Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
moleculez #72145 üzenetére
Igaz, hogy filléres dolog, viszont mégis csak a barkács topikban vagyunk és hát tök egyszerűen (értsd akár sima kézi szerszámokkal) is nagyon szépeket lehet alkotni a témában fából. 3 darab fa összeragasztásával és csak a nyílások bevágásával is megoldható, vagyis akár egy darab fűrész, meg egy kis ragasztó is elég a művelethez, na jó meg mondjuk egy-két szorító, de egy satu is megteszi. Vagy ha van egy-két komolyabb géped (marógépre gondolok elsősorban), akkor egy darabból is megoldható megint csak akár kézifűrésszel bevágva a nyílásokat.
De egy lapos műanyagból is nagyon könnyű készíteni, sőt irodai kapcsokból is. Röviden én maradnék inkább ezek mellett, ráadásul ezek mindegyike könnyen testreszabható. Szerintem eyébként a fa megoldások a legjobbak, sokkal szem-barátabb az embernek a környezetében, mint egy újabb gumi/műanyag valami...
-
moleculez
veterán
Sziasztok! Rég jártam erre...
Szóval tudom hogy kábelrendezés a gyengéknek való, de... keresek olyan megoldást, ami a kábeleket az asztalon tartja, és viszonylag esztétikus, de ez utóbbi nem feltétel. Tudjátok, hogy ne essenek le a töltőkábelek az asztal mögé/alá hanem a szélén ottmaradjon. -
EXIEZ
aktív tag
Én biztos csőből csinálnám meg. Falba fogatni, vízszintesen jönne egy része, majd csukló, kis cső és a hangfalat alulról tartaná. Talpnak meg azt csavarozol fel amit szeretnél, kis vékony fa lapka megtartja, színre fújva vagy matricázva.
Ui: rézcsöves designokból jutott eszembe, ilyesmi csak nagyobban: link
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Biztos oldotta már meg valaki a problémám:
2 kis hangfalat szeretnék a falra "rakni". Nézegettem elsőnek fali virágtartót, de ez nem esztétikus. Hely kicsi, így valami olyan dologra gondoltam amit felfúrok és arra rakom rá. Egy kép a hangfal méreteiről: [kép]
Esetleg erre valami tipp, hogy helyezzem el őket és mire?
-
do3om
addikt
Aksis gép témához, én ezen gondolkozok:
[MILWAUKEE M18 CAG125X]
Van egy fúróm igy töltő lenne hozzá aksi meg 6Ah.Hátha tudja valaki mi a különbség a feni és e közt:
[link] -
Dani_kp
addikt
válasz
lemmy71 #72060 üzenetére
Tudom nem Te kerested, de egy haveromnak ilyen pákája van: [link]
Olyan 3-4k. körül van Kínából, de meglepően hatékony és hamar felfűt, plusz kis helyet foglal.Nekem ilyen van már 10-12 éve, [link] de nem vagyok vele valami elégedett, már a legelső évben lefüstölt és gariban javították, most meg nem fűt fel, szóval valószínűleg a fűtőbetét cserés, ami csak 7-800 ft. De ahhoz képest sokat nem használtam az elmúlt években és mégis tönkrement...szerencsére van egy általad linkelt régi békebeli pillanatpákám is, ami most szintén nem akar működni, meg van egy 1800 ft-os 30W-od lidl-ös is. De a feljebb linkelt ali-sat is megrendelem majd.
-
PitLee
őstag
válasz
csabulaxi #72122 üzenetére
Én lapos csavarhúzóval, ami pont elég vastag, hogy ne lötyögjön a nútba és finoman meghúzom az élét is, hogy jobban kapaszkodjon van, hogy kijön, miután kijött kis barkács fűrésszel szoktam mélyíteni a nútot és akkor legközelebb már könnyebb a kitekerés,
de ha nagyon makacs és felhúzom magam akkor a ilyen barkács furatköszörű vagy mimanóval, amin ilyen 20Ft-os méretű kis korong van belevágok egy nútot , persze ilyenkor a burkolat is sérül. -
törölt tag
válasz
csabulaxi #72122 üzenetére
A minap kerestünk mi is hozzávalót, és legnagyobb megrökönyödésemre a kollégámnak van hozzávaló, amivel ki tudja tekerni!
Annyira a fejemben maradt a múltkori beszélgetésetek az ambilight tv-kről, hogy nem nyugodtam.
Még valahonnét van ez a ledes színjáccós cuccomgondoltam jó lehet egy kis mókázásra.
Fogtam hát pár dolgotmeg a monitoromat,
és ez lett belőle:
-
alcsa
senior tag
Én amióta megismerkedtem a torx csavarokkal s bitekkel, azóta másra rá se nézek. Ebből nem ugrik ki a bit, sokkal kényelmesebben lehet őket behajtani, nem kell nyomni a gépet a csavaroz.
-
PitLee
őstag
A legkeményebb igénybevétel talán az ütve csavarozok adják a biteknek, a legtöbb márkának van is direkt "impact bit" készlete, általában fekete színűek, amiben még eltérnek az a szárkialakítás van egy körkörös bemarás ami rögzítés miatt kell és a száruk vékonyabb, hogy a végső meghúzási nyomaték az nem a bit fejet teszi tönkre hanam hanem a rugalmas szár elvileg elcsavarodik ilyenkor.
forrás -
betyarr
veterán
tulajdonképpen azért jött ez most fel,mert időnként nézem,hogy az asztalosoknak mennyire könnyen megy a csavarbehajtás pl. egy bútorlapba,mikor alig fejt ki erőt az akkus csavarhúzóra.én meg már sok esetben bénáztam.toltam a csavarozót,mint bolond az ajtót és mégis elforgott a bit,majd el is darálódott.pedig ahogy az előbb említettem,jól belepróbáltam a biteket.
na majd a makita bitek...!PitLee: köszi!
lehet ebben az egészben benne van az emberek lehúzása is: direkt csinálnak gagyit,hogy minél több elkeljen belőle
-
PitLee
őstag
válasz
betyarr #72097 üzenetére
A kereszthornyú csavaroknál elvileg látszódnia kell,
a PZ csavaron és a biten is van négy plusz él ami a PH-n nincsA képen a barkácsolásban legtöbbet használt 3 méret van, ebből is a 2-es ami a leggyakoribb, szerintem.
3,5m-től - 4,5mm.-ig PZ2
forrásAkkor általánosságban elmondható, hogy a PH csavarokat különféle eszközöknél használják, kávéfőzőtől a számítógépig míg a PZ-t többnyire csak a facsavaroknál .
A metrikus csavaroknál van egy standart méret rendszer, M6 a 10mm kulcsnyílású, M8 a 13mm kulcsnyílás, de az autó, készülék és egyéb gyártók szinte kényszert éreznek, hogy ettől eltérjenek.
De manapság a PZ csavarok kezdenek kikopni és TX (Torx) veszi át a helyét, ami nagyobb nyomatékátadásra képes.
Az mondjuk érdekes, hogy pl Kanada ezt a PZ dolgot, mintha átlépte volna és ott a négyszögletes Robertson féle csavar fej terjedt el, mi meg "szivtunk" a PZ-vel.
-
betyarr
veterán
Akkor van gáz ha nehezen megy be vagy ki, mert akkor kiugrik
pont ezért is érdeklődtem.az esetemben a bitek nyiffannak ki (eldarálódnak).bár,eddig nem is voltak csak gagyi bitjeim.most megrendeltem a makitát,amit itt linkeltek.azzal is teszek majd egy próbát.sajnos sokszor kiugrik a bit a csavar fejéből és azt hittem azért,mert nem találom el a legjobban beleillőt.pedig én is próbálgattam először,hogy melyik fekszik a csavarban a leginkább.de ezek szerint nem (feltétlenül) én vagyok a ludas. -
Met
nagyúr
-
Inhouse
őstag
Ha kiraknám az ebédlőasztalra az összes otthoni bitet, akkor lehet nem férne rá...
A legextrémebb a 30cm-es PZ2-esem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Macska topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok