-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt
Ha jól gondolom egy pc-s aktív hangfalszettről lehet szó, ahhoz mindenképp egy dac (digital-analog converter) fog kelleni, mert csak analóg audio bemenete van 99%-uknak. Amit linkeltél, az pont erre való. Külső hangkártya meg hogy működne pc nélkül? Operációs rendszer és driver kell, ami működteti.
Külön erősítő meg azért más téma, mert egy ilyen pc-s hangfalszettet nem biztos, hogy rá lehet kötni. -
-
doc
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnem a TV-bol a hangot kivezetni egy oregecske 5.1-es hangfalszettre, aminek csak audio bemenete van, vagyis kellene nekem 6 darab RCA csatin a hang, a TV optikai kabelen ki tudja adni magabol (plusz van rajta ARC HDMI, talan ez is jo lenne?).
Mi lenne erre a legjobb es egyben legolcsobb megoldas?
Egy ilyesmim volt regebben: [link] ez mas setuppal ugyan de mukodott, bar a hasznalata nem volt igazan kenyelmes, el tudnam viselni jelenleg is, de ha van egyszerubben mukodo es/vagy olcsobb megoldas, orulnek par tippnek
Lattam vannak kulso hangkartyak, ezek mukodnek vajon szamitogep nelkul? Tehat az optikai IN-bol ki tudjak tolni a hangot az analog outputra anelkul hogy gepre kellene dugnom?
Pl ilyenekre gondolok: [link]Koszi elore is
-
BBéci
legenda
válasz
szabeska #71041 üzenetére
Sajnos nem ismerem, csak a Valhallát, tátott szájjal hallgattam, amikor bekerült a rendszerbe. Természetesen vakteszt volt, de a változás mértéke miatt 1000-ből 1000x bárki meg tudná mondani, hogy az van bekötve. Egy biztos, szerintem sem az Odin, sem a Valhalla nem ér annyit, amennyit kérnek érte. Viccnek is rossz.
A gusztustalan vádat visszautasítom, nincs semmiféle közöm a Nordosthoz. Ha lenne, akkor olyan kábelt reklámoznék, aminek az eladására van némi esély. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
1nf4m0us #71036 üzenetére
Meg is van, a mid-side 5.1 felkeverést vetted hibás kábelnek, ami pontosan ugyanaz a hatás, mint a félig kihúzott Jack.
Kösd be őket frontnak próbaképp, ott működni fognak, semmi baja a kábeleknek. Ne YouTube-ról nézz 5.1-et, az olyan tartalom még csak nagyon kevés eszközzel és még kevesebb videóval érhető el. Ha PC-n indítod az oldalt, garantáltan sztereó lesz, amit az erősítő felkever.
-
morfondőr
addikt
Illetve kollegám mondta, hogy neki van ilyen kábelvég, amit rá lehet húzni a rézre, aztán rácsíptetni. Azzal még megpróbáljuk, hátha.
Ez alapján írtam. Nem lehet egyébként hogy csak simán meg van törve a kábel, esetleg folytonosság hiányos (gyári hibás)?1nf4m0us: nem lehet az erősítő ilyen ocsmányul tudja felkeverni a sztereót? Bár az sem lenne túl valószínű.
-
1nf4m0us
csendes tag
válasz
morfondőr #71034 üzenetére
Kollegám erre gondolt eredetileg, de én valóban a banándugóra gondoltam.
írtam is korábban, hogy a tudásomon lenne mit csiszolni, de köszönöm a felvilágosítást.Időközben hazaértem és elkezdtem tesztelgetni mindent és kiderült, hogy én voltam kretén, de ismét felvetült néhány kérdés.
Alapvetően youtuberól zenével teszteltem 3 front hangfallal. Mindhárom rendesen szól és amint bekötöttem a hátsót az új kábellel, a hátsók ezt a fura hangzást produkálták. Emiatt azt hittem a kábellel van gond.
Most viszont bekötöttem az új kábellel az egyik hangszórót az egyik front helyére és hibátlanul szól.
Szóval a következő kérdés:
Az normális hogy random youtube zene lejátszásánál az erősítő 5.1 módban van és a hátsó hangfalakból olyan zaj jön, mintha hibás lenne a hangszóró vagy ilyesmi?
Át tudom állítani 2.1 vagy 4.1 sztereóra, azokkal hibátlan minden.
Köszi előre is és bocsesz a tudatlanságomért. -
BBéci
legenda
-
1nf4m0us
csendes tag
Hogy érted, hogy mutassak párat?
Beírtam googlebe, hogy hangszóró kábel, átmentem a képekhez és görgetés nélkül itt vannak ezek:https://www.electronic-star.hu/HiFi-es-TV/Kabelek-es-kiegeszitok/Hangfal-kabelek/hangfalkabel-OFC-rez-2-x-3-5-mm-5-m-textilboritas-standardizalt.html?gclid=CjwKCAjwu5yYBhAjEiwAKXk_eLByBKH87NVv_l1RHQbq76zlX2qnUC287QfAXWcA3F3Y59P-XQ939hoC97kQAvD_BwE
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa-kce-t40-3-hangfal-kabel-2-x-3-m
https://homemovie.hu/termek/taga-harmony-blue-16-2-x-2-5-m-es-szerelt-hangfal-kabel/
Illetve a gyári logitech kábelek vége is vagy forrasztva van, vagy nem tudom, de úgy tűnik, mint ami egyben van és elég masszív, nem hajlik semerre.
-
1nf4m0us
csendes tag
válasz
VoidXs #71023 üzenetére
Ma megpróbálom újra, írom majd, hogy milyen eredmény lett.
BIGi75
Sajnos hanyag voltam és nem teszteltem szét mindent mindennel.A teljes sztori annyi volt, hogy a szettet elkezdtem összekötni. Bekötöttem a 3 front hangszórót és akkor vettem észre, hogy a másik 2 kábel hiányzik.
Ezután szimplán félre tettem a maradék két hátsót és 3 hangfallal használtam eddig.2 napra rá megvettem a linkelt kábelt, blankoltam, majd teszteltem, de az a hatás lett amit írtam korábban.
Mivel nincs sok tapasztalatom ezekben (blankolás közben a rézből is sikerült pár száltól megszabadulni) ezért azt gondoltam, hogy rosszul csináltam meg ezért nem szól.
Emiatt behoztam melóhelyre és kollegám megcsinálta szépen. Sajnos ismételten nem lett jó, sőt semmilyen különbséget nem tapasztaltam.A bemenő jelet tv-ről kapta, próbáltam több dolgot is, youtube, filmek, ps5, de nem hinném, hogy itt lesz a gond.
Bár nem próbáltam ki a maradék 2 hangszórót a gyári kábelekkel, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem magukkal a hangszórókkal van gond.
BBéci
Máshol pont ezt javasolták, hogy tegyek rá, mert az fixen tartja a rezet, nincs esélye neki "rojtolódni" illetve amikor kerestem hangszórókábelt, nagyjából fele-fele arányban volt ilyen vég a kábeleken. -
morfondőr
addikt
Üdv!
Mennyezeti atmos hangszórókat nézegetem. Találtam két jónak tűnőt, de a teljesítménye elég kicsi (tudom, hogy nem minden a watt, de azért megkérdezem a biztonság kedvéért).
MONITOR AUDIO PRO-65 35k/db
KLIPSCH CS-16C II 30k/db
Yamaha RX-V685 az erősítő és Monitor Audio Bronze 100 a front. Nem lesz karcsú az a 30-40Watt, amit javasolt erősítőnek írnak?
Ha nem akkor melyik lenne ajánlottabb, illetve ha valakinek van kipróbált és jó hangszóró tippje a fenti árkategóriában, akkor annak is örülnék!
Előre is köszi! -
BIGi75
senior tag
válasz
1nf4m0us #71021 üzenetére
Csak a surroundok szóltak sz@rul? Min kapta a bemenő jelet, milyen formátumban?
Én 1ső körben nyomnék egy reset-et a központin ("input" gomb 8mp), aztán végigpróbálnám sztereó módban a FL,FR,SL,SR hangszórókat, úgyis egyformák. A régi meg az új kábellel is, bár nem gondolom hogy rossz a linkelt MM-es kábel. -
VoidXs
Topikgazda
-
1nf4m0us
csendes tag
válasz
1nf4m0us #71021 üzenetére
Illetve kollegám mondta, hogy neki van ilyen kábelvég, amit rá lehet húzni a rézre, aztán rácsíptetni. Azzal még megpróbáljuk, hátha.
Maga az érintkezés hol történik? Ezeknek a csatlakozóknak a "végén" vagy ott ahol a "villa" rászorul a rézre, amikor visszaengeded a pöcköt?A másik 3 hangszóró gyári kábellel azonnal működött. Van egy edifier 2.0-ám is, szintén ezzel a megoldással, azt is többször szétszedtem és összeraktam és soha nem volt ilyen probléma. Azért volt gyanús a kábel.
-
1nf4m0us
csendes tag
válasz
Quqesz #71020 üzenetére
Igen, nagyon lágy, konkrétan olyan a helyére csíptetni, mintha tűbe akarnék cérnát fűzni..
A 2 kábel piros és fekete ezért elég nehéz eltéveszteni. Szerintem mindent jó helyre dugtam, talán még annyi lehet tényleg, hogy a csíptetésnél 1-1 szál kifordult. Otthon megpróbálom még 1-2-szer. A rezet sajnos forrasztani nem tudom, ilyen eszközeim nincsenek.
Szerintetek blankolás után ha egy kicsit "sodrom" a végét, hogy a réz szálak "egymásba csavarodjanak" az árthat bárminek? -
1nf4m0us
csendes tag
válasz
VoidXs #71017 üzenetére
Sajnos nem tudom, hogy ez pontosan mit jelent. Utánaolvasva, nem hinném, hogy ilyet csináltam. A hangszórónak olyan volt a hangja, mint amikor a jack csatlakozót csak félig dugod be és ilyen random zajos hang jön a sugárzóból. De alapvetően annyi csináltam, hogy becsíptettem a vezetéknek minden végét a megfelelő helyre.
-
1nf4m0us
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja írtam, hogy hiányzik 2 hangszórókábelem egy logitech z906-hoz. A legközelebbi Mediaban vettem ebből kettőt:
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_mnc-20027x10-hangsz%C3%B3r%C3%B3vezet%C3%A9k-transparent-2x1-5mm-10m-1088045.html
Már akkor szörnyen gagyinak tűnt, amikor elkezdtem blankolni, illetve nem tudom, hogy ezeknek a végét szokták-e forrasztani, vagy ráhúzni valamilyen "sapkát", de a réz hajlott, tekeredett össze-vissza.
A végeredmény persze olyan hangzás lett, mintha víz alól szólna a hangszóró.Szerintetek mi a gond? Rossz kábelt vettem, ez máshoz való, vagy csak ennyire gagyi lenne?
Abszolút nem értek ehhez, de csak ebből a fajtából volt az MM-ben.
Köszi előre is! -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Visormail #71010 üzenetére
Teljesítménykorlát, illetve a Dolby mindent fix 48 kHz-re tervez, az átviteli függvények miatt bele van égetve. A 44.1-et valójában felkeveri 48-ra, és úgy indítja a PL2-t. A teljesség igénye nélkül ezek szigorúan 48 kHz-es dolgok:
- Dolby Pro Logic II kiegészítők (music mode, IIx, IIz)
- Dolby Virtual Speaker
- Dolby Atmos for Headphones
- Dolby Digital Plus Atmos
- DTS Neural:X (Neo-t nem tudom, de ezek szerint az is)
- Cavern Headphone Virtualizer
- Cavern Sealing
- Cavern Clear CenterTermészetesen van mód rá, hogy alkalmazzuk őket 96-ra, csak relatíve hatalmas teljesítményigénye van, szükség rá annál kevesebb.
-
Visormail
addikt
Üdv! Szerintetek az miért van, hogy a Rotel RSP-1068 processzor a 96Khz-es sztereó hangfájloknál (se flac, se lpcm esetén) nem enged beállítani semmilyen felkeverést (prologic, dts neo, stb)? Csak úgy hajlandó lejátszani ahogy van. A 44-es és 48-as sztereó anyagoknál egy csomó ilyet ki lehet választani.
-
BIGi75
senior tag
válasz
VoidXs #70983 üzenetére
Lehet nem ez a topik, de a véleményedre lennék kíváncsi: fejhallgatómhoz szeretnék 1 rövidebb kábelt a gyárinál. Vannak a piacon sok tízezres szerelt kábelek, némelyik szimmetrikus jack-el és vezetékeléssel. Gondolom ez ugyan az a kategória mint a hangfalak kábelezésének a kérdése...
-
morfondőr
addikt
Ha akarsz 2-es zónát, akkor vedd figyelembe, hogy az lefoglal két csatornát, vagyis ha hallgatsz falamit a zone 2-ben, akkor egy 7.1-es eősítővel csak 5.1 marad és nem lesz atmos. Persze ha nem egyidőben szól a két zóna, akkor nincs semmi hátrány. 9 csatornás erősítők pedig nagyságrendekkel drágábbak.
A hang minősége pedig egyéni preferencia, a zone 2-ben is ugyanazt a hangzást kapod az erősítőből, mint zone 1-ben, nem hiszem hogy van különbség a végfokokban. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
gab1ka #71001 üzenetére
Akkor röviden:
Optimális eset: nem ad hozzá késleltetést
Általános eset, alapbeállításon: 5 (saját mérés) és 20 (a linked zárszava) ms közti extra késleltetésMivel az optimális sok AVR-en egyszerűen nem elérhető (hiába az néhány szerencsésebb darabon), vakon nem ajánlott rákötni játékot. Most pedig vakon vagyunk, biztos működő megoldást kell adni, az pedig az AVR kikerülése.
-
gab1ka
senior tag
válasz
VoidXs #70997 üzenetére
Nézd én komolyan nem értem már miről beszélsz. Annyi volt a kérdés hogy mennyit tesz hozzá az AVR az input laghoz. Ennél jobban egyszerűen lehetetlen leegyszerűsíteni és összefoglalni a kérdést.
Hoztál egy példát 1 meg 5 miliseces monitorokról, amilyen gtg válaszidők vannak ugyan monitorok esetén, csak ennek nincs a kérdésben szerepe, ellenben az input laggal, ami minden monitornál adott, annyi amennyi. Direkt inkább hagyni akartam már ezt a kérdést mert ezekkel a pollingos synces szakmai szlengbe öntött képletezésnek se eleje se vége, inkább kikecmergésnek tűnik a korábbi tényszerűen ugyan igaz, ámbár az igazunkat alá nem támasztó állításból.Erre ott van egy konkrét teszt, egy mérés, a topic szent grálja, most meg már az se jó.
Szerinted kétszerezi majd 40%al növeli az AVR az input lagot, a teszt szerint meg 0.1ms-t ad hozzá. Most akkor kinek kellene hinni?Azt mérőműszer meg minden voodoo nélkül állítom, hogy se nem kétszerezi, se nem emeli 40%-al az én AVR-em az input lagot sem konzollal sem pc-vel. Onnan tudom, hogy ezerből ezerszer megmondom a különbséget a 10 20 40 ms között, mindhárom érték mellett töltöttem éveket, azonnal megmondom ha most 20 helyett 40 lenne.
Ahogy az elején is pedzegettem ugyan, szerintem túl van pörögve ez a téma, mostanra már konkrétan túl van tolva..
Én a saját tapasztalatomnak eddig is hittem, ma rákerestem és mások, akiknek van ehhez eszközük megmérték és alátámasztották azt amit eddig is érzékeltem.
Nagyon nagyra tartom a hozzáértésed félre ne érts, nem kötekedni akarok, de én itt most már csak rögeszmét látok.
Abban egy pillanatig sem kételkedem hogy veled ezek a dolgok úgy történtek ahogy leírod, sőt hogy ezeknek ilyen és ilyen összefüggéseik vannak, de ahogyan a cikk konklúziója is lehet egy szélsőségből eredő véletlen állapot, úgy a tiéd is lehet egy szerencsétlen, az átlagot nem jellemző eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Könyvajánló
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- LG LCD és LED TV-k
- Leica kamerával szerelték a Xiaomi Civi 5 Prót is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest