Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #51495 üzenetére
Nekem a bal hátsó sarokban lévő basszuscsapda tetszik, kicsit kormol...
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #51495 üzenetére
A nagy vászon miatt nem maradt elegendő hely a hangdobozok számára, fogalmam sincs, hogyan lehetne ezen segíteni. Az oldalfali szubládák elhelyezése akár jó is lehet, hallottam már ilyet jól szólni. Sőt, olyat is ahol a kanapé mögött volt két mélynyomó, igaz, picit messzebb.
-
Valkűr
addikt
Ezt a Jamót én sem erőltetném mellé...
-
BBéci
legenda
válasz
Peetta14 #51494 üzenetére
Az LX70 egy felső középkategóriás erősítő, amihez ugyanolyan minőségű hangdobozok illenek, azokkal használható ki a tudása. A Jamo 606 HCS3 pedig éppen csak hangyányival emelkedik a belépő kategória fölé, tehát baromira nem passzol ahhoz a Pioneer erősítőhöz.
Az LX70 USB lejátszása és hálózati képességei felejtősek, szinte a nullával egyenlőek. -
Peetta14
tag
Sziasztok,
kacérkodom a gondolattal, hogy otthoni audio rendszerem lecserélném.
Jelenleg 2 aktív hangfallal hallgatok zenét, nézek filmet PC beiktatásával.Sok jó tanácsra leltem itt, így lassan körvonalazódik a helyzet. HM erősítő kellene, mert nem szeretnék külön DAC-ot az optikai kábel miatt.
Mindent használtan szereznék be.Erősítő: Pioneer Vsx-Lx70
Álló dobozok: Jamo 606 Hcs3A fenti most kihozható 220/230k-ból.
Elsőre 2 álló dobozt szeretnék, amin mind a filmek/zenék élvezhetőek (nyílván nem a high-end az elvárás)
Ami fontos a jövőállóság (amennyire lehet), tehát ha beruházok, nem szeretném lecserélni 1-2 év múlva. Erősítőnél szeretném,ha az USB lejátszás/hálózati funkciók biztosítottak lennének.
Hangfalak esetében főképp mély orientált elektronikus zenékre lenne. Zene/film 65/35%Szoba: alapterület 35m2, de tetőtéri, így lég m3 kevesebb a ferde falak miatt.
Vélemény, esetleg pio mellé más álló doboz?
Bármilyen észrevételt/ötletet szívesen veszek, és köszönök. -
z123456789
addikt
válasz
#75912448 #51485 üzenetére
Ok!
Kezel 4TB-t is, viszont amit amazonon néztem az "ohne wlan".
Tehát akkor marad a DUNE, mert az meg 59 990.
Na de várjunk csak!
A Mede8er-ben sokkal több funkció elérhetö.Na most döntsön valaki helyettem!
Lécci´!
Háhá!No meg a garancia!
-
Dorian
félisten
válasz
bozont #51487 üzenetére
Hangcsillapításra a nagy testsűrűségű habszivacs a megfelelő (40kg/m3) Ha bevonod bőrrel adsz a szarnak egy pofont, mert arról verődnek majd vissza a hanghullámok. Vékony, szinte átfújható anyag való ilyen célra. Ha apud kárpitos, biztos találtok esztétikus megoldásokat, így könnyű
-
-
skoos
őstag
Ha veszek egy SATA-USB átalakítót, és ezt dugom be a MEDE8ER-be, működhet rendesen vajon? Milyen HDDket támogat?
-
bozont
veterán
válasz
#09634560 #51476 üzenetére
Az mennyire rontana az összképen, ha az A3 mellé a CSi A4 center kerülne? Sajnos az A6 a fizikális méreteiben is elég nagy, főleg a mélységre gondolok, az már szerintem nem lenne ideális. Ugyan majd lefogom cserélni az íróasztalt egy kisebb TV állványra, a monitort meg egy nagyobb TV-re és akkor a nézőpont is hátrébb kerül, de az nem most lesz sajnos.
Na meg gondolkodom, hogy tenni kellene valami a hangfalak mögé, mivel közel vannak a falhoz, meg az egyik oldalon a sarokban vannak. Mivel apu kárpitos, így van sok szivacs hulladék. A kérdés az, hogy egy átlagos szivacs is jó erre a célra, amit bútorokhoz használnak (ebből persze van többféle sűrűségű, puhább és keményebb verzió) vagy mindenképpen érdemes lenne kimondottan hangszigetelésre gyártottat venni?
Ezt még persze bevonnám bőrrel, hogy azért mutasson is valahogy.Meg ha jól emlékszem, olvastam valahol, hogy a (szalag)parketta nem a legideálisabb a sub szempontjából. Láttam képeket, van aki gránitlapot, van aki pedig ilyen hungarocellt tett alá. Érdemes ilyennel szórakozni?
-
törölt tag
válasz
z123456789 #51484 üzenetére
Nem lehet, a nagyobbik MED800X3D fogad akár 3 TB HDD-t.
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #51452 üzenetére
Fontos lenne hogy választ kapjak, mert pár hónapja DUNE 303D-re készültem rá, és megvettem akkor egy 2,5"-os merevlemezt, amit ha nem lehet e med8er-be beleszerelni, akkor marad a DUNE.
-
adodaniel
őstag
Egy érdeklődő az eladó erősítőmre két hét kipróbálási garanciát kér. Szeretnék róla mindenképp valami papírt írni, mire figyeljek? Nem szeretnék úgy járni, hogy széthajtja és akkor vissza kell vennem egy nem működő darabot...
(#51478) MasterMark: Mivel nem hallgatja meg nálam, ezért az nem látszik rajta, hogy műszakilag is hibátlan...
-
justo00
tag
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék tippeket kérni arra, hogy egy belépő szintű házimozihoz (Denon 1311 erősítő már megvan!) milyen mélysugárzót illik tenni? A szoba 22nm, tetőtérben (fa plafon, parketta padló), 2,6m belmagasság. Márka igazából mindegy, az ár/érték arány lenne az első számú szempont. Anyagi keret ~60ezer!Köszönöm a segítséget!
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #51468 üzenetére
Miért nem felel meg az 507? A 609 iszonyatos összegbe kerülő kiszolgálást követel.
-
bozont
veterán
Üdv
Egy Yamaha RX-V467 erősítő mellé milyen hangfalakat érdemes maximum párosítani (5.1 felállásban)? Természetesen megyek hallgatózni vásárlás előtt, de jól jönne egy-két példa, milyen irányba nézelődjek. Sajnos a szobám akusztikája nem a legjobb, sőt, de ebből kell építkeznem. Apróbb módosítások persze szóba jöhetnek, de átrendezni nem nagyon tudom. Ahogy látszik csak polcsugárzók jöhetnek szóba.
Én a Polk Audio RTi A1-gyel és a hozzávaló centerrel szemezek egy ideje, vagy esetleg a nagytesó A3-mal. Bár az már azért elég húzós árban van számomra (főleg hogy állványokat is vennem kell majd), de legfeljebb nem egyszerre veszem meg az összeset.
A subról viszont fogalmam sincs, azt tudom hogy nem mindegy merre néz a hangszóró, de hogy a szobámba milyen illene nem tudom.
Nagyjából hasonló arányban használom zenére, filmre és játékra. Utóbbi kettő mondjuk egy kategóriába sorolható hanghatások szempontjából, tehát 2/3 részt filmre. -
greike
tag
Aki Jamo s606 hcs3 szettet keres:http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/55647-jamo-606-hcs3/. Szerintem ennyiért jó vétel!
-
-
törölt tag
3, sub fotelrezegtetésre szolgál szerintem, másra nem jó. Falra tolva lelerősödik a szoba saját frekvenciája.
Külön szobában ellhelyezett készülékek,vastag szönyeg, falból kivezetett vezetékek:
Egymásra helyezett készülékek,sarokban álló front, falra tolt sub és frontok, földön levő center igy az egész összességében: -
krx21
nagyúr
Ha megnézitek ennek a bácsinak a "TV szobáját"... Akkor feltűnhet a sub-ok (3db) érdekes elhelyezése: A subok a szoba közepén, egymással szemben és a harmadik sub is érdekesen a néző ponttól kb. 20cm-re...(mögötte) Gondolom aki ennyi pénzt és időt ölt a témába, csak nem csinál hülyeséget... De én azért megkérdezem, hogy ez szakmailag mennyire helytálló megoldás?
-
atom18
senior tag
válasz
t-bali3 #51453 üzenetére
ha csak visszanyomom hdmi 2-ről tv-re akkor beugrik a monitor és le is tudom venni a képet a tv-ről és minden működik, de ha kikapcsolok mindent és mondjuk utána bekapcsolom a számítógépet az még ok, de mihelyst bekapcsolom az erősítőt már el is veszi a képet a monitorról úgy hogy a tv be sincs kapcsolva, ezzel ez a baj...
-
hoember5255
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm válaszokat
!!!!!!
-
t-bali3
senior tag
válasz
atom18 #51438 üzenetére
"
de mikor vissza akarom váltani, vissza is vált leveszi a tv-ről a képet és ráteszi monitorrade mikor (ugye HDMI 2-re van kötve tv-n) és visszanyomom a tv-t tv adásra rögtön megszűnik a kép számítógépen és ráteszi tv-re"Az áthúzott akciót ne csináld meg, úgy próbáld ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Yettel topik
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Last Epoch
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Milyen videókártyát?
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 2-in-1 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 13" FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest