- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cha-b
senior tag
válasz spiritex #21398 üzenetére
Szia! Focizni voltam, most értem haza. Az Auto TV Out az az, hogyha stb-t nézek erősítőn keresztűl, és az on-on van, akkor hallom a tv hangszoróin az stb adását, ha offon akkor csak a házimozin. Akkor valszeg csak azt az eszközt tudom kikapcsolt erősítőnél használni, amin kikapcsolás elött volt. Ez nem túl jó hír, bár vhogy sejtettem, mert mindenféle beállítást próbáltam már. Mindenesetre köszi szépen a segítséget.
CSAKAKISPEST!!!!
-
-
törölt tag
válasz kevepapa #21387 üzenetére
Mi sem egyszerűbb, nem kell újranősülnöd :-) Lejátszóban kell matatnod:
Setup/audio: hdmi kimenet:auto, spdif:raw, surround sound:5.1 ez utóbbi által kapsz angol hd ma-nal dts 1536kbps hangot, TrueHD-nál DD 640kbps angol hangot. Tehát nem emiatt kell hangrendszert cserélned:-)[ Szerkesztve ]
-
Cha-b
senior tag
válasz spiritex #21407 üzenetére
Az a power control lesz az (de csak azt engedi át amin kikapcsolás elött volt pl. ha cbl/sat on kapcsolom ki, akkor stbt látok mikor ki van kapcsolva, ha BD/DVDn van mikor kikapcsolom, akkor meg a popit látom kikapcsolt erősítőnél), de az meg csak akkor "aktív" , ha a HDMI Control Onon van. Ha offon akkor szürke, és nem lehet állítani.
CSAKAKISPEST!!!!
-
Cha-b
senior tag
válasz spiritex #21411 üzenetére
Várjál, lehet elbeszélünk egymás mellett, mert én nem a hangra vok kiváncsi , hanem a "képre". Szóval kikapcsolt erősítőnél szeretném nézni az stb-t a tvn, vagy ha a popcorn az aktív, akkor a popit.
Szerk. : Bár ha kikapcsolt erősítőnél, csak az utsó használt cucc videojelét viszi át, akkor gondolom ugyanez van a hanggal is.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
malagutif122
tag
Sziasztok!
Venni akarok most egy Sony cd lejatszót az lenne a kérdésem
hogy melyiknek a legtisztább és legjobb a hangzása.
Leirom a tipusokat!
Sony Cdp xe220 ; Cdp xe300
Sony Cdp295
Cdp297
Cdp397
Előre is köszönöm a segitséget! -
törölt tag
válasz kevepapa #21414 üzenetére
Szívesen Most már megnézheted angol hangsávval a Drive c. filmet, mert magyarul tuti, hogy nem lehetett olyan élmény, mint eredetiben. A kiváló kép mellett jól is szól a film, amire még rátesz egy lapáttal a sok jó zene. Ha már Ryan Gosling, akkor ezt a trailert nézzétek meg: Gangster Squad remek szereposztás, különösen várt kategória.
-
törölt tag
Nem vezetted félre, csak aki nem járatos a lejátszókban, annak nem egyértelmű mit jelent az emészthető formátum A Realtek 1186-os lejátszók audio menüjében van egy surround mód beállítás, itt lehet megadni, hogy HD jelet fogadó, ill nem fogadó erősítő milyen adatfolyamot kapjon. Ezek a lejátszók kivétel nélkül, szinte hiba nélkül képesek az összes audio formátumot passthrough módban továbbítani, LPCM-et is beleértve. Ha van HD képes erősítő, akkor a menüben HD Audio opciót kell választani, ha nincs, abban az esetben 5.1-re kell állítani, ilyenkor küldi a HD hangok magját.
A lejátszók menüje változik, de ez a funkció már a régebbi procikban is szerepelt, legyen az Realtek vagy Sigma. Mikor meghallgatom egy új lejátszó hangját, akkor én is csak így tudom megtenni. Ha már tegnap szóba került a TrueHD és az abból készített DTS, legutóbb pont Celine Dion, A New Day BD 8mbps TrueHD vs 640kbps DD vs TrueHD>>>MKV/1536kbps DTS hangját vizsgálgattam. Nem kell mondanom melyik volt a pocsékabb, a kókányolt DTS, ahogy az Így neveld a sárkányodnál is.
-
mp54
senior tag
-
spiritex
veterán
Nem beszéltünk el, csak kifelejtettem a képet, mert ez a mondat a 33. oldal vége felé arról beszél, hogy, ha a Power Control On-on van, akkor átengedi a képet és a hangot is akár be van kapcsolva, akár Stand-by-ban van, de nem említi azt, hogy csak az utoljára bekapcsolt eszközét:
"When set to “On”, regardless of whether the AV receiver is On
or in Standby, both audio and video stream from an HDMI input
will be output to the TV or other components via HDMI connection (HDMI pass through function)."Ez a mondat viszont hozzáteszi, hogy csak RIHD-kompatibilis külső eszközökkel fog működni, amik támogatják ezt a funkciót, és lesznek eszközök, amikkel kompatibilitási vagy beállítási dolgok miatt nem működik majd:
"HDMI power control only works with RIHD-compatible components that support it and may not work properly with some components due to their settings or compatibility."
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Integra
titán
ne a klasszikus 4 falas nappaliból indulj ki, ez már nem az a kategória ház. láttam az eredeti berendezést még, lerakod a hajad, olyan elegáns és szuper volt, tökéletesen illett a ház tervezése és a bútorok, én legszívesebben hagytam volna úgy ahogy van csak ők nem tévéztek, nem igazán érdekelte őket, meg hálóban az emeleten volt még nagy tévé. amúgy az eredeti helye azon a ferde falon volt a tévének süllyesztve ami a nappalival szemben van, a bal oldali falból indulva.
egyébként pedig gyönyörű a rengeteg üveg, mindenhol a zöld pázsitra és növényzetre látsz, tele van fénnyel és élettel a nappali. nekünk sem tévézésre kell alapvetően, de próbálom megoldani jól a dolgot, hogy ha már belesz kapcsolva..
talán ha 40-50 cm-rel szélesebb lenne a fal a kandalló melletti falon a két nagy üvegajtó között..[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
spiky03
veterán
BD lejátszó és erősítő közé milyen optikai kábelt érdemes rakni?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
törölt tag
válasz malagutif122 #21413 üzenetére
Miért ragaszkodsz a Sonyhoz? Szerintem Philips, Marantz jobb vétel.
-
Toobee
veterán
Vettem egy ilyen filléres jack to toslink átalakítót (160 ft), meg egy 2000 ft-os optikai kábelt. Kipróbáltam pár zenével, és összevetettem a mostani felállással. Dune-->koax-->Lupus jitter szűrt bemenet. Most: laptop-->átalakító-->optikaival szűretlen Lupus bemenet. Ugyanazokkal a zenékkel. Nem olyan égbekiáltó a különbség, mint gondoltam. Mondhatnám úgy is, hogy nagyon kell fülelni, de még azt is megkockáztatom, hogy csak a hitem tartja életben a Duo előnyét. Annyit észrevettem, hogy kicsit harsányabb az optikai (rossz értelemben), illetve a Dune magasabbra megy. Mélyek egyformák, a tér egy kicsivel jobb a Dune esetében. Be kéne illeszteni valami rendes, referencia forrást a láncba. Csak úgy próbából...nagyon kíváncsi lennék. Egyébként volt pár napot az egyik AVX-es srácnál a Lupus. Ő azt mondta, hogy USB-ről meglepően jól szólt, még a CD koax felállást is megverte (Surikáta volt az átfordító). Felettébb érdekes. Vasárnap viszik a Lupust, talán nekem is valami USB-s dac-kal kéne próbálkoznom, a fene se tudja...
A laptopomon alaplapi hangkártya van, semmi mutyizás. Úgy gondolom egy korrekt kimenettel simán megverhetné az olcsó kábel, olcsó átalakító a Dune-t.
Szerk.: Foobar2000 a lejátszó program, nem állítottam semmit rajta, a legfrissebbet letöltöttem és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
krenkoka
tag
Sziasztok! Tudtok segíteni abban, hogy miként álljak neki, ha home made szeretnék a hangfaldobozoknak tartót csinálni?
ELADÓ: Yamaha RX-V363
-
Toobee
veterán
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Nemrég vásárolt SR506-omat el akartam adni, hogy vegyek egy fejlettebbet. Belevilágított a vevő jelölt és azt mondta, hogy javítva volt, mert nem Toshiba végfokok vannak benne. Minden Onkyo-ban ilyen végfok van? Nem lehet sorozatok közt eltérés?
Eléggé rosszul érint a dolog, mert akkor engem átvertek és így eladhatatlan az erősítő.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
BBéci
legenda
válasz #75912448 #21418 üzenetére
Az a Celine Dion koncertfilm az egyik kedvencem, szeretném megvenni lemezen, de a lélektani 3000 forintos határ arra is érvényes.
Azok alapján, amit leírtál, nem is akkora tragédia a Dune TV-101/301 HD hang problémája. Mindjárt kipróbálom, mivé tudja alakítani a Fast Five DTS-HD MA sávját.
Az LPCM-et tudtam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Patice
nagyúr
válasz #75912448 #21445 üzenetére
Én csak annyit tudok hozzátenni, hogy én sztereóra lekeverve, LPCM-re küldöm ki a DAC-omnak a hangját. A support javaslatára 24 bit/96 kHz-re állítottam a kimeneti felbontást. Egész elfogadható, bár optikain megy ki (jitteres kicsit). Filmeknél is egész korrekt a térhangzás.
Kíváncsi lennék, hogy HDMI-n keresztül hogy szólna.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
-
törölt tag
válasz Patice #21447 üzenetére
Vicces, de sztereóval sosem próbáltam, BD koncertekkel annál inkább. Szerintem is jó hangja van, figyelembe véve méretét, ár/érték arányát jó vétel. Utoljára Amy Winehouse: Live In London BD-t néztem, micsoda zenészek dolgoznak mögötte , a csaj szegény nem volt normális, de a koncert nagyon OK.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest