- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Milyen TV-t vegyek?
- Objektívek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen hangkártyát vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #83498 üzenetére
Ha megnyitod a Diracot, egy teljes képernyős üzenetet kapsz, hogy csatlakozz szépen PC-ről. Ha a mikrofont oda is kötheted, a folyamatot nem vezérelheted róla, így a PC kelleni fog.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quetz
őstag
válasz Vicarious1 #79220 üzenetére
A Dirac nem csak a SUB-on dolgozik, hanem minden máson is. Az viszont szubjektív, hogy kinek mi tetszik, full band korrekció vagy az 500Hz-en limitált.
A tudomány a téma mögött azt mondja, hogy a pár száz Hz-ig a szoba dominál és azért használunk DSP-t, mert az LFE tartományban más nem igazán célravezető. 500Hz-től viszont már "viszonylag egyszerű" akusztikai elemekkel operálni.Ha van audyssey mobil appod, akkor ott tudsz függönyözni és kitudod próbálni, hogy tetszik a limitált EQ.
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz Vicarious1 #79220 üzenetére
Azt nem tudom, hogy D/M belül mi a különbség, mert a szoftver ugyanaz és nyilván az első felhasználáskor köti az eszközt a fiókhoz. A későbbiek miatt érdemes egy külön email fiókot csinálnod a vashoz...
A szub miatt elég lenne, csak az egyedi görbékkel leszel bajban, ha a korlátosat veszed, mert azok 500 Hz felett is dolgoznának, emiatt nem javaslom. -
ada19
senior tag
válasz Vicarious1 #79103 üzenetére
Én az elmúlt hetekben pont ezeket tesztelem mert elegem lett a Sony TV (Android alapú) marhaságaiból, szinte nem volt olyan hét hogy valami ne legyen vele. Most a legújabb az hogy egy ideje csak stereo jelet küld vissza ARC-n az erősítő felé, és ahogy fórumokban olvastam ezzel nem egyedül vagyok, van akinél hónapok óta probléma.
Következő alany a Google Chromecast with Google TV volt, ami már egész használható, de kép tekintetében nem voltam vele megelégedve elsősorban az automatikus képfrissítés-váltás (framerate matching) hiánya miatt. 1 hete egy Apple TV 4K 2022-t tesztelek és eddig csak itt kaptam meg amit szerettem volna kép és hang oldalról egyaránt. Skippper a másik topikban javasolta a Fire TV-t, ami az Apple TV-től jobb ár/értékkel bír ha a biztonsági mentéseidet is erről szeretnéd lejátszani mert a Kodi passthrough módban kitol (talán?) minden hangsávot rendesen. Míg az Apple TV-nél PCM-et küld ki mindig (tehát a dekódolás az eszközön történik), kivéve az Atmos sávnál.
Amíg működött a TV saját lejátszója, én hangban nem vettem észre különbséget se aközött, se a Chromecast, se az Apple TV között.
Mégsenem
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #76910 üzenetére
Netflix esetében nincs, az 5.1 lekeverés a végleges 5.1. Vannak olyan enkóderek, amik olyan anyagot köpnek ki, amire ez nem igaz, de a Netflixnek sajátja van, és az figyel erre.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
morfondőr
őstag
válasz Vicarious1 #76908 üzenetére
Nem csak hangban van korlátozás, hanem az alap csomag csak HD, közepes fullHD, legnagyobb pedig 4K.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #76907 üzenetére
A DD+ Atmos sáv úgy néz ki, hogy 5.1 + infók a felkeveréséhez. Nem veszítesz semmit.
-
buci68
junior tag
válasz Vicarious1 #74981 üzenetére
Na amit kineztem 7200WA lefoglalták 🤬 már a 2 at....igaz mindkettő bő 700km volt oda vissza....
Jó lenne szóban értekezni a 7013 ra érdemes e legalabb egy meghallgatás erejéig rámenni.... Elvben 950 ert megy el nem hinném megadom a benyó még min 100 euro Hivj....[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Igen, eddig nekem is az Arcam jött be "hangügyileg" a legjobban. Csak én régebbi modelleket ismerek.
Viszont azért amikor hasonlítgatunk nem biztos hogy figyelembe vesszük, hogy a most a használt piaci áron egymáshoz közeli árazásu modellek, új korukba mennyibe kerültek. Bár igaz a használt piacon az aktuális piaci ár számít
Most két modellnek ismerem például a 2018-as árát.
Pl. egy 2018-ban egy NAD T758V3 12XX euróba, míg egy Arcam AVR550 majd 3x annyiba , 36XX euróba került Németországban.
Azért ilyen mértékű árkülönbségnek valami oka kell hogy legyen. Szolgáltatások terén az Arcam gyengébb mint az említett NAD, így marad a hangminőség.
Pár évesen ez az árkülönbség leapad, és hajlamosak vagyunk egymáshoz hasonlítani őket, és így sorrendet állítani. -
buci68
junior tag
válasz Vicarious1 #74984 üzenetére
Szia tudunk szóban dumcsi adatlapomon van a számom de ide is +491601627324 lenne kérdésem, whatApp viberen pld de a facen Valaki Ferenc néven megtallasz 😉
Vezetek szóban jobb lenne teljesebb képet kapni és a gondolataim is vilagosabbak lennének neked
Onkyo tx nr 515 van hdmi panel hibás a Dynokhoz képest a Magnatokkal szól a hang jobbrol balról szószerint na abba azokutan (Aktív Dynaudio Focus 200XD) nincs élmeny 😪 nem kuka de majdnem[ Szerkesztve ]
-
buci68
junior tag
Wao super info sokan fűznek a 7200wa ra van is 1 900 euro
De te halottad a Marantz 7013 kb 1 árba van és garis
Az avr 10 kb 2000 euro fejebb is irtam
De mivel van egy elég jó Dynaudio Focus 200XD [link]
Igy főképp mozira kell benne a zenei Bluray filmakre netan youtu.be koncert.... Megye a matek melyik...De szerencsére vannak jó tanácsok.... Perpill a 7200w spitzen van de 800km oda vissza... 😪
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #74766 üzenetére
Hogy milyen szintre hozod, mindegy, csak egyenlő legyen. Amúgy hangerőhöz nem kell UMIK, bármilyen mikrofon megteszi, és a Cavern helyes hangerőket/késleltetéseket mond így is.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #74764 üzenetére
A subnak 10 dB-vel minden felett kell lennie, de mivel a mérőjelet (általában) ugyanennyivel halkabban adják ki, végeredményben az egyenlő szint hozza ezt a hatást. Természetesen csak akkor tudod 100% pontossággal belőni, ha a mérőjelet te adod ki, pl. REW + EQ APO kombóval a subra kötve egy azonos jelet, akkor kell a +10 dB, és garantáltan helyes lesz.
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
válasz Vicarious1 #74727 üzenetére
Nagyon kevés tv box támogatja a HD hangsávokat, meglepne, ha pont a Telekomos lenne az egyik!
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
I'am Dony
őstag
válasz Vicarious1 #73837 üzenetére
A mérések után fogsz kapni egy alap célgörbét ami egy enyhén jobbra lejtő egyenes vonal, ezzel nincs gond. Arra kell figyelni, hogy a célgörbéhez képest a beszakadásokat mennyire engded kezelni, adott esetben "túlhúzni". A függönyökkel tudod majd szabályozni, hogy honnan kezdődjön a korrekció és meddig terjedjen. Az alap célgörbe a hallgatási tapasztalatok szerint egyébként sem megfelelő a végleges használatra, mert nincs benne megfelelő mélytartomány, a magas pedig sok esetben bántó vele. Ezt kell majd módosítanod megfelelően, a dobozaid képességeihez és egyéni ízlésedhez igazodva. A képen egy módosított görbét láthatsz, ahol a szubtartomány emelve van, élethű marad a párbszéd és nem bánt a vége sem.
-
a347
aktív tag
válasz Vicarious1 #73837 üzenetére
Ahogy én láttam:
Bőven bele kellett nyúlkálni az “automata” beállításokba manuálisan. Azokat utána el lehet menteni, aztán feltölteni később, ha kell. Pl faktory reset után. -
I'am Dony
őstag
válasz Vicarious1 #73786 üzenetére
Pont az az olcsóbb. Az előzmény az AVR11
-
WaterWave
veterán
válasz Vicarious1 #73738 üzenetére
Onkyo az köszönőviszonyban sincs a Malaccal és Denonnal... Teljesen más vonalat képvisel. Nem azt mondom, hogy rossz, csak azt hogy teljesen más és nem egy szint.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #73666 üzenetére
Mind DD+, esetleg DD+ Atmos, ha elérhető. A hang olyan kis részét teszi ki a teljes sávszélnek, hogy nem éri meg ezzel szórakozni.
-
arcitec
addikt
válasz Vicarious1 #57847 üzenetére
Azért a linket berakhattad volna, ha már írtad ...
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
addikt
-
BBéci
legenda
válasz Vicarious1 #50984 üzenetére
Félreérted.
Kizárólag az applikációval lehet kezelni, használni, működtetni az SVS szubládák EQ-ját, amihez kötelező a hangnyomásmérő műszer, mert fülre lehetetlen pontosan beállítani. Ezzel a művelettel kell kezdeni, utána jöhet az Audyssey.(#50985) embe
A semminél jobb, de a hatása közelében nincs a tüskékének.
Sajnos a szóban forgó, ferde állványra nincs értelme SuperSpikes-t tenni, mert az a működési elvéből fakadóan, vízszintes helyzetet követel. Ha megnézed a metszeti rajzát, érteni fogod, hogy miről mesélek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
válasz Vicarious1 #50984 üzenetére
Nem hangnyomást akarsz állítani, hanem az Audyssey által korrigált frekvencia átmenetet megmérni és az alapján beavatkozni. A hangnyomás mérő maximum úgy jöhet a képbe, hogy vannak modellek, amik számítógéphez csatlakoztathatók és mérőmikrofonként használhatod.
-
BBéci
legenda
válasz Vicarious1 #50981 üzenetére
Ami grafikont látsz, az valóban becsült, mert egy mérés történik, annak alapján korrigál a szoftver, nincs ellenőrző mérés, amivel igazolni lehetne a beavatkozás mértékét.
Az SVS EQ-ja pontos mérőműszer nélkül csak félkarú óriás. Fülre lehetetlen beállítani a háromsávos, parametrikus EQ-t.(#50982) Real_Necro
Nálam a Soundcare SuperSpikes alkalmazása túlzás nélkül akkorát javított a centersugárzóm hangján, mintha egy kategóriával jobb minőségűre cseréltem volna. [link]
A felragasztható változatom van, amikor vettem, akcióban 6500 forint volt az ára, annyiért szinte ajándék.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
válasz Vicarious1 #50976 üzenetére
Nem fog segíteni sajnos. Az alap mért érték még mondjuk, hogy pontos, de az az állapot korrekció mentes. A korrigált grafikon pedig sosem a valóságot tükrözi, csupán egy becsült görbe.
Ha viszont REW-el mért grafikonra gondoltál, akkor abból lehet dolgozni.
-
törölt tag
válasz Vicarious1 #50877 üzenetére
kicsit szubjektiv is de ez benne van.. nem is értem Dorian mérnökként mit nem ért ezen..[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vicarious1 #50699 üzenetére
Ácsi!
Ha van LFE bemenet a szubládán és abba csatlakoztat kábelt, akkor semmi esetre se dugjon másikba semmit!
Vagy LFE, vagy sztereó bemenet.(#50703) galaxys80
Tutira nem a kábel a hibás, hanem a beállítások. De közben erre magad is rájöttél. Ettől függetlenül erősen ajánlott valami jófajta szubkábel használata.(#50705) Jaded
Az erősítő kijelzőjén látható, hogy aktív az MCACC vagy nem.
Ha van lehetőség a Pro változatra, azzal mérj, sokkal jobb hangzás lesz az eredménye. Sokcsatornás filmekhez, koncertekhez is kell az MCACC![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
galaxys80
veterán
válasz Vicarious1 #50702 üzenetére
Értem. Bár fura, hogy közel 10 évig a régi Yamaha erősítővel és ezzel a kábellel tökéletesen bekapcsolt alacsony hangerő esetén is.
-
galaxys80
veterán
válasz Vicarious1 #50699 üzenetére
Valóban rosszul mondtam. Ennek a kábelnek mindkét végén 2-2 dugó van.
Mindegyik végén a fekete dugót használom az AVR SUB kimenetébe és a SUB LFE bemenetébe.[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz Vicarious1 #50179 üzenetére
@mpo @hakos1987 @Vicarious1 köszönöm szépen a válaszokat, ez elég biztató, azt hittem ilyen 10-20e Huf körül van egy külföldi posta, de ennek fényében nem is maszatolok tovább az itthoni használt hirdetésekkel,most hogy több pozitív tapasztalatról is tudok, így már bátran írok nekik és nem keresem tovább a buktatókat
-
renatto
őstag
válasz Vicarious1 #46878 üzenetére
Igen jól, de csak ha játszok. Amúgy ahogy utánad írták is, ki van húzva a kanapé lábtartónak és úgy filmnézéskor - rendeltetésszerűen ülve - olyan 2,2-2,4 méterre esik a tévé.
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
-
sixpak
nagyúr
válasz Vicarious1 #46878 üzenetére
Ha jól látom, ki van nyitva a kanapé ágy része, úgyhogy még kb. plusz 1 méter....de lehet rosszul látom.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
törölt tag
válasz Vicarious1 #46513 üzenetére
Szerinten középfelső kategóriáig, digitális EQ-zott forrás esetén, mozizni nem kell több...
-
zsoika
addikt
válasz Vicarious1 #46322 üzenetére
Én tudtam de Morris nem hitte hogy ennyit számít 3 kategória.... már tudja.
Azóta bújja az aprót egy 838 al megegyező kategóriás AVR-t keresve ...akár x4000 .
Ha van v.mi használható mehet neki a link . -
Gabesz87
veterán
válasz Vicarious1 #46146 üzenetére
Köszi szépen, bekapcsoltam. De sajna még így sem jó, a TV-ből jön a hang HBO GO-nál. TV hangbeállításait nézegettem, állítgattam másra is, de egyikkel sem volt jó. Ezek a lehetőségek:
-TV hangszóró
- Audio kimenet (Optikai/HDMI ARC): ehhez van egy ilyen megjegyzés: A HDMI (ARC)-on keresztül történő hanglejátszáshoz engedélyezni kell a SIMPLINK-et. Én erre tippeltem volna, de hiába állítottam erre, és kapcsoltam be a SIMPLINK-et, akkor sem szólt erősítőn keresztül.
- LG Sound Sync (Optikai)
- LG Sound Sync/Bluetooth
- Audio kimenet (Analóg) / Vezetékes Fejhallgatók
- TV hangszóró + Vezetékes Fejhallgatók
- TV hangszóró + Audio kimenet (Optikai) -
Dorian
félisten
válasz Vicarious1 #46129 üzenetére
Igen, pont a nélykiemelés nem tetszik.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Vicarious1 #46122 üzenetére
Din eq-nak elméletileg így kéne működni, csak sajnos valójában mellékhatásként minden hangerőn szétcseszi kisebb-nagyobb mértékben a hangot.
-
exception
aktív tag
válasz Vicarious1 #46122 üzenetére
Nekem minimum 5-t kér, az alá nem lehet menni.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
Dorian
félisten
válasz Vicarious1 #46120 üzenetére
Magyarázd meg légyszi, miért 60 centi? Ekkora szobában kb. 20 centinként is lehetnek (vannak) a mélyben 10-20 dB-es eltérések. Ha így átlagol a program, az csak szar lesz. 1 pontban kell mérni, a feje helyén.
Azon kívül nem-flat beállítást és din. EQ OFF-ot javaslok, hacsak nem nagyon halkan használja a cuccot.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
NFLfan
kezdő
válasz Vicarious1 #46118 üzenetére
Megtörtént a kalibrálás 8 ponton is
-
válasz Vicarious1 #45023 üzenetére
Igen, igaz, nem tudom mi lehet vele...
Amikor beszéltünk, még minden rendben volt, valamikor tavaly karácsonykor"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Vicarious1 #45021 üzenetére
Ott a pont, ezt én is igy gondolom
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Vicarious1 #45019 üzenetére
Ez nem nyaralás volt, de teny hogy bitang rég voltam itt.
1114 olvasatlan üzenet várt...
Nem olvastam vissza
Volt időközben minden, még lakás felújítás is, de a mozi alkotó elemek nem változtak[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Quetz
őstag
válasz Vicarious1 #44831 üzenetére
A DEQ-ról annyit érdemes tudni, hogy nem csak a basszust, hanem a magas frekvenciákat is módosítja:
A logika azt diktálja, hogy ha az AVR multieq app kompatibilis, és lekorlátozod vele, hogy meddig nyúlhat bele a hangba, akkor tudsz csinálni DEQ-t ami csak a basszusra van hatással.
A roll-off leírása pedig a multiep pro dokumentációból:
Choose a Target Curve1 to be used in computing the MultEQ XT Filters
a. Flat – A Flat target curve should not be used
b. High Frequency Roll-off 1 (Default) – This curve introduces a slight roll-off at high frequencies that accounts for the balance between direct and reflected sound for small to medium size rooms (room volume less than 2500 cu. ft.)
c. High Frequency Roll-off 2 – This curve introduces a slightly greater roll-off at high frequencies that restores the balance between direct and reflected sound for medium to large size rooms (room volume between 2500 and 5000 cu. ft.)
d. SMPTE 202M – An international standard target curve is used for the high frequency roll-off applied in a typical 500-seat movie theater. It is appropriate for professional mixing spaces and dubbing stages that must be calibrated for film sound postproduction. It can also be used in extremely large playback spaces (room
volume greater than 5000 cu. ft.) -
junior19
senior tag
válasz Vicarious1 #44628 üzenetére
Kábeltől függhet leginkább. Ha vastag a kábel szigetelése, s azt a második csavarral rögzíted, a csavarból ki fog annyi rész maradni, hogy ember legyen a talpán, aki a burkolatot rátekeri a dugóra. De esetleg azután leszedni sem lesz egyszerű.
Ha olyan vékony a kábel, hogy a szigetelést le lehet szorítani a második csavarral, s nem marad kinn a csavarból darab, akkor a másodikkal lehet a szigetelést rögzíteni. De én inkább mindkét csavarral a blankolt vezetőt rögzíteném.codec project
-
migabi24
nagyúr
válasz Vicarious1 #44514 üzenetére
A Vintage a Vector felett van tehát attól jobb
-
BBéci
legenda
válasz Vicarious1 #44517 üzenetére
Egyik haveromnak akartunk Vector 77-et venni. Meghallgattuk, összehasonlítottuk egy ugyanannyiba kerülő Cantonnal, ami fényévekkel jobban szólt.
-
Dorian
félisten
válasz Vicarious1 #44431 üzenetére
Dehogyis. Nagyobb különbség lesz, ha 5 centivel odébb teszed a mikrofont.
-
Stehe
aktív tag
válasz Vicarious1 #41758 üzenetére
Köszi a tippet!
599 EUR sajnos már több, mint a keretem, viszont találtam egy KEF Q 400b ládát 399EUR-ért, amit itthon 230.000-ért tudok legolcsóbban megvenni. Illetve van egy Canton Sub 10.2 370EUR-ért, ami itthon 220.000-nél kezdődik.
Fentiek elég jó vételnek hangzanak, mit gondoltok? Egy 30nm-es amerikait konyha+nappaliba menne, Yamaha RX-V685-ös erősítő és Monitor Audio Monitor 300 5.0 szett mellé, főleg házimozira és elektronikus zenére...
-
csacsa01
tag
válasz Vicarious1 #38974 üzenetére
Ha az Elektowelt24.de-től rendelném meg az Onkyo HT-S5805-ös szettet, az az árlista alapján kb. 180.000 Ft lenne (50.000-el olcsóbb, mint itthon a legjobb ár !), ami azt gondolom, ár-érték arányban teljesen elfogadható.
Meg tudnád mondani, mennyi a szállítási költség Mo-ra, illetve terheli-e még valami adó?
+
A kint vásárolt termékre vonatkozik-e hazai garancia vagy meghibásodás esetén, kint kell rendezni?
Köszönöm. -
espi38
őstag
válasz Vicarious1 #38974 üzenetére
Köszönöm az infót, megnezem
-
Gtaati
őstag
válasz Vicarious1 #37904 üzenetére
Helló!
Értem, köszönöm! Csak ellentmond a józan paraszti észnek, legalábbis ahogy én gondolkodom erről... De biztos megvan az oka amiért ezt írták és arra lennék én kíváncsi.. Egyébként Te tapasztaltál különbséget a szűrt és a direkt ághoz képest?
-
Gtaati
őstag
válasz Vicarious1 #37902 üzenetére
Helló!
Köszönöm a segítséget! Miért nem jó az erősítőt stb a szűrt ágba dugni? A direktbe ugye minden esetleges zavar benne van és ezzel együtt kapják meg a berendezések a be tápot. Én az erősítőt tvt médialejátszót stb-t a szűrtbe dugtam, hogy minél tisztább tápellátást kapjanak...
Köszi!
-
Gtaati
őstag
válasz Vicarious1 #37894 üzenetére
Helló!
Köszi, jó ezt tudni, nem figyeltem rá. Ha lesz időm akkor kimérem, hogy hogy helyes. Egyébként azt értem, hogy az elosztóba menő tápkábel fázis helyesen legyen benne, de a készülékek és az elosztó között is akkor annak kellene lennie, szóval akkor azt is érdemes lenne kimérni és gondolom ezt már nem tudja jelezni az elosztó...
Köszönöm!
-
MasterMark
titán
válasz Vicarious1 #37894 üzenetére
Ezt mondjuk elég könnyű megfejteni egy fázisceruzával.
Switch Tax
-
Gtaati
őstag
válasz Vicarious1 #37892 üzenetére
Helló!
Hát en fogtam es beüzemeltem es használom.... Ha jól rémlik, akkor lengyel meg angol nyelvű papír van hozzá.... Kifejtenéd, hogy mire gondolsz és hogy mire kell figyelnem? Koszi!!!
-
BBéci
legenda
válasz Vicarious1 #37841 üzenetére
Mi a csudáért akarod bedugózni? Totál értelmetlen és felesleges.
-
I'am Dony
őstag
válasz Vicarious1 #37668 üzenetére
Nem vagyok egy szaktesztelő, de a Isotek Evo 3 Premier-t nagyon ajánlom. Nekem bevált. [link]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #37558 üzenetére
Oda teszed, ahová akarod. Jobb random helyekre, amik nem osztópontok, de nincsenek sima felület közelében sem. Egy vállalható kompromisszum még az Y minta.
-
BBéci
legenda
válasz Vicarious1 #37558 üzenetére
Nem látom annak értelmét, hogy a dohányzóasztalra tegyem a mikrofont, de majd kipróbálom.
-
BBéci
legenda
válasz Vicarious1 #37553 üzenetére
Kanapén 3, előtte 1-1 puff, úgy jön ki nálam az 5.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #37552 üzenetére
Egy helyes mérés tökéletesen aszimmetrikus, különben ugyanaz a hiba kétszer jön elő.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Vicarious1 #37552 üzenetére
Na erre gondolok, csak lemaradt az előbb:
Én az első 6-ot szoktam azután számolni küldöm...[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
válasz Vicarious1 #37073 üzenetére
Hello!
Koszi a valaszt, erre gondoltam en is csak rosszul fogalmaztam
-
Dorian
félisten
válasz Vicarious1 #37030 üzenetére
Az egy mérés - 3 beállítást a hajamra kenhetem, ha mondjuk két különböző nézési pozíció közt akarok váltogatni. Ezt hiányolom.
-
zsoika
addikt
Az Én sony-m, a Denon-hoz hasonlóan 3 eq módot kínál (full flat, engineer, front reference).....full flat-ben használom.
[ Szerkesztve ]
-
jaszy76
aktív tag
Az előző vsx-930 még 6-ot tudott, ráadásul az egyes helyek között a kiválasztott paraméterek másolhatóak is voltak. Ez az új MCACC-ben már nincs így. Az új (asszem 2016-tól) modellek ilyen téren, na meg a kijelzőn egyidőben megjelenő információk esetén is visszalépés a korábbiakhoz képest.
szerk.: Gondolom a pioneernél is ezért van három hely: symmetry, all ch adjust, front allign.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Vicarious1 #36570 üzenetére
Még ebbe bele is mennék, de egyszerűen a gariztatástól félek. Ha nekem tönkremenne macera visszajuttatni nekem.
Kár hogy külföldi boltoknál nincs utánvét.
[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Carasc0
őstag
-
Gtaati
őstag
válasz Vicarious1 #36565 üzenetére
Hát nálam annyi csavar volt a dologban, hogy csak a dhl hozhatta volna ki a csomagot, de valamiért átadták a postának és az itthoni részét a posta intézte, de semmi gond nem volt!
-
Gtaati
őstag
válasz Vicarious1 #36554 üzenetére
Helló!
Én igen, Heco Music Style 900 frontjaimat onnan vettem, minden rendben, korrekt módon zajlott velük. Hirdetnek ebay.de-n meg van saját honlapjuk, de én a saját honlapjukon keresztül rendeltem, mert úgy olcsóbbra jött ki a szállítás.
-
Carasc0
őstag
válasz Vicarious1 #36526 üzenetére
Azt is vedd figyelembe hogy ha esetleg (ha nem is 90k-ért) de 75k-ért elmenne a 626 és karira kérek bele a családtól akkor nekem max 270e Ft-omban lenne az RZ830.
Fícsörök azok főleg kellenek (4k stb...)
[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
hbnov17
csendes tag
válasz Vicarious1 #35538 üzenetére
Köszi, ezen nem találok, de bekötöttem egy csavar alá.
Most döbbenek rá, hogy fogalmam sincs hogy kell üzembe helyezni egy mélyládát.
Egyszerűen csak kössem be, állítsam a hangerőt valami középállásra, aztán futtassam le az adusseyt? És ha valami nem tetszik átrakom máshova a ládát és megint adussey? Hogy szokott ez lenni? -
zsoika
addikt
válasz Vicarious1 #35538 üzenetére
Nem az lenne az értelme hogy egyenpotenciálra hozza az AVR-t és a mélynyomót? Tehát mind a 2-t be kellene kötni....nem?
Volt AQ black lab kábelem de a gnd-t nem kötöttem be. -
migabi24
nagyúr
válasz Vicarious1 #34686 üzenetére
Te sokféle hsz kábelt kipróbáltál már ezért vagyok rá kíváncsi, hallottál valami különbséget köztük?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz Vicarious1 #34686 üzenetére
Szia! Nem tudom, mivel nem volt előző Az 1. rendszerem, és ezt a kábelt vettem hozzá. De teljesen elégedett vagyok vele! Egy noname kábelnél biztosan jobb! Kinézetre is, meg nyilván hangra is.
Ha érdekel, van úgy ~15 méter eladó kábelem -
Gtaati
őstag
válasz Vicarious1 #34506 üzenetére
Hello! A te reakciodat sem tudom mire velni... Mivel ez ahogy a neveben is benne van, Hazimozi belepo szinten, tehat akiket ez erdekel es ugymond kezdok a temaban, mint ahogy en is itt tesznek fel kerdeseket es kernek velemenyt segitseget gyakorlati tapasztalatot a tobbet latott es gyakorlatban tobbet tapasztalt tarsaiktol elvegre ez a normalis... Nekem lehet egy velemenyem, elgondolasom valamivel kapcsolatban ami konnyen lehet, hogy nem helyes, tehat Toled is kerdezem ahogy fentebb a kollegatol is, ha ennek kapcsan mas a meglatasotok es gyakorlati tapasztalatok akkor epito es segito jelleggel azt osszatok meg velem es a forumtarsakkal, mert lehet nem csak nekem volna ez hasznos, illetve segitseg! Koszonom!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Vicarious1 #33738 üzenetére
A "mono" teljesen jó (és elég), a vágás a sub-on max., az AVR-en pedig a beállítás LFE ....
Hmm ....
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #33507 üzenetére
Nem, a mérnöki képzésemnek most lesz vége, és az 3.5 év. Ettől független a hangmérnök, mert az nem igazi mérnök, csak egy magasabb szintű felhasználó, mint pl. egy grafikus. Akár tanfolyamon is tanítható, csak érzék kell hozzá, mivel művészet, nem pedig tudomány. A képzés neve pont ezért hangmester, csak valamiért mindenhol mérnöknek hívják. Az igazi (rendszertervező) hangmérnök névtől már csak a Dolby vizsga választ el, amit március óta tervezek megcsinálni, de folyamatosan tolódik, annyi a dolgom.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Vicarious1 #33300 üzenetére
Nem is azon aggódok hogy Ti úgy használtátok ...hanem hogy esetleg Én is
Ha jól emlékszem 30mA -est tettem be, de a szüleim zuhanykabinjának a vezetékén van egy 5 vagy 10mA -es (majd megnézem). Rádió, meg hangulatfény menne róla, de nem használják. Azt onnan kikötöm és át fogom tenni a medencéhez.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Vicarious1 #33298 üzenetére
"kicserélte a Fi-relét, (az tényleg nem működött)" Bakker....holnap nyomok egy TESZT gombot a Fi relén, mert pl. ma is úgy voltam a "medencében" hogy ment a keringtető.
Azért tennék olyan leválasztót a tv kábelre....nem egy nagy összeg. -
válasz Vicarious1 #33295 üzenetére
És azóta villanyszerelo nem volt nálad?
En emlékszem a képeidre, de azért azt szerintem rendbe kellene tenni...
A galvanikus elválasztó szerintem is jó ötlet, nálam is van bekötve a tv antenna kábelre[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Vicarious1 #33295 üzenetére
Akkor viszont a TV antenna (kábel) is lehet a bűnös (ha a TV-vel össze van akárhogyis kötve a többi cucc, kivéve optikánál).... ha, így van, akkor mérj rá az antennára és ha sok benne az áram, tegyél rá egy galvanikus leválasztót....
Hmm ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Vicarious1 #33287 üzenetére
Nálam működik a link és rendelhető....
.... az a ki/be kapcsolgatás nem normális, standby-ban nem igazán kaphatna jelet a sub ....
Hmm ....
-
whatnot
őstag
válasz Vicarious1 #32441 üzenetére
Amennyire tőlem telik (körülmények és adottságok), azt megírom
-
BBéci
legenda
válasz Vicarious1 #32306 üzenetére
Jól látom, az erősítő tetejére tettél valami készüléket?
-
törölt tag
Jól néz ki, viszont szerintem akusztikailag valóban nem az igazi...
Egy szőnyeg jót tenne...Ja, és ha megengedsz egy véleményt: Az a rendszer szerintem komolyabb megjelenítőt kíván...
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz Vicarious1 #32304 üzenetére
Nálam is hasonló volt a helyzet Focalokkal. Szerintem ne foglalkozz vele. A Focal oldalán van leírás róla h a hangváltójuk felépítése okozza, de nem hiba.
-
Hogy mi okozza, azt nem tudom, de szép, kellemes a 'látvány'
-
Vicarious1
aktív tag
Jut eszembe az erősítőn is megcserélhetem... vagyis az nem biztos hogy jó, hisz jobbról várt hangot balról fog kapni, na abból lesz a kavarodás...
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Vicarious1 #32304 üzenetére
Ezt egyszerüen ellenőrizheted, cseréld fel a kábeleket, és nézd meg, hogy vándorol-e a hiba.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Vicarious1 #31218 üzenetére
A bekötése gyakorlatilag (és ha a kínaiak is úgy akarták ) szabvány .... annyi a dolgod, hogy pl. a kép alapján a másik végén is megkeresd a fázist és ha hosszabb távra tervezel, akkor ragasztasz mellé egy színes pöttyöt.... vagy csinálhatod hallásra is nem árt a gyakorlás ....
Hmm ....
-
őstag
válasz Vicarious1 #31221 üzenetére
Úgy gondolja, hogy az erősítőbe nem dugod be, csak a konnektorba és ott méred.
-
Dorian
félisten
válasz Vicarious1 #31221 üzenetére
Az IEC aljzatnak van szabványa, h melyik a fázis.
A kábelnek meg fali aljzatba dugottan is van még egy szabad vége.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Vicarious1 #31218 üzenetére
Ha ez probléma, baromi nehéz lehet ám egy fázisceruzával kideríteni...
-
boroskarcsi
tag
válasz Vicarious1 #30893 üzenetére
Phase matching bass -- jól emlékeztem h nem állítottam be, mert ebben a típusban nincs ilyen funkció
[ Szerkesztve ]
-
boroskarcsi
tag
válasz Vicarious1 #30893 üzenetére
köszi,
megnézem, nem rémlik h azt beállítottam-e? -
Termi16
őstag
válasz Vicarious1 #30859 üzenetére
Ok, de ez alapvetően nem elirás volt
Nemir Ombe: Azért nem fogok a kardomba dőlni.
[ Szerkesztve ]
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macska topik
- Interactive Brokers társalgó
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Objektívek topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest