- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpykpy
tag
valaki tudna linkelni olyan oldalt ahol szájbarágósan el van magyarázva h miért jó avr-nél integrált sztereó erősítővel hajtani a frontokat?
ha 4-6 csatornás végfok hajtja a centert és háttereket (és atmost) és külön egy integrált a frontokat, nem lesz nagy különbség?
Oh long Johnson...
-
python1
veterán
válasz kpykpy #153401 üzenetére
AVR-nél azért szoktak integrált erősítőt használni frontok hajtására,hogy élvezhetőbb zenei hangot nyerjenek ki a rendszerből,vagy még azért is,hogy a gyenge AVR-t kicsit megturbózzák.Bár én ezzel nem értek egyet,de biztosan vannak itt olyanok,akik használnak ilyen megoldást,azok tudnak mondani pontos infót.
Nem probléma,de miért nem végfok hajtaná a frontokat is?[ Szerkesztve ]
-
-
-KP-
addikt
válasz kpykpy #153409 üzenetére
Ez így ám csak félig igaz. Reflexes szubok 20-40hz alatt 2-3x akkorát szólnak általában, mint a zártak. 35-40hz felett viszont a zárt beéri és akár le is hagyhatja. Illetve a reflexesnek a tuning frekvencia alatt 24db/oktáv esik a hangynomása, addig a zárté csak 12-vel. A reflexesnek jóval gyengébb az impulzusválasza, a zártaké meg jelentősen jobb.
Példa:
PB-2000 CEA 2010 Results (2 meter RMS)
20Hz 103.8 dB
25Hz 107.6 dB
31.5Hz 109.6 dB
40Hz 110.1 dB
50Hz 110.5 dB
63Hz 111.5 dBSB-2000 CEA 2010 Results (2 meter RMS)
20Hz 92.1 dB
25Hz 97.1 dB
31.5Hz 102.8 dB
40Hz 108.3 dB
50Hz 108.9 dB
63Hz 109.2 dBPl. itt is látszik. Pb2000 20hz-en majdnem 12db-t, 25-ön 10, 30hz-en 7db-t ver az sb2000-re, 40hz-től viszont már alig van különbség. 6dB különbség a második darab szub.
Volt nálam korábban PB2000 kb. két hétig. Nem estem hasra tőle, jobban szeretem a zártat. Ráadásul átlag nappalihoz fizikailag elég nagy méretű, magyarán jó nagy batár dög.
[ Szerkesztve ]
-
kpykpy
tag
én is ezt a két mélyládát néztem és a tesztek is és a homemovie-s tulaj is a zártra szavazott, ezért ezt is vettem meg és nagyon nem bántam meg! még úgy se h sírtam belül mikor ki kellett fizetni a futárnak..
de visszagondolva, minden fillért megért mert szárnyra kaptak tőle a többi hangfalakOh long Johnson...
-
kpykpy
tag
mi a célszerűbb megoldás szerintetek?
Pc - Steinberg ur12 dac - dupla rca kábel - sztereó erősítő - hangfalak
vagy
Pc - usb kábel - sztereó erősítő - hangfalak ???
tehát egy 20-25e-s külső hangkártya dac-ja a jobb, vagy egy 150e-s integrált sztereó erősítőé?
Oh long Johnson...
-
kpykpy
tag
ha a jelenlévő denon 3808-hoz vennék egy integrált sztereó erősítőt amit végfokként használnék a frontokhoz (és persze külön zenéhez) akkor a bemérő mikrofonos beállítás hogy nézne ki?
milyen hangerőre kell állítani a sztereó erősítőt?
ha csak a frontok meghajtására van "extra kakaó" de a többi hangfal (center, hátterek) simán az AVR-ről lennének hajtva (apránként fejlesztek) akkor esetleg jobban szólnának annyival a front hangfalak (dinamika) h bezavarjon a térhangzásnak. (center, hátterek simán avr-ről, kisebb dinamika, több torzítás stb)
Oh long Johnson...
-
BBéci
legenda
válasz mettek #153388 üzenetére
"azt mondták hogy ha nem vagyok közel a falhoz akkor nem jo a dipol."
Szerintem szívtak valami kétes eredetű cuccot.
A Házimozi Stúdió és a Home Movie demószobáiban és az általuk kivitelezett moziszobákban sehol nincs és nem volt közel a hátsó fal, mégis álomszerű jelenlétérztetet és surround hatást idéztek elő a különféle dipól hangdobozok. Nálam szintén, de az most mellékes.
[link], [link], [link], [link].Az SVS NSD és a PB-1000 két külön világ. Ízlés dolga, de az előbbivel lelkesen moziznék, utóbbival csak erős kényszer hatására. A T-12 is bármikor szívesen látott vendég lenne.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz python1 #153406 üzenetére
A szintek "összelövése" nem változtat az erősítők hangkarakterén, ami jelentősen eltérő is lehet.
Pont Tamoo járt úgy, hogy Denon AVR mellé vett Denon sztereó erősítőt és annyira elütött a hangja, hogy eladta.kpykpy
Több (6-7) sztereó vas volt nálam így bekötve, végül úgy döntöttem, inkább a sokcsatornás végfokok között próbálom megkeresni a számomra megfelelőt.
Erősen ajánlott olyan kétcsatornás beillesztése, aminek van úgynevezett házimozi bemenete, amiről a jel megkerüli az előfokot, úgy kvázi végfokként tud üzemelni, nincs szerepe a hangerő szabályzójának.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz kpykpy #153413 üzenetére
"tehát egy 20-25e-s külső hangkártya dac-ja a jobb, vagy egy 150e-s integrált sztereó erősítőé?"
Erre lehetetlen normális választ adni. Hasonlítsd össze és megtudod!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
python1
veterán
válasz BBéci #153416 üzenetére
Azt a fajta megoldást írtam is,hogy nem tartom jónak,és az egyforma végfokok a jobbak,de tényleg elkövettem azt a hibát,hogy bátorítottam.
Szóval már ebben a formában vérezni fog a dolog,ahogy látom nincs nagy tapasztalat,és össze vissza kötözgetések,erősítők beiktatása nem egy jó ötlet.Kpykpy: Tényleg az lenne a legjobb megoldás ha legalább egyforma erősítőkre építkeznél,de előtte ki kellene próbálnod,hogy mennyire tetszik a kapott hang.
-
greike
tag
Sziasztok!
Írnék egy pár sort a hangfal cserémről.
Eddig Jbl stúdió 590 szettet használtam egy 27 nm-es nappali konyhában ,ahol a mozi kb 14 nm van. JBL szett ment és jött helyette egy vegyesfelvágott ,ami Canton reference 9 frontokból Vento 856.2 center és Chrono 520.2-ből tevődik össze. A keretből ezt sikerült összehozni. Először amit soha többet nem csinálnék az ,hogy akkora hangfalakat mint a JBL studio 590 ilyen kicsi szobába rakjak! Nagyon sok benne maradhatott a hangfalakban! Egyszerűen nem tudta magát kifutni a JBL! A Cantonok sziporkáznak a Jbl-hez képest! Egyszerűen mindenben jobb a Canton ekkora szobában! A legnagyobb meglepetés a mélyhangok voltak! Primare avr-em van és szerintem a Cantonnal nagyon jó párost alkotnak! Időközben a front szekció audioquest rocket 33 hangfalkábelei le lettek cserélve Inakustik referenze ls 1202 kábelekre. Ez a csere is megérte A Canton ref 9 hangfalakat volt szerencsém összevetni kb ugyanennyibe kerülő heco revolution 3-al. Számomra nem volt kérdés ,hogy melyik tetszik jobban! Magasabb kategóriás hangot kaptam a Cantontól! Ez annyira nem is meglepő hiszen mikor megjelent 2350€ került! Szerencsémre 800€-ért sikerült beszerezni a vadiúj reference 9 hangfalakat. Annyit hozzátennék a revolution tulajnak a heco magasa jobban tetszett. Szóval aki kisebb szobában mozizik nagy frontokkal. Azoknak azt ajánlanám ha van lehetősége, próbáljon ki egy ugyanannyiba kerülő polchangfalat mint amibe került a front! Lesz meglepetés! -
Perzeusz
tag
Köszi a tippet. Egy baj van csak vele, hogy nem most aktuális a megvétel, hanem, ha összegyűlt rá a pénz. Pedig a streamer és a dac részére kíváncsi lennék. Lehet, hogy kiválthatná a jelenlegi TEAC NT-503-at?
Amúgy elvileg az Audián is van az általad írt bemenet, csak nem úgy hívják. Állítólag nincs egy közös megnevezése ennek, különbözőképp lehetnek elnevezve.Dorian: Arra akartam utalni, hogy az AV-s cikk csak megerősítette bennem az érzést, amit a meghallgatáskor is tapasztaltam. (pedig a hallgatózás volt előbb, aztán az olvasás)
[ Szerkesztve ]
2 db WD Red 2TB eladó
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
5.1-es rendszerem van. Készülök sötétítés készíteni a projektor miatt viszont ehhez át kell helyeznem a hátsó dipol hangsugárzókat. Jelenleg oldalt vannak elég távol kb 2,5-3 méterre.
Az a kérdésem, hogy nagy probléma lenne ha a hátam mögé helyezném a diplol hangsugárzókat kb 2.5-3 méterre lenne egymástól a két hangsugárzó mögöttem meg kb 1,5 méterre és olyan 1,8 méter magasan.
Áthelyezés azért szükséges mert így jobban meg tudom oldani a sötétítést.
-
BBéci
legenda
válasz kpykpy #153419 üzenetére
Úgy is nevezik, vagy pre in-nek, de más is előfordul, gyártótól függ.
(#153423) python1
Akkor kell integrált, amikor az ember jó minőségű lejátszót akar csatlakoztani hozzá az AVR kihagyásával.(#153428) gerg221
Úgy bizony, nem a rémes, rideg, kórházfehér.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
powerup2
addikt
válasz BBéci #153435 üzenetére
Miért rontana ? nekem sokan mondják hogy cseréljem le a focal aria 906-kat dipolra és azt tegyem a hátsó falra. Ahogy nézem sok helyen van dipol hátul pl thx-es rendszereknél.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #153436 üzenetére
THX pont nem ajánlott hátulra soha di/bipólt, csakis oldalfalra.[link].
Eleve oldalfali elhelyezésre találták ki a di/bipólokat.Miért rontana? Azért, mert kipróbáltam és azt tapasztaltam. Egyik haveromnál kényszerűségből hátfalra kerültek a nagy Polk Audio dipólok és messze nem nyújtják ugyanazt, amit oldalfalon.
Az Aria 906 bipólra cserélése remek ötlet, támogatom, de ha hátfalra teszed, adsz a szarnak egy pofont, éppen a lényeg, az előny veszne el.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz BBéci #153437 üzenetére
Köszi átböngészem
Nézegettem de szerintem kevertem a tripollal mert ott hátul azok vannak pl M&K sound 950-nél
[ Szerkesztve ]
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
-KP-
addikt
válasz powerup2 #153438 üzenetére
Itt van kép dipól vs. bipól. A tripól/triaxilás annyival több, hogy a dipól hangfalat megspékelik még hangszóróval középen és kapsz egy direkt hangot ott, ahol egyébként a dipól kialakítás miatt a "null" lenne.
A dipól szabvány még a kőkarszakban született, azt hiszem a dolby surround, 4 csatornás mozik ideje alatt. De valami miatt azóta fentmaradt. De pl. a mai objektum alapú formátumoknál kifejezetten nem ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz BBéci #153437 üzenetére
Akkor tripolt lehet hátratenni ezek szerint ? amúgy annak elvileg jobb tere van mint egy sima polcsugárzónak
-
powerup2
addikt
Akkor pl tripol hangfalat nem is tehetek hátra ha pl atmos rendszert épitek ki ? mert most az a cél hogy a mennyezetbe teszek még négy beépithető hangfalat és akkor lesz egy 5.1.4 rendszerem.Meg aztán erősítő csere lesz és a kinézett az a nad lesz a dirac miatt.
-
powerup2
addikt
válasz BBéci #153442 üzenetére
Akkor maradnak az ariak hátul a 906 megfelel ennek a célnak aztán a mennyezetbe is megy majd 4 focal és akkor ennyi és meg is van a rendszer teljesen
-
powerup2
addikt
válasz BBéci #153442 üzenetére
Atmosnak milyen beépithető hangfalat érdemes választani amúgy ? és nem akarok nagyon elszállni árban .
-
powerup2
addikt
Köszi amúgy a dali phantom e-50 e-60 nagyon szimpatikus
-
-KP-
addikt
válasz powerup2 #153441 üzenetére
Erre a válasz az, hogy attól függ. Az Arendal tripole hátterén van egy jumper, ha azt leszeded, akkor monopole-t csináltál belőle és nem szólnak az oldalsó hangfalak. A Quadral Phase16-on van egy kapcsoló, dipole, bipole vagy monopole mód. De amúgy ja, 7.2.4-es felállás esetén nem ajánlott sem a dipole,sem a tripole.
-
powerup2
addikt
tehetnék de akkor még ez jöhet számitásba bár ez téglalap a többi focal ami beépithető aria szerű és 100 felett vannak árba persze darab árba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest