- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bendeguz76
aktív tag
Elac 2050 ill 2070 nagyon más kávéház vagy csak a négyzetméter miatt kell a nagyobb?
-
Dorian
félisten
válasz
Mosqu!to #151496 üzenetére
Nem így működik, a gyártó nagyon okosan oldotta meg:
"Ha arra gondolsz, hogy megosztva lehetne használni, akkor szerintem az nem járható út, mert a szoftver úgy működik lejátszáskor, hogy beiktat egy új hangeszközt amit te az oprendszerben beállíthatsz kimenetként, itt minden beérkező hangmintára alkalmazza a korrekciót, majd ennek a hangeszköznek a kimenetét routeolja a hangkártyád bementére. Tehát folyamatosan kell futnia. Mérési eredményeket nem ad, így nem tudod 3rd party szoftverekben ugyanazt beállítani."
-
törölt tag
" nehez ugy ez a hasznaltan 5.0 vasarlas."
Az biztos..., sajnos általában front párok, centerek vannak eladóak, így nehéz egységesíteni.. Szerintem messze az egyik legnehezebb feladat használtan, egységes, megfelelő 5.0-át kiépíteni.
Meg ugye itt kell legjobban zsebbe nyúlni is... -
Dorian
félisten
Minek hozzá állvány? Fotósállvány tökéletes.
A mikrofon sem annyira gagyi. Egyrészt nem mindegyik erősítőhöz ugyanaz jár, van típusszámuk. És az adott erősítőhöz tartozó mikrofon korrekciós görbéjét ismeri az az adott erősítő. Más részt a szobaakusztikai problémák legalább egy nagyságrenddel (!) nagyobbak, mint amennyire egy ilyen kis "gagyi" mikrofon pontatlan, így a gyakorlatban ez nem igazán számít.Egyébként pedig lehet, hogy veszek egy ILYEN szettet. Automatikusan mér, korrigál, és a korrekciós értéket a hangkimenethez adja. Garantáltan sokkal többet ér, mint mondjuk a tápkábelek hatása.
-
m3ss
veterán
en felrakom a 3 labu allvanyt a kanapera. pontosan odateszem ahol a fulem lenne. 10 cm-rel kanape hattamlajatol elore es lefele.
(#151482) Jigsaw04 fuggonykarnis mar keszenletben. nalam jo sok fuggony lesz..kivancsi vagyok majd audyssey gorbere fuggony elott es utan
konkret modellek esetleg? nem vetem el a dolgot, meg kellene hallgatnom par 300-400ezres hasznalt 5.0 rendszert ami szoba johetne..nem nagyon jelentkezett senki
amugy is nehez ugy ez a hasznaltan 5.0 vasarlas.
-
-KP-
addikt
-
törölt tag
Nyilván ha EQ nélkül nem hallod a zavaró magasakat, akkor egyértelmű, hogy a mérés okozza.. Szerintem magával a mérés folyamatával, illetve módjával nincs baj. Innentől kizárásos alapon, csak az lehet, hogy a nem megfelelő akusztikai környezet miatt mér fals értékeket az Audyssey... Az is igaz, hogy a 4000. kissé intenzíven tálalja a magas tartományt, azonban nekem sikerült korrigálnom a feljebb leírt módszerrel, és így nem zavar egyáltalán..
Abban is biztos vagyok, hogy a Dyn EQ, meg hasonló társai használatával sem szüntethető meg gond..
Nálam is volt hasonló jelenség (nem magas hangok) mielőtt nem takartam el a csupasz falfelületeket, illetve még ki nem került a szekrény polcából a center...Ettől függetlenül én akkor is néznék valami más dobozokat.. pl: Elac, Focal, Canton stb...
-
-KP-
addikt
mondjuk akik audyssey-vel mérnek kíváncsi lennék hogy teszik. Adnak gyárilag állványt amellé az amúgy elég gagyi mikrofon mellé? Nekem volt régebbi pio erősítőm és csak a mikrofon jött hozzá, semmi egyéb.
-
-
Dagidög
senior tag
Onkyo TX-NR818 és egy Jamo E600 szériás szett.
Egy sima fotelt vagy kanapét feltételezve először a hallgatói pozíciót mérd be fülmagasságban, lehetőleg állványon, a mikrofon mutasson függőlegesen felfelé. Utána még két pontot a fő hallgatói pozíciótól min. 40 cm-re két oldalra ugyanígy .
Az Audyssey alapbeállításon pont, hogy egy finom roll-offot alkalmaz a magas tartományban. Csak akkor emeli ki a magasakat, ha azok a hangfalon gyárilag elmaradnak hangerőben a lineáris frekvencia átviteltől vagy valamilyen anomália lépett fel a beméréskor.Az olyan módokra gondolok, mint a Dolby ProLogic, DTS: Neo vagy az erősítő saját módjai. Ezek is bele tudnak nyúlni a hangba.
-
törölt tag
Nem használok Dyn EQ-t...
Urak akkor jöhetnek a vélemények....
Belenyúltam az EQ-ba, (Graphic Eq), és a centeren mért -13.5-ös értéket módosítottam -3.5-re (közelebb vittem a 0-hoz). Most tettem be a Jason Bourne című filmet, mert Tomy Lee Jones hangja jól megmutatja azt a bizonyos "dünnyögést".
Így most teljesen eltűnt..
Viszont nem értem, miért állította automatikusan ennyire szélsőséges értékre, ami egyértelműen rosszabb hangot eredményez
-
powerup2
addikt
Ma teszteltem az Elac 2070-es subot hát nem gondoltam hogy ilyen durva
valami elképesztő milyen mélyre megy félelmetes.
-
m3ss
veterán
válasz
Dagidög #151468 üzenetére
milyen erolkodod meg hangfalad van?
nincs olyan modszer ahogy nem probaltam. egy helyen. sok helyen. 1, 3, 5, 8 mintaval. fo hely kozeleben sok helyen. toe out-olt hangfalakkal, elore mutato mikrofonnal..idaig nem neztem melyik meres milyen korrekciot eredmenyezett, majd kovetkezoleg ranezek milyen kulonbsegek vannak. sztem nem sok diffi lehet ilyen teren, mert biztonyos jelenetekben mindig sok a magas. amig ki nem kapcsolom az audysseyt. de ez alapbol egy fenyes hangfal is...nekem pl a kollega triangle hangfala lapos volt fent fuvos hangszeres zenekkel...es jobb teret is csinalt a bower, de 2 kulonbozo helyen voltak, nem is mervado igy az osszehasonlitas.
nem tudom, lehet alapbol egy fenyes hangfalhoz szoktam hozza? erre meg radobott az audyssey egy lapattal. ctraltdel minap hallotta az en rendszeremet, mit szoltal a magas hangokhoz?nalam csak flat van meg audyssey. elobbit nem is hasznalom, mert boven tul vilagos...
"A hang straight decode-ban megy vagy alkalmazol valamilyen felkeverést"
ezt hogy erted? -
Dagidög
senior tag
Nálam is XT32 van, mégis rendben vannak a magas hangok.
Hogy végezted a bemérést, hány helyre, milyen magasra, a fő hallgatói pozíciótól és a faltól milyen messze raktad a mikrofont? Az Audyssey Movie vagy Music beállításon van (nálad talán flat és reference)?
Extra hangrontó beállításokat használsz, mint pl. dynamic dolgok, THX beállításai, stb.? A hang straight decode-ban megy vagy alkalmazol valamilyen felkeverést? -
m3ss
veterán
válasz
#98221312 #151465 üzenetére
"Tulajdonképpen amit hallok, az az, hogy nagyon mélyre megy beszédnél.. Sokszor olyan dünnyöggés jellege van a a színészek hangjának, mintha basszus hangja lenne."
kapcsold ki a dynamic eqt
ugyanezt tapasztalom en is bekapcsolt dynamic eq-val. nem minden filmnel...de sok ferfi mely hangnal tenyleg idegesito tud lenni. esetleg +1-2 dialog levelre is segithet. -
törölt tag
válasz
nobeige #151463 üzenetére
Köszi a választ!!
A mérés szerintem jó, mert több erősítő is ezt sz eredményt produkálta, és a többi hangdoboznál nincs ilyen probléma...
Tulajdonképpen amit hallok, az az, hogy nagyon mélyre megy beszédnél.. Sokszor olyan dünnyöggés jellege van a a színészek hangjának, mintha basszus hangja lenne.
Aztán, hogy most ez a sokat emlegetett, centerekre jellemző dobozhang-e, azt nem tudom...
Szívesen veszek mindenkitől bármely jellegű segítséget, vagy észrevételt...
Egyébként egy B&W CM centerről van szó..
-
m3ss
veterán
grat!
dynamic volume osszenyomja neked a dinamikat, este ha csendben akarsz filmezni akkor kellhet esetleg..nem lesz akkora kulonbseg a leghalkabb es leghangosabb jelenetek kozott.
dynamic eq pedig hangero fuggvenyeben probalja neked a referenciahoz kozeliteni hangokat. ha joval referencia hangero alatt hallgatod a filmet akkor tobb melyet, magasat fogsz kapsz dynamic eq-val mint nelkule. surround hangerot is emeli kicsit. ahogy noveled a hangerot egyre kevesebbet korrigal...sztem ez eleg megoszto. jo is lehet, meg rossz is. sztem sok filmen elrontja a parbeszedet, kevesbe lesz ertheto. viszont ha kikapcsolom es nem uvolt a rendszer, subot nekem at kell alitanom mert keves lesz...legjobb a dynamic eq off es refenrecia hangero lennenezd meg a flat gorbet, hasonlitsd ossze a reference-el es latod miben mas. flat tobb magasat hagy meg, nalam nem kell
-
nobeige
tag
válasz
#98221312 #151454 üzenetére
Ami a képen látszik az a korrekció. Vagyis nálad jelentős kiemelést próbál kompenzálni az Eq. De lényeg, hogy valami nem kóser - vagy a mérés rossz vagy a hangsugarzó. El tudok képzelni egy olyan próbát hogy eq nélkül, csak a problémás hangsugarzot meghajtva egy változó frekvenciájú jellel hallgatni hogy van-e füllel hallható rezonancia, kiemelés vagy halkulas. A problémán nem segít, de első lépésnek lehet hogy jó.
-
törölt tag
-
mpo
veterán
Múlt hétfőn jött meg a Denon X1500+Dali Spektor 6, még igazán kezdő vagyok.
A Denon X1500-on az Audyssey MultEQ ® XT-vel 8 ponton mértem, ezen a hétfőn a Dali Alteco is megjött, most is 8 ponton mértem. Itt meg azt írják nem kell annyi. Ketten nézünk filmet középről.
Nincs zavaró hangzás se zenénél se filmnél.Hány ponton mérjek?
Kb. 2 méterre vannak a hangfalak a hallgatói pozíciótól a 18 nm-es szobában, a tv a hosszú falnál van egy erre való szekrényen.A fotózásnál már értem a hisztogramot, alul- vagy túlexponált képnél.
Ha megnézem majd a görbét, melyik az elfogadható és melyik utal bármilyen hibára?Ezek jelenleg ki vannak kapcsolva, Audyssey Dynamic EQ ® and Audyssey Dynamic Volume ®.
Még nem értem a kézikönyv végére, kell-e nekem kezdőként kézzel babrálni a beállításokban?
Kell-e a Flat beállítás? -
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
#98221312 #151451 üzenetére
valszeg te is hasonlo korrekciot kaptal...nyilvan akusztika miatt mast, de a gorbe jobb oldala valszeg fel van huzva neked is. nem nezted a 2100-on ugyanabban a szobaban audyssey hogyan nyult az 1-10 khz-hez? bar valszeg mindenkinek felhuzza a gorbe jobb oldalat vmennyire..mert igy mukodik. na mind1, nekem ezekkel a hangfalakkal itt boven tul sok amit csinal.
irtam, hogy eq nelkul nem banto a magas, egyelore megtartanam a hangfalakat
masik megoldas az audyssey flat + cinema eq. sima audyssey reference-re ha radobom a cinema eqt akkor meg tul sok magas tunik el..de flat gorben tobb a magas igy ha azt cinema eq-zom...vagy a flat gorbet ki tudom masolni graphic eq-ban es bele tudok nyulkalni...ami nem tul szimpi megoldas, foleg amennyit meregetek
mondjuk mar most sokkal jobb hogy belenyultam mint amit o csinalt...
"Az a +2 és +5 dB az Audyssey által jónak tartott értékek, ne változtass rajtuk."
az szep es jo, hogy a bal meg a jobb frontom kicsit mas korrekciot kapott alul is felul is mert akusztikailag egesz mas helyen vannak..az aranyokat megtartanam. de miert ne valtoztassak rajta magas hangoknal ha ablaktoresnel, flash granatnal, vagy barmilyen ilyen effektnel egyszeruen megfajdul a fejed/fuled tole ha fel oraig hallgatod hangosan...hangsav fuggo is azert, de legtobb helyen zavaro...pl truehd hangsavoknal kivetel nelkul idegesit...madmax tele volt ilyen effektekkel. -
törölt tag
Amióta 4000-et használok, nekem is feltűnt az általad említett jelenség, azonban miután 5 ponton bemértem, illetve egy kicsit hátrább toltam az LCR dobozokat a hallgatói poziciótól, azóta teljesen rendben van a dolog...
Sajnos azt is tapasztaltam, igaz a 2100-on, hogy nem megfelelő akusztikai környezetben, vagy helytelen elhelyezés esetén, iszonyat gyenge hangképed tud produkálni az Audyssey...
Egy szónak is száz a vége: Szerintem azok a 603-as B&W hangfalak a ludasok, vagy azért mert alapból bántóak a magas hangjai, vagy mert egyszerűen nem szeretik egymást a vassal...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Keresünk dokkolókat
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest