Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
donmackó
addikt
Köszönöm a segítőkészséget és az ötleteket. Végül elkezdtem ütvefúróval, de szerintem kevés lehetett az ütése, mert ideges lettem (
) hogy nem jön ki, és odavertem neki a kilós kalapáccsal két egészséges ideglevezetőt. Megint rápróbáltam, és úgy kijött mint ha csak kézzel lett volna becsavarva. Problem solved.
Szerk: Jobb menetes a csavar.
-
Submarine
senior tag
Egy mosógép belseje az nem totál rozsdamentes véletlenül?
Akkor a csavar balmenetes lesz! -
csabulaxi
senior tag
-
enemi
senior tag
válasz
NEMO1968 #62837 üzenetére
Ezért írtuk az ütve csavarhúzó készletet...Lincos® MG80005 Ütve csavarhúzó készlet
Amikor az ember rávág kalapáccsal,akkor csavarint is rajta a motyó -
lemmy71
őstag
válasz
donmackó #62829 üzenetére
Nem kell ennek olyan nagy terpeszt venni
fogsz egy crova szemet ami nagyobb mint a csavar feje, ráteszed az alátétre és odavágsz neki kalapáccsal. Lehet hogy csak az alátét feszíti olyan mocskosul, ha nem enged akkor fogsz egy darab 8 köracélt "dornit" és kalapáccsá a csavar fejére ütsz vagy akár a torx szem fejet is ütheted. Ha így sem adná meg magát akkor vágóval kell ütni a csavar fej bal oldalát fentről lefelé, de ki kell annak jönni a fúrást és a fűrészelést felesd el. Ha kijön a csavar akkor lehet jön a második cumi, mert lehet a dob is fel van gyógyulva a tengelyre a csapágyról már nem is beszélve
-
Pete55555
addikt
válasz
DonElvis #62830 üzenetére
+1 az ütögetésre, hasznos tud lenni.
Így hogy van kép, már könnyebbnek is tűnik a dolog
Akár olyan mélyen is belevághatsz egy hornyot, hogy az alátétet is kettévágd. Ha lapos csavarhúzóval sem tudod kiszedni így sem, akkor ha már nem lesz ott az alátét, akkor akár vízpumpa fogóval is ráfoghatsz.De amúgy annyira nincs szétmenve a torx, hogy ne jönne ki.
-
Beren
aktív tag
válasz
Ütve csavarhúzó? Nem is túl drága, ~3500 forint nem pénz érte, de a későbbiekben is használható.
-
Barret001
addikt
válasz
Sima ügy leszedni. 5 perc
Vágd laposra a fejet,és villáskulccsal szépen letekered! Csináltam már sokszor.Nem hatlap,hanem négyszög.Régen minden csavar olyan volt. Csak arra figyelj,hogy ne kúposra vágd,mert akkor leugrik a villáskulcs. Kivül legyen picit szélesebb a fej,mint belül a csavar irányában.
-
DonElvis
aktív tag
válasz
Még mielőtt szétvágod a csavart volna itt még egy megoldás. Csavarlazítóval befújás után a bitfejjet amit a csavarba teszel, kezd el ütögetni kalapácsal. Tudom furán hangzik, hogy befelé kell ütlegelni egy csavart amit ki kellene csavarni, de ez nálam már többször beált. 10 éve begyógyúlt csavarokat (Bertone sportkormány rögzítő csavarok) szedtem ki legutóbb ezzel a módszerrel, ráadásúl könnyedén.
Szerk:
Abban nem lennék egészen biztos, hogy ez a csavar sima jobbmenetes. Lehet, hogy balos mint a fúrótokmány csavarok, pont az önzárás érdekében. Jah és nem szokták megjelölni a balos csavarokat, legalábbis ott nem, ahol látható lenne a jelölés.
-
donmackó
addikt
válasz
salaud #62824 üzenetére
Mosógépről van szó, az meg két irányba forog. Egyelőre most hagyom estig állni a csavarlazítóban (addig kicserélem a fúró elégett kábelét
), átteszem ütvefúróba és rápróbálok.
Csak hogy értsétek hogy miért vagyok morcos a tervezőre. Így néz ki a kérdéses csavar:
Oldalnézetből látszik hogy erre fogóval nem nagyon lehet ráfogni, az csak egy csavar plusz alatta az alátét :
Kattintásra nagyíthatók.
-
enemi
senior tag
-
NEMO1968
őstag
válasz
donmackó #62804 üzenetére
A javasolt módszerek mindegyike jó lehet,de a csavarfej levágását hagyd utoljára.
Ha azt megcsinálod,és utána nem marad kiálló rész a csavarból, akkor marad a kifúrás, menetszabályozás.
Ott pedig ha elcseszed, nem csak a csavarral, hanem egy beletört fúróval, ne adj isten menetfúróval is meg kell küzdened.
Ha van rá lehetőséged,fektesd oldalra a gépet.
Valami híg olajjal, csavarlazítóval, WD 40-el bőven fújd be.
Ha nem nagyon sürgős a szerelés,hagyd állni pár órát,akár egy éjszakát is.
Ezután jöhetnek a trükkök.
Vágó-kalapács kombó.
A sliccet én nem flexel, hanem fűrészlappal vágnám 2-3mm mélyen.
Laposcsavarhúzó-kalapács kombó, a csavarhúzó nyelét ütögetve tengelyirányban.
Csavarfej ráforrasztás szintén jó,de abból viszont minél nagyobbat. -
imibogyo
veterán
válasz
Beholder1988 #62805 üzenetére
Persze, még akár egy nagy-torony is megfelel neki...
Viccen kívül nekem sok gépem volt, ami méretileg nem éppen neki való házban működött, hol kényszer miatt, hol "mert csak", de én ezzel úgy vagyok, hogy ha pláne még oka is van a dolognak (jobb hűtés), akkor meg kell lépni...
-
MrDerekas
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #62815 üzenetére
Ott a pont. Én mindig a kézi megvalósításra asszociálok első körben
-
Veron
addikt
válasz
cinemazealot #62816 üzenetére
Egyre jobban ráfeszülök a témára, nagy a nyomás.
Ráadásul pontosan kell csinálnom, mert ha nem pont a födémhez nyomom, akkor bármilyen kis résen is fel tud szivárogni a szag. -
válasz
abridabri #62803 üzenetére
Teljesen jó!
Nekem kicsit zavaró, hogy annyira lelóg az alja (szeretem az asztal alatt feltámasztani a lábam), de ha Neked kényelmes, akkor más nem számít. Szép munka... felülnézetből.
(#62797) Veron
Azért a purhabbal tényleg nagyon óvatosan, mert ha túl sokat töltesz az üregbe, képes lehet kinyomni a vékony téglából rakott előtét falat csempéstül.Elég csak annyi, hogy a szagot elzárja. Nem kell túlzásba esni.
-
donmackó
addikt
Úgy látom még pár ötlet lehetőség felmerült, így még lesz próbálkozni való verzió. Köszi az ötleteket, még ma délután próbálkozok.
Szerk:Szívesen megveregetném annak a tervezőnek a vállát, aki torx csavart tervezett oda a hatlapfejű helyett.
-
lemmy71
őstag
válasz
donmackó #62804 üzenetére
Egy kisebb hidegvágóval vágóval szépen kalapáccsal ütögetve kihajtod, ha nem menne akkor a csavarra rászoktunk hegeszteni CO val egy anyát és még meleg finoman kicsavarod, rengeteg berohadt csavart szedtem már ki ezekkel a módszerekkel
-
Veron
addikt
válasz
dewil666 #62802 üzenetére
jó neked, én a benzincsöves módszerrel próbálkozhatok. nekem az tűnik a legjobbnak, a vatelines is jó, de a purhab talán biztosabb megoldás. minden azon múlik, hogy megfelelő módon tudom-e eljuttatni a habot a födémig.
egyébként a híg esztrichet nem tudom olyan arányban keverni, hogy szépen kitöltse a teret, de ne folyjon le a szomszéhoz?
-
-
Beholder1988
kezdő
Van értelme mini itx lap köré micro atx házat építeni?
Plusz ventiket lehet felszerelni a házra, ha mini itx lapot használok, legalábbis a leírás alapján.
https://www.thermaltake.com/chassis/mini_case_/core/c_00002373/core_v1/design.htm -
donmackó
addikt
Van valakinek jó módszere beragadt torx csavar kiszedésre? Ki kellene varázsolnom egy mosógép dobot (csapágycsere miatt), de nem tudom leszedni az ékszíjtárcsát. Próbáltam már melegíteni (egészen a vörösig), olajozni plusz a tecső-n is láttam gyertyás megoldást, de egyik sem vált be. Sőt odáig fajult a dolog hogy leégett a fúróm (szerencsére csak a kábele és nem a motor). Már kínomban arra is gondoltam hogy leflexelem a fejét, és majd valahogy kivarázsolom a többi részét. Mellesleg a csavar feje még jó, nincs ledarálva (jó bit-et használtam hozzá). Ötlet esetleg mielőtt szétvágom a csavart?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bundle topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / használt állapotban / 3 hónap jótállással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest