- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
buktag89
újonc
válasz
silver-pda #12548 üzenetére
Ezek a pontos készülékek:
TV (43LF632V): http://www.lg.com/hu/televiziok/lg-43LF632V-smart-tv
Házimozi: http://www.samsung.com/hu/consumer/tv-av/audio-video/home-entertainment-system/HT-J5150/EN -
-
Bobolit
aktív tag
Ha el akarom húzni a faltól a hangfalaimat, ahogy javasoltátok, akkor nem lesz elég a jelenlegi 2x2 méter kábel a frontokhoz. Hol kapok Pesten megfelelő kábelt és milyet javasoltok? 2x2,5mm megfelelő lenne?
-
Nemir Ombe
addikt
-
junkpod
veterán
válasz
Dani811 #12527 üzenetére
Ha olyan DVD/DB/média lejátszót vesz aminek van csatornánkénti hangkimenete akkor a lejátszón elindított tartalmat 5.1-ben tudja hallgatni, hogy ez milyen forrásokra és fájltípusokra fog működni ez már csak a lejátszó tulajdonságaitól függ. A TV hangját (a tuneres adásét) csak sztereóban fogod tudni kivezetni a külön audio input csatik felhasználásával.
De ha csak pendriveról játszik le filmeket sokkal jobban járnátok, ha ezt visszavinnétek ahol vettétek és vennétek egy olyat aminek van digitális hang bemenete (leginkább optikai SPDIF), illetve DVD lejátszó helyett egy olcsó media lejátszó boxot (szintén optikai hang kimenet és hdmi kép/hang kimenettel ellátva).
Ha maradtok ennél és még egy elavult DVD játékost is beszereztek csak bebetonozzátok a problémahegyeket... -
buktag89
újonc
válasz
silver-pda #12538 üzenetére
Előre is köszönöm a segítséget
TV: LG MFL68702211 Full HD LED
Házimozi rendszer: Samsung 5.1CH Blu-ray TM Home Entertainment System -
embe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #12532 üzenetére
Nem új áron. Kb. 1 éves gép lenne jó áron. Csak kicsit ódzkodok a Pio márkától mint házimozi erősítő. Meghallgatni normálisan nem tudom, tehát ez olyan vakrepülés lenne kicsit.
-
buktag89
újonc
válasz
silver-pda #12531 üzenetére
Ha kihúzom az optikai kábelt, ugyan olyan minőségben van a hang más eszközökről (pl.: laptopról ugyan úgy stereo a hangzás, a hátsó hangfalak süketek)
A TV beállításaiban a hangkimenetre viszonylag korlátozottak a beállítások, tudom állítani
-magát a hang kimenetet (TV hangszórók, Digitális kimenet(HDMI(ARC)/Optika), LG Sound Sync(Optika), Analóg kimenet, valamint vannak szimultán kimenetek(TV hangszóró+Optika [Ebben az esetben csak a TV hangszórója szól csak], Belső hangszóról+fejhallgató)
-a hangrendszert (fejből nem emlékszek sajnos minden opcióra de van benne: PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus...)
- és maga a TV leírásában valamint a kézikönyvében is a hangrendszer a Virtual Sorround Plus (jelen pillanatban ez Automata beállításon van, de próbáltam már Dolby Digital-ra és Plus-ra is beállítani, de a hangzás nem változott.Az egészben a legszebb, hogy a játékkonzolról érkező hang 5.1-ben szólal meg, szóval képes átvinni a hangcsatornákat 5.1-ben, pedig ott a konzol és a TV között is csak egyetlen HDMI kábel kapcsolat van (úgy mint a laptopnál) és azt a jelet játszom tovább a házimozi rendszer felé Optikával (én legalábbis így gondolom, hogy így megy a dolog), de semelyik másik kapcsolaton nem 5.1. Még számomra egy érdekes kérdés, hogy maga a házimozirendszeren lejátszott film sem volt 5.1-es (se igazi, se virtuális, szóval a hátsó hangszórók ugyancsak csendben voltak, pedig a samsung support szerint is 5.1-ben kellene ott hallanom bármiféle hangot, függetlenül a csatornák számától, max virtuális-ba rakja át).
-
rothadt
aktív tag
Sziasztok, kérdezem van-e érdemi különbség yamaha 3.0 rendszerek közt: ns-p51, ns-p60, ns-p160, illetve valami alternatíva ilyen relatív alacsony árkategóriában.
Köszönöm -
benoke11
csendes tag
Sziasztok,
Belépő szintű házimozi rendszer vásárlását tervezem, kezdő vagyok a témában,
szóval előre is elnézést ha hülyeségeket írok.
Egy 2.1 es Logitech rendszerről (talán Z520) váltok, szóval ahhoz képest mindenképp érezhető előrelépést szeretnék. Pár napnyi olvasgatás után a következőkre jutottam:Paraméterek:
- szoba: kb 40nm nappali
- budget: 300-350k az erősítőre és hangfalakra
- cél: 80% ban filmek, 20% zenehallgatás (mp3, spotify esetleg flac de nem vagyok audiofil)
- a megjelenítő egy 1080p Acer H6500 ProjektorElvárások:
- 5.1 csatorna
- vezetéknélküli szolgáltatások (wifi, bluetooth)
- álló front sugárzók
- media lejátszás külső box oldaná meg NASról szóval az nem kell
- szolgáljon ki a következő 5 évben, ezért a 4k támogatás szerintem jó lenne
- 3D nem érdekel
- a telefonról vezérelhető funkciók az erősítőnél tetszenek, de nem kötelező
- Fontos a tiszta érthető beszédhang a filmeknél, mert a mostani 2.1-es logitech hangfal rettenetes dobozhangot produkál, a mély is csak búg....Kinézett termékek:
Erősítő: Denon x1300vHangfal: JBL Arena
Kérdések:
- Tudnátok tanácsot adni, hogy ez így jó elképzelés-e, vagy hasonló áron van-e jobb?
- A kinézett termékek már a lehetőségeim legvége, esetleg van-e más megoldás ami 300k-n marad, jelentősebb veszteség nélkül? (ezek jelenleg 360k)
- Az erősítő 7.2, a hangfal viszont csak 5.1, tud-e jól együttműködni így a rendszer? Később bővíteném esetleg további hangszórókkal de egyelőre nemElőre is köszi
Bence -
silver-pda
aktív tag
válasz
buktag89 #12530 üzenetére
Ha sima házimozi erősítőd lenne, akkor én az optikát nem dugnám be, mivel ott a HDMI (ami ARC-os). Lehet, itt is felesleges.
Viszont TV-n megnézném milyen beállítások vannak HDMI hangra. Ha van akkor bitstream-et válassz a TV-n.
+TV tudja kezelni az 5.1-et? Át tudja engedni a DD jelet? -
buktag89
újonc
Sziasztok!
Számomra egy érdekes problémával találkoztam, amivel kapcsolatban kérném a segítségeteket.
(Sajnos még elég kezdő vagyok a témában, amiért elnézést kérek előre is)Eszközök:
TV: LG MFL68702211 Full HD LED (1 éves)
Laptop: Dell Inspiron 3542 (1/5 éves)
Házimozi rendszer: Samsung 5.1CH Blu-ray TM Home Entertainment System (2 hetes)
Xbox 360 (1 éves)TV: (3 HDMI bemenet és 1 Optikai kábel be/kimenet)
-1 HDMI (ARC)bemenet) ebbe csatlakozik a házimozi rendszer
-2 HDMI: (bemenet) ebbe csatlakozik a laptop
-3 HDMI: (bemenet) ebbe csatlakozik az Xbox
-1 Optikakimenet) ez csatlakozik a házimozi rendszerhez
Laptop: (1 HDMI kimenet)
-1 HDMI: (kimenet) ez csatlakozik a TV 2 HDMI-beHázimozi: (1 HDMI be/kimenet és 1 Optiokai be/kimenet)
-1 HDMI: (kimenet) ez csatlakozik a TV 1 HDMI (ARC)-be
-1 Optika: (bemenet) ez csatlakozik a TV OptikábaXbox 360: (1 HDMI kimenet)
-1 HDMI (kimenet) ez csatlakozik a TV 3 HDMI-be(a hátsó hangfalak teljesen süketek)
A TV központi szerepet tölt be, minden eszköz őt használja. A probléma ott van, hogy laptopról csak stereo hangzást ad, szoftveresen sem lehet beállítani, mert le van tiltva a hangkimenet típusának választása (az 5.1 hangsávos filmet is csak stereoban adja). A tv csatornák hangzása is ugyan ilyen. Felvettem a kapcsolatot a Samsung supporttal, akik közölték, hogy csakis az a fájl lesz hallható 5.1-ben amit a házimozival játszok le. Ennek kipróbálására pendrive-ra raktam fel egy filmet amit közvetlenül a házimozi lejátszó egységére csatlakoztattam, de a hátsó hangfalak továbbra sem szólnak (próbáltam 2.0 hangsávos filmmel és 5.1-es változattal is, minden esetben stereo volt a hangzás). A rendszer saját hangtesztjében a hangszórók bekötése jó, mert az összes hangfal az ábrának megfelelő időben szólal meg és szól mindegyik. Az Xbox-on kipróbált játékok azonban 5.1-ben szólalnak meg.
Próbáltam a kábeleket cserélgetni (másik HDMI kábelekkel), a TV-t külön csak Optikával majd csak külön HDMI-vel csatlakoztatni a házimozi rendszerhez, az összes beállítást végig nyomkodtam mind a TV-n, mind a házimozi rendszeren és az összes esetben ugyan ez volt a felállás, csakis Xbox-on hallható 5.1.
Az eszközök típusai alapján minden eszköz képes az 5.1-es hang kibocsátására és annak továbbítására.
Úgy tudom, hogy amennyiben pl: ha egy film nem 5.1 hangcsatornás attól függetlenül az 5.1-es házimozi rendszerek képesek arra, hogy egy virtuális 5.1-et konvertáljanak belőle, amit nem lesz olyan szép minőségű mint az igazi de legalább szól az összes hangfal. Ezt a jelenséget nem tapasztaltam, mert az xbox kivételével a hátsó hangfalak nem szólalnak meg. A házimozin van lehetőség a hangszínek és egyéb hang hatások beállítására (a 6 beállítás közül csak a stero beállításban szólnak a hátsó hangfalak is). Amikor összekötök mindent, akkor a TV és a házimozi automatikusan beállítja magát, a TV digitális hangkimenete (HDMI (ARC)/Optika, hiába állítok be mást utána a hatás ugyan az, ha egyáltalán ad hangot).
A cél az lenne, hogy a TV-n lejátszott hangok 5.1-ben szólaljanak meg (függetlenül attól, hogy melyik eszköz az aktív), akár igazi az 5.1-es hangzás vagy akár virtuális.Esetleg tudna valaki valamiféle megoldást a problémára vagy ha találkozott már hasonló problémával kérem írja le a tapasztalatait.
Előre is köszönöm a segítséget. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Pioneer VSX-924 erősítővel van valakinek tapasztalata? Esetleg tudtok valami típushibáról? -
BBéci
legenda
válasz
leximester #12521 üzenetére
Kinek melyiknek a hangja tetszik? Csak Te döntheted el.
-
leximester
tag
Sziasztok!
Ha minden jol megy, karacsony korul veszek egy Denon x2300-t, melle keresek hangfalakat, egyelore csak ket frontot. Leginkabb hazimozira, akar hasznaltan is.
Amit hallottam vele szolni az egy Dali Zensor 7 par volt. Amit meg nezegettem, de nem hallottam azok a kovetkezoek: Dali Lector 6, Klipsch R28F, Monitor Audio Bronze 6, illetve Polk Audio Tsx330T. Sajnos nem lesz idom meghallgatni mindet, esetleg megtudnatok mondani hogy ezek kozul (lehet mas is, hasonlo arban) melyiket erdemes megvenni? Persze azt minden keppen hallgatas utan vennem meg.
Elore is koszi. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami bejáratott unión belüli webshopot? Hátha van valami olcsó és nekem megfelelő erősítő akcióban... -
L.L.
senior tag
válasz
johnywalker #12513 üzenetére
Igaz. Yamaha HTR-4068 erősítő, Yamaha NS-F51 szett (ezt idővel cserélni szeretném, bár nem mostanában).
-
L.L.
senior tag
Sziasztok. Holnap választanom kellene 2 sub közül, de nem tudok dönteni, segítsetek légyszi. A szoba 30-35m2. Yamaha YST-RSW300, Polk audio PSW 110. Mindkettő használt, árban ugyanaz. Köszönöm
-
válasz
Nemir Ombe #12508 üzenetére
Hinni, vagy nem hinni : az itt a kérdés.
-
s.s.j.goku
tag
Üdv
Magnat Motion 5.1 hangrendszerről írna valaki véleményt akinek volt a keze alatt?
Elég olcsón lehet hozzájutni, gyanusan olcsó.... -
Dani811
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm a Black Friday alkalmából vett egy Serioux HT5100C 5.1 házimozi rendszert, de sajnos nem tudja működésbe hozni az LG 24MN33D-PZ típusú TV-vel.
A kérdése az lenne, hogy hogyan lehetne összekötni a TV-t a házimozi rendszerrel?Segítségetek előre is köszönöm!
-
törölt tag
Átkötöttem...😂😃
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Yettel topik
- Crypto Trade
- sziku69: Szólánc.
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest