- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Hővezető paszták
- Jön a neurális leképezés a DirectX API-ba
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kevepapa
aktív tag
Tavasszal.
Abban bízok hogy csak a 7.1 csatornás HD keveréseknél csinálja ezt.
Igaz a Drive BD-t sem tudtam rendesen megszólaltatni (csak sztereóban), az meg ha jól láttam csak 6 csatornás. Bár ahhoz oda van írva hogy master audio.
Szóval az utolsó reménysugár hogy a "sima" HD keverést még lejátsza. Vagy a master audionak ehhez semmi köze, ne reménykedjek, hanem gyűjtsek hangrendszerre? Esetleg nősüljek újra?
-
kevepapa
aktív tag
-
kevepapa
aktív tag
Sziasztok!
Megvan az új plazma (Pana UT50), megvan az új pöpec kis médiajátékos (Egreat R6S nem beszólni rá), és maradt a régi, szép de buta LGht904TA kompakt rendszer. Na most a helyzet az hogy a médiajátékos hdmi outal megy a tévébe, optikaival a kompakt erősítőjébe. Minden szép és jó,DE!
A "sima" DD, DTS hangsávot gyönyörűen átviszi a kábel, miközben a BD50 film pompásan hasít a képernyőn.
Viszont a DTS HD és a DOLBY TruHD hangsávok érdekes módon csak sztereóban szólalnak meg. Szomorúan konstatáltam, hogy a lejátszani kívánt tartalmak nagy százalékánál eredeti angol hangot csak ez utóbbi kettő hangsávval lehet élvezni. Így kénytelen voltam pl a Gladiátor Remastered kivitelét magyar nyelven végignézni, igaz ütött a DTS, és nem vágyok én DTS HD-re (főleg nem a szomszédok), de az eredeti hangok hiányoztak.
Szerintetek az erősítő a ludas? De ha sztereo hangot ki tud keverni akkor 5.1-et miért nem? Mi a megoldás?
Előre is köszi a segítséget!
-
kevepapa
aktív tag
Üdv Mesterek!
Készülök venni egy tévét és egy médialejátszót (Egreat R6S).
Tudom itt szentségtörésnek számít (mentségemre legyen szólva hogy kaptam), de egy kompakt házimozi szettel rendelkezem (LG HT904TA).
Na most jön a kérdés? Hogy viszem át az 5.1-es digitális (nem feltétlenül HD) hangot a médialejátszóról a házimozira, hogy persze kép is legyen.
Ne röhögjetek ki, totálisan amatőr vagyok.
az én elképzelésem szerint: médialejátszó hdmi 1.4-el megy a tv-be. Médialejátszó optical megy a házimozi optical in-be.Jól sejtem?
Az hogy a médialejátszó optikai kimenete az Spdif az baj?
Help!
És köszi a türelmet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AI társ és butább S Pen a friss Galaxy S25 morzsái között
- BestBuy topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...