- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Notebook hibák
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz #09634560 #21200 üzenetére
Nem akarok profi hangrendszert csak szépen szólót Azon gondolkoztam, hogy veszek egy creative 2.1-es rendszert de az csak jacken megy ugye... Bár jó lenne egy olyan cuccost találni ami érzékeli ha kap jelet és bekapcsol, ha nem kap akkor meg kikapcsol
[ Szerkesztve ]
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
Dorian
félisten
válasz Energie X #21201 üzenetére
Nem attól "profi", hogy szépen szól?
Valami aktív 2.0-t vegyél, ha van scart a TV-n arról le tudod venni a sztereó jelet.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Toobee
veterán
válasz Energie X #21201 üzenetére
Szerinted az reális igény, hogy 15 ezer forintból kapjál 2 db magas, 2 darab közép, és 1 darab mélysugárzót, amit beépítenek 3 darab dobozba, hangváltóval együtt, valamint legyen benne egy d/a konverter is? Ezt Magyarországra kell még szállítani, megfizetni rá a zsidóbért (áfa), meg a bolt is ráteszi a hasznát. Szerintem nem állok messze a valóságtól, ha azt mondom, hogy egy 15 ezres 2.1, maximum 2 ezer ft-ból épült.
-
malagutif122
tag
Venni akarok egy kenwood sztereó erősitöt de sztem nem
ér 15-öt nem enged belöle az eladó.
Szerintetek ér ennyit?
kenwood -
maxika2004
őstag
válasz Energie X #21198 üzenetére
Logitech Speaker System Z523
Szerintem ha a régi tv hagszórói megfeleltek eddig, akkor ahhoz képest
ettől elájulsz !!!
Én pc hez használom, de próbáltam a plazma mellett filmekre és egész jó volt !De képzeld mit fogok ezért a hozzászólásomért itt kapni,
ha a 80 ezres onkyo házimozit amit akartam venni, lebögreszettezték !Jó hétvégét mindenkinek !
-
BBéci
legenda
válasz maxika2004 #21206 üzenetére
Csak optikai bemenetes jöhet szóba.
(#21193) Locutus
Azt a fülest vétek házimozi erősítőbe dugva használni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Patice
nagyúr
válasz Energie X #21198 üzenetére
Bár nem a topik témájához tartozik, de
Aktív sztereó szett + FiiO D3 DAC. Kicsit több árban, de lehet elég jól fog szólni a régi CRT TV-dhez képest is.
Sztereót találhatsz akár használtan is.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #21209 üzenetére
Mivel az a Lexicon csak végfok, igazad van, kevesebbért megvehető az Emotiva páros, de minőségben messze nem ugyanott lennél.
A másik, hogy Revel Ultimához a ZX jobban illik, Emotivát ugyanabba a szobába sem tennék.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
KisTücsök
addikt
Padlószőnyeg mennyire jó ötlet hangzás szempontjából? Az egész szobát le kellene "fedni" valamivel, ez a parketta ami most van nagyon csúnya. Valami ötlet?
-
BBéci
legenda
válasz maxika2004 #21215 üzenetére
Miből gondolod, hogy 15 méteres HDMI-re van szüksége?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Locutus #21219 üzenetére
Azért, mert az egy remek füles és a házimozi erősítők fejhallgató kimenetének hangminősége rémesen vacak. Ez igaz a CD- és DVD-játszókra és a sztereó erősítőkre is. Nem véletlenül használnak a vájtfülűek fejhallgató erősítőt. Brutális a különbség, érdemes lenne meghallgatnod.
(#21218) Ed Parker
Itt kellett volna körülnéznie!
Az 5 méteres Diamond 609920 Ft.[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
"Nem véletlenül használnak a vájt fülűek fejhallgató erősítőt. Brutális a különbség, érdemes lenne meghallgatnod."
Egy egyszerű (semmi pláne) AKG-301 fejhallgatóm van. Nagyon ritkán használom, mert eléggé "karcsú" a hangvilága. Főleg a mélyeit lehet kritizálni. Aztán, egy alkalommal, elvittem egyik ismerősömhöz, akinél egy füles erősítőbe dugva... Valóban brutális a különbség!Üdv: nebulo
-
BBéci
legenda
válasz nebulo5 #21227 üzenetére
Hogyan idézted a mondatomat, másolással? Mert én vájfülűeket írtam, ami az Akadémiai Magyar helyesírási szótár szerint helytelen, de én annak ellenére úgy használom, mert melléknév. Valami program automatikusan javította? Olyan nekem is jól jönne!
-
T.ati
tag
Sziasztok!
Pio VSX-421 nagyon gyengén muzsikál? Egy Sony STR-DE 698-at ki tud váltani (HDMI nincs rajta), vagy ehhez képest is visszalépés lenne?
Köszi
-
nebulo5
senior tag
Ilyen tuti tippem lenne a lottón!
Éppen, ilyesmi kérdésre/észrevételre gondoltam, mikor kijavítottam a copy-zott idézetet!
Ilyesmi, nálam, rossz szokás! Munkahelyemen elég sok tájékoztatót, beszámolót, előszerződést kell firkálnom, figyelni kell a helyesírásra. De a legkomolyabb kritikusom/tanítóm, egy kedves barátom, akivel sokat levelezek, chat-elek! Ő magyar tanárnő, évek óta lektor-ként dolgozik. A vérében van az ilyesmi. Jó dolog ápolni a helyesírást!
Akár, még emberi "értékszintet" is meg tudnak saccolni egy-egy iromány alapján a hozzáértők!
(jó kis tudomány! Én éppen csak belekóstolgattam, érdekes!)[ Szerkesztve ]
Üdv: nebulo
-
Toobee
veterán
MaTTeS, Jim-X, meg én mennénk koncertre. Október 31 (szerda, 20:00), Micheller Myrtill & Pinter Tibor Duo - Voice & Guitar koncert@Budapest Jazz Club (Hollár Ernő utca 7). Arra gondoltam, hogy foglalhatnánk asztalt, odamehetnénk kicsit hamarabb, aztán beszélgetnénk, meginnák egy két valamit. Jegyárak (felnőtt/diák): 1200/800 HUF. Szóval jelentkezzen, aki jönne!
-
spiritex
veterán
válasz nebulo5 #21231 üzenetére
Nem kötözködésképpen, de ha tényleg fontos neked a helyesírás, akkor tudnod kell, hogy a "lektorként" szó nem kötőjellel írandó. Kötőjelre akkor van szükség a szó végén a toldalék hozzákapcsolásakor, ha az idegen szó utolsó betűjét máshogy kell kiejteni, mint ahogy le van írva. Remélem nincs harag, hogy szóltam.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
BBéci
legenda
válasz nebulo5 #21231 üzenetére
Elárulom, én lektorként is dolgozom és a kollégáim cikkeiben összehúzom a vájt fülűt. Tudom, hogy helytelen, de szerintem csak úgy értelmes.
(#21233) spiritex
Kopizott. De a "másolt" sokkal jobb.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
-
gyurczy
őstag
Akkor én is kérdeznék, hogy melyik jobb: NAD T753 vs Cambridge Audio Azur 540R?
Milyen hangsugárzók illenének hozzájuk?
Látom úgysem bírok magammal, legalább tudjam mit keressek, hátha beleesek valami jó akcióba.
-
Integra
titán
segítsetek plíz..
mennyire cseszi el az akusztikát és a tervezést az, hogy ha a nappaliban nem sík falra teszem a tévét, hanem a sarokba? úgy tűnik, ebből kell kiindulnom......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
spiritex
veterán
Nem tudom a filmek kódolásában otthon vagytok-e és ez-e a jó fórum a kérdésemre, de felteszem, hátha. Szóval szerintetek mi lehet az oka, hogy vannak filmek, amik a Venice v13hd lejátszó -> Philips mcm3000-es kombóval való lejátszás közben többször hanghibát produkálnak, tehát pici pattanások, rövid lehalkulások a filmben (természetesen leellenőrizve visszatekeréssel és mindig ugyanazokon a pontokon), ha viszont ugyanezeket a filmeket az adataim közt szereplő pc-> sony erősítő és hangfalak kombón játszom le akkor nem lehet észrevenni, vagyis hallani a fenti hibákat?
Mik lehetnek ezek a hibák a filmben és miért lehet őket hallani az egyik rendszerben a másikban pedig nem?Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #21238 üzenetére
Az Ultima Salon2 jobb, nem lehet kérdéses, bár nem egymás mellett hallottam őket.
Előbbi meghallgatható a Házimozi Stúdióban. Pénteken jártam ott, megsimogattam az Ultimákat, gyönyörű darabok. Persze az Epiconok is, eltekintve a lilás-vöröses membránoktól.(#21241) Integra
Szerintem teljesen elcseszi.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz Deadzone41 #21243 üzenetére
majd csinálok, bár felesleges, szabályos alapterület, de tele van üvegfelületekkel mind a 3 falon (ami rohadt jó, csak nem házimozi-hifi rendszerhez ideális), és a kandalló pont az egyik falra középre van berakva.. azzal szemben lenne az átellenes falon helye a tv-nek, de bakker háttal ülsz a kandallónak, a tv-be meg belelángol a kandalló? eléggé no go.. a kettő közötti falon meg nem elég széles a fal rész, hogy egy 50-70 collos tévét rátegyen a falra, mert ott is két hatalmas üvegfelület van.
sajnos jelenleg csak azt látom, hogy a kandalló mellé befordítva a sarokba tudnám a panelt elhelyezni.. de 20x átkell gondolni mert a hangszóró kábelezéshez horonyvésnem kell a falakba és azt csak egyszer csinálom meg.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Patice
nagyúr
válasz Integra #21246 üzenetére
Pedig szerintem oda lenne érdemes rakni a TV-t ahol az a kis falrész van és nem akkora gáz, ha a TV két széle kicsit az ablakok elé lóg. Persze csak akkor, ha így is ki tudod nyitni őket, ha ez szempont.
+ Sok, vastag, nehéz függöny kell majd az ablakok elé, padlóra szőnyeg, ha lehetséges. De ezt talán nem kell nagyon mondanom. A kábelezést úgy csináld meg, hogy cserélhető legyen!
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
maxika2004
őstag
Érdeklődnék,
az Onkyo tx-sr 309, 609 - es erősitő elején lévő usb mire szolgál pontosan?
csak a hozzácsatlakoztatott zenelejátszóról játszik át zenéket,
vagy simán rádugott pendrive-ról vagy külső vinyóról is ?
Illetve menüben lehet választani, látszik a tartalom ?elöre is köszönöm !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest