- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
válasz
dunkel #27159 üzenetére
Üdv, megvettem a szettet, Pioneer VSX-821 + JBL-SCS-178.
Lenne egy kérdésem: a hangfalakat egy HK erősítővel sikerült kipróbálni, és úgy emlékszem nem nagyon tekertük fel és erősen szólt. Itthon a mikrofonos beméréssel beállítottam, meg a hangfalakat SMALL-ra tettem, crossovert 80Hz-re (ide tette a bemérés is).
A hangfalakat +/-4db körül lőtte be. Egy mozihoz 55-60 -ra kell így feltekerni, hogy az betöltse a szobát, 80 a max. A hangfal kábeleket elhoztam a hangfalakkal együtt, azok ugyanazok.
Ez nekem gyengének tűnik. A topik olvasgatásának hatására letöltöttem két decibel mérő alkalmazást is. A manuális bemérésnél fel kell maxra tekerni (+15 db) hogy elérjem a 75db-t. A szoftvert nem tudom ellenőrizni, barátnőm telefonján totál más értékeket mutat, 20-30-al többet. Egy modern hajszárítót 65-nek mért be, így nagyjából jó lehet. Tekerjem fel akkor +15-re? Ez az erősítő akkor ennyit tud? -
Tamoo
nagyúr
Supra Classic 2.5 vagy Sinus Live L3.0-8-al valakinek tapasztalat esetleg?
-
-
Tamoo
nagyúr
Nekem is kellene majd nézni a hátsókhoz valami "komolyabbat" a másfeles inakustikok helyett... Egyelőre lövésem nincs mit... próba kizárt.
-
-
volvox
csendes tag
válasz
Dorian #27932 üzenetére
Köszi a tippet, ezek szerint jobban járok, ha nem elsősorban az átmérőre hajtok. A hátsó hangfalakhoz olyan 6-700 ft/m körüli áron nézelődök, mert kb 26 méter kellene belőle. Előre ennek legalább a dupláját gondolom, bár olyan sokkal nem mennék fölé.
Még attól is függ, hogy a passzív mélyládához (ami most az erősítő és a kis front hangfalak közé van kötve sorba) találok-e szub erősítőt, hogy aktívat csináljak belőle. Akkor kevesebb kábel kellene...
-
BBéci
legenda
válasz
domesz #27933 üzenetére
Input, tehát bemenet, amire hiába kötsz hangdobozokat, nem fognak megszólalni.
Azok a csatlakozók az LFE kimenet nélküli erősítőhöz használhatók.(#27930) madoxx
A 1713 magasabb szériába tartozik, tehát valamivel jobb a hangja. Viszont lejátszásra nem erősítőt, hanem célhardvert, lejátszó készüléket kell használni, ha számít a hangminőség. -
domesz
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Thomson Scenium DPL 1000 5.1 Erősítő.
Ehhez egy SAL SW-662 Aktív Mélynyomó amire ha rákötök még 2 hangfalat nem szólnak /speaker level input/
Én vagyok béna és valamit be kell állítanom hozzá, vagy sajnos rossz ez a része a mélynyomómnak?
előre is köszönöm
üdv.: D -
Dorian
félisten
válasz
volvox #27931 üzenetére
Kérdés, hogy mennyi Ft/m-t szánsz a kábelezésre. Szerintem a 4mm2-es bazi vastag kábel felesleges, ugyanis az occo' túl vastag fajták egy erős mélyközép kiemelést adnak ami a mozis hangfalaknak amúgy is szintén sajátja.
Vastagságnál sokkal többet számít a minőség, persze ennek ára van. -
volvox
csendes tag
válasz
python1 #27912 üzenetére
Köszi, én is pont a kábelek cseréjét tervezem, nézem a Kácsa kínálatát. Háttereknek a 2x2,5-es kábelre gondoltam, előre pedig 2x4-esre. Mennyire fogok ezekkel mellé? Az ún. time correction kábelnek van jelentősége, ami különböző átmérőjű szálakból van sodorva? Esetleg a lapos, szőtt megéri a pluszt?
A DTS kiesése úgy néz ki nem az erősítőn múlik, mert ugyanazt a filmet a tv-n lejátszva és optikaival rákötve egyáltalán nem akad. A BR játszón se mindig ugyanott. Ha úgyis megyek kábelért majd szerzek egy elfogadhatót ide is.
-
madoxx
aktív tag
A denon 1713 leszámítva a hálózati funkciókat,
miben jobb mint a 1513?
Valamint arról van valakinek tapasztalata hogy
milyen minőségben játszik le flac losless-t? -
törölt tag
válasz
!wannabe #27922 üzenetére
Ha nincs HDMI In a házimozin, akkor nem fog müködni...
Ha van optikai benete a házimozinakj akkor a laptopod leirásban nézd meg: a fülhalgatókimenetet lehet-e optikaira konfigurálni (nagyon soknak meg van oldva) és ha igen akkor Jack-optikai kábellel viheted ki a hangot.
Ha csak analóg Aux van, akkor fülhalgatókimenet.Ez csak sztereó lesz.
Ha Warter által módon viszed ki, az is müködik de akkor az is csak sztereó lesz. -
!wannabe
tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem volna, hogy hdmi kimenettel rendelkező laptop-ot, hogyan tudnék legokosabban házimozirendszerhez csatlakoztatni. A lejátszó is rendelkezik hdmi csatlakozóval. A közvetlen összeköttetés nem célravezető mivel mindkettő eszköznek output port-ja van összekötve.
-
törölt tag
válasz
Parson #27917 üzenetére
Azért jó lenne mennyi lehet a rákölteni való összeg, Lehet egy Onkyo 5405 vagy már ugyanez állóhabgfallal kapható (HT-R578+ Onykyo SKS hangfalak) lehet beleférnének a keretbe ha ujonnan kell.
Használtan viszont elég lehet bármely erősitő aminek van elég digitális bemenete és olcsó hangfal szett is, akár pl. a Taga is megfelehet. -
törölt tag
válasz
traktorgumi #27915 üzenetére
Ezt úgy tudnám én megoldani hogy a Dune AV out-ját bekötném a tévé AV in vagy PC in bemenetére és átmenetileg ott nézném, amíg az erősitőről szólhat a zene, igy mehet róla a PC.
-
Parson
addikt
válasz
Oldfighter #27918 üzenetére
Én kérek elnézést...
-
Parson
addikt
válasz
Oldfighter #27909 üzenetére
Hello,
Köszi a választ! A helyiség mérete: 3x6 méter, ahol a téglalap rövidebb oldalán középen (kb függölegesen is) van az LCD TV (32"), a DVD és a UPC box, a szemköztes oldalon az egyik sarok pedig a 'PC sarok'.
2 dolgot meg kell valjak:
1. valójában nem nekem lesz, hanem az ősöknek
2. Gazdasági és egyéb okokból elég egy belépőszintű kompakt megoldás is (kezdem kapizsgálni, hogy rossz topikba jöttem, mert itt a spéci cuccok vannak inkább a téma középpontjában)Ahogy utánaolvasgattam picit a témának, elég szép dolgokat ki lehetne hozni a dologból, de valszeg sajnos nem lenne kihasználva, mivel a műsor ami menni fog a rendszeren, nem tartalmaz majd (egyelőre legalábbis tuti nem) HD audio-t meg 3D-s filmet (HDMI csatlakozás lehetősége miatt), igy a sima mezei 5.1 is hatalmas előrelépés lesz a stereohoz képest, persze még van idő letisztázni a dolgot, nem rohanunk sehová.
Az már más kérdés, hogy később le lehet cserélni (vagy épp magamnak épitem ki - ott mondjuk érdekes lesz, mert szabálytalan, asszimetrikus nappali szoba forma van...) majd egy komolyabb cuccra (erősitő + hangfalszett), amikor már a tartalom is igényelni fogja.
-
nacant
csendes tag
Sziasztok!
Az erősítőmet szeretném cserélni újabbra. A régi egy Sony STR DE495-ös házimozi erősítő kb. 10éves. Tv-m egy Samsung D490 43"-os plazma, a filmeket médialejátszóval nézem (AC Ryan PlayOn HD mini). A hangfalak
System Fidelity hangfalszett+ szub. A kiszemelt erősítő a Pioneer VSX 322 lenne, de tetszik a VSX 422 is. Szerintetek érdemes a 422-est választani, vagy ebbe a láncba elegendő a 322-es is? -
traktorgumi
aktív tag
A segitsegeteket szeretnem kerni!
4 keszuleket szeretnek osszerakni a legjobb minosegben es logikabanTv:lg 42ls570s
Hang:bose cinemate ( csak rca kimenet van!)
Kulso player:dune 102
Asztali pc(ezen van optikai kimenet is)!
Es van e ra lehetoseg hogy pl a pc elinditok egy zenet,de kozben a dune plyaeron elinditok egy filmet es pc hallom es tv meg a dune kepe van?(ez csak azert fontos mert ha baratnom tornazik akkor nem mindig szereti a torna alatt levo zenetTv spec:http://m.arukereso.hu/?p=p84601980&tab=information
Dune spec:http://dunehd.hu/?oldal=hdtv102Nagyon orulnek ha segite valaki mert holnap megyek a dune 102 es szeretnem szepen osszerakni
Halam jeleul esetleg egy ncore meghivot tudog felajanlani -
kovi703
tag
Most elkezdtem nezegetni, hogy az alaplapi HDMI milyen hangot tud atvinni a TV-be, azt latom, hogy csak stereo es Dolby Digital-t (a Windows 7 Sound menujeben). Ha egy erositobe dugnam, akkor valoszinuleg 5.1 es DTS is menne? (csak meg nincs erositom). A proci egy sandy bridge i7-es, ehhez valo alaplappal. Probaltam keresgelni a topicban, de nem talaltam egyertelmu valaszt.
-
KisTücsök
addikt
válasz
xtremetuning #27893 üzenetére
Az se rossz.
Gondolom jó nagy szobád lehet.
Na akkor már csak az kell, hogy az elkövetkezendő fél évben legyen eladó 4db Focal 705-707-es.
-
ProdyG
őstag
hi, jelenleg egy Wharfedale Vardus VR-300-as hangfalrendszerem van.
szeretnék új 5.1-es rednszert helyette, ami jobb hangzást biztosít. hasraütésszerűen ezt néztem ki hirtelen:
"JBL Studio 180" - illetve járna hozzá a hozzávaló center (120C) és rear hangfalak (130)...
mennyire ajánljátok ezt? illetve ha ezt nem, akkor mit? ár annyira nem számít, persze azért 300k fölé ne menjünk
olyan cucc kéne, ami jó ár-érték arányú, és megéri leváltani vele a Vardus VR-300-at. zenehallgatása és filmezésre használnám... az erősítőm: pioneer vsx-1017av
köszi! -
volvox
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat, amiket nekem meg a többieknek adtatok, az elmúlt hónapok nézelődésének és olvasásának az eredménye a nappalimban a Pioneer AX5i erősítő, és bár nincs rajta hdmi (főleg nem 1.4), de nagyon meglepődtem, hogy a kis kenwood dobozaimból mit hozott ki, és már kíváncsian várom, hogy a hangfalcsere után mire lesz képes... Ajánlom átgondolni az új erősítőt nézőknek, hogy komolyan fontolják meg a használt cuccok vásárlását is.
Egy problémám van: ha DTS hangot küldök az erősítőre egy Samsung BR lejátszóból (egyelőre mkv-ból próbáltam), akkor néha elmegy a hang egy-egy pillanatra, mintha elvesztené az erősítő a DTS jelet.
Lehet, hogy a kábel nem elég neki? Most egy IC kábellel van összekötve, nem a legalapabb, de nem is túl profi. Dolby Digitalnál nincs ilyen gond...
A Kácsánál lehetne ilyet venni? Hangfalkábelből milyet lenne érdemes beszerezni az erősítőhöz? Háttérsugárzóknak 2x1,5-es elég? Mert kellene belőle 2x13 m... -
Parson
addikt
Sziasztok,
hangtechnikában nem vagyok még elég járatos, viszont arra adtam a fejem, hogy beszerzek egy jó és gazdaságos 5.1-es hangrendszert az otthoni nappaliba. Amit csatlakoztatni szeretnék rá, az kapásból négy eszköz:
1. TV
2. Video (DVD)
3. UPC Mediabox HD DVR
4. PCKérdés:
1. Olvastam vhol, hogy a digitalis audio (optikai) csatlakozás jitter error miatt nem ad olyan tiszta hangot, mint az RCA csatolófelületeken átkullogó jel. Erről van vkinek komoly véleménye?
2. Van olyan (jó és gazdaságos) 5.1-es hangfalszett, amire mind a négy felsorolt eszköz egy időben rácsatlakoztatható az 1. kérdésben felmerült csatlakozási módok egyikével és használat közben pedig adott eszköz kiválasztható?Első körben ennyi, előre is köszi a válaszokat !
-
Harsonás
tag
Proson vagy inkább Inakustik Y sub kábelt vásároljak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest