Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
8
senior tag
új építésű társasház mennyezetébe szerenék fúrni, vasbeton födém (mennyezeti függönysín rögzítés) 6-os lyukat (ilyen tiplim meg csavarom van, amit adtak a függönysínhez)
"1050W" címkés noname ütvefúróm van (bristool rock drill), meg 6-os fúrószáram valami keményfémes fejjel
kb 1.5-2 cm-t tudok befúrni, ez kb a tipli fele, utána nyomhatom akármeddig, nem megy tovább, három lyukat próbáltam eddig
az a sejtésem, hogy egy erősebb gép kell, pl egy hilti, meg lehet hogy jobb fúrószár is
bérelnék, obiban ezeket találtam, praktikerben meg ezeket pdf
valamelyik alábbi ütvefúró kell nekem? vagy másik fajta gép? fúró-vésőkalapács? (ezt nem ismerem milyen)
esetleg csak stukkóragaszó is megtartaná a teljes függönysínt függönyöstől együtt? (kétsínes, kb 3m hosszú, normál- és sötétítőfüggöny)
köszönök bármilyen javaslatot
-
Bile Demon
őstag
válasz
macilaci78 #77847 üzenetére
Szomszédomnak utólag, hálózás/glettelés után (de még színezés előtt) jutott eszébe, hogy kellene kültéri lámpa is. Villanyszerelő szépen akkus flexxel körbement, aztás betette a drótot a szigetelésbe. Utána a riasztós/kamerás is hasonlót alkotott.
Aztán jött a klímás.
Majd a gázművek.
Végül az elmű... Órát, méretlen szakasztt keresztbe kasul, mindent betettek utólag a szigetelésbe.Kőmíves "lejavította". Aztán színezte. Fehérre. Szép lett. Ez volt 2020 őszén.
Tavasszal már sok helyen végigrepedt.
Valószínűleg nem hálózták át újra a hosszú vékony hornyoknál. Pl. kültéri lámpa, kamera drótoknál.Ennél esztétikusabb egy fehér csatorna, ha egyenesen van feltéve.
-
Vertigo18
addikt
válasz
macilaci78 #77839 üzenetére
Bocsi, szigetelés, vakolás, mind-mind fehér.
-
pjen
félisten
válasz
macilaci78 #77844 üzenetére
Azért nem teljesen. Egy sötétvörös falon sokkal furább egy fehér csatorna mint egy fehéren.
-
pjen
félisten
válasz
macilaci78 #77842 üzenetére
Szerintem fehér, szigetelve, nemesvakolva fehér. Ha nem így van akkor gond nélkül bele vágnám a hungarócellbe a csatornát.
-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
válasz
macilaci78 #77839 üzenetére
Az én házam is fehér, szigetelve és szinezve is van. Nem minden ház sötétkék bordó pöttyökkel.
-
Vertigo18
addikt
Egy pontról kellene kapcsolni, a ház hátsó bejárata mellett lenne a kapcsoló, amolyan műhelybejáró. Onnan szeretném körbevezetni a házon a kábelt kábelcsatornában és letenni 5 helyre az 5 lámpát.
Igen, teljesen le van szigetelve a ház. Ennyire gázosan mutatna azon a kábelcsatorna? Még akkor is, ha fehér, mint a szigetelés? -
-
-
válasz
Vertigo18 #77834 üzenetére
Én úgy szoktam csatornát vásárolni, hogy a vásárlás helyén belepróbálom a vezetéket. Kismillió féle kábelcsatorna létezik. Az öntapadós sima felületre való, a szigetelt házak általában nemesvakolattal vannak ellátva, annak a felülete rücskös, oda nem jó. Van vakolat a szigetelésen? Mert ha csak festett, akkor opció lehet becsövezni (1.5ös rézvezetékből és pillanatpákából csináltam "horonymarót", mikor apósnál csináltuk a villanyt, szikével vagy késsel meg kell vágni a ragasztót, utána mehet a "marás").
-
Vertigo18
addikt
-
-
válasz
Vertigo18 #77831 üzenetére
Sajnos ha nincs előkészítve, akkor problémás a kábelezés. Két opciód van. Egyébként én is ilyen lámpát fogok felrakni, csak nekem még nincs szigetelve. Feltételezem LED-es fényforrás lesz benne, mert egyébként valami 40W a maximum, amit hagyományosból elbír (ilyen már nincs is), szóval a lehető legkisebb vezeték használható hozzá, annyira minimális áram fog folyni rajta, de kell a 3 ér, mert fémházas a cucc, én 3*0.75mm2 MT kábelt vettem hozzá, ezt elvezetheted kábelcsatornában, vagy közvetlenül a falon. Csatornából kapni olyan kicsit, amibe épp belefér a kábel, én ragasztanám pár ponton (kék T-Rex ragasztó jó) a csatornát, ahelyett, hogy szétfúrnám a szigetelést. A kábelcsatorna festhető mezei falfestékkel, ha épp van olyan színed, adhatsz neki, kevésbé látszik, ha fehér a nemesvakolat, mázlid van.
A szigetelést ne bontsd meg, mert nem lehet úgy javítani, hogy ne látszódjon...
-
Vertigo18
addikt
válasz
macilaci78 #77830 üzenetére
Galambok biztosan nem lesznek rajta. Egyébként nem nagy lámpák, kb. 45 fokban egy henger, ami nincs 40 centi hosszú. A szigetelésből NINCS kivezetve kábel, ezt kellene megoldanom, mert a falra fel tudom szerelni a lámpát, a bekábelezés, amihez a tapasztalatok érdekelnének. Emiatt is gondoltam a kábelcsatornára. A szigetelésbe nem igazán hiszem, hogy meg tudnám oldani a kábel belevezetését.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Vertigo18 #77828 üzenetére
Kábelcsatornában általában nincs elég hely kültéri lámpának, meg ha lenne is, elég kevés fény jönne ki belőle.
Inkább Fischer FID családból dübel a hungarocellbe és csavarozd fel a lámpákat ott, ahol a szigetelésből korábban már kivezették a vezetékeket.
Az se mindegy, hogy milyen lámpa: milyen súly, mennyire áll ki a falból és hány strucc súlyát kell még elbírnia.
Nekem karos kültéri lámpáim vannak, a galambok előszeretettel tesznek sikertelen kísérletet fészekrakásra, de megülni meg tudnak rajta. -
Vertigo18
addikt
Házam falára szeretnék felszerelni kb. hat darab kültéri lámpát. Hungarocell hőszigetelés van a falon, milyen eszközök kellenek nekem ehhez? Hogyan érdemes? Kábelcsatornában? Milyen kábelt használjak? Hogyan kezdjek bele?
-
Inhouse
őstag
válasz
daninet #77825 üzenetére
Ezt csak a próba mondja, meg, hogy mi bírja ki, de a Hosch ragasztó/kitöltő anyaggal tennék próbát. Illetve vannak fém ragasztók, de azokkal nincs sok tapasztalatom. Mindenképpen olyan kéne, ami kitöltős, hogy legyen falvastagsága a ragasztmánynak.
Ha oldalról van hely rádolgozni, akár a a letört darab is visszamehet.
Előtte meg lehet durvítani a ragasztandó felületet és zsírtalanítás, ehhez a Hosch-hoz adnak acetont. -
darvinya
titán
válasz
daninet #77825 üzenetére
Az a gond, ha magnézium öntvény, hogy azt még telibe ragasztás után is elporlad ekkora rezgéstő.
Ezt hívják fogyasztó társadalomi terméknek, amibe eleve tervezve van, hogy minnél.hamarabb menjen tönkre és vedd az újat.Sokkal tartósabb lenne Alu-ból kimarni, vagy 3D nyomtatott műanyaggal.
De akkor nem vennél 1 éven belül, vagy inkább 10 éven belül semmi ilyet'. -
daninet
veterán
Sziasztok!
Philips Sonicare diamondclean fogkefe, furán állt a feje, hangosabb is volt, nem rezgett úgy. Szétszedtem és az utolsó fejtagot ami rögzíti egyetlen csavar annak a háza ketté volt törve.
Ez egy 30k huf fogkefe, ezért nem szeretném kidobni.
Adjatok tippeket mivel lehetne ezt megragasztani. Ez egy magnézium ötvözet, nem alu. Nem fogja a forrasztó ón fluxxal sem (próbáltam), pillanatragasztó alig ragad hozzá, amint kicsit meghúztam a csavart eltört.
Van-e tapasztalatotok mivel lehetne ezt bombabiztosan szétszedhetetlenül beleragasztani?
Igazából már a csavar nem érdekel, valószínű permanens belebetonoznám a fejet a fogkefébe valami kétkomponensű rettenettel. Viszont a különféle epoxy ragasztók nagyon ridegek, ez ugye 31000rpm-el rezeg valszeg eltörne. Valami olyat keresek ami kicsit rugalmas.
-
-
villifog
tag
válasz
hegegabi80 #77822 üzenetére
Attól függetlenül, hogy most milyen az internet sebességed, mindenképp a fast ethernet már kerülendő.
Pl: 150 Mbit-es internet esetén a modem kimenete is gigabites, most már minden alaplapi hálókártya is minimum gigabites, mai routerek is gigabitesek. Veszel az apróról egy olcsóbbat.
Egy olcsó gigabites switch+Cat 5e, és egy darabig jó lesz. -
hegegabi80
addikt
válasz
villifog #77821 üzenetére
Oks, akkor úgy lesz, köszi. Amúgy miért legyen mindenképp gigabites? Gondolom a sebesség miatt, de jelenleg még a 100Mbit- sincs nálunk, nem hogy 1000.
Bár most első körben a kábelt és a csatlakozókat veszem meg, és megcsinálom a vezetékelést. Lehet még az éven elég is lesz a modem 4 portja, ha nem akkor ráérek switch után nézelődni.A kamerás dolgot most hanyagolom, az még ráér 2-3 év mulva is.
-
villifog
tag
válasz
hegegabi80 #77820 üzenetére
Az a switch amit néztél akár POE-s szerintem Neked nem jó, én mindenképpen gigabitest vennék, ezen nem spórolnék. Ez inkább csak kameráknak lenne inkább jó, oda elég a 100 Mbit-es kapcsolat is. Ahogy már ajánlották úgy is meg lehet oldani a táplálást.
A választott switch mindenképp gigabites legyen akár sima, vagy esetleg POE-s. -
hegegabi80
addikt
válasz
Inhouse #77819 üzenetére
Persze én se látom értelmét a panelnak, pláne nem a spájzban eldugott helyen. Ráadásul plusz csatlakozó kábel, mert a panelből még át kell vezetni a switch-hez. Max ha nagyon szépen meg akarja csinálni az ember és még több kábel lenne a lakásban.
Igen tudom a POE csati adja a tápot is meg megy rajta az adat is. Így nem kell plusz még egy kábel a kamerához. De ez is csak egy gondolat/terv a későbbiekre, de ki tudja mikor valósulna meg, ha egyáltalán megvalósul, csak aprón futottam össze ezzel a switch-el és innen jött az ötlet.
Végül is jó ötlet a POE-sítés, így nem kell pluszba a táp kábel, hiszen egyben fut így is úgy is a kettő, csak a 8 db szálból 4 kell a 100Mbps-hoz, 2 érpár meg a tápláláshoz.
Ez már topikhű megoldás. -
Inhouse
őstag
válasz
hegegabi80 #77818 üzenetére
Én még háztartásban, magánlakásban nem láttam patch panelt, nem is értem mi szükséged lenne rá egy ilyen "rendszerhez". A POE a Power over Ethernet, azaz ugyanazon a vezetéken visz áramot a készülékhez bizonyos korlátok mellett, amin a hálózati forgalom is megy (UTP). Ez nem feltétlenül kell egy kamerához, még az életben nem találkoztam POE-s eszközzel, vagy ha találkoztam, nem kellett ez a funkciója. Illetve POE nélkül is csinálhatsz "POE"-t. Nálam az egyik IP kamera így van megoldva sima hálózati eszközökkel. Mivel a kamera csak 100Mbps, ezért csak 2 érpár kell. A másik kettő le van párhuzamosítva és így megy ki a 12VDC a kamerának a padlásról, ahol a tápja van. Rá van forrasztva a végeire a DC dugó/anya és simán működik.
-
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #77814 üzenetére
Nos agyaltam még tovább is a dolgokon.
Közben a hálózati topikban is jött megoldás. Lényegében amit itt is megvitattunk annyi különbséggel, hogy javasoltak egy patch panelt, ami szerintem annyira nem lényeges a spájzban, de nem is rossz ötlet.
Továbbá 2 db switch-et javasoltak, egyet TV-hez egyet pedig külön a net-hez. Nem tudom ennek így van e értelme, de ha jól tudom az IPTV-nél a tv sávszél alapból külön van a netestől, független a kettő.
De úgy is lehetne, hogy a modemen 4 port van, ebből 3 lenne tv-s (a hálóban biztos nem lesz tv, csak a nappali meg a 2 gyerkőc marad), a 4. meg a net-es a switch-el elosztva.
Így még maradna hely a 8 portos switchen is, sőt utána olvasva olyat kéne venni, amelyiken van Poe-s port, így tudok rá kamerát is kötni (aprón találtam is ilyet, ezért jött ez az ötlet).Ami a lényeg, első körben behúzom a dupla kábeleket a falban lévő csöveken fel a padra át a spájzba szépen elrendezve összekötegelve (és természetesen beszámozva, felcímkézve), ide átteszem a modemet és első körben elég is lesz még a 4 port rajta a jelenlegi 1 tv és 2 gépnek. Aztán idővel majd kibővítem a switch-el kültéri kamerával, esetleg patch panellal.
-
pjen
félisten
válasz
2thletme2day #77815 üzenetére
Szigetelést csak akkor tegyél, ha fűtöd is.
-
darvinya
titán
válasz
2thletme2day #77815 üzenetére
Víz szívó az üveggyapot, így csak jó nedvesség kizáró szigetelés mellett jó használni.
-
2thletme2day
őstag
Üdv. Nem tudom ez-e a jó topic de visszaoolvasva kicsit talán illik a kérdésem témája a topichoz.
Tavaly építettem egy könnyűszerkezetes garázst. Most szeretném megcsinálni a szigetelést és a belső burkoást. A kérdésem az lenne, hogy üveggyapot megfelelő választás lehet a falakba? Jelenleg fele áron van mint a kőzetgyapot, elvileg ugyanúgy szigetel is de a kőzetgyapot tömöttebb szerkezetű és talán időtállóbb. Van olyan vélemény is, hogy üveggyapot nem jó falba mert idővel elgyengyül az egész szerkezet és szépen lassan betömörödik a fal aljára. Van ennek valami valóságalapja vagy csak városi legenda?
-
hegegabi80
addikt
válasz
villifog #77810 üzenetére
Csak gyerkőcnél van wifi, meg nyilván telók. De a falak be vannak csövezve, azaz a nappaliban, meg jelenleg a két szobában van cső fel a padlásra a falon belül, a dugalj helye meg a konnektorok mellett egy magasságban.
Ez felújítás előtt ezért lett becsövezve, hogy később mindenhová legyen net tv stb.
Csak most a két szobából 3 lesz csinálva gipszkartonból. A két szélső szobába a gyerkőcöknek marad a csövezés, mert a szélső falakban fut a cső, a középsőhöz (ez lesz a hálónk) kell majd a csövezést megcsinálni a gipszkarton falon belülre. Ott esetleg még lehet is használni ezt a falon kívülit, a többi helyen meg dugalj, de akkor már mindenhol egyforma legyen.pjen: igen az a cél, hogy egy dugaljnál 2 db csatlakozó legyen: UTP és TV.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
hegegabi80 #77809 üzenetére
Én most Legrand Valena-t vettem mindenből. Az előző lakásban a noname kínai volt. Gyakorlatilag belül ugyanaz: egy késpár közé húzod be a kábel egyes szálait, ami a látszó oldal felől az RJ45 aljzatban végződik. Semmi nincs benne, se forrasztás, se drót, semmi, csak egy darab formára vágott és hajlított réz darab, aminek az egyik vége a kés, a másik vége a csatlakozóaljzat érintkezője.
-
pjen
félisten
válasz
Semens, legrand szerelvényekben van 1 modul UTP ALJ. Legrandnál a mosaic profi, siemens I sistems. Egy dugalj helyre tehetsz akár 2 UTP t, vagy UTP + Tv például.
-
Inhouse
őstag
válasz
villifog #77807 üzenetére
Akkor jó, mert ugyanezt írtam én is.
...és ez esetben teljesen mindegy lenne milyen színsorrendet használsz...
Azért írtam, hogy ügyeljen a bekötés megfelelőségére, mert sajnos nem egy helyen találkoztam már olyan kábellel, ami sima kontakt vizsgálatos teszterrel jó volt minden érre. De mégsem volt használható...az elkészítője szépen sorba rakta a színeket pl. fehér-zöld, zöld, fehér-narancs, narancs, fehér-kék, kék, fehér-barna, barna, stb... A TX/RX vonalaknak a csavart érpárokon kell menniük. Egy rövid kábelnél még működhet, de hosszúnál nem, főleg Gigabiten nem. -
villifog
tag
válasz
"Pl. most a gyerkőc gépén TP-Link usb wifi van."
Amennyiben most is használtok usb wifi-t, akkor gondolom nincs mindenhova kiépítve a kábel, nincs mindenhol csövezve, nincs mindenhol doboz-marva.
Akkor simán tudnál használni falon kívüli megoldást is:[link]. -
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #77808 üzenetére
Jut eszembe aljzatból melyiket érdemes?
Az okés, hogy cat5e legyen az is, meg dupla, de esetleg melyik gyártó stb.
Nálunk Mentavil Akcent kapcsolók és dugaljak vannak, nem rossz de nem is a legjobb. Ennek a dupla utp dugalj 5000 Ft fölött van. De neten találtam 3000 körül is, csak nem tudom az mennyire jó. Meg akkor már a kábelt is jó lenne egy helyen mindent megvenni. -
hegegabi80
addikt
válasz
Inhouse #77806 üzenetére
Én is a kábelt részesítem előnybe. Még ha laptopom is lenne, akár melyik szobába is használnám huzamosabb ideig, tuti rádugnám az aljzatra.
Pl. most a gyerkőc gépén TP-Link usb wifi van. A modemtől kb. 5 m ha van, egy vékony fallal. Van amikor megszakad egy pillanatra, és hallom a gyerektől a szép szavakat.Bár ez lehet az usb stick hibája is.
Azt hiszem ez így akkor meg is van, szépen okosan megterveztük. Esetleg még valami amire vigyáznom kell vagy amire figyeljek kiépítés közben.
-
villifog
tag
válasz
Inhouse #77806 üzenetére
Általában egyenes (patch) kábeleket használunk:[link].
De ahogy írtad a kereszt kábel (cross-over) is jó megoldás, mert a mai eszközök képesek felismerni mind a két változatot.
Amennyiben mindkét végén azonos színsorrendet kötsz, az mindig egyenes kábel lesz, és ez esetben teljesen mindegy lenne milyen színsorrendet használsz (dugó-dugó kábel). -
Inhouse
őstag
válasz
hegegabi80 #77801 üzenetére
Az A vagy B kötés mindegy (TIA/568A és a TIA/568B A kettő között az eltérés a Zöld és a Narancs érpár cseréje), illetve ez főleg a 100-as hálózatnál volt kérdés. A lényeg, hogy a Gigabithez minden érnek (8 ér/4 érpár) be kell legyen kötve és a megfelelő pozícióban kell legyenek. És igen, az lesz a legjobb, ha mindkét végén azonosra vannak kötve, bár a mai hálózati eszközök tudnak váltani a kereszt és az egyenes között. Cat5e elég lesz.
Azért egy LAN kapcsolat sokkal stabilabb és általában gyorsabb is, mint egy Wifi-s. Ha nincs mozgatva a gép, pl. PC, TV, valamint megoldható, akkor érdemes a vezetéket előnyben részesíteni. Olcsó Gigabites switch-et vehetsz Mercusys márkából is, eddig úgy néz ki bevált. -
villifog
tag
válasz
Ami Neked kell:
NF, N, ZF, K, KF, Z, BF, B
Tehát a B kell Neked. -
hegegabi80
addikt
válasz
cinemazealot #77803 üzenetére
Persze azért is kérdeztem milyen kábel, mert elég borsos ára van. Pl. Cat6 árnyékolt 305M 70.000 Ft körül mozog.
Azt hiszem elég lesz nekem a Cat5e is. Nálam se lesz variálva, ezt most így megcsinálom rendesen és így marad. A jelenlegi helyzet is már 6 éve így van beköltözéstől, ez az átvariálás pl tervben volt, csak halogattuk és most jött el az ideje.Sőt nem is igazán tervezem, hogy pl a számítógépek között adatmozgatás történjen. Van egy gép nekem, meg a gyerekeknek lesz 1-1 és kész. Bár jelenleg csak egyiknek van, de ő már laptopot szeretne, így az övé majd megy a kisebbik gyereknek, így ehhez ne is feltétlen kell csati, mehet a wifin, ha folyamatosan mozogni fog vele.
Tehát a gépeknek még a wifi is elég lenne. A tv miatt akarom leginkább a dupla kábelt a szobákhoz, amiből lehet most még nem is lesz semmi, nem lesz plusz box, de lehet később se. Ki tudja, azért elég nehéz előre látni a jövőt.
Ha meg laptop lesz mind a két gyerkőcnek, akkor meg nem is kell dugalj, mennek wifin. Lehet sose lesz használva a dugalj, csak nálam, mert nekem biztos kell az asztali gép, az fix. Ezért se akarok túl sokat beleölni se.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Tizenegynéhány éve vettem egy dob (~300 méter) Cat5e kábelt, amivel elég alaposan behálóztam a házat és még a mai napig is van belőle. A helyi hálózat így kellően gyors (gigabitet is támogató gépek közötti fájlátvitel élvezhető), viszont ez tök független az internettől. Ha adott esetben le is szakadsz a netről, helyi archiválás és egyéb hálózati munkavégzés szempontjából jó, ha ki tudod használni a helyi technikát.
Viszont nagyon nem mindegy milyen kábelt veszel. Pár éve tudatosult bennem, hogy a fent említett kábel azért volt annyira akciós, mert nem tiszta rézből vannak az erek. Alumínium mag és réz bevonat!
Ha megblankolom a kábelt, a réz ereket látom, de ha belenézek a levágott érvégbe láthatom, hogy alusan csillog a "bütü". Továbbá ha elkezdem hajlítgatni, hamarabb törik el, mint ha tiszta réz volna. Ha tehát tiszta réz kábelt veszel, az valószínűleg rohadt drága lesz. Ha mindezt Cat6-ból és/vagy árnyékoltból, akkor a gatyád rá fog menni.
Tekintve viszont, hogy én nem nagyon variálom az itthoni hálózatot (így a kábelek nincsenek kitéve rendszeres fizikai behatásoknak), és a gigabitet az alu-réz erű árnyékolatlan Cat5e kábel is teljesíti, a céljaimnak ez is tökéletesen megfelel.
Cat6-ra (legyen az árnyékolt vagy árnyékolatlan) csak akkor lőnék, ha idővel pl. házimozizás és a nagy sebességű HDMI áthidalás is képbe kerül (tehát ahol garantáltan kellenek a gigabitek).
-
pjen
félisten
válasz
Árnyékoltat csak akkor tegyél, ha tényleg nagyon muszáj. Ipari környezet.A legkönnyebb összehozni vele egy föld húrkot. A cat5 e szerintem még 10 évig biztos elég lesz. A cat6 kábelhez cat6 szerelvények is kellenének, nem túl olcsók.
-
hegegabi80
addikt
válasz
macilaci78 #77799 üzenetére
Nekem sincsenek nagy igényeim, ez a jelenlegi is bőven kiszolgál. Nem töltök le nagy fájlokat, nem dolgozok nagy fájlokkal, tv is csak 1080p-s. Azért itt a világ végén elég sokára lesz ettől nagyobb sávszél. Van egy ismerős aki dolgozik a telekomnak, megérdeklődöm nála mit lát a jósgömbbe, mikor lesz fejlesztés.
A padon lesznek a kábelek, illetve kábelcsatornában futnak majd, így bármikor cserélhetők a kábelek.
Akkor még egy kérdés, és szerintem ki is veséztük és meg is terveztük.
Árnyékolt vagy sima? Illetve dugóknál A vagy B bekötés? Azt tudom, hogy mind a két végén azonosnak kell lennie. Esetleg megnézem, most melyik van alkalmazva és az után megyek én is, így a mostani kábelt is fel tudom használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netflix
- Philips LCD és LED TV-k
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest