Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taji
csendes tag
Üdv! Van valakinek tapasztalata Monitor Audio-val kapcsolatban, mert szerintem streamaudioéknál a kedvemért nem fognak megbontani egy dobozt sem. A bronz sorozat darabjai tetszenének még beleférne a költségvetésbe.
-
kabar
senior tag
Szeretném megint feltenni a kérdésemet kicsit konkrétabban. Kinek volt a jelenlevők közül Onkyo TX-SR876-osa. És ha volt, akkor a honlapján hirdetett HD Radio feature mit jelentett, és használta-e? Mert nekem ez egy DAB-nak tűnik elsőre, és azt egész jól tudnám használni. Vagy a kérdés másképpen: Van-e olyan Hm erősítő, amiben van olyan tuner ami a jelenlegi magyar digitális rádióadókat fogja.
Köszi -
gyurczy
őstag
válasz
Steady74 #28980 üzenetére
Steady74: Nincs, nem használok ilyet.
Felfogatásra több megoldás van, de mindegyik a doboz megfúrásával jár (ami zárt doboznál korántsem mindegy).
Állvány a falnak tolva nem játszik? Drágább, de egyszerűbb, lehet tologatni, és nem kell összebarbárkodni a hangfalat sem, illetve jobban eladható később.
BBéci: Fali konzol kiváltásaként gondoltam a konzol helyett a fal tövébe rak egy állványt, amire rápakolja a hangszórókat. Gondolom a fali konzol is helyhiány miatt jött, mint ötlet. Nyilván lehet utána tologatni, de mivel a fali konzol miatt amúgy is a falon lenne szerencsétlen surrond doboz, szvsz rontani nem tud rajta.
-
nuke7
veterán
válasz
JohannZimu #28973 üzenetére
meg. brutális. talán még sok is.
de most sajnos darabokban a rendszer.
pár nap volt, mire kb.-ra behangoltam - brutális.
most ha majd ujra összerakom, egy kicsit jobb erősítőt szeretnék, mert a koncertfelvételek nem az igazik... -
M_AND_Ms
veterán
Ha már HDMI.
Milyen, jó HDMI kábelt ajánlanátok? Pl: a Kácsa készletéből.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gyurczy #28967 üzenetére
Nekem jelenleg két koax kimenetem is van pc-ről. Egyik az alaplapról kivezetve, másik pedig egy audigy2 ... jelenleg az alaplapit használom, de nem tudtam egyértelműen eldönteni melyik a jobb. Sajnos 4m kábel kell az erősítőig.
nem tudom ez mennyit ront nálam.
Én is fontolgatom htpc építését.
Amit még fikózok/filóztam, hogy veszek használtan valami esi vagy audiotrak maya44 kártyát, hátha annak hallhatóan jobb lenne a koax kimenete. Bár valószínűleg nem venném észre a különbséget. -
Steady74
addikt
Srácok, erre valakinek van javaslata?
Köszi előre is.
-
gyurczy
őstag
Hangkártya ügyben bennem azért néhány kérdés felmerült. Az oké, hogy analóg hangban az alaplapi megoldások eléggé trágyák, de ez igaz a digitális kimenetükre is?
Jobb kártyának számít az X-Fi széria (nekem is ilyen van, a Creative nem létező terméktámogatása miatt nem ajánlom), illetve az ASUS Xonar vonalat tolják mostanában, mint minőségi hang.
Aztán ugye van ez is.
-
törölt tag
Évekke lezelőtt Audigy 2 ZS, Audigy 4 pro, de írtam a másik topikban, hogy már jó ideje nem zenélek PC-n, nem követem manapság mi számít jó vételnek. Sőt, már azzal sem vagyok tisztában mennyit számítanak a mostanában használt csatolófelületek, milyen minőségromlást okoznak pci, usb stb bemeneten. Sztereóra szvsz alkalmatlan az alaplapi integrált cuccos. HDMI kimeneten nálam egyértelműen jobban szól, mint a Dune (filmre), a képe hasonló vagy filterekkel jobb az MP-nél, esetemben ezért repült a Dune. Zenélni ellenben az MP volt jobb, HTPC-n nem zenélek, ahogy pc-n sem, így nálam ez nem volt szempont. Toobeenak is szóltam előre, annak tudatában kezdjen bele, hogy az optikai kimenet fos lesz. Remélem a koax megoldja a problémátokat.
-
törölt tag
válasz
Patice #28958 üzenetére
Majd hátrakiabál a gyógyszerész: Az úriember felnőtt pelenkához keres dobozt!
(#28957) TCr
Nem is értem mit vártatok az alaplapi integrált chip+otikai kimenettől, előre látható volt, hogy ne mlesz nyerő páros. Amíg nem használtam HDMI kimenetet, addig is mindig tiltva volt az integrált hangkártya. Még az oprendszer betöltődésekor induló hang is szarul szól vele, nemhogy azzal zenét hallgatni. Inkább vettem minőségi hangkártyát, mintsem azt hallgassam.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Robesz081 #28948 üzenetére
Hát te meg miből következtettél arra, hogy ez menni fog?
Ki tanácsolta neked ezt a konfigurációt?
Van valami HDMI-ről doksifilm amit mkv-ba csomagoltak és majd egy DVD lejátszó vinné is?Talán nem egy Blu-ray lejátszó kéne neked HDMI csatlakozóval, ami mellékesként USB-ről mkv-t is lejátszik? Csak félve kérdezem.
-
törölt tag
válasz
Robesz081 #28948 üzenetére
Könyörgök, érthetően...
HDMI-n keresztül minden átmegy. Mkv is.Mkv-t nem támogatja a dvd lejátszód max 600 sort vihet de mkv-t eleve nem ismerheti,mert az 1080 soros is lehet de nem is arra való a dvd, szoft.frissités se segithet rajta mert fizikailag nem birja. Arra médiajátszó kell esetleg BD játszó, nem dvd játszó. Vagy még a tévéd viheti de az nem tudja a 24p-t, így megintcsak arra lyukadunk ki hogy nézz egy médiajátszót (pl. WD TV) az viszi az mkv-t, nekem pl. a 10 ezer forintos lejátszó is simán viszi.
-
Robesz081
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Pionner DVD 220-as USB DVD lejátszót!
Pendrivről szeretnék HDMI-t nézni viszont nem tudok mert az mkw-t nem támogatja.
Valami tip,hogy milyen formátumban tudnék HDMI-t nézni rajt.Vagy szoftverfrissiés?
Találkozott már más is ilyen hibával?
Köszönöm mihamarabbi válaszotokat! -
Z_A_P
addikt
Van elonye/hatranya a dupla hangszoros sub-oknak, pl konkretan egy Yamaha YST-SW305 -re van egy nagyon vonzo ajanlatom epp. kép
Vagy jobb egy darab de nagyobb atmeros? (2x8", vs 1x10" pl?) Vagy ezt igy nem lehet eldonteni? -
kovi703
tag
Eleg lama kerdeseim lesznek, de nem akarok elszurni semmit
Megvannak otthon a hangfalak meg az erosito (Zensor 7 szett, Polk 110, Marantz 5007), most hoztam el a KaCsa-bol 4 fele kabelt (AudioQuest Type2, 4, 8 es Rock 44).
Ezeknek az osszedugasaban gondolom nincs semmi trukk. A frontokat az erosito front kimenetehez, pirosat a piroshoz, feketet a feketehez. Egy kerdes, szamit az irany? Tehat hogy melyik veget dugom az erositobe a kabelnek es melyiket a hangfalba?
-
KEF IQ sorozatból vegyek inkább hangfalakat vagy PolkAudio RTi sorozatból a Denon 4310-es erőlködőhöz, melyik illik inkább hozzá, vagy majdnem egy kaliber?
-
tdd587
őstag
válasz
TazLeacher #28730 üzenetére
Kicsit lejárt téma, de a hibás/általánosító válaszok szúrják a szemem, ezért felhozom újra a lossless (HD) hangok és a lossy core kérdését.
DTS
A DTS-HD MA és DTS HD-HRA (ez lossy - főleg orosz kiadványokon láttam) formátumokban valóban van egy mag, ami átmegy SPDIF-en, de ez egyáltalán nem kell 1.5Mbps legyen. Láttam már 768kbps-t és más egzotikus bitrátákat is.
Továbbá azt is érdemes megjegyezni, hogy a mag DTS-nek is lehetnek kiterjesztései (pl. DTS-ES). Ennek akkor lehet jelentősége, amikor pl. egy 7.1-es DTS-HD MA hangsávra az a tanáncs érkezik, hogy majd a mag átmegy SPDIF-en és nem is kell vele foglalkozni. Ez valójában általában 5.1-es DTS kimenetet fog produkálni, esetleg 6.1 DTS-ES matrix/discrete. Ha tehát a 7.1 fontos, akkor érdemes elmorzsolni egy könnycseppet (vagy megnézni a dekóder beállításait és trükközni a 7.1-et).
Dolby True HD
Totális tévedés, hogy a True HD hangsávokban is van mag. A valóság az, hogy lehet benne egy beágyazott Ac3 mag, aminek semmi köze a True HD adatokhoz. Az sem igaz, hogy ez a beágyazott Ac3 mag 640kbps kell legyen, láttam már 448kbps-t is - de mivel semmi összefüggés a lossless és lossy részek között is, ez elég nyilvánvaló.
Ehhez még megjegyzés: gyári lemezen mindig raknak a True HD hangsávhoz beágyazott ac3 magot. Egy remuxban már nem biztos, hogy ott lesz (mkvmerge pl. fel sem ajánlja, hogy megtartaná a beágyazott ac3 részt, és tudomásom szerint be sem lehet kapcsolni).
Illetve mivel a True HD csak opcionális kodek a Blu-ray kiadványokon, ha jelen van, kötelező rakni mellé (azaz külön) egy Ac3 sávot is (a beágyazott Ac3 sávtól függetlenül).
Utolsó megjegyzés: itt is igaz, hogy egy 7.1 True HD sávnál az Ac3 sávot választva leginkább 5.1 kimenet lesz, persze a dolby is csinált kiterjesztést, amivel mátrixolt 6.1 elérhető lehet (dolby EX).
Egyéb
A teljesség kedvéért érdemes megemlíteni az LPCM sávokat is - régi erősítőkre ebből SPDIF-en csak sztereó fog kimenni - ilyen kiadványok inkább a Blu-ray korszak elején voltak jellemzők.
Illetve a dolby csinált egy Dolby Digital Plus formátumot is (E-AC3 vagy DD+), de ez is eltűnt a HD-DVD-vel együtt.
Ja és letöltés esetén előfordulhat még sokcsatornás FLAC is, de sajna gyári lemezen ilyen nincs - SPDIF esetén ez is 2.0-ban megy át, vagy újra kell kódolni.
-
cobrasr
csendes tag
Esetleg van még a Tv-n digital audio out (optical) csatlakozó és a házimozin digital audio in (optical) talán ha azt összekötném akkor jó lenne?
-
-
Toobee
veterán
Nincs valakinek a XX. és a III. kerület közötti úton, vagy ezek valamelyikében 635x210x365 (mm) cuccost befogadó doboza? Egyszerűen nem találok sehol. Elnézést a nagyon offért, de már nem tudom, hogy hova kéne fordulnom egy fránya dobozért. Vagy tudtok-e valami helyet, ahonnan lehet kukázni ilyesmit?
-
cobrasr
csendes tag
Sziasztok!
A házimozim nem játssza le az mkv formátumú filmeket, de a tv-m az igen.
Ezért szeretném összekötni úgy őket hogy a házimozi lejátssza a tv hangját.
Milyen megoldást javasolnátok rá?
Samsung UE32EH5000W Tv és Samsung HT-C553 házimozi.Én esetleg egy ilyenre gondoltam úgy hogy a sárgát nem kötöm rá a házimozira.
http://webshop.garmix.hu/product_info.php?&products_id=94Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv
-
pr0bi
senior tag
Van a környezetemben egy kifogástalan, gyári állapotú 80-as években gyártott japán JVC sztereó erősítő (AX330). Ezek a vasak mai viszonylatokban mennyire állják meg a helyüket mondjuk egy hm erősítőhöz képest? Még nem próbáltam ki de gondolkodom rajta, hogy rákötöm a dalikat , hajt a kíváncsiság.
-
Ati 666
tag
-
nebulo5
senior tag
válasz
Ati 666 #28911 üzenetére
Talán, az 1,5-ös kábel is minden szempontból megfelelő lenne a rendszered frontjaihoz. Mások is leírták már, én is tapasztalhattam, hogy ha keresztmetszetileg "túlméretezett" kábelt alkalmazunk, az jótékony hatással van a mélyhangok részletezettségére, még az alsó-közép hangtartomány is nyugisabb lesz tőle. Véleményem szerint, nem kellene spórolni a kábel átmérővel. De talán az a legbiztosabb, ha kipróbálod mindkét keresztmetszetet.
Ez egyébként is szinte elkerülhetetlen, mert nem egy eset erősíti meg azt, hogy egy-egy kábel, hiába teljesít pozitív eredménnyel más rendszerekben, éppen a tiédnél könnyen előfordulhat, hogy csalódást okozhat. -
Ati 666
tag
Üdv mindenkinek.
-Szeretném a rendszerem hangfal kábeleit újra cserélni és lehetőségem adódott Monster hangfal kábelekhez hozzájutni.
[link]
-Azt tudom ,hogy a Monster jó minőségű cuccokat gyárt ,az ismerőskörömből is van egy pár emberkének ettől a gyártótól egyéb cuccuk és nagyon meg van elégedve vele.Kérdésem:
-Egy 9 m-es távolságban levő hangfalhoz elég 1.5 mm-es vezetőátmérőjű kábel ,vagy ajánlatosabb vastagabbal 2.5 mm-essel összekötni? -
kabar
senior tag
válasz
Gergőke88 #28865 üzenetére
Volt már tulajdonodban ilyen? Csak azért mert a használtak között találtam 876-os onkyo-t is, és ha nem tévedek, akkor a két versenyző hasonló súlycsoportot képvisel. De az örök dilemma itt is fennáll: kicsit több szolgáltatás=onkyo, picit talán szerethetőbb hang=Yamaha. Bár azt hiszem a stereoplay azonos pontszámra hozta őket. Én érdeklődöm mind a kettő iránt, bár a hangfalaimhoz túl erősek, mégis érdekelne mások tapasztalata.
-
Pepszi
tag
Sziasztok,
kipróbáltuk a jbl 710-eseket a denon 1803-mal és nagyságrendekkel jobban szól, mint az onkyo 484-essel,
úgyhogy első körben erősítőt cserélnék.
Ha szeretnék pc-ről hálózaton zenét hallgatni, és 150-180 ezret szánnék rá, akkor egy újabb DLNA-val felszerelt gépet nézzek (1912/2113) vagy inkább egy régebbi komolyabb vasat + egy DLNA médialejátszót?
(a TV-m LG 671 nem viszi a flac-okat).köszi
Pep -
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #28902 üzenetére
Ha nagyon hiányod van, ugorj be hozzám...
-
ALYRA
tag
válasz
tipcsibacsi #28864 üzenetére
-
sayoo
csendes tag
válasz
Deadzone41 #28883 üzenetére
sziasztok!
Ugyanez volt a problémám nekem is, hogy az erősítőt (VSX-520) nem érzékelte a laptop HDMI-n.
Kipróbáltam és működik
Köszönöm
-
nuke7
veterán
válasz
muzsikpeti #28902 üzenetére
még nincs... azért "eladó"
habár legszívesebben cserélném
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 1 / 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest