Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
martoonx
csendes tag
Ha már itt melegedésről volt szó, nekem is gondom van éppenséggel a pioneer 150 lejátszóval. Mindenféle HDMI kontrol ki van kapcsolva erősítőn és a lejátszón. A problémám az, hogy ha lekapcsolom halványan még mindig látható a kijelzője és ha nem húzom ki a 200-ból akkor másnapra langyos a segge kikapcsolt állapotban. Tudom, hogy van külön topik, de gondoltam van valakinek tapasztalata, ötlete ezzel kapcsolatban.
-
martoonx
csendes tag
Köszi! Bár én a szerény hm-hez venném a T3at, nincs külön sztereó rendszerem. De biztos érezhetőbb lesz a különbség, mint a gyárival.
-
martoonx
csendes tag
Fapaci tápkábelekről van valakinek tapasztalata?
(#26972) krilinn
Netdepo, streamaudio oldalakon meg sok helyen kapható.[ Szerkesztve ]
-
martoonx
csendes tag
válasz makaveli666 #26420 üzenetére
Én azért jobbat néznék, hívogató az ára, de van rá magyarázat. Legalább 40k kéne szerintem, a polk psw110 elég jó használtan láttam már 35ért. Nem fogod megbánni ha kicsit több mély van alattad.
De meg is veheted, aztán máshol eladod 20k-ért[ Szerkesztve ]
-
martoonx
csendes tag
-
martoonx
csendes tag
150ért, és már azt is sokalltam, 120 ért vittem volt egy hk460ast, de lemaradtam. 180ért a 3808as plussz baromi messze volt nekem Pestről. lehet pont te vetted meg
#26396) BBéci
De ha 414es és a 2113 is középkategóriában van mint írtátok akkor mért teljesítenek egyformán a végső értékelésnél? Mindkettő 4 csillagos hm-ben. Bagatell a kérdés, de nem értem a pontozást.[ Szerkesztve ]
-
martoonx
csendes tag
válasz makaveli666 #26385 üzenetére
Pc-nél a tálcán a hangbeállítások-tulajdonságoknál kiválasztod a Hdmi-t, ha nem ismeri fel automatikusan. De részletesebben írd le, hogy mit próbáltál eddig, mert az erősítő képes továbbítani a hangot hdmi-n.
-
martoonx
csendes tag
válasz Toobee #26394 üzenetére
Nem olyan érthetetlen amit írtam, a 3808 az pont nem jó példa mondjuk erre. Mint mondtam azt szívesen megvettem volna, de annyim már nem volt. Többszörösébe került mint a 180k-s meghirdetett. És tuti, hogy jövőre vagy három év múlva is lesz rá vevő annyiért vagy nem sokkal kevesebbért. Én arra szerettem volna rámutatni, hogy a mostani denonért még elkérhetek két év múlva simán egy százast, és lesz rá kereslet a több feature(3D, 4K) miatt míg a régebbi nagy vasak amelyek nem hd képesek de lehet hogy jobbak mint a mostaniak, kevésbé csábítóak, nehezebben eladhatóak.
Máskülönben egy négy éves készülék ki tudja, hogy két év múlva milyen állapotba lesz. Azért ez sem garancia. -
martoonx
csendes tag
Nyilvánvaló, hogy a 3808 nagyságrendekkel jobb a 2113 de nekem akkor annyim volt rá és nem 30 ezerrel több. A használt cuccokat ki kell fogni, én is használtam vettem volna jobb gépet, de azon is elgondolkodtam, hogy ha később eladom kb 3 év múlva akkor mondjuk egy négy éves mennyire tartja az árát, mint egy annyivval idősebb. Kevesebbet buksz rajta szerintem.
Olvastam az AV-online teszteket. Idézek a 2113 as tesztből:"az Onkyo TX-NR414-hez képest, mintha egy kétszer drágább elektronikával lenne dolgunk, pedig sokkal kisebb köztük az árkülönbség".40 rongy a különbség a kettő között és szerintetek házimozi minőségben az 5 ből mind a kettő 4 csillagos. Most akkor nem jobb a denon? Mert lehet mindent arcam-hoz Ca-hoz mérni, de sokan csak átlagos felhasználok. Tudom megkapjátok, hogy high end is legyen vagy mi szösz tesztelve, de ha már közép szintű vagy annál kicsivel gyengébb cuccok kerülnek terítékre akkor azok is lehetnek elfogadhatóak a mag szintjén, nem?Az Areadvd-n most akkor bírkák a tesztelők vagy csak jól sponzoráltak? De avland-on vagy avsforumon is a 3 középkategóriásból a denon és onlyo fej fej mellett szerepelt.
Most komolyan miben jobb a pio? Mond már el légyszíves és kicsit részletesebben mint a tesztetekben.
Köszönöm! -
martoonx
csendes tag
válasz makaveli666 #26380 üzenetére
Lehet, hogy csak a kép megy át, a hang nem hdmi-n. Mi a típus?
-
martoonx
csendes tag
válasz sarkan #26368 üzenetére
Most nem azért, de ha csak a pio-ról szóló teszteket nézem, akkor arról se lehet biztosra menni, valahol jó máshol elmegy kategória. Nekem mondjuk + volt a Multi XT, flac lejátszás usb-ről és szimpátia a denon mellett. Más lehet pont a pio-nál talál számára fontos szempontokat. De legjobb a saját fül. Ebben a sávban azért nem kapunk csodákat.
-
martoonx
csendes tag
Én denon 2113at vettem újonnan, nem volt már annyim amit egy 3808a-ért kértek. Annyiért vettem mint a pio-t. Nem bántam meg. Szerintem ebben a kategóriában elenyésző a különbség egyes modellek közt. Nagyon szubjektív kinek mi jön be. Ezek az összehasonlításokat hát nem tudom mennyire kell komolyan venni. Német oldalakon rendre referencia az idei denon, de brit oldalakon is dicsérik, el nem vitatva, hogy változott a hangja. Dögösebb lett, de még mindig nagyon részletező.
-
martoonx
csendes tag
Srácok erősítő vásárlás előtt állok. Amit néztem denon 2113, H/K 360 és talán onkyo azonos kategóriában. Hangfalaim majd cserélődnek, polk-al, dalival erősen szimpatizálok. A denon av online cikke eltűnt csak a cacheből tudtam visszarántani, de eléggé elszomorít amit róla leírtak. Hallgatni csak a h/k -t sikerült egy "sima dolby" hanggal, de brutál jó volt mélyben és térérzetben.
Az érdekelne, hogy szerintetek a denon 2113 jobb választás lenne (tudom zeneibb, de ami zenére jó...) mozira, mint a h/k vagy egy onkyo 609?
Valamint a denon audyssey xt bemérője is "jobban cseng" mint a h/k saját "ez setje" a dobozok finom hangolást illetően.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest