denonokat kapni, amivel tudok zenét hallgatni...
Amiben viszont egyetértünk: szép és jó dolog vágyni arra, hogy tökös,dögös, életnagyságú legyen egy lánc hangja, de cseszheti az ember, ha nincs uralva. és a mi kategóriánkban ez mindenképp választás dolga, hogy inkább legyen töketlen, de hosszan hallgatható, vagy fordítva.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Norbi 72
veterán
válasz Oldfighter #52262 üzenetére
Köszönöm.Az nem probléma,szögek,magasságok is stimmelnek mind a 4 db esetén.
Még egy apróság az 1. hsz-el kapcsolatban:Az Onkyo 9405-ös szett mellé zárójelbe oda kéne szerintem írni,hogy THX minősítésű az egész rendszer.
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #52271 üzenetére
Én sajnos még nem tudtam meghallgatni a te front endedet magamnál, így nem tudok véleményt mondani az Ethoszról. Végfokból is ez az első komoly sztereó, amit magamnál hallottam, vásárlás előtt nem is járt nálam, csak egy teljesen idegen láncban hallgattam a saját D/A konverteremmel, ott tetszett, ezért vettem meg.
Ezt a féláron megverte dolgot mondjuk nem értem, ez nekem jött, vagy általánosságban írtad?
Rudi-féle digit koax rémes, az Aurádat meg nyilván butaság lenne egy Rudi analóg ic-re lecserélni, a hangfalkábeledről már nem is beszélve. Nálad abszolút kiesik, más ligában focinak a kábeleid, nem véletlen volt az én állam is a padlón, mikor elhoztad.
Te is tudod, hogy nem régóta foglakoztat a sztereó téma, még keresem az utam, erre meg tök jó, hogy ennyit tudok császkálni ide oda hallgatózni, meg csomó minden megfordul itt is, amit ezúton is köszönök mindenkinek Viszont mióta itt volt a Linn, azóta úgy érzem, hogy nem kell tovább keresnem, illetve kell: pénzt
-
Patice
nagyúr
Denevérrel elég jó párosítás az MA.
Múltkor igen csak kapkodtam a táv. után egy két film alatt.
(#52276) Toobee:
Lassan aktuális lesz nálam is a látogatásod, de már csak pár napod van arra, hogy a jelenlegi címemen utolérj. Utána már többet kell majd utaznod.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
StSanya
senior tag
válasz Valkűr #52263 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Azt hittem olcsóbban megúszom, mégse olyan rosszak akkor a jelenlegi hangfalaim?
A Tangent nagyon tetszetős (fehér a TV is), de arra még gyúrni kell rendesen, meg a nejemet is meggyőzni...
Akkor pl. a Harman Kardon HKTS 5 vagy még esetleg a H/K HKTS 9 nem érné meg?
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #52271 üzenetére
Pityu, szetintem elfogult vagy Rudival szemben, a személyes ügyből fakadó ellentétedet (amit maximálisan megértek) kivetíted a termékeire.
Meg az is igaz, h valóban eleve magasabb kábel-szinten játszol.
Digit IC-je amúgy tényleg nem jó én is az analóg kábelét használom digitnek.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bajnokpityu
félisten
válasz Toobee #52276 üzenetére
Nagyon szerettem volna 1-2 hete meghallgatni mit művel a láncom eleje egy jobb focal előtt.
A féláras mondat nem direkte Neked szólt, de illett a monanivalómba.Rudi kábeli közül az a jó,amit nem hallás után "fejlesztett", az USB. az kimagaslik a többiből, és még úgy is lehet ajánlani, hogy mindegyiknek más a hangja, mert ennyiét maximum kukába dobja az ember a végén. (bár úgy hallom a normál 10-12 rugóról 20ra szeretne emelni, ott meg már vannak tök jó AQ drótok, amik megbizhatóak, szinezetlenek, eladhatók).
digi ICjéből is az az aránylag jó,ami nem digi ICnek készült.
Dorian: nem gondolom, hogy elfogult lennék. Amennyi a tápkábelének ára, olyan árú Valhalla helyére került. meg ő mondogatta, hogy bals dugós több fémből készült kábel nem lehet jó. nah, a siltech pont ilyen.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Norbi 72
veterán
Hátha valaki tudja:MA RX6 magassága(905mm)futómű nélkül értendő?
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #52074 üzenetére
Tegnap internet-mentes napot tartottam, most némi késéssel válaszolok a hozzám intézett kérdésekre felvetésekre.
"pedig emlékeim szerint a nad-ok sem nagy kedvenceid"
Arcam után második helyen a NAD helyezkedik el a ranglistámon.(#52075) kimi02
SB 1000 és PB 1000[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajnokpityu
félisten
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #52076 üzenetére
"NEm zavar a CAk torzítása? "
Talán baj van a hallásommal, de nem zavar.
Az 551R hibájául a kissé fedett magastartományt lehet felróni, ami a legapróbb részletek eltitkolásában mutatkozik meg, de árkategóriájában egyik házimozi erősítő sem jobb e téren.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #52291 üzenetére
Asszony is igen kíváncsi már rájuk.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Peak
addikt
válasz sting2 #52286 üzenetére
És tudod mi a legszebb amúgy?
Hogy ezt a tisztaságot még a Monitor Audio RX6 szériájában hallottam, ezt a tiszta egyenességet, határozottságot.
Ha hasonlatba kéne foglalnom az előzők alapján, az RX6 testesíti meg a tökéletes kidolgozott testű atlétát, az elérhető emberközeli minőséget, a megfizethetősége mellett,
az RTi A7-esem a haladó testépítőt, míg a többi csak egyszerű diszpötsch, barokkos cicomás bohóc, mint az Interjú a vámpírral dekadens francia nemesi ficsúrjai.[ Szerkesztve ]
-
sting2
addikt
Dobtam én is a " helyi divatot "!
Úton a MA RX2 - RX center.....Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO