-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
johnywalker #33449 üzenetére
Erről mindig ez jut eszembe
A szöveg a lényeg...
[link] -
johnywalker
őstag
válasz
Lacielvtárs #33446 üzenetére
Ne tereld a szót!Az üzletek értékesítési menedzserei biztosan nem akarnak rosszat a vásárlóknak..!
-
Beni2360
félisten
válasz
Lacielvtárs #33446 üzenetére
Az előbb kihagytad a nézési pozíció fontosságát, főleg a párnák számát figyelembe véve.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#24536576 #33445 üzenetére
Én ismerem Nemir Ombet, ő nem szokott lepattitani senkit sem, még ha néha szarkasztikus az uraság
Az onkyo nem rossz avr, ahogy Nemir Ombe mondta.
Én korábban nagy onkyo rajongó voltam.
Jamo hagsugarzoim voltak, anno én szerettem a hangjukat.
Persze azért nem ELACEsetleg használatban nem gondolkodsz?
400 ezerért szerintem használtban 'jobb' is kijöhet... -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #33443 üzenetére
Van pár topic ahol az összefoglalóban árkategóriánként van néhány ajánlott termék, illetve, hogy melyiket érdemes elkerülni. Szerintem itt se lenne rossz, igény biztos lenne rá.
Ha úgy gondolta, akkor elnézést, én inkább lepattintásnak éreztem.
Összeszedtem párat.
Mozizásra kihegyezett szettet keresek. Különböző hangfalszettekhez már nem tudom, hogy melyik erősítő illene.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#24536576 #33442 üzenetére
Nemir Ombe válasza korrekt volt, menj tovább, vagyis hagyd azt a hangsugárzó szettet.
Nézelődj mi vagy melyik tetszik és linkeld be, és majd mondják a többiek érdemes e 'piszkálni'...
Azért ne úgy vedd az itteni tanácsokat hogy néhány hsz és osszelinkelik a kollégák a teljes szetted. -
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #33440 üzenetére
Már megálltam, nem igen mennék tovább, főleg, hogy nem tudom merre. Azt gondoltam, hogy ez a fórum azért van, hogy aki tud, segítsen annak, aki nincs benne a házimozis világban. A segítség szerintem nem abban rejlik, hogy nézelődj,"menj tovább", hanem ajánlásokkal, vagy, hogy a kinézett szett miért nem jó választás.
-
pure09
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget véleményt szeretnék kérni!
Szeretnék egy 2.1-ess rendszert. Tudom hogy a 2.1 nem ajánlott inkább egy jobb sztereó de két nagyobb hangfalat már nem tudok elhelyezni és a szememnek is jobban bejön két kisebb.
Az elvárások nem nagyok. Ausztriában lakom kis lakásban így hangos zenehallgatás filmnézés teljesen kizárt itt jön a rendőr egyből .
Nem vagyok egy audiofil sem jelenleg egy Creative T15 hangfalat szeretnék az új szettel felülmúlni, bár azért a hallásom nem rossz és hallom a különbséget a dolgok között de nem akarok többszázezreket kiadni.Erősítőnél lényeg hogy Bluetooth legyen.
A lényeg:
erősítő: Tangent Ampster BT
Hangfalak: Jamo 210
Jamo S 622Esetleg: Sony STRDH190 2-ch Stereo Receiver with Phono Inputs & Bluetooth
Sherwood RX4508 200W AM/FM Stereo Receiver with Bluetooth, BlackHangfalból talán: Magnat Monitor Supreme 102 Hangfal
Magnat Monitor Supreme Sub 202AVagy TAGA Harmony inTONE 2.1! Mi a véleményetek erről a szettről és márkáról?
http://www.tagaharmony.com/catalog,product,id,170,multimedia_2.1_speaker_systems_intone_2.1
avmagazin.de elég jó értékelést adott neki.
Mindent ad amit szeretnék csak a mélyláda méreteit kicsinylem a hangszóróhoz képest. Elég öblös mélye lehet(elektronikus zenét hallgatok)?
A másik fontos dolog ezt a Taga szettet fele annyiért tudnám megvenni mint a Jamo hangfalat és hozzá az erősítőt. Adna annyival többet az összeszedett hangfal és erősítő páros mint a Taga?Köszi a válaszokat és tanácsokat előre is!
-
-
törölt tag
Sziasztok, teszek még egy próbát, hátha most kapok segítséget.
A nappali 25m2, ebből 15m2 ahol ténylegesen elterül a mozizós rész.
Alapvetően egy JBL Arena 170 5.1 volt tervben Onkyo 575-tel.
Most a Klipsch R-26F/28F 5.1(.2)+ Onkyo 676-nál tartok.Tudtok tapasztalattal szolgálni? Megéri a felárat a Klipsch? Esetleg ebben az ársávban van jobb választás(hangfal, erősítő)?
Előre is köszönöm.
-
I'am Dony
őstag
válasz
edima10 #33428 üzenetére
A szoba alaprajza és méretei, valamint a bútorozás alapján én elengedném az álló front sugárzókat. Semmi értelme ilyen szettnek, ha ne tudod megfelelően elhelyezni. A 3.6 m-en, kb. a TV állvány és a két front fér el. Mivel a szoba és bútorozás adott, szerintem jobban járnál egy jobb fajta 5.1 szettel, nem porszívó vagy TV gyártó cég termékéből válogatva...
Pl.: [link] [link] [link] ízlésednek és pénztárcádnak megfelelően. -
zsoika
addikt
válasz
Nemir Ombe #33433 üzenetére
dave118: olyan alap AVR-hez öntökönrúgás lenne 2.5x árért hangdoboz szettet venni (ajánlani)
(#33434): Hogy aki idetéved egy egybeszett gondolatával annak is legyen mit ajánlanunk és ne forduljon ki a topikból a seggénél fogva. Amolyan beetetés ...megveszi és elindul a HM lejtőn. Az elején még nem szán rá kellő összeget ,de később elkapja a gépszíj. Saját tapasztalat
-
dave118
senior tag
válasz
Nemir Ombe #33433 üzenetére
De akkor miért ajánljuk az összefoglaló 2.5x ökölszabályát belépő kategóriában Denon 540 AVR-nél csuklóból? ... kérdem én.
-
-
dave118
senior tag
válasz
zsoika #33431 üzenetére
Azt nem tudom mennyit ér, még nem hallottam sajnos 540Bt-t, de szerintem egy olyan alap AVR-hez öntökönrúgás lenne 2.5x árért hangdoboz szettet venni (ajánlani). Szerintem. Jaj de ez már megint nagyon feszegeti a belépő, nembelépő új/használt árérték fogalom problémakörét úgyhogy inkább hagyom is
-
dave118
senior tag
Ez az ökölszabály ok, de arra pl én is kíváncsi lennék, hogy akkor ezeknek a hangdobozoknak hol van létjogosultságuk? Csak mert az a Denon is a még éppen ajánlható, belépő AVR ha jól tudom, ehhez lenne megfelelő pl. egy Castle vagy Spector 5.0 szett? Nekem ez kicsit valahol sántít.
-
edima10
tag
Sziasztok!
Vettem egy Denon AVR-X540BT erősítőt és hangfalat szeretnék hozzá vásárolni.
Filmhez, zenéhez (főleg elektronikus, chillout, R&B, hip-hop) egyaránt használnám. A szoba 20 nm (5x4m) :
A tévével szemben lévő falnál van egy kanapé is, az nincs az ábrán:
[kép1]
[kép2]
[kép3]Eddig ezeket találtam, amik beleférnek az anyagi keretbe:
Yamaha NS-F51 + NS-P51
TAGA Harmony TAV 506 5.0 v.2 + TSW-90 v.3
TAGA Harmony TAV 606 5.0 v.3 + TSW-90 v3 - White
Magnat Monitor Supreme 802 5.1Köszönöm
-
Beni2360
félisten
A másik amit szeretnék megkérdezni, hogy a médialejátszóból optikai kábelen átvitt jel az erősítőbe rosszabb mintha HDMI-n vinném át? - (#33420) zsoika itt megválaszolta erre is a kérdésedet.
-
zsoika
addikt
" Ha csak jel átvitelre képes , akkor miért olyan húúú de fontos megjegyezni, hogy 4k képes" Hát azért mert képes a 4K -t átengedni, de figyelni kell hogy azt hány Hz -en tudja. Mert míg a filmeknek elég a 24 Hz, de konzolnál már 60 Hz kell. A megjelenítő tudásához és a lejátszani kívánt tartalomhoz (de gondolom olyan megjelenítőt vesz az ember) mérten kell venni a MP-t és az AVR-t .....mert ha a HDMI csatlakozó kisebb szabványú, mint ami az átküldeni kívánt jelhez dukál akkor nem lesz kép.
A 4 Ohm az alsó határ ,de ráköthető. Ezek az új erősítők védelemmel ellátottak...szóval ha nem tetszik neki akkor lekapcsol(nagyon melegedhet).
-
fauv
őstag
válasz
arcitec #33422 üzenetére
Értem.
Lenne még 2 laikus kérdésem.
Nem mai hangfal szettem van / kb 15 éves /, Grundig típusú 4 ohmos ha jól láttam. Nem tudom, hogy a mostani erősítők milyen hangfalakhoz optimalizáltak, szabad ezekre a régi 5.1-es szettre rákötni a mostani erősítőket, vagy inkább vegyek komplett házimozi rendszert?
A másik amit szeretnék megkérdezni, hogy a médialejátszóból optikai kábelen átvitt jel az erősítőbe rosszabb mintha HDMI-n vinném át?
Bocsi a kérdezősködésért, de 100 ezres tételről beszélünk, nem szeretnék lyukra futni.
Köszi előre is
-
fauv
őstag
válasz
zsoika #33420 üzenetére
Értem, köszi, a hanggal kapcsolatos dolgokat értem is, csak ezt a 4k-s dolgot nem igazán. Ha csak jel átvitelre képes , akkor miért olyan húúú de fontos megjegyezni, hogy 4k képes ? nem hiszem, hogy akkora mérnöki tudás kell ahhoz, hogy a bemeneti HDMI csatitól átvigyék a jelet a kimeneti HDMI csatiig változatlan jel minőség mellett, erre egy sima kábel is képes.
Ami a lényeg és amire kíváncsi lennék, hogy ha olyan erősítőt veszek ami HDMI-s, de nem tudja a 4k-t??? akkor milyen hátrány ér?
-
zsoika
addikt
Szia! Mert a MP ből közvetlenül tud menni HDMI-n az erősítőbe(és onnan tovább HDMI-n a TV-be) a kép/hang ....így a TV nem szól(hat) bele a hangba.
+ a HDMI-n már nem csak tömörített DD, DTS hang megy át, hanem a HD hangok is( Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, ATMOS, DTS-X )
+ HDMI tud CEC és ARC -t is. -
fauv
őstag
Tiszteletem !
Szeretnék venni egy házimozi erősítőt , mert az enyém / ezer éves / haldoklik. Szemezgettem itt a PH-n és az egyik 4k képesHDMI-s erősítő tesztjét olvasva nem egészen értek valamit. Azt írja, hogy a készülék nem alkalmas a jelek felkonvertálására, csak egyszerűen a jel átvitelére. Akkor meg minek?
Bocsi ha nagyon laikus kérdést tettem fel. Ezt a 4k-t nem értem.
Tehát ha van egy 4k-s médialejátszom, onnan megy HDMI n jel a TV-be, a TV-ből optikai kábel segítségével megy az erősítőbe,/ eddig így használtam / ez az előbb említett másik HDMI-s erősítő miért jobb, ha a kép minőségét nem javítja? Tehát mi az értelme ?
Biztos, hogy ezerszer kibeszéltétek már, csak pár szóban egy laikus számára legyetek szívesek ezt elmondani.
Előre is köszönöm !
-
zonusz
aktív tag
Mi a teendő, ha különböző impedanciájú hangfalat akarok egy erősítőre kötni, amin beleht állítani, hogy milyen impedanciájú hangfalat kötottem rá, de csak az egészre vonatkoztatva. Nem lehet megmondani, hogy a front 8Ohm, a többi meg 6Ohm.
Köszönöm! -
-
Gtaati
őstag
válasz
Gtaati #33411 üzenetére
Ami az elozobol kimaradt es fontos lehet, hogy a nappali kb 20nm koruli vagy picit nagyobb, a felhasznalas meg jellemzoen filmek es netradio, illetve " napjaink slagerei" es nehany klasszikusabb darab ami a zenet illeti. A lenyeg, hogy dinamika es reszletesseg teren hogy viszonyul az onkyo tx-nr676-hoz a marantz sr5012, van-e a marantz-ban is annyi dinamika mint az onkyoban es mondjuk tobb reszletesseggel? Ahogy olvasgattam denon-marantz reszletesebb pontosabb hangkepzes, de kevesebb dinamika mint az onkyo, ez valoban igy van?
Koszonom!
-
Beni2360
félisten
válasz
Krilehor #33410 üzenetére
Hát ott valóban azt írja az alján. -gugli fordításban- azért árához képest
* Az AVR-X7200W nem támogatott, mivel ez a modell nem támogatja a HDCP2.2-et. Frissíteni kell egy A verzióra, hogy képes legyen a HDR10, valamint a Dolby Vison és a HLG frissítés fogadására a jövőben. -
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Erdeklodni es velemenyt szeretnek kerni. Jelenleg egy onkyo tx-nr676 erositot hasznalok filmek nezesehez es zenehalgatasra heco music style szetthez. A kerdesem az lenne, hogy a onkyot erdemes lenne-e lecserelnem egy marantz sr5012-re. Esetleg valakinek van-e a marantz-al tapasztalata es volt mar onkyo erositoje is?
Koszonom!
-
péjé
őstag
sziasztok,
belép kat. suboknál (Magnat, Jamo) van jelentősége h 18Hz-nél "kezd" a sub v. 30Hz-nél? előre is köszi -
Beni2360
félisten
válasz
Krilehor #33405 üzenetére
Itt egy teszt bogaraz át.
Hát ott sincs sok a videókról. -
Krilehor
tag
Sziasztok. Azt jól értem, hogy a Denon X7200W alaból nem viszi át a 4k HDR10 videot, csak az "A" upgrade után ami elvileg 200 euro? Ilyen upgradet amúgy itthon is csinálnak valahol?
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Van egy kis gondom a Denon X1100as erositommel. Most vettem észre pár napja, hogy rádiónál magától ujraindulgat pár másodpercenként. Bekapcsol, elindul a rádió, majd kikapcsol, újra bekapcsol....Más forrasnal szerencsére nem csinálja, csak a rádiónál, úgy vettem észre. Mi lehet a gond?
-
Beni2360
félisten
válasz
Csabi1984 #33400 üzenetére
Szerintem meg ha kábel nélkül is halható volt a gerjedés és ennek hívom akkor nem a kábel a hibás.
Nálam is volt hasomló búgás amikor a hangerő gomb hátul feljebb volt tekerve. Nem ismerem a tied milyen de nálam picit visszatekerve megszűnt és az avr-ben lett korrigálva a hangerő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Eredeti játékok OFF topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- További aktív témák...
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest