-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjojo
tag
válasz robi-k #52798 üzenetére
Nemsok mindent (semmit ) értettem abból amit írsz, de hiszek neked.
"...nem csak fizikai BD lemezeket, hanem BD.ISO és BD3D.ISO képfájlokat is lejátszhatsz hálózatról."
Na pont ez a tulajdonság nem érdekel és nem is használnám soha. Erre ott a Dune Duo, mint ahogy analóg kimenetre sincs szükségem.
[ Szerkesztve ]
-
eviktor
tag
Sziasztok, mit lehet tudni a CAV márkáról? Komolyan vehető? Vödörfedél kategória, vagy attól jobb/rosszabb? Minden infót köszi. üdv, V.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok! Kinéztem magamnak egy Samsung HT-F5500-s házimozit. Olyan kérdésem lenne, hogy ha blu-ray lejátszó hdmi kimenetét összekötöm a tv hdmi arc bemenetével akkor elvileg lesz hangom oda-vissza, ha TV-t nézek akkor is. Érdemes venni optikai kábelt? Esetleg jobb lesz a minőség? Mi történik ha a Tv usb portján keresztül le akarok játszani egy minőségi fullhd-s filmet?Ha jól tudom nem visz át minden hangot az arc. Ha a tv másik bemenetére dugom az Xboxom, akkor ki fog jönni a hang?(gondolom igen) Utolsó kérdés pedig, hogy mire jó a blu-ray lejátszón a hdmi bemenet, oda mit lehet kötni? Köszönöm
-
sarkan
aktív tag
Segítsetek, légyszi!
Pioneer BDP 450 magyar nyelvű útmutatóját honnan tudnám letölteni? -
qpakcovboy
őstag
Szia!
Múlt héten szombaton én is majdnem beleestem abba a hibába, hogy kompaktot vegyek, szerencsére itt lebeszéltek.
Egy ötvenessel szerintem pótold ki és vegyél egy használható rendszert, hidd el megéri.Amúgy meg, ha mégis ezt veszed, akkor bőven elég a HDMI csatlakozás.
-
Gyárfás
tag
válasz Oldfighter #52780 üzenetére
Mivel ezelőtt nem foglalkoztam ezzel és most sem sikerült még igazán fogást találnom a témán, fogalmam sincs az árkategóriáról sem... Az az igazság, hogy szerintem nem hallanám a különbséget egy 1 millás és egy két millás rendszer közt, pedig hatalmas az árbeli különbség.. viszont hallanám egy 20k-s kompakt és egy 50k-s kompakt köztit, ami elbizonytalanít kicsit.
Most épp azon gondolkodom, hogy van itt ez a hdmi csatlakozó a lapomon... Rákötnék egy erősítőt, és onnan nektek már mindegy hogy pécés a szet avagy sem, igaz? Vagy van valami hátránya esetleg?
Szóval lenne egy erősítő amit szinte biztos hogy használtan vennék, mint minden mást, össze ebay-ezném (mivel külföldön tartózkodom). Valószínűleg egy belépő szintet céloznék meg és esetleg ha nem jön be akkor haladok fentebb, gondolom hasonló árban el is tudok adni mindent amit megvettem. Ezeknek a dolgoknak mennyi az élettartamuk? Kell rajtuk cserélni idővel dolgokat? Milyen öreg cuccokat nézegessek? -
forma69
tag
Polk RTi7 szett van kinézve. Ehhez tudnátok ajánlani subot kb:20mm-re?
Zárt vagy reflexes az ajánlott csak mozira kéne?
Köszi -
Oldfighter
senior tag
válasz Gyárfás #52810 üzenetére
Nézd, korábban írtam, hogy melyik az a határsáv ahonnét már érdemes belekezdeni a minőségi házimozizásba. Használt komponensekből építkezve ez körülbelül a 150-200e forintos értéket jelenti és ez arra jó, hogy a hét-nyolc évvel ezelőtti erősítőkkel remek DD és DTS 5.1-es hangot hozz létre, egy kisebb hangrendszerrel, mondjuk állványos kivitelű hangsugárzókkal, vagy ha lépésenként akarod felépíteni a dobozokat, akkor két álló fronttal is nyithatsz, melyhez később szerzed be a többi dobozt, amit pár hónapon belül meg ki tudsz vitelezni, tekintettel arra, hogy mázli kell, hogy rátalálj a többi hangsugárzóra is, adott rendszeren belül ( surroundok, center). Legutoljára hagyhatod a mélyládát, de ennek nem is fontos adott márkán belül lennie. Az ilyen pár tízezres vacakokon ne is gondolkozz, mert ezek legtöbbje dizájnelem, nem házimozi.
Próbálj meg nézni első körben 40-50e forintos ársávban mozgó erősítőket ( meglehet, hogy találsz olyan belépő, alsó kategóriás készüléket is, mely tartalmazza az új hangformátumokat, azaz dekódolja őket, bár ebben a kategóriában ez még parasztvakítás, viszont a HDMI csatlakozók előnyt jelenthetnek). Ha teheted és van a közeledben olyan hely, ahol egy demó erejéig be tudsz menni hallgatózni ( bemutatótermek), akkor tedd meg, mert látatlanba senki se tudja, hogy neked melyik hangkarakterisztika felel meg. Itt tanácsot is kaphatsz, hogy adott erősítőhöz, milyen hangdobozokat, kábeleket ajánlanak. Ezt az infót felhasználva pedig már magabiztosabban fogsz a hirdetések közt válogatni.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Oldfighter
senior tag
Ha jót akarsz magadnak, akkor nézz mást. Ilyen készülékektől itt eltanácsoljuk az érdeklődőket. Mondhatni ezek olyan luxustermékek, melyek kinéznek valahogy, de használhatatlanok a házimozizás palettáján.
Mindamellett a HDMI csatlakozókat érdemes használatba venni, illetve tartalmakat arra dedikált készüléken lejátszani. A Tv-k erre jóformán alkalmatlanok, erősen kompromisszumkövetelők.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
dudi6
senior tag
válasz qpakcovboy #52809 üzenetére
Szia! 60.000 Ft-ba kerül és kb. ennyi a felső határ amit kiadok egy házimoziért. Főleg film nézéshez kellene.
Biztos ezerszer jobb amiket itt ajánlanak, tisztább hang stb., de nem adok ki 150-200 ezer Ft-t. Majd talán 2-3 év múlva ha ez a Samsung ht-f5530 bekrepál... -
törölt tag
Nem rossz de számonra nem elfogadható érv.
Tehát inkább most veszel 60 ezer forintért valamit aminek te is 2-3 év élettartamot adsz és majd akkor veszel 150ért használhatót. Jól irta Mastermark:kidobott pénz.
Én forditva müködök: lehet hogy össze tudnék kaparni teszem fel 60 ezret kölcsönökkel de legyen optimistán 160 ezer providenttel, etcetera, de inkáb nem veszek olyant belöle ami 2-3 év az élettartama ráadásul nem bövithető és halkan se tudnám hallgatni, mert a passziv sub miatt erőtlen gyenge lesz centerhang, ráadásul méghogy 1000 Watt!!! ha erősebb dörrenés vagy fronthangok, pl dinamikusabb zene legyengül a párbeszéd és szétesik a tér, jó ha tizedét leadja: igen. jól olvasod: felét mint a belépó osztályú av erősitők amelyre buzditanánk.... 100 wattos van de használtan is drága,inkább várok és 80-100 ezer erősitőre és másféélszer ennyi használt hangfalra például ugy hogy eéöször a frontok, késöb sztereó, és nem 2-3 év élettartamú lesz hanem akár 10 is.
Tehát inkább ha tudom hogy nincs és nem lesz több pénzem mint amit rászánok, akkor Onkyo HT-r5xx5-öt vennék vagy a netdepo/streamaudio csomagajánlatai közül ami szimpi és elleszek vele, Vagy elkötelezem magam a sztereónál , tévé mellé vennér olcsó dac-ot rá az optikait és 60-ból simán meguszom mindennel.[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
Ilyenkor felmerul bennem, hogy a TV-re mennyit adtal ki? Gondolom ott nem 60e volt a felso hatar. Marpedig egy jo mozizasnal a fele elmeny siman a hangbol jon.
Arrol nem is beszelve, hogy a hangrendszerednek csupan egyik szerepe a mozizas, mellette hasznalhatod zenehallgatasra is, tehat tobb funkcios mint a TVd.Ha nagyon ragaszkodsz az uj cucchoz, es az egybeszetthez, akkor vegyel pl Onkyo HT-S5xxx cuccot, ahol kesobb szepen kicserelheted a hangfalakat.
En is igy kezdtem. Kicsereltem a hangfalakat. Aztan az erositot. Kabeleket. Tehat semmi sem maradt beloleOK
-
törölt tag
Látom tönbb kérdésedre még nem kaptál választ.
lesz hangod de mindkét készülüken engedélyezni kell és hinimum high speed vagy high speed with ethernet kábel kell hozzá.
Ugyanolyan a minőség ARC-vel feltéve ha az ajánlott High speed with ethernet kábelt használsz ARC-ra.
A tévé usb portjáról és a tunerről 5-1-et kaphatsz -megfelelő forrás esetén- mig a külön bekötött készülékekről sztereót.
ARC minden hangot átvisz amit az oiptikai, kezdetben volt sztereó.
Kifog jönni az xboxrol tévébebevitt hang de sztereó lesz tehát azt a házimoziba kell kötnöd.
Az épp arra szolgál hogy oda az x-boxot köthetnéd.Z.A.P : Teljesen egyetértek és felmerül bennem milyen tévé? mert: ha jkizárólag filmre, játékra veszi arra plazma való. Amellé viszont belefér jobb házimozi is. Mig ha ledesre vagy 82 centis átmérőrere költötte el a rávalóját az háttértévézésre monitornak alkalmasabb ugyan de akkor ha már ezt vette, amellé tökéletesen mindegy mit vesz, elég lenne a sztereó is.
[ Szerkesztve ]
-
dudi6
senior tag
válasz #09634560 #52830 üzenetére
Én meg úgy működöm, hogy ha lehet kerülöm a hitelt, a providentbe meg akkor se mennék be ha fegyvert fognának a fejemhez. Amúgy nem a pénz részével van gond (lenne rá akár 200-300e is), egyszerűen nem akarok ennyit költeni rá, sajnálom rá a pénzt. Ez a 60.000 Ft-s szerintem tökéletes lenne nekem(le tudok játszani majd mindent), a tv hangjához képest biztos. Aztán ahogy egyre jobban finomul a fülem majd lehet veszek komolyabb rendszert. Amúgy ez az Onkyo HT-ből tudnátok ajánlai egy pontos típust? Nem igazán találok..
Z_A_P
Melyik Onkyo HT-S5 ???[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
asszony szerint jól szól az italautomata. viszont azonos színű center, surroundot kér..
eladó topping dac
-
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #52834 üzenetére
Fél siker....
Már megérte 50 kilométert kocsikázni hozzád, csak hogy cipelhessek helyetted...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ja, én is így álltam hozzá. megvettem elsőre a Pio HTP 101-et 90ért. Mondom én többet biztos nem szánok rá. Ez volt 2011 végén, azóta most van a negyedik szettem. Jobban jársz ha elsőre veszel valami jót. Gazdaságosabb.
ja és én sem vagyok se audiofil se vájtfülű!Jobb lenne más hibájából tanulni.
[ Szerkesztve ]
-
dudi6
senior tag
válasz Oldfighter #52837 üzenetére
Nem önigazolást keresek, hanem segítségért jöttem amit nagyrészt Sanci38 meg is válaszolt. Inkább ajánlj egy olyan Onkyo egybe rendszert amiről itt beszéltek többen is, ha esetleg tudsz ilyet jó áron. Erről még meggyőzhető vagyok, bár ma megyek megnézni a samut
-
xtremetuning
addikt
válasz xtremetuning #52836 üzenetére
Hozzátenném, megérte. Még egy embert hoztam át a sötét oldalra....
Viszont hazafelé gondolkoztam és emésztettem a hallottakat : egyszer említetted, hogy szerinted megközelítettél egy front end szintet. Sajnos nem....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
gyurczy
őstag
-
törölt tag
Én se megyek providentbe ne aggódj.
Látod az értékitéleteddel van baj: 200ból egész türhetőt lehetne összerakni, de nálad 60 ezer a plafon.. pedig zene,játék filmközpont és értékálló, mint ahogy többen irták előttem. De engem hideghen hagy mire menyid van mennyit költesz. Tehát vegyél inkább sztereót ezen az áron a samu vacak helyett.
Onkyo HT-R 5405 5305,5505 3505.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #52845 üzenetére
Sztem más lesz. De most nyugis, krémes, fém dóm ide-oda. holnap reggelig tudnám hallgatni.
és jó klasszikuson. nekem ez számít, és ugyanebbe az irányba akarok fejlődni. most vagyok árban nagyjából felénél, amit bele akarok rakni alkatrészt dacba, pcbe. (normális bolti dac árának csekély százalékáért) tisztább, dinamikusabb, és nagyobb felbontású lesz. remélem igazam lesz, mert nekem kell hallgatnom, ha szar, akkor is.
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #52848 üzenetére
Akkor hallgasd holnap reggelig. Végre tökös voltál, megérdemled.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #52849 üzenetére
most alszok egyet, aztán melózni kell. De most vágyok rá, h újra bekapcsoljam. hallom, h hol mit ken el, de jóval kevéssé hárklis, mint számítottam, arra meg nincs pénzem,h 3x felbontást kiszolgáljak.. köszönöm a segítséget mindenkinek, most nagyon boldog vagyok.
a panel viszont érdekelne, olcsón szép cucc.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest