- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz Pete55555 #57647 üzenetére
Nem tudom, az mennyire tartozik a hazudós kategóriába, mindenesetre akit esetleg érdekel, olcsón kapható a ZB2L3 kapacitásmérő.
Az eszközt lehet kalibrálni is:
https://syonyk.blogspot.hu/2015/10/zb2l3-v20-zhiyu-battery-tester.html
Valamint be lehet állítani, hány voltig merítsen, ezáltal elkerülhető az akku tönkretétele. Ni-MH / Ni-Cd telepeket cellánként 0,9 V-ig lehet meríteni. Gond persze akkor lehet, ha a soros körben valamelyik akku már túl gyenge, emiatt az hamarabb "összeesik".
Mivel cellavédelem itt nem szokás, a zsugorfóliát tűvel, illetve tűhegyes műszerzsinórral átszúrva rá lehet mérni a teszt közben is, hogy valamelyik nem merül-e túl.
A kapacitásmérő bármivel terhelhető (ellenállás, izzólámpa), ugyanakkor a terhelés nagysága befolyásolja a kivehető Ah-értéket is, ami természetes, mivel az akku belső ellenállása miatt, nagyobb áramon hamarabb leesik a feszültség.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest