Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudeee
senior tag
Bővebben olvasgatom a leírásokat és tudnivalókat az erősítőkről és lenne még kérdésem.
Amit kinéztem Denon X520BT erősítőt, annak a HDMI kimenete nem ARC kompatibilis. Ha jól értem, akkor ha az erősítő HDMI 1 bemenetébe dugom a médialejátszót, akkor az erősítő a képet továbbítja a tv felé, viszont a hangot nem szólaltatja meg, mert nem veszi le a jelet a HDMI-ről? Vagyis ebben az esetben nekem még a TV-t és az erősítőt optikán össze kéne kötnöm, jól értelmezem? (Ha nincs a TV-n optikai kimenet, akkor mi van?). Az optikán átvitt hang minősége romlik a továbbítás során ha jól olvasom. Az ARC hiánya így a hangminőséget lerontja valamilyen mértékben.
Ha az erősítő HDMI kimenete rendelkezik ARC-al, akkor viszont a hangot leveszi a készülék és nem szükséges plusz kábelezés.
Jól gondolom a fentieket?Van esetleg valakinek tapasztalata a Pioneer VSX-830-as erősítővel, mennyire számít jónak a Denon X520BT-hez viszonyítva?
-
miller79
tag
Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni... Van egy Denon AVR-X1200W erősítőm, ami egy frissítésnek köszönhetően tudja a DTS X formátumot. BD DTS tesztlemeznek ezt használnám: http://www.demo-world.eu/2016/01/26/2016-dts-blu-ray-demo-disc-vol-20/ . A probléma azzal van, hogy az erősítő csak 5.1 bejövő jelet érzékel és DTS HD MSRT-nek ismeri fel. Playstation 4-el próbálom lejátszani, már több ATMOS hanggal rendelkező filmet néztem így meg és ezekkel semmi gond nem is volt. Mi lehet a probléma?
-
spiky03
veterán
válasz
liszi70 #127089 üzenetére
Természetesen nem vaktában venném.
Előtte meghallgatnám, hogy hallok-e egyáltalán változást, mert ha nem akkor jó úgy ahogy van.
Mondjuk még anno a 920-as Pion is hozott a Fapaci féle T3, amikor áthozta Dorian tesztre, akkor gondlom ezen is hozna valamit, csak más liga egy picit.
Akkor másra költöm azt a 10-est.
-
spiky03
veterán
Szerintetek ez a tápkábel jó lehet? Jó áron van, meg viszik is, mint a cukrot.
[link]Egy Marantz SR6009-hez lenne.
Vagy esetleg van kb ebben az árban valakinek valami jobb/más tippje?
Valamint majd a szubhoz is kellene valamilyen, de annak a vége borotvadugós...
Többet nem terveznék majd költeni a projektre.
Vagy nincs értelme szórakozni vele?
-
rudeee
senior tag
válasz
adamsfamily #127048 üzenetére
Az a célom, hogy egy alapszintű 5.1 rendszert építsek, mert a jelenlegi sajnos nem az akárhogy is nézem.
Ha később fejlesztenék, akkor az erősítőt családon belül továbbadnám valószínűleg, vagy eladnám amennyiért lehet, de ez jóval később várható.
Most erősítőből valószínűleg a Denon X520BT lesz a választott és mellé valamilyen subot kéne néznem. Kettő között gondolkodom. A Yamaha YST-SW012 vagy a Jamo sub 210 lenne a jobb?
Utóbbinak a teljesítménye valamivel nagyobb és több állítási lehetőséget tartogat.
A szobám 20nm-es és a nagy ágy valamint a bútorok miatt nincsen túl sok helyem, így nem tudok igazi álló front sugárzókat elhelyezni. Ezért előre Boston Accoustics A25-öt gondoltam, de ezekre egyenlőre nincsen anyagi keret, csak az erősítő és a sub amit meg tudnék venni.
Center meg Surround hangfalak egyenlőre maradnak. -
gabo01
őstag
Sziasztok!
Van egy gondom. Tegnap este néztünk egy filmet és egyszer csak előzmény nélkül elkezdett búgni a két front hangfalam! Eddig tökéletesen működött és nem volt semmi kihagyás, pattanás vagy egyéb jelenség.
Az Onkyo 3008-ból pre-out-on megy egy VDC rca az Onkyo M588F végfokba ami a frontokat hajtja.Ha átkapcsolom xlr bemenetre a végfokot elhallgat a búgás ha kihúzom az rca dugókat vagy a végfokból vagy a kombájnból akkor is megszűnik a búgás!!
Ha kézzel hozzáérek a kombájnból kihúzott rca-hoz akkor is búg!!😳
Van valakinek ötlete? -
devil-k
nagyúr
válasz
azsombor91 #127082 üzenetére
Streamaudio pl.
-
azsombor91
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, hogy Budapesten hol van lehetőség meghallgatni minél több belépő, illetve középkategóriás av erősítőt, illetve hangfalakat? Netdepo bemutatóteremben jártam, rendesek voltak, csak elég kevés termék volt, amit meg lehetett hallgatni. Előre is köszi a segítséget!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
adamssss #127075 üzenetére
Teljesítményre biztosan nem lenne sok,hangminőségben meg subjektív lehet a javulás.
(nálam sokáig egy lx 78 szólt 18nm-en volt mikor hasonló kategóriás dobozokkal és nem tűnt “soknak”,az 55-höz képest biztos hozna javulást kérdés meghallod e? Meghallgatás javasolt!
)
-
mandju
senior tag
válasz
adamssss #127075 üzenetére
Mivel valószínű enyém az lx86, így nem nagyon lehet adni a véleményemre...
szerintem mindegy milyen dobozhoz, egy magasabb kategóriás erősítő kvalitásai mindig hordoznak előrelépést.
itt azt kell eldönteni, hogy a befektetett pénz mennyire van arányban az elért javulással.
itt egyéni preferenciák döntenek.van akiknek egy hajszálnyi különbség milliókat is megér... van akinek 10.000-et sem...
-
dunkel
őstag
-
Patice
nagyúr
válasz
Digital #127074 üzenetére
Ha csak a Sporify miatt vennéd, akkor a válasz igen.
Vagy elég egy AirPlay kompatibilis eszköz is (pl. sok mai erősítő tudja), arra is ki lehet küldeni.
Amúgy az előbb elfelejtettem hozzátenni, hogy a Spotify app-ban ha külső eszközre küldöd, akkor le kell mondani a legjobb hangminőségű opcióról (320kbps Ogg Vorbis), és csak a normál minőség (160kbps Ogg Vorbis) "megy át".
-
Sziasztok!
Ugye jól gondolom, hogy az én rendszereremnek 20nm-re egy LX-86 nagyon sok lenne (NS-777 szett)? Értem ez alatt azt, hogy az erősítő nagyon túl lenne méretezve.
-
Patice
nagyúr
válasz
Digital #127072 üzenetére
Szerintem mindegyik hálózati zenelejátszó DLNA-val oldja meg, hogy a Spotify alkalmazásban látszon, mint további lejátszó eszköz. Innentöl kezdve szinte bármilyen ilyen eszköz alkalmas arra, hogy ráküld a Spotify app-ból a hangot. Pl. nálam egy Google Chromecast Audio tölti be ezt a szerepet.
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Spotify zenehallgatáshoz keresek valami berendezést.
A kiszemeltem egy Denon DNP 730. Itt a Spotify zenélés hogyan működik? Van kliens a készüléken, be tudok jelentkezni a fiókomba mindenféle telefonos, táblagépes segítség nélkül? -
kezo0
addikt
válasz
liszi70 #127070 üzenetére
Köszi, én is így gondolom, de mindig jól jön a megerősítés.
Viszont a 2. és 3. kábel használatakor fellépő jelenséget akkor sem értem.
Most guberáltam itthon még két másik HDMI-kábelt, és ha azokkal csatlakoztatom a lejátszót az erősítőhöz, akkor is megszakad a HDMI CEC kapcsolat a tévé és erősítő között (ill. csak akkor hozható létre, ha a lejátszó bekapcsolt állapotban van). Szóval úgy néz ki, hogy 5 db kábel közül csak egy van, amelyiknek a használata nem váltja ki a nemkívánatos hatást... Márpedig azt nehéz elhinni, hogy a többi kábel valamilyen rejtélyes szempontból mind "hibás". -
kezo0
addikt
Sziasztok, az alábbi rejtély megfejtésében kérném a segítségeteket.
Van egy 4K-s Panasonic tévém és egy Onkyo házimozi-erősítőm, aminek a 7 db HDMI-bemenete közül 6 db-on lógnak is mindenféle lejátszó eszközök. A tévé és az erősítő között működik a HDMI CEC ill. az ARC funkció is. Ha be- vagy kikapcsolom a tévét, vele együtt kapcsol be ill. ki az erősítő is, a tévé távirányítója vezérli az erősítő hangerejét stb.
A napokban az egyik lejátszómat, egy HiMedia Q10 4K3D-t lecseréltem az újabb modellre, a Q10 Pro-ra. A jelenség, amit meg kéne fejteni, a HDMI-kábelekkel kapcsolatos.
Adott 3 db kábel:
1. a régebbi lejátszóhoz csomagolt kábel (HiMedia logós, felirata szerint "high speed HDMI with Ethernet");
2. az új lejátszóhoz csomagolt kábel (HiMedia logós, felirata szerint "high speed HDMI with Ethernet 2160p");
3. egy üzletben vásárolt kábel (a legdrágább, ötcsillagos jelölésű Hama kábel, csomagolása szerint "high speed HDMI with Ethernet, 340 MHz/18 Gbps bandwith, up to 4K 60 Hz").Na most, akár a 2.-es, akár a 3.-as sorszámú kábellel kötöm össze az új lejátszót az erősítővel, a tévé és az erősítő között csak akkor él a HDMI CEC (beleértve természetesen az ARC-t is), ha ez a lejátszó be van kapcsolva. Abban a pillanatban, ha a lejátszót kikapcsolom standby-ba, a tévé és az erősítő között megszakad a HDMI CEC kapcsolat, és nem is lehet újra létrehozni, amíg az új lejátszó standby-ban van. Ilyenkor az erősítő azt írja ki a tévé képernyőjére (mármint a HDMI CEC funkcióval kapcsolatban), hogy "not available". Ha újra bekapcsolom a lejátszót, akkor az erősítő setup-jában újra bekapcsolható a HDMI CEC, és újra felépül a kapcsolat a tévével – mindez pedig egészen addig így is marad, amíg megint ki nem kapcsolom a lejátszót...
Ezzel szemben, ha az 1. sorszámú kábellel kötöm az új lejátszót az erősítőre, akkor minden körülmények között érintetlen marad a tévé és erősítő közötti HDMI CEC kapcsolat, tehát akkor is működik, ha a lejátszót kikapcsolom. Nyilván ez lenne a helyes és számomra megfelelő működés, hiszen nem szeretném ezt a lejátszót folyamatosan bekapcsolva tartani pusztán azért, hogy az erősítő és a tévé között mindig működjön a HDMI CEC. Viszont a ráírt paraméterek alapján ez tűnik a három kábel közül a "leggyengébbnek", már ha lehet ilyet mondani, hiszen azért alapjaiban mindhárom kábel "high speed with Ethernet" jelölésű.
Kérdés, veszíthetek-e valamit, ha az 1.-es kábelt használom, és persze a másik kérdés meg az, hogy eleve hogyan idézheti elő a 2.-es és 3.-as kábel a fent leírt fura jelenséget?
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy most kaptam ajándékba egy Harman Kardon Hkts 16-os hangfalszettet, és ehhez keresnék erősítőt.
Egy 18nm nappaliban lenne használva.
Ami elvárás legyen rajta legalább egy optikai bemenet és egy hdmi ki és bemenet, wifi és bluetooth.
Kezelje az újabb hangsávokat.
Keret 150 ezer forint.
Segítsetek mi lenne a legjobb válsztás ennyi pénzből.
Üdv! -
dualcore
őstag
Hali.
Egy garanciás 646-os Onkyo Pc bemenetén megállt a HDMI, a többi bemeneten működik. Szerintetek jelezzem garanciába? A számítógép kapott a villámot a bejövő neten keresztül. Ruter, modem is elszállt, szerencsére minden más működik.
-
TayRol
nagyúr
Üdv!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de hátha:
adott egy ~10 éves, de még fóliás H/K 2550-es erősítő. Első és egyetlen tulaja vagyok. Az elmúlt fél évben nem használtam, mert albérletben laktunk, most, hogy kész lett a ház próbáltam beüzemelni, de a jobb oldali front hangszóró nem ad ki hangot. Volt hangfal és kábel csere is, ugyan az maradt a probléma.Mi lehet a gond?
Köszi,
TayRol -
banduk
csendes tag
Hali! bang and olufsen beolit 15-rol van valami velemeny vagy tapasztalat?
-
kabar
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest