- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
válasz Tangerine #88726 üzenetére
Szereztem egy darab szilikon gumit egy nagyobb lapból. Lemásoltam a tömítés formáját és kivágtam. 1 milliméterrel vastagabb mint az eredeti fekete, tömítés. Sajnos ebben nincs szövet mint az eredetiben. De a közepén sikerült egy szép kört kivágni, nem olyan tojás alakú mint a régi tömítésen.
Visszatettem az öblítőszermosó csővet (szívódarab) a tartályba és nem sikerül tömíteni. Másodpercekig áll a tartályba öntött víz aztán egyszer csak megindul és onnan már nincs megállás.
#88712 leweegee
Szárazon rakták össze, olyankor jobban tapad a gumi mint jelen nedves/öblítőszeres állapotában. Mosd le alaposan vízzel a tömítést és a vele érintkező felületeket, szárítsd jól ki (pl hajszárító), és úgy rakd össze, akkor nem fog csúszkálni a tömítés.Az eredeti tömítéssel és az általam csinált tömítéssel is megpróbáltam. Nem működött. Kifolyik a víz. Kevés vizet öntök bele, kb. 5 millilitert. Nem látok törést, repedést az öblítőszertartály alján.
Szilikonzsírt kenhetek az öblítőszertartály és a tömítés plusz a tömítés meg az öblítőszermosó cső érintkező felületei közé és még a furatokba amibe a csavarok betekerednek?
Van egy kis fém tégelyben szilikonzsírom. A felirata szerint T-SILOX termék, 60 grammos kiszerelés, háztartási célokra, egészségre nem ártalmas. Már több évtizede megvan. Remélem azért még jó.Gyönyörűen ki lehetne szerelni az öblítőszemosó csövet, ha a tartály nem a dobot forgató szíjkerék felett lenne. Hajszárítóval melegítettem a kiszerelés előtt, mert a tartályban álló 2 csőnek meg kellett hajlani hogy kijöjjön a tartályból.
A tömítés nem szakadt szét de van egy rész ahol egy darab hiányzik. A felső képen a sárga nyíl mutatja.
Most nem merném megtippelni a tömítés melyik oldala érintkezett a öblítőszertartállyal és melyik az öblítőszermosó csővel.
Az alsó képen meg az látszik, ez a tömítés valamilyen szövettel van megerősítve. IMHO valamikor a mosógép gyártásának az elején rájöttek, hogy a gumi könnyen kipréselődik az öblítőszertartály és a öblítőszermosó cső közül mikor a csavarokat becsavarják és a tömítés megszűnik. Már nem akarták áttervezni a mosógépet és inkább a tömítést próbálták merevebbé tenni.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest