- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
villifog
tag
válasz Essejó #78934 üzenetére
Én nem ajánlanám:
Mert alapon 3, sötétedés meg 11. Nem tudod változtatni a sötétedést. automatikusan csal 11-re sötétedik.
Legalább olyat nézzél, ami 9-13-ig változtatható, ez a szemedtől is függ, de a hegesztési eljárástól is, hogy Neked melyik a jó érték.
Itt láthatod az ajánlott beállításokat több hegesztési eljáráshoz, és áramerősséghez.
Szerintem ez a Jasic csak 11-re sötétedik, ezért biztosan nem jó Neked.
Ha Jasic-ban gondolkodsz legalább ez.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
Miért hangoztatod ezt a 10 A-es betápot? Ezt nem értem. Azért mert neked ilyen van, másnak lehet nagyobb betáplálása. Illetve nem csak otthon hegeszthet az ember, ahol megint más betáplálás lehetséges.
Én mint írtam hegesztéshez azért normális betáplálás is szükségeltetik, amennyiben nincs, lehet bővítést kérni.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
Nekem ez ügyben teljesen más a véleményem mint neked. Szerintem igen is érdemes egy normális hegesztőkábelből, egy normális szettet készíteni. Más kérdés, hogy inkább a 190-es helyett inkább az Arc minit választottam volna, az már egy más (profibb) kategória.
A nagyon rövid kábel nálam a "használhatatlan kategória".
Miért fordul az elő, hogy egy 160-as gépen nagy dinse csati van, még egy 190-es gépet kicsi dinse csatival szerlnek.
Érzed az ellentmondást?
Amúgy használj olyan kábelt amilyet akarsz.
Az más kérdés, hogy azt írják az Iweldnél, hogy 139 Ampert tud 100% BI-vel. Azért arra kíváncsi lennék, hogy közel 140 Amper-ral hegesztesz vele éjjel nappal egyfolytában. Erre azért baromi kíváncsi lennék.
A kábelekről az előző hozzászólásomban leírtam a véleményemet.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
Nem tudom, hogy a régi vagy az új 190-es géped van, de a 2 illetve 1,5 m-es kábelek szerintem nagyon rövidek. Ezek a kábelek is inkább rezezett alu kábelek, és nem a normális H01N2-D hegesztőkábelek. Amennyiben cserélnél kábelt, akkor már megfelelő hosszúságú és keresztmetszetű kábelt érdemes választani.
80-90 A-ra talán még használható lenne a gyári is, ellenben nekem az nagyon nagyon rövid lenne. -
villifog
tag
válasz Essejó #78901 üzenetére
Egy pajzsban a kazetta az érték, nem a pajzstest meg a sallang. Én csak javasolok neked, de a döntés a tied.
Amennyiben ilyen nagyon nagyon keveset hegesztesz, én az általam javasolt fix üveges Esab pajzsot javasolnám, amit a 78824-as hozzászólásban már linkeltem.
20-30 cm varrathoz nem kell neve nincs automata pajzsot venni, ha meg nincs 3 kezed, addig inkább kérj meg valakit aki segít.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
Egy normális kábelszettel nem lett volna gond, de sajnos rövid, nem megfelelő keresztmetszetű kábeleket adnak hozzá, illetve a testcsipesz is inkább "akkumulátor töltőre " való. Nagyobb áramerősségnél lehetnek csatlakozási, melegedési problémák.
Egy kis dinse csatis géphez is egy normális kábelszett kb: annyiba kerül mint a gép.
10 m kábel (2x5 m) 13260 Ft.
Egy olcsó, de jó testcsipesz 1100 Ft.
Egy elektródafogó 2800 Ft.
2 db 10-25 dinse csati 1100 Ft.
Ez így összesen 18260 Ft, és még a szemes sarukat nem is számoltam hozzá, tehát egy jó kábelszett majdnem a gép árával vetekszik. -
-
villifog
tag
válasz imibogyo #78888 üzenetére
Sokan vettek ilyen gépet is, de én inkább azokat a gépeket szeretem, aminél csak az áramerősséget kell állítani aztán mehet a hegesztés. Nem igazán szeretem azt a gépet aminél mindent állítani kell. De gondolom TE sem vasúti sín vastagságú anyagok hegesztésére vetted, de mint mondtam inkább fogyós párti vagyok. Aztán az a gép is szopás aminél a VRD-t nem lehet kikapcsolni, bevont elektródás hegesztésnél az nagy szívás.
Fekete pénteken szokták jól leakciózni az Iweldeket.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
Szerintem egyre inkább a kicsi és könnyű gépek felé haladunk pl:Iweld microforce, mondjuk én inkább egy másikat választanék. Szerintem úgy sem vasúti sín vastagságú anyagokat akarnak hegeszteni, hanem inkább a vékonyabb zártszelvényeket, ahhoz meg inkább egy MIG hegesztőgép ajánlottabb szerintem. A fogyós géppel sokkal egyszerűbb pontozgatni, illetve egy kezdő is hamarabb tud viszonylag "szép", "szebb" varratot produkálni.
-
villifog
tag
Nem azért vesznek 160 A-os, vagy akár 200 A-os invertert az otthoni hegesztők, mert mindenki maximális áramon akar hegeszteni, hanem azért, mert kevesebb áramon, de folyamatosan tud dolgozni. Én is elvagyok egy jó minőségű 160-as géppel. Szerintem otthoni hegesztésnél úgy is a kerítés, zártszelvény, és kisebb lakatos munkák a prioritások. Általában "szerintem" 80-120 A-rel dolgoznak leginkább. Egy jó minőségű 120-as gép is elég lenne, de ha marad egy kis tartalék, az nem okoz semmiféle problémát.
Amennyiben 25 vagy 32A a betáp, miért ne lehetne akár nagyobb gépet is használni. -
villifog
tag
válasz Gyarmati_ #78867 üzenetére
Egy jó választás volt.
Amúgy van hegesztés topik, lehet sokan nem szeretik a hegesztést itt.
[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
Elhiszed nekem, hogy amennyiben kb 160A-rel hegesztesz (nagyjából 85%-os hatásfok mellett), kb mindegyik inverter azonos áramot fog felvenni a hálózatból. Itt legfeljebb a BI-ben különböznek az inverterek, és természetesen a minőségben.
Amennyiben veszel egy neve nincs invertert, és 320A van ráírva, annak általában a felét, de inkább a negyedét sem tudják. Természetesen BI-ben sem.
Hidd el mindegyik géppel fogsz tudni hegeszteni C 16A ról.
[link]
[link]
[link]Milyen minőségben dolgozol: az leginkább a gyakorlattól függ.
30 év után egy trafóval is olyan varratot készít egy gyakorlott hegesztő, hogy egy kezdő nagyon nagyon sokáig nem tud olyat húzni inverterrel sem.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz lemmy71 #78863 üzenetére
Bocsi de MMA gép is van itthon 3db. Ez csak olyan költői kérdés volt. Amennyiben valaki olcsó, és viszonylag jó minőségű invertert szeretne magának, legalább egy elfogadható minőséget válasszon magának.
Illetve már egyre inkább nem az MMA a fő csapásirány, hanem a védőgázas fogyóelektródás hegesztés.
Illetve 4x áron már mindenképp MIG gép az ami ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz Ciccuka #78861 üzenetére
Nálam ezek szóba sem jöhetnek. 2 érzékelős amúgy sem. Én sem Optrel-t használok, de a szememet azért többre becsülöm, mint, hogy ilyen pajzsokat vásároljak, akik meg ilyet szeretnének ŐK vegyenek ilyet.
Nekem nem kell ajánlani, nekem van olyan ami megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
Miért drágább egy ilyen tápegység, mint egy ilyen tápegység.
Az egyik egy kiváló, a másik pedig egy hulladék minőség, kb azonos teljesítménnyel rendelkeznek, de az utóbbit véletlenül sem szerelném be a gépembe.
A Jasic egy hegesztőgépeket gyártó cég (ez is Kínába készül), de van saját gyára, és 5 év garancia van a termékeikre (Magyarországon mondjuk nem). Tehát egy normális gyártó, és egy neve nincs gyártó termékét összehasonlítani csak az ár alapján nem érdemes, még akkor is ha a garanciát félretesszük.
Én inkább a jobb termékeket részesítem előnybe.Még drága gépeket nem is ajánlottam. Itt most a jó, és olcsó volt a szempont.
[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
Ez egy kicsi, de igen jó minőségű MMA gép. Ezen sima mezei 230 V-os nem ipari dugvilla van. Bárhol tudod használni, szerintem C16-os betáp jó lenne, de talán még B16- ról is elműködne.
[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
-
villifog
tag
Régebben, hogy hegesztettél amikor még nemhogy automata, de még fejpajzs sem nagyon volt, volt egy kézi pajzsod, esetleg még segítséged sem volt. Már a fejpajzs is nagy erőlelépés volt. Én is automata pajzs párti vagyok, én csak azt mondom, hogy nem érdemes ipari hulladékot venni.
Te sem veszel pl: Acorp, Gembird, Akyga, Vargáné és Tsa, Codegen és még sorolhatnám az ipari hulladék tápegységeket, hanem veszel egy normális Tápegységet pl: Seasonic, FSP.
Egyszóval én is automata fejpajzs párti vagyok, csak nem vennék belőle szart, mert az hosszútávon a drágább. -
villifog
tag
válasz Inhouse #78827 üzenetére
Egyetértek veled, inkább legyen egy fix üveges fejpajzsom, mint egy ipari hulladék automata.
Szerintem azért egy nagy látómezős, négy érzékelős, tru color pajzsot érdemes legalább megcélozni.
Mi ezt az Esab pajzsot használjuk, de érdemes esetleg azt is számba venni, hogy cserélhető elemeset válasszunk.
Legalább ezeket választanám:
1.
2.
Aztán még ez is az olcsóbbak közé tartozik, határ a csillagos ég.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz Essejó #78818 üzenetére
Szerintem a szemedre, szemeidre nagyon oda kell figyelned. Szerintem erre a pajzsokra szánt pénz, kidobott pénz.
Ennyiért maximum egy normális fix üveges pajzsot kapsz, amiben cseréled az üvegeket, ez nem automata.
Még barkácsoláshoz is kell egy normális automata pajzs, de azok sokkal drágábbak. Vásárlás előtt érdemes felpróbálni.
Olvastál véleményt egy drágább pajzsról:[link].[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz Inhouse #77869 üzenetére
Ez passzív megoldás, egyik felén ráadod, a másik felén leveszed a tápot. A kamerának elég a 100 Mbit-es átvitel, tehát kamerára tökéletes. Ennyiért biztos nem érdemes sufni tuningot csinálni.
Szerintem az IP kamerák általában 12V-ról működnek, magasabb feszültséget akkor kell ráküldeni az utp kábelre, ha nagyon hosszú (100 m). a bekötés. Ebben az esetben biztos nem elég a 12V-os feladás. Rövidebb távolságokra elég lehet a 12V-os feladás is.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz hegegabi80 #77859 üzenetére
Használhatsz gyári megoldást is, ha nem POE-s switch-et vásárolsz.
POE adapter kit. -
villifog
tag
válasz hegegabi80 #77822 üzenetére
Attól függetlenül, hogy most milyen az internet sebességed, mindenképp a fast ethernet már kerülendő.
Pl: 150 Mbit-es internet esetén a modem kimenete is gigabites, most már minden alaplapi hálókártya is minimum gigabites, mai routerek is gigabitesek. Veszel az apróról egy olcsóbbat.
Egy olcsó gigabites switch+Cat 5e, és egy darabig jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz hegegabi80 #77820 üzenetére
Az a switch amit néztél akár POE-s szerintem Neked nem jó, én mindenképpen gigabitest vennék, ezen nem spórolnék. Ez inkább csak kameráknak lenne inkább jó, oda elég a 100 Mbit-es kapcsolat is. Ahogy már ajánlották úgy is meg lehet oldani a táplálást.
A választott switch mindenképp gigabites legyen akár sima, vagy esetleg POE-s.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz hegegabi80 #77809 üzenetére
"Pl. most a gyerkőc gépén TP-Link usb wifi van."
Amennyiben most is használtok usb wifi-t, akkor gondolom nincs mindenhova kiépítve a kábel, nincs mindenhol csövezve, nincs mindenhol doboz-marva.
Akkor simán tudnál használni falon kívüli megoldást is:[link].[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz Inhouse #77806 üzenetére
Általában egyenes (patch) kábeleket használunk:[link].
De ahogy írtad a kereszt kábel (cross-over) is jó megoldás, mert a mai eszközök képesek felismerni mind a két változatot.
Amennyiben mindkét végén azonos színsorrendet kötsz, az mindig egyenes kábel lesz, és ez esetben teljesen mindegy lenne milyen színsorrendet használsz (dugó-dugó kábel).[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz hegegabi80 #77801 üzenetére
Ami Neked kell:
NF, N, ZF, K, KF, Z, BF, B
Tehát a B kell Neked.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz hegegabi80 #77798 üzenetére
Szerintem inkább az a lényeges szempont, hogy cserélhetők legyenek a kábelek, nálam Cat 5e van mindenhol, ez 1 gigabit-re teljesen jó. A hálózatok is rohamtempóban fejlődnek, (2.5 és 10 Gbit) már a Digi hálózatán előbb-utóbb elérhető, de ezekhez tartozó hálózati elemek még nagyon drágák.
Szerintem úgy jársz a legjobban, ha veszel egy doboz (305m) kábelt, lehet inkább érdemes már inkább Cat 6-os kábelra beruházni, ha a jövőbe is tekintünk.
Nekem is csak 150 Mbit-es internetem van, az én igényeimet maximálisan kielégíti, a hálózat is 1Gbit-es, én egy jó darabig biztos nem fogok kábelt cserélni. -
villifog
tag
válasz hegegabi80 #77795 üzenetére
Az már jó lenne, de én inkább a TP-Link-et választanám, még akkor is, ha Nálad a rack szekrénybe lenne, mert látod a kapcsolati sebességet a portokon, ez néha nagyon hasznos dolog. Nálam az asztalon van, ledek-kel előre, egyből látom, hogy melyik port milyen sebességgel működik ( 100 vagy 1000 Mbit).
-
villifog
tag
válasz hegegabi80 #77792 üzenetére
Az a switch nem jó, legalább gigabites kell, inkább ezt választanám.
-
villifog
tag
válasz Sándor -P20- #77692 üzenetére
Én csak azért nem a vegyi dübelt használnám, mert ha később el kerül onnan a függőhinta, akkor mondjuk flex-elni kell, mondjuk az általam javasolt megoldásnál lecsavarod az anyát, kiszeded a menetes szárat, begipszeled, lefested azt jó napot. Fúrni meg így is úgy is kell.
-
villifog
tag
válasz Tothg86 #77687 üzenetére
Amennyiben nem használod a födémet, én inkább átfúrnám teljesen, és 12-es menetes szár és 12-es gyűrűs anya kombinációban gondolkodnék. Alulra és felülre is tennék egy négyzet alakú kb: 10x10-es, 4-5 mm-es vastag vaslemez alátétet.
Egy picit meghegeszteném a menetes szár és a gyűrűs anya találkozását, csak azért, hogy ne tudjon elfordulni a menetes száron. A másik végén alátét vas (10x10), alátét, anya.[ Szerkesztve ]
-
-
villifog
tag
válasz inf3rno #77345 üzenetére
Csak a szennyvíz elvezetés a kérdéses inkább. Két fajta bekötés lehet a telkeden belül 1 méterre.
1: 2db 45 fokos könyök (betonozva) és a felálló cső a tisztító cső, rajta egy Y leágazás (változó magasságban) a bekötésedhez igazodva.
2: 1db T idom, a középső része felállva a tisztító rész, az egyenes továbbmenőre, pedig Te csatlakozol.
Csőméreteket most nem írtam.
Lényeges szempontok még ezek:Csatorna és egyéb közmű egymástól mért vízszintes védőtávolságait be kell tartani, melyek a
következők:
- ivóvízvezetéktől legalább 1,5 m
- elektromos kábeltől legalább 1,0 m
- telefonkábeltől legalább 1,0 m
- gázvezetéktől legalább 1,0 mAmennyiben nagyon hosszú a telek (100 m legalább), csak a második bekötés jöhet szóba szerintem.
Ebben az esetben a telekhatártól kell lefektetni a szennyvízcsöveket, a megadott lejtésre (ebben az esetben emelkedésre) nagyon figyelve. Még az is szerencsés dolog, ha addig meg lesz a csatorna lejtése (itt mivel a telekhatártól tudsz indulni, akkor az emelkedése). Egyik ismerősnél T idomos bekötésnél a ház melletti részben, éppen a föld alatt pár centivel volt a beállás a helységbe, pedig talán nem is volt 100 méteres bekötés.
Szerencsés az a helyzet amennyiben egyenes a talaj, és nem a bekötés irányába lejt a földfelszín.A villanyt és a vizet tudod egyenesen vinni, a szennyvizet csak megfelelő lejtéssel. Én legaljára tenném a vizet (fagyhatár alá), és e mellé fektetném a villanyt. A szennyvíznek meg a megfelelő lejtéssel egy másik nyomvonalat készítenék.
-
villifog
tag
A védőcső kérdése kapcsán.
Saját területen nem hinném, hogy bármi gond lenne a földkábellel. Ellenben én biztos tennék védőcsövet.
Márpedig azért, mert ha mégis bármilyen okból megsérül a földkábel, én nem szeretném a kábelt a földben megtoldani, akármilyen szakszerűen lenne is megcsinálva, nem tudnám mozgatni a simán lefektetett kábelt.
Egyik kuncsaft (hosszú betáplálás volt az oszloptól a házáig saját területén) 110-es szennyvízcsövet tett le védőcső gyanánt. mindenki abba húzta bele a kábeleit (villany, RG 11, miegymás).
Ha valamit utólag módosítani akarsz, még lehet, akár úgy is, hogy féltávon teszel egy vízóra aknát. A legnagyobb költség az utólag felásott, kiásott föld. Ilyen átmérőnél van még lehetőség akár több kábel behúzására.
Esetleg még azt is meg lehet oldani, hogy a két végétől 25m-re teszel be két ipszilon elágazást ledugózva (vagy akár többet is).
Akkor a két vége mellett, még van 3 kiállásod (vagy több). Én magamnak biztos így csinálnám, még ha sokkal többe kerülne is.
Én sokakkal ellentétben nagyon védőcső párti vagyok. -
villifog
tag
válasz PitLee #77282 üzenetére
Én még a sarokszelepet is nagyon nem szeretem. Még a panelba is úgy csináltuk meg a vizet, hogy minden (hideg, meleg) helyre külön vittünk csövet, a csőfolyosóból. Nem egy nagy távolságok vannak, és minden induló helyre mofémes golyóscsapot tettünk. Az meg örök élet plusz egy nap, de legrosszabb esetben is van hozzá javító készlet. Szóval mi száműztük a sarokszelepet a repertoárból.
-
villifog
tag
válasz macilaci78 #77277 üzenetére
Nekünk Svédfogó (egyenes illetve s alakú pofával), villáskulcs, állítható villáskulcs, francia kulcs.
Vízpumpafogó nincs és nem is lesz.
Csősatu, vizes menetmetsző (kúpos), mi is megoldunk mindent odahaza, de azt ki nem állhatom, ha a hatlapfejű szerelvényekhez vízpumpa fogót használ valaki, itt most nem a bontásra gondolok. -
villifog
tag
válasz #21346560 #77275 üzenetére
Én csak azért nem szeretem a vízpumpa fogót, mert amikor meglátom a szaki kezében, és nem a csövet fogja meg vele, hanem a szerelvényt pl: golyóscsapot, rögtön elmegy az életkedvem. Simán használhatna a szerelvényre pl: (golyóscsapra) állítható villáskulcsot, de nem, vízpumpa fogóval dolgozik. Pedig egy két sorházból álló panellakás esetén (kb: 500 lakás) vízpumpa fogóval teszik fel a lakásban levő új gázcsapokat. Utána nem lehet kézzel megfogni a szerelvényt, mert annyira sorjás, meg ronda lesz.
[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz #21346560 #77271 üzenetére
Mindegy, mert én még csőre (akkor nevén nevezzük a dolgokat) csak Super S fogót használtam, vízpumpa fogót még életemben soha. A vízpumpa fogót nem szeretem, nincs ilyenem.
De ezek szerint Neked van igazad. Mind a két fajta fogó csőfogó.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz Sándor -P20- #77241 üzenetére
Tehát marad a vizes szaki, aki otthoni barkácsolóként szerelt már egy párszor vizet, annak azért vannak megfelelő szerszámai, csőfogói, az simán megoldja. Aki meg nem sokat szerelt, annak meg szerszámai sincsenek meg hozzá.
-
villifog
tag
Ahogy előttem is írták, 2 ember, 2 csőfogó. Szerintem azért ezt ki lehet cserélni. Amennyiben a sarokszelep külső menetes része útban van a falnál és nem tudod körbe tekerni, még azt is le lehetne vágni. Ez csak akkor fordulhat elő, hogyha előbb tekerték bele a sarokszelepet a T idomba és utána rakták fel a T-t. Ránézésre szerintem sem kenderkóc.
-
villifog
tag
válasz Sándor -P20- #77234 üzenetére
Most mi is Henco csővel és idommal szereltük a vizet magunknak. Mi magunk gyártottuk a fali korong alá a szerelvényt, 3 saválló imbusz csavarral felfogatva, ha a Henco szerelvény bírja, akkor tuti, hogy a felfogatás is bírni fogja. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
Amennyiben horganyzott T - idomba csatlakozik a sarokszelep, és a falban van a T- idom, akkor nagy csőfogó és lesz ami lesz. Szerintem se a WD 40, se a kúszóolaj nem segít.
A kóc jól tömített, akkor a menetek közé nem fog beszivárogni az olaj. Meg kell próbálni kicsavarni, mi már törtünk bele sarokszelepet, na az irgalmatlan nagy szopás szépen kicsempézett helységben. Kb egy nap volt mire kiszedtük, irgalmatlan szar meló volt. Ráadásul "jó" (irgalmatlan szar helyen) volt. Én ki nem állhatom a sarokszelepet, inkább Mofémes golyóscsap és utána elosztás, ha más lehetőség nincs. Tudom nem szép, de legalább javítható a Mofémes golyóscsap javító készlettel.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
Idézet:
"
Igen, okozhat rövidzárlatot. Az izzószál elszakadásának pillanatában villamos ív keletkezik a szakadás helyén, ami ionizálja a körülötte lévő gázt, ami jó villamos vezetővé válik. Az izzószálat tartó két fémdrót között kialakulhat ilyenkor a villamos ív addig amíg le nem kapcsolódik az automata biztosíték.Ha vákuum lenne az izzóban akkor ionizálható gáz hiányában nem okozhatna rövidzárlatot amikor az izzószál elszakad."
A FI relé meg azért nem oldott le, mert nem volt különbség a fázis és a nulla között, ugyanakkora áram folyt.
-
villifog
tag
válasz Nixon18 #77190 üzenetére
Amennyiben erősítős antennád van, akkor kell ez a tápegység.
Amennyiben meg nem erősítős antennád van, akkor meg csak sima koax dugó kell, de ez esetben célszerű teljesen árnyékoltat használni.
Teszel egy csavaros F csatlakozót, ezt Te is rá tudod tenni, és csavarsz rá egy átalakítót.
A két általad linkelt megoldás nem kompatibilis, vagy ez kell, vagy a másik, attól függ milyen az antennád.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz Nixon18 #77187 üzenetére
Milyen antennád van?
Pl: Az ilyen lepke antennából két féle változat is van. Az egyikben csak egy balun trafó van, a szimmetrikus jelet aszimmetrikussá alakítja, és nem kell táplálás hozzá. A másik változatban egy erősítő is van, ennek a működéséhez táplálás (feszültség) is kell.
Én jobban szeretem azt a megoldást amelyiket nem kell táplálni, tehát az erősítő nélküli változatot.
A táplált (erősítős) antennák általában 12V-os táplálásról működnek, viszont van olyan DVB T2 tuner ami csak 5V-ot tud kiadni, ez már eleve nem jó, nem kompatibilis.
Én használok a beltéri esetében a bemeneten egy galvanikus leválasztót. Ez azért jó mert akkor, ha véletlenül be van kapcsolva a tápfeladás a box-on akkor se megy fel a táp. Amennyiben meg szükségeltetik tápfeladás abban az esetben jobb, ha az antenna hozzá való tápfeladóját használjuk. Ebben az esetben még akkor sincs gond. ha a box tápfeladása nincs kikapcsolva (véletlenül bekapcsolva maradt a menüben). Nem okoz gondot, nem fog a két helyről való táplálás gondot okozni.Múltkor egy sima bot antennával is próbálkoztam a padláson, úgy is teljesen jó volt a vétel. pedig elosztások is voltak a kábelen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest