- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz BBéci #154246 üzenetére
Nyelvi érdekesség:
Szakértő helyett szekértő-t írtam, de később észrevettem majd javítottam, annak ellenére, hogy nem húzta alá, mint hibát.
Firefoxban a helyesírás.mta.hu kiegészítőt használom, nem jelzi hibásnak és a Libreoffice sem.
Megpróbáltam itt is és helyesnek találta:
[link]Írtam ide (MTA Nyelvtudományi Intézet nyelvi tanácsadó szolgálat) és kaptam választ.
"Ez azért van, mert a gépi helyesírás-ellenőrzők formális logikája szerint ez egy potenciális szóösszetétel: szekértő < a szekér töve. Nyilván az élőnyelvben nincs ilyen, de ezt a Helyes-e így? nem tudja, ő csak azt tudja, hogy ha egymás mellé van írva két értelmes magyar szó (szekér + tő), akkor az összetétel, és nyilván jó.
Bonyolítja a dolgot, hogy a Helyes-e így? általában elfogad két egybeírt főnevet (pl. kutyamacska):
[link]
Ez a gépi logika sajátosságaiból adódik tehát, sajnos nem igazán küszöbölhető ki."
-------------
A Google-ban a szekértő-re 17200 találat van.Ha érted, akkor már elavult.
-
powerup2
addikt
Akkor elengedem az atmost és később lesz ha tényleg megéri. Jó lesz nekem a 710-es vas
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Gabesz26 #154254 üzenetére
Linket küld el kérlek privátba
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #154258 üzenetére
Minimum 90 %-ban üzleti fogás, vegyen a jónép új erősítőt, hangsugárzókat. Ugyanez a helyzet az UHD-val.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Sziasztok!
Írnátok nekem konkrét példákat, hogy ti egy Rotel RSX-1560 erősítőhöz milyen hangfalszettet vennétek? Új is jöhet akár. Csak szeretném tudni, hogy nagyjából milyen irányt kéne megcélozni. Köszönöm.
-
fehér_ember
addikt
válasz arcitec #154215 üzenetére
Amúgy lehet hogy tényleg nem olyan gáz az üveggyapot a patkánykísérletek alapján (olvasd el ezt). Találsz benne elektronmikroszkópos felvételeket is, az alapján a szálak méretét is megtudod (19. oldal).
Arra már én is gondoltam, hogy tekercsbe veszek a boltba és beteszem a sarkokba basszus csapdának, mert a szivacs sarokelemeket nem tartják megfelelőnek a hozzáértőbbek.
Persze húznák rájuk még nagy kukazsákokat és ragsztószalaggal hermetizálnám. Végül valami tetszetős színű szövettel burkolnám, úgy dobnék egymásra min. 2-2 tekercset a sarkokba. Mivel basszuszcsapda lenne a funkciója, a neylon nem számít és ennek a tömör üveggyapot hengernek aztán tényleg jónak kell lennie, ilyen célra.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz fehér_ember #154263 üzenetére
Nálam hengerek vannak a sarkokban,azért látni nagy üres felületeket,eddg ezt találtam a leghatásosabbnak,basszus csillapítására.
-
arcitec
addikt
válasz fehér_ember #154263 üzenetére
Ez az iromány semmivel sincs hitelesítve, nyilván némi alapja lehet. Ez egy értekezés - bár még nem olvastam el teljesen. Az egész témakörrel az a bajom - mert nyilván bennem is felmerülnek aggályok - , hogy az alkalmazása, annak módja, mondhatni technológiája, nem egyenértékű(házimozi hangelnyelő) pl a padláson szabadon garmadában lévő anyaggal és azon való táncolásban. Keverve van a kettő, nyilván ha nyílt térben lévő bármely hasonló anyagból "szipózok" az tuti nem egészséges. De ismétlem megfelelően becsomagolva - szakszerűen megfelelő anyaghasználattal elkészítve, már más a képlet és ezt látom itt a szélsőségekkel keverve.Ezért félrevezető mindennemű hamis prófétai megnyilvánulás.A diesel járművek kormolása, amikor sötét anyag jön a kipufogóból és vastagon teríti be a környezetét, attól nem fél, főleg az aki bent ül. stb lehetne sorolni ...
A hiteles az lenne, ha egy ilyen panelt valaki az általad mellékelt dokumentumban leírtakhoz hasonlóan minősítené.
Ja és apropó az üveggyapot is más, mint a kőzetgyapot ...mint utóbbit a gyártó nem tartja egészségkárosítónak[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
kpykpy
tag
1, Hálózati kábel - hangfal kábel - elosztó kérdés:
Mennyit ronthat a hangon, ha a tápkábel, hangfalkábelek egy része és az elosztó nagyon közel vannak egymáshoz? átvehetnek-e zajt a másik kábeltől?
2, Hang "pattogás" probléma kérdés:
Régebben többször is téma volt itt a hangfalak random pattogása. Pár napja én is felfigyeltem erre sztereó hangsávos sorozat nézése közben. Random, kb 10-12percenként egy apró, csak ha épp nagyon halk jelent van, hallható egyetlen pattanás a hangban. Direct módban, Dolby ProLogic2ben és 5ch stereoban is.
Pioneer lx55 lejátszóról nincs ilyen jelenség, csak ha a jel Pc-ről jön.
És nem az összes hangfalból, hanem random vagy a jobb front v a jobb háttérből hallható.
Azóta figyeltem fel erre, mikor közepes hangerőn, filmnézés közben magától lekapcsolt az erősítő, pár mp-ig a bekapcsoló gomb led gyűrűje pulzált, majd kikapcsolt. Ezt követően a bekapcsolásnál megszokott relé kattanás hangja másabb, halkabb lett. Ennek lehet köze a pattogáshoz? (denon 3808)
Oh long Johnson...
-
drdr
senior tag
válasz kpykpy #154268 üzenetére
"Random, kb 10-12percenként egy apró, csak ha épp nagyon halk jelent van, hallható egyetlen pattanás a hangban."
...."filmnézés közben magától lekapcsolt az erősítő, pár mp-ig a bekapcsoló gomb led gyűrűje pulzált, majd kikapcsolt"
Nem meleg nagyon? Megfelelő a hűtés?
"megszokott relé kattanás hangja másabb"
Lehet, hogy a végfok védelemben az egyik relé haldoklik, ( a szétégett érintkezők átvezetnek (részleges zárlat)....)
De csak tipp... Érdemes lenne szervízbe vinni.... biztos nem a táp és a hangszóró kábel elhelyezésnek van köze ehhez... -
WaterWave
veterán
Akit érint...
Marantz kedveskedik azoknak, akik SR7013, SR8012, AV7705 és AV8805 modelleket vásárolnak.
Aki 2018.október.1 és 2019.március.31 között beregisztrálja készülékét ide ---> [link] az 5 év garanciát kap a készülékére.[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
kpykpy
tag
válasz python1 #154270 üzenetére
köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek!
Igen a túlmelegedés lehet ok, mivel az erősítő felett egy nagy plazma tv ontja a hőt.. és a lekapcsolásnál nem volt bekapcsolva az extra hűtőpad az erősítő felett...
A pattogásra visszatérve, ma külön meghallgattam újra azokat a részeket ahol hallottam pattanást. Magyar stereo hangsávnál hallom, átváltva dd 5.1-re már nincs pattogás... ugyh ezt a hangsáv hibájának tudom be.
A Pc-t megpróbálom másik aljzatba dugni, mert a jelenlegire még jó pár más fogyasztó is rá van kötve..
Lehetséges még driver oldal is, mivel pár napja szarakodik a gép, valszeg vmi vírus kavarta össze a drivereket, néha leáll a youtube és nem reagál, máskor a külső vinyót választja le saját magától... asszem nem úszom meg a gép újra húzását...
Oh long Johnson...
-
powerup2
addikt
Amúgy az Anthem mrx 710 az átengedi a tv felé a 4k hdr képet ? Nem tudja valaki ?
-
powerup2
addikt
oké ezt vágom olvasom ezt is 4K Upscaling and Pass-Through. de nincs leirva hogy hdr-t is átengedi vagy csak a 4K képet
-
WaterWave
veterán
válasz powerup2 #154275 üzenetére
én ugy gondolom hogy csak a 4k-t viszi át.. 5 éves erősítőről beszélünk..
sőt már biztos...
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
powerup2
addikt
válasz WaterWave #154276 üzenetére
Akkor olyanra van lehetőség pl hdmi splitter hogy a himedia q5 pro-ból megy egy hdmi majd az osztó a 4k képet viszi a tv felé a hangot meg az erősítő felé ?
-
powerup2
addikt
Oled lg tv van 4k hdr-es de akkor ilyen hdmi elosztoval nem tudom megoldani ?
-
WaterWave
veterán
válasz powerup2 #154277 üzenetére
Nem lenne egyszeűbb vásárolni egy olyan erősítőt ami a mai kép és hangdolgokkal "megküzd"?
-
powerup2
addikt
válasz WaterWave #154280 üzenetére
Hát egy anthem mrx 710 350 ezer egy uj 1120 meg 3000 euro es ha nem kell nekem meg az atmos koltseghatekonyabb a 710-es foleg ha megtudom oldani a spliterrel a kepet meg a hangot . Elkepzeles az lenne himedia q5 probol egy hdmi a splitterbe onnan az egyik hdmi a tv-be a masik menne az erositobe es az a hangot vinne csak. Csak kerdes ez igy negvalosithato e ?
-
WaterWave
veterán
válasz powerup2 #154281 üzenetére
Ne szórakozz...
Van fent hardveraprón egy denon 4500-as 330.000-ért, konkrétan csak kávét nem főz...[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz WaterWave #154282 üzenetére
De az nincs olyan jo mint egy anthem mrx 710 vagy igen ?
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok,
Sajnos a subwooferem 19 ev szolgalat utat megadta magat. Kerdesem az lenne hogy Budapesten (VIII ker kornyeke) tudtok e olyan szakit aki nekiesne es megcsinalna.
Koszi elore is
Z -
WaterWave
veterán
válasz powerup2 #154283 üzenetére
Mit értesz jó alatt...? Számomra az az anthem egy fillért nem ér, mert 350 ezerért konkrétan splitterezned kell, holott én úgy gondolom az a denon igen príma gép és minden mai igényt kielégít.
Csak ilyeneket nem szeretek írni, mert ez haladó topik és lehet az anthemesek karóba húznak De itt bárkit megkérdezel azt fogja mondani, hogy az a denon a te igényeidet maximálisan ki fogja elégíteni[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz BBéci #154259 üzenetére
Mi a bajod az UHD-vel?
Mivel házimozi és nem hifi topik, ezért a látvány is hozzátartozik.
Féloldalt ülsz a lovon, neked csak a hangzás számít.A laptopra az volt az érved, hogy többet adnak el, mint desktopot.
Bögreszettet is többet adtak el, mint középkategóriás házimozit.
Mobillal is többet fotóznak mint fényképezőgéppel, de az nem fotózás a szó igazi értelmében (se objektív, se szenzor, se mélységélesség).Az élet nem állt meg 1920x1080-as felbontásnál, se a mobilok, se a fényképezőgépek szenzorainál, se a tévék, se a monitorok képességeinél.
A laptopok képernyőjének se a mérete, se a felbontása nem alkalmas fotók, filmek nézésére.Ha van belépőszintű fényképezőgéped (APS-C szenzorral), akkor már kell egy jó monitor, nem elég a 15-17" a laptopon és inkább desktopot használsz sok memóriával.
Ha szeretnéd megnézni tévén a fotót, akkor a FHD felbontás is kevés, ez vonatkozik a mobillal készített képekre is.
A 4K filmek is (real és nem fake) másképp néznek ki az UHD-n csak meg kell nézni a Planet Earth II-t egy jó 55-75"-es UHD tévén optimális távolságból.A UHD tévé annak fölösleges, aki kizárólag a HD, SD csatornákat nézi és nem tudja mit vesz, de ez a vásárló tájékozatlansága. Az másik probléma, hogy 100 csatornából 25 HD, az UHD itt meg még vágyálom.
A piacvezető gyártók lassan beszüntetik a FHD gyártását, már itt van a 8K tévé.
Ha most a 8K tévét kérdőjelezed meg, még egyet is értek veled.***************
Megnéztem az "audio & vision online" oldalt, mennyit foglalkozik a vision-nal.
Itt is a hangzás van túlsúlyban.2016. február 16. Samsung S27E370D LED monitor teszt
2015. augusztus 12. Samsung UE55JS8500 SUHD 4K TV tesztDe volt cikk 2018. november 23-án a "'Vetített 4K élmény a Házimozi Stúdióban" címmel, ahol a ilyenek szerepelnek:
Domino4 UHD HDR: 8600 euró
CRYSTAL4 UHD HDR: 16 500 euró
NERO 4S: 33 000 euróHa érted, akkor már elavult.
-
attiss66
senior tag
Membráncsapda a gerillamódszerből:
"A membrán anyaga (sűrűsége, rugalmassága) és mérete határozza meg a csillapított frekvenciát, amit nem egyszerű kiszámítani."
Azért adhattak volna egy támpontot, hogy egy adott sűrűségű, vastagságú és alapterületű gumimembrán/+a membráncsapda mélysége/, milyen frekitartományban csillapít. Ezen hogy indul el a paraszt? Megcsinál egyet hasraütésre egy hét alatt, oszt amikor beméri, hogy mit csillapít, rájön, hogy qrvamesszire van a csillapítani kívánt frekitartománytól, oszt belebaxhatja a kukába az egészet.
-
-KP-
addikt
válasz WaterWave #154285 üzenetére
Az anthemnél az ARC mérőrendszer hatalmas előny. Főleg úgy, hogy a 710-es is meg fogja kapni a legújabb frissítést, az ARC Genesis-t. Hangilag is igen jók szvsz, őszinték, nem színeznek. Ezért is fogok az amerikai vonalon maradni, ha le is cserélem az Anthemet(ami egyébként tervben van) akkor Nad, vagy Arcam lesz, vagy egy újabb nagyobb Anthem.
Van egy Linn Majik DSI-m is, ez egy új korában kb. 1milliós sztereó cucc és a Linn után se fakadok sírva, ha véletlen az Anthemen kell zenét hallgassak. Erősítőteljesítményben persze lehetne több, de nem hinném hogy pont egy Denon verne rá ebben. Egy Nad esetleg...
Nem tudom az új Denonok milyenek, de a régiekre mind jellemző volt ez a Denonos lágyság. Namármost egy erősítő ne puhítsa meg lágyítsa mesterségesen a hangot. Ráadásul a gyárilag adott mérőmikrofonjaik a vicc kategória, vegyek hozzá még umik1-et, vagy pro kitet meg audyssey pro licenszt hogy elérjem vagy inkább közelítsem azt, amit egy Anthem alapba tud.
Ha pedig htpc-t használsz, ahol a kimaxolt Madvr képminőségben köröket ver rá bármilyen asztali médialejátszóra még a HDR se fontos, ugyanis képes SDR-re alakítani a HDR filmeket nem is akármilyen minőségben. Persze ha valakinek a Denon tetszik, akkor használja azt, mert nem másnak, hanem saját magunknak vásárolunk. Abban azért egyetértek, a 710 350 ezres ára véleményes. Lehet, hogy annyiért már használt 520-at is találni, az meg az atmoson kívül mindent tud.
-
attiss66
senior tag
Felhívtam egy akusztikai paneleket forgalmazó céget.
Kérdésem, hogy a basszuscsapda panelekbe mi az az anyag, ami csillapít.
Válasz:
-Akusztikai gyapot.
-Azaz kőzetgyapot?
-Nem, ez akusztikai gyapot. Külön a basszus hangok csillapítására lett kifejlesztve. 90kg/m3 a sűrűsége.
-És ez nem porzik?
-Nem, ez nem porzik. Speciálisan úgy lett legyártva./én meg most gyövök lefele a falvédőről, ezt nem mondtam, csak gondoltam /Jól kitanulkoztak, fel voltak készülve erre a kérésre, biztos feltették nekik már sokan.
Utánanéztem a net-en, ezt nagyon jól titkolhatják, mert így, mint akusztikai gyapot nem találtam semmit , viszont olyat, hogy "Az akusztika és a kőzetgyapot szinte elválaszthatatlanok.", igen. Hát ez érdekes. És a fajsúlya is egyezik a kis mocsoknak, 90kg/m3 . Nem lehet, hogy ez a kiváló találmány, ez az akusztikai gyapot, ugyanaz , mint a kőzetgyapot? de ugyebár a kőzetgyapot az porzik.
Másik kérdésem az volt, hogy henger alakú basszuscsapda van e sarokba való. Az nem volt nekik, mivel az akusztikus gyapotot nem tudják hajlítani. Na ezért veszek én szivacsot, és azt henger alakúra tudom hajlítani. Na meg azért mer az nem porzik.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
"Nem tudom az új Denonok milyenek, de a régiekre mind jellemző volt ez a Denonos lágyság. Namármost egy erősítő ne puhítsa meg lágyítsa mesterségesen a hangot."
Ez marhaság. Csak hagy puhítsa azt a hangot. A fülnek kellemesebb azt hallgatni, mint pl az alumembránok sercegését. Ne legyen nyers egy hang. Ez az én véleményem.
Egy hegedű hangjának legfontosabb jellemzője a lágysága. És azért lágy, mert ki vannak szűrve belőle azok a xar fülsértő magas felhangok. Egy erősítő ne ricsajozzon, mint pl az én előző Pioneer VSX-D711-em, hanem énekeljen, mint a Denon AVR-3802. Vannak kemény hangú hegedűk, az szakértői körökben a xar kategória.
Amúgy minden akusztikus hangszer hangja eleve színezett, mert mesterségesen kreált hangok, a fa/vagy egyéb anyagok, réz, üveg stb/ rezgése.
Hangszín alapján különböztetjük meg a különböző hangszerek hangját is egymástól. Miért ne lehetne lágy hangzása egy erősítőnek, ami a fülnek kellemesebb, mint egy karcos. Amúgy minden zenei hangnak az emberi hang a referenciája és az emberi hang/jó esetben / lágy.[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
Én próbáltam belőni egy izom pc-n a mad vr-t mpc-hc progin de nekem nem sikerült ugy beállítani hogy sima és szép képet adjon. Legtöbbször a kép tetején szétesett a kép de biztos én vagyok a béna viszont ehhez nincs idegzetem. Helyette egy sony x700-at használok amivel semmi gond nincs.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
BBéci
legenda
"Mivel házimozi és nem hifi topik, ezért a látvány is hozzátartozik."
A hifi topikban sztereó hangzás a téma, nem surround. Igen, a látvány legalább annyira fontos, mint a hang, de a kiváló képminőséghez nem kell UHD!
"A laptopra az volt az érved, hogy többet adnak el, mint desktopot."
Nem volt érv, csak megemlítettem egy tényt. Az emberek többsége lecseréli az asztali gépét laptopra, mert egyszerűbb, kisebb, kényelmesebb, praktikusabb.
"Ha van belépőszintű fényképezőgéped (APS-C szenzorral), akkor már kell egy jó monitor, nem elég a 15-17" a laptopon és inkább desktopot használsz sok memóriával."
2005-óta DSLR géppel fotózom, bőven megfelel hozzá a full HD kijelzőjű laptop. Nem nézek tévén fotót.
Volt nálam tesztelésen 3 db UHD tv, két Samsung LCD és egy Panasonic OLED. Láttam, teszteltem high end 4K vetítő képét high end vásznon, szóval ne akard nekem elmagyarázni, mitől jó az UHD. Mókusvakítás és pont.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Az ARC valóban kiemelkedően jó, ennek ellenére soha nem éreztem azt egy Anthemet hallgatva, hogy neekem olyan kellene. Tehát ez egyértelműen ízlés dolga.
A NAD AVR-ektől, sem voltam/vagyok elájulva, viszont az elő/végfok párosaikat embertelen jónak tartom.
Az Arcamok szinte mindegyike nagyon tetszett, volt nálam 6 vagy 7, köztük egy elő/végfok páros. Utóbbi és az AVR750 a mindenkori kedvenceim közé kerültek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Benibaba
újonc
Sziasztok.
Azért írtam ebbe a csoportba mert itt való színű hogy tapasztaltabbak vagytok.
Van egy ilyen erősítőm: https://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-sr875-34731.html?tab=Details
hozzá szeretnék nézni egy szettet rá gondoltam : https://www.jamo.com/products/s-809
Amerikai konyhás nappali ami leválasztva középen 15-15nm2 két szélén 1-1m átjáró,
15nm szeretnék be hangósítani.
Meg hallgatok minden tanácsot amit rátudok szánni az 200e ft.
Subládát később tervezek hozzá vásárolni.Várom azok hozzászólásait is akiknek van ez a jamo s809 szettjük.
köszönöm előre is a segítséget
-
dhcodoki
senior tag
válasz attiss66 #154287 üzenetére
" "A membrán anyaga (sűrűsége, rugalmassága) és mérete határozza meg a csillapított frekvenciát, amit nem egyszerű kiszámítani." "
Hisz ezzel megválaszoltad a kérdésed. A gumi sűrűsége meghatározható, viszont annak rugalmassága, viselkedése függ az alkalmazott adalékanyagoktól, gyártás eljárástól.
Sajna ez van, ki kell kísérletezni. Legyártani, mérni. Ha nincs oltári szerencsét, újra legyártani, újra mérni és így tovább.A nagy sűrűségű szálas szigetelő anyag hatékony tud lenni, de nagyon nem mindegy annak alkalmazott mennyisége és helye. Az viszont jó dolog, hogy ez modellezhető. De a legtutibb, ha beméreted a szobát és az alapján készül el a terv. Mérés után pontos mennyiséget és anyaghasználatot tudnak adni az alkalmazandó akusztikai elemek kapcsán.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Benibaba #154294 üzenetére
Elolvastad a topik összefoglalóját? Azért kérdezem, mert abban benne van, hogy az erősítő újkori listaárát alapul véve, annak kétszeresébe kerülő 5.0 hangdobozszett illik hozzá. Megjelenésekor, 2007-ben az SR875 1400 euróba került, ami cirka 450000 Ft, tehát a 8-900000 forintos 5.0 szettek passzolnak hozzá. Ráadásul 2007-óta emelkedtek az erősítő árak, az SR875 mai megfelelője legalább 2000 eurót kóstál.
Ezekből egyértelműen kiderül, hogy az általad kinézett hangdobozokat itt senki nem fogja ajánlani.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Szeretném megkérdezni, hogy hogyan jellemeznétek a prémium gyártók erősítőinek hangkarakterét általában, milyen hangi sajátosságokat fedeztetek fel rajtuk, illetve mennyire tartjátok jónak őket ár/érték arányban.
A kommersz gyártók hangjáról már sokat lehetett itt olvasni, pl. a Marantz részletező, az Onkyo mozis, és így tovább...Konkrétan engem az Arcam, Anthem, Cambridge Audio, NAD, Rotel hangi jellegzetességei érdekelnek, nyilván itt van még több kategória, de most úgy általánosságban érdekel.
Például az egyik hirdetésben olvastam, hogy a NAD analóg, meleg hangú. Ilyen jellemzések érdekelnének.
Van egy adott hangzás, amit szeretek, amit jónak tartok, és szeretném megtalálni azt az erősítőt, aminek leginkább beleillik a hangja az elképzelésembe.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #42520576 #154298 üzenetére
A Cambridge Audio semmivel nem "prémiumabb", mint a Marantz. NAD-nak vannak alsó-középkategóriás erősítői is.
A jellemzések félrevezetőek, értelmetlenek, szakmaiatlanok és teljesen szubjektívek. Feláll a szőr a hátamon, amikor ilyesmi kerül szóba.
Hallgasd meg mindazokat, amik szóba jöhetnek, annak alapján dönts!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
attiss66
senior tag
válasz dhcodoki #154296 üzenetére
"Hisz ezzel megválaszoltad a kérdésed. "
Igen is, meg nem is.
Mert én arra gondoltam, hogy egy megadott gumitipust és annak méretét ők már bemérték volna, pl 60x100x10 cm-es panelmérettel és közölték volna, hogy milyen frekitartományt csillapít.
De mivel ilyet nem közöltek, úgy ahogy mondod, neki kell állni és kísérletezni.
Mivel a környéken senki sincs aki mérne/már kérdezősködtem/ Debrecenben, így egy kétismeretlenes egyenlettel kell bírkózni, mert, "A" nem tudom milyen frekit kell csillapítani, "B", nem tudom milyen frekit csillapít a panel, amit készítek. Mindenesetre neki fogok kezdeni, és bízok a megérzésemben, hihetetlenül hangzik, de megérzésre elég pontosan rá tudok érezni dolgokra.
Van amúgy egy kiindulási pontom. Szerencsésen egyezik is, az én tervemmel. Egy akusztikai elemeket forgalmazó cég, membrános csillapítójának mérete 64x104x11 cm. Nekem az első terv, 100x60x7 cm volt, módosítom 100x60x10 cm-re. Kiindulásnak jó. Valamilyen mélyet biztos fog csillapítani. Fülre fogom ellenőrizni, jobb lett e a hangzás, rosszabb lett e a hangzás, nem hallható hangváltozás.
Az interneten ezt hívják gerillamódszernek, voltaképpen mérés nélkül, fülre.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs