- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Micro Four Thirds
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
válasz pcgamer01 #44799 üzenetére
Hááááát, azért én ezzel sem értek egyet. Maximális fordulaton igenis van hangja. Viszont míg az F12-nek 500 rpm körül is van hangja, addig a SWiF2 1201-nek 7-800 között nulla hangja van a tápban, pedig ott hamarabb gerjeszt valamilyen zajt a venti.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
válasz #90933760 #44796 üzenetére
Ahogy mondod, borzalmas a szórása. Erre megfelel, azt mondom. Biztosan van jobb, szebb megoldás, majd talán legközelebb
Szerk.: Nekem igazából egy 55 W-os procit hűt, szóval inkább dizájn gyanánt, mintsem jó teljesítmény miatt van berakva Ami biztos, hogy ha váltani kell egyszer, akkor a legnagyobbak közül választok, mivel ebbe a házba befér 175 mm-ig cpu hűtő
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
törölt tag
válasz chester91 #44789 üzenetére
Meg még mindig ott a toplistán a passzív üzemű hűtéseknél és szép is, bár már elég öreg és az egyik legnagyobb baja a keresztbe rakott hőcsövek, a felsők eléggé harmatosan üzemelnek. Bár passzív üzemnél átforrósodik, de nem a legjobb módszer. Meg gondolom ennyi év alatt a hőcsövek teljesítménye is javulhatott már meg a lamellákhoz való rögzítés. Vagy nem.
Amúgy ja a nagy flakonos spré épp elég egy házra. Azért ám mert rohadt fosul fújnak, normális festőpisztollyal szerintem nagyságrendekkel kevesebb festék is elég. Emlékszem régen én is hármasával vettem őket.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
-
Satyricon
addikt
válasz Gyíkac #44791 üzenetére
Hát nem tudom... Lehet s*ggmosónak a szivattyúja? Csak tipp, még én se láttam ilyet
(#44790) chester91: Hidd el, tapasztalatból mondom, hogy nem elég Nekem elment 750 ml rá, de 1 flakon átlagban 1,5 rétegre elég. Minimum 2 flakon, de inkább 3 kell ahhoz, hogy szép egyenletesre le lehessen, több rétegben fújni. - Hidd el hogy én is tapasztalatból írom, hogy egy darab 750 milis very well 6-7, de lehet 8 sorra elég volt nekem. És vastagon fújtam, főleg a gép belső alját! Ja, igaz én a belseje tetejét, és az alaplap helyét nem fújtam, helyette a tápegység és az 5,25"-os takaró lemezt, és a kábel takaró lemezt fújtam. Na de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy jó lett!
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Gyíkac
aktív tag
remélem értitek mire kérdezek rá
Amúgy nem tud valaki egy jó olcsó garzont Budapesten ahol lehet lakni és gányolni?
-
chester91
senior tag
válasz Satyricon #44788 üzenetére
Hidd el, tapasztalatból mondom, hogy nem elég Nekem elment 750 ml rá, de 1 flakon átlagban 1,5 rétegre elég. Minimum 2 flakon, de inkább 3 kell ahhoz, hogy szép egyenletesre le lehessen, több rétegben fújni. Arra figyeltem, hogy mindig vízszintes felületet fújjak, de mivel vannak hajlított részek, ott előfordultak folyások. Nyilván majd 2-3. alkalommal már jobban fog menni, de ahhoz képest így elsőre sem lett rossz
Na, megint sikerült 5 percen belül 2 különböző hsz-t írnom, elnézéseteket kérem
Szerk.: Egyébként még annyit csináltam, hogy a kábeleket betekertem szigszallaggal, hogy a fekete belsőben ne üssön el
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz #90933760 #44787 üzenetére
Nem régóta van meg, Merlintől vettem használtan. Volt egy kis hibája, 5 lamella sarka el volt görbülve, de gond nélkül sikerült visszahajlítani.Sokat dob a ház belsején ez a hűtő
-
Satyricon
addikt
válasz chester91 #44786 üzenetére
Jaa, akkor ha ajánlották és mindenki használja, akkor annak csak van valami oka! egyébkéént az F12 egész halk. Leszabályozva. Maxon pörgetve mindegyik hangos!
Am 1 nagy flakon very well-lel jó pár sorra elég. függőleges felületen nagyon könnyen megfolyik, ezért mindig vízszintesen álljon a festendő felület! Úgy nem nagyon fog érni kellemetlen meglepetés!
-
chester91
senior tag
válasz Satyricon #44785 üzenetére
Köszönöm! Alapozót nem használtam rá, annyit csináltam, hogy szépen lemostam az egész gépet. hát 1-1,5 réteg, néhol 2 van rajta, ahol hibás lett. Sajnos nincs most több pénzem, hogy vegyek még 1-2 flakont, így marad egyelőre Élőben azért látszanak a hibák rajta, majd ha lesz megint időm, akkor szétkapom, és majd még legalább 2 réteget ráviszek, akkor lesz az igazi
Nekem anno ajánlották ezt a ventit itt a fórumon. Igazából nem rossz. Amiben hatalmasat csalódtam az az Arctic F12-es ventije, az a leghangosabb darabja a gépnek.
-
Satyricon
addikt
válasz chester91 #44784 üzenetére
Nagyon szép lett, gratula hozzá! Ez a fekete belső... Nagyon ottvan!
Am miért szeretitek annyian ezt a coolink ventit? Létezik ettől halkabb, olcsóbb és nagyobb légszállítással rendelkező venti is! Annyi embernél láttam, de még csak most jutotta mel oda, hogy rákérdezzek. Am csak kíváncsiság, nem rossz indulatból kérdezem.
Szerk.:
Am hány sorral fújtad le a gép belsőt? Alapozót használtál?
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Kész lett a "mű" Életem első nagyobb ívű festése, van mit gyarkorolni. Megszáradt, bepakoltam, és hát na... 3 napig melóztam vele. Ami biztos, hogy legalább még kettő flakon kellene, hogy tökéletes legyen a festés, néhol megfolyt, de már így is kiürült a flakon, annyi még van, hogy majd a rács keretét megadó akril szilikont lefújjam. A következő majd egy metál szürke/ezüst festés lesz, az előlapot és a tetejét kellene lefújnom, hogy szép legyen
Előtte:
Alatta:
Utána:
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz DrojDtroll #44778 üzenetére
Én ollóval vágtam ki a kartondobozt amiben érkezett
-
DrojDtroll
veterán
raspberry pi case
-
spidersoft
senior tag
Kicsit módosítottam a GMC R2 Toast előlapi paneljét. Az ok: rettenetmód zajos volt a hangkimenet. De annyira, hogy az 5%-ra lehúzott hangerővel vetekedett, ami, tekintve, hogy beépített fejhallgatóerősítős hangkártyám van, nem is olyan kevés. Szereztem normálisabban árnyékolt kábelt, ugyanaz. Idővel rájöttem, hogy akkor erősebb a zaj, ha van valami dugva az USB-kre... Akkó uccu neki, belezés megint. USB kábelek lehúzva: zaj megszűnt. Remek. Panel megnéz... jé, a tervezőbácsik közös testre hozták az USB-ket és a hangcsatikat! Akár még jó is lehetne, de nem az, mert csinos kis áram folydogált át az USB testpontjából a hangkártya felé a fejhallgatón keresztül... kicsit megfaragtam a panelt a jelölt helyen, így az USB-k (piros) és a hang csatlakozók (kék) testpontja külön kör lett. Azóta kuss van, mikor annak kell lennie, és az USB aljzatok is működőképesek maradtak.
-
Balathruin
veterán
válasz kalozhun100 #44774 üzenetére
USB venti jó hosszú kábellel. Elég furcsa a kábelezés, a kis lapra rá van kötve az USB részleg és egy földre meg egy pár Voltos kimenetre rátekergettem egy kábelt, aminek speckó (?) 2-es csatlakozó a vége, azt rákötöttem egy molex ventilátorbővítőre és a molexen meg a venti megy.
-
kalozhun100
őstag
-
törölt tag
válasz macko20 #44764 üzenetére
Nem érdemes kétmagossal terheltetni, mert teljesen más értékeket ad hiába azonos tdp-vel rendelkezik.
A 1366-os négymagos jó ötlet, AMDből meg a PhenomII X4-ek, s775-ből meg a 65 nanós négymagosok, de jó a többi négymagos is. esetleg a modulos AMD-kből a 8 magosak.
Ezeknek mind ha odakúrod a feszt kegyetlenül meg órajel emelést akkor meg is van a 150-180W. A 200-hoz nagyon beteg módon kell megtépni, de nem lehetetlen.Én mondjuk azt csináltam volna, hogy erre a vákuumrúdra ilyen alubordák lennének végigragasztgatva. Vagy valami hasonló ami normálisan ráfér.
[ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
Mosógéppel kapcsolatban tud valaki segíteni? Ez a problémám
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Potzee
addikt
válasz orion1025 #44767 üzenetére
Nézd meg az 1-2 évvel ez előtti processzorok fogyasztását és hőtermelését és hasonlítsd össze a jelenleg kapható procik adataival...meg fogod érteni, hogy miről beszélek.
pl. egy 25W-os AMD Kabini agyonver egy 95W-os Intel D820-at, mindezek mellett kevesebbet fogyaszt és kevesebb hőt termel...Egy CM TX3 elvolt a D820 -al, mig a Kabinit elviszi passzívan is...Hát, valahogy igy fejlődnek a CPU-k. -
pcgamer01
senior tag
Hali.
Egy Alpenföhn Civetta passzívan elhűtene egy E2180(65W)-at?
Samsung Galaxy S10+
-
orion1025
őstag
válasz Potzee #44765 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy nem nagyon lehet észrevenni azt a kedvezően hatást.Ha csak megnézek egy régebbi VGA-t mekkora csíkon készült, és ott van egy jó pár évvel későbbi, ami jobban fűt, mint a kazán.És akkor ez egy olyan példa, ahol mindkét kártya esetében "azonos szintről" beszélek, és megegyező hűtési megoldással.
De lásd az intel élő példályát proci hűtő terén.Egyre laposabbak lesznek a hűtők, ezáltal nem fogsz hőmérséklet csökkenést tapasztalni, de ez csak egy gyári eset.De vehetjük még a notikat, ott is már szeretnek elég jól spórolni a hőátadó felülettel, tehát előre lépés abból megint nincs, hiába az újabb technológia.Már évek óta arra várok, hogy e téren történjen változás, de nem sok érdemi van egy átlagos gépre levetítve.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
do3om
addikt
válasz macko20 #44764 üzenetére
Valami olyasmit kéne kipróbálni hogy szép nagy egybefüggő bordázatot rögzítesz a csőre akkor mi lesz.
Kétlem hogy annyira melegedne az a vastag hővezetőcső hogy hatékonyan működjenek rakta azok a magában is legalább annyira erős tornyok mint az egész rendszer.
Meg ez a kinézet is javulna, egy nagy bordás torony lenne.Ki kéne próbálni, így is, mert most azt a hatást kelti hogy rá van baszva egy rakás nagy toronyhűtő amikből bármelyiket levesszük a procira megkapjuk ezt az eredmény és nem mellesleg használható formában.
Persze otthoni szórakozáshoz képest igen jó lett, mivel működik!!
Használhatóságban viszont mehet szab.tam félméteres díszeihez (persze márha szép lenne dísznek )Amig a gyári megoldások olcsóbban kínálnak jobb teljesítményt addig csak szórakozásra valók, de használatra, még szerinte Te aki csinálta sem vetné be. (nem lenne a szoba dísze egy ilyen gép)
A hővezető cső készítése azért szép.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
macko20
őstag
válasz Potzee #44763 üzenetére
Igen ezért lett 40cm és négyzet alapú hasáb az előző hengeresekhez képest
tulajdon képen egy óriás hőcsővőn vannak a bordák...és a teljes felületén meleg
régi 775 kétmagos alapból 130W,és a 1366-os is 130W-ról indul ,de majd újabbat is keresek...
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
Potzee
addikt
válasz macko20 #44762 üzenetére
Egy NZXT Tempest 410 házban van a konfigom, oldallapok fenn, kivülről semmi különös. Igy produkálja LinX alatt a 69-70 c fokot.
Te milyen házba tervezed ezt a monstrumot? Nem házba szerelve lehetséges, hogy nálam is még alacsonyabb értékek születnének...
Milyen 200W-ot evő húzott procit szeretnél passzívan hűteni? Van már konkrét kiszemelt? Vajon melyik CPU eszik 200W-ot?
Önmagában a felület növelése nem elég a hűtési hatékonyság növeléséhez...szerintem a hőcsövek számának növelése is szükséges, ami a bordákra továbbitja a hőt és azt gyorsabban eloszlatja... -
macko20
őstag
-
macko20
őstag
válasz kovsol #44754 üzenetére
Tehát ezt az értéket környezeti légmozgás nélkül tudja,teljesen passzív!!
ilyen felállásban 65C volt venti nélkül egy 130W-os 1366-onsajnos vissza adtam a kölcsön hőmérőt ,így pontosat nem tudok mondani,az eddigi X kísérletnél az alja ,közepe,teteje eltérő értékű volt ,nem is volt stabil,most egyenletes mindenhol
és eddig a legfelső K2-sem melegedett,mivel türelmetlen vagyok ezért nincsenek pasztázva sem a bordák a fő csőhöz ami biztos hozna pár fokot,+ síkba is kéne hozni az oldalsó hőátadó részt mert hullámosidle-ben bordák nélkül is elvitte...
(#44755) FID a teteje K2+ egy 12csőves hűtő ,4db EKL couldtower,2db Matterhorn+1db házi heatpipe
(#44758) Potzee tehát megint leírom ,ezt az értéket környezeti légmozgás nélkül tudja ,teljesen passzív!!
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz macko20 #44750 üzenetére
Brutál monstrum! UP neki!
...de inkább látványos, mint hatékony...
Nálam egy szintén 65W-os procit egy HR-02 Macho IDLE 45-48 C fokon tart. LinX AVX alatt sem ment 70 C fok fölé. Egy HR-22 vagy egy Nofan CR 95 bizonyára még jobb értékeket produkálna...de ez a handmade megoldás mindenképp dicséretes. -
imibogyo
veterán
-
törölt tag
válasz kovsol #44751 üzenetére
Van benne valami, mert én a Ninja2-vel elvitettem passzívan az enyhén húzott E8400-at, az lehetett kb ezen a szinten. Ott az volt a baj nálam, hogy lesült a fet az alaplapról meg összesírta magát az északi híd ezért se lett végül passzív hűtésem.
Nem fikázásképp mert nagy munka, csak a teljesítmény nem oké, valami baja van. Szerintem sok a hőlépcső, nagyok a távolságok.
Valami olyasmi kéne, ami egy kis tégla, mondjuk olyan vapor chamber szerűség, felnagyítja a CPU felületet hogy rámenjen mondjuk 2 hűtő egymás mellé vagy 3. -
kovsol
titán
válasz macko20 #44752 üzenetére
A végéhez:
Most a héten feldobtam rá a ventilátort, de 4200-on passzívban is 65 fok alatt marad.A házban három coolink sfiw2 12cm -es ventilátor van amik 5V-t kapnak. Bios szerint ez 600rpm kb. És a táp egy félpasszív megoldás, ami addig nem kapcsol be amíg a CPU és a GPU terhelést nem kap egy időben, de amúgy a házból szív.
Korábban elég sokáig vízhűtés volt a gépen, de meguntam a szerelgetést, meg túl sok pénzt emésztett fel.
Volt amikor nem indult el a szivattyú és a propci 100fokos volt, én meg elindítottam a Crysis3 -t a gépen, akkor se fagyott ki, csak úgy visszaszabályozott, hogy mondom itt valami nem stimmel, mert máskor nem akadt így.Hány fokkal melegebb a felső borda, mint az alsó?
May the Force be with you!
-
chester91
senior tag
Na, hát a gép atomjaira szedve. A ház átmosva, teljesen zsírtalanítva, készen a belső festésre (próba már lett fújva, csini). Az előlapját teljesen portalanítom, majd újraragasztom az egyes részeket, kábeleket betekerem, aztán ha jól megy, holnap kész lesz teljesen (illetve ma )
-
macko20
őstag
válasz kovsol #44751 üzenetére
Már csak az a kérdés h a házban hány db venti van,+ a táp is a házból szívja a levegőt?
éppen 2db matterhorn van rajta ,és ráirtam a teszt eredményeket,51-55C tudott egy db 12-es ventivel ,passzívban a hőszenzor kikapcsolta a gépet,ugyan ezzel a cpu-val.
Tehát amit a képen látsz egy óriás hő cső /heat pipe/ ,és az összes rajta lévő borda melegebb a szoba /konyha/ hőmérsékleténél,tehát meglepődhetsz..ezt nem igazán értem:
de most ráraktam a hűtőjét már. 4200Mhz-en 65fok alatt marad passzívban.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz macko20 #44750 üzenetére
Ennek mi értelme amúgy? Meglepődnék ha bármi hőt átadna a fenti bordáknak. Szerintem egy nagyobb borda közvetlenül a procin is elérte volna ezt a hőfokot, vagy még hűvösebb is lenne lehet. Vagy ezt valami szobornak szántad valami modern művészet címszóval?
Az én procimon egy alpenföhn matterhorn rev1 van ami 1060g passzívban és így a 3570k@4500Mhz -t 80fok alatt tartja LinX tesztnél is ami vagy 10fokot ráver erre az Aida cpu stressz tesztre, de most ráraktam a hűtőjét már. 4200Mhz-en 65fok alatt marad passzívban.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
macko20
őstag
válasz szab.tam #44747 üzenetére
Igen,igen ott van benne a vákuum ,jó hallani ahogy forr benne a deszt víz,
kár volt széthajtani azt a k2-t, mert egy ilyen megkínzottat adhattam volna még.
(igaz, abba már belevágtam...)...szépség hibás volt Ő is(#44748) w333 a műholdas is..
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz macko20 #44745 üzenetére
f*
van már vákuum az oszlopban, vagy te is csak álmodozol róla még?
kár volt széthajtani azt a k2-t, mert egy ilyen megkínzottat adhattam volna még.
(igaz, abba már belevágtam...)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
macko20
őstag
-
-
Boogie33
senior tag
-
törölt tag
-
chester91
senior tag
válasz orion1025 #44739 üzenetére
van 310 ml cuccom, sokat gyakorlok majd Köszi a segítséget, alig várom, hogy a végeredményt (festés+tömítés) fel tudjam rakni, amit eddig megfestettem, nagyon baba képet nyújt
-
orion1025
őstag
válasz chester91 #44737 üzenetére
Sziló lehúzót bármiből csinálhatsz, fa, műanyag, kemény gumi.Kinyomod azt a részt amit akarsz, majd lespricceled a felületet és a lehúzóval végigmész rajta.Ehhez persze sok gyakorlás kell, hogy a végeredmény is jó legyen.
-
chester91
senior tag
-
chester91
senior tag
válasz orion1025 #44734 üzenetére
Az a baj, hogy nehezen hozzáférhető, egy műanyag, rugalmas cuccal húztam le, de eléggé gány lett. Valószínűleg ráhúzok még egy réteget, azt megpróbálom szépen elsimítani. Nem tudom, hogy ennek mi a pontos technikája.
-
macko20
őstag
válasz DrojDtroll #44731 üzenetére
7,2V-os lithium aksit válasz ,ami két db 3,7V-osból van
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz DrojDtroll #44731 üzenetére
Itt van pl ez
Nem túl vészes az ára, megfelelő súlyban is, és 12V...
[ Szerkesztve ]
-
DrojDtroll
veterán
7-12 voltos aksit, aminek könnyűnek is kellene lennie (max 40dkg), hogyan hozzak össze olcsón?
A kér érték között bármi jó, de minnél tovább bírja annál jobb. -
chester91
senior tag
válasz chester91 #44729 üzenetére
Hát, valami borzalmasan fest ez a tömítő még festve is. Valakinek esetleg ötlet, hogyan lehet esztétikusan megcsinálni?
-
chester91
senior tag
Végre beszereztem az akril festhető tömítőt, meg egy 600 ml-es aeroszolt, honlap vizsgázok, aztán szétkapom a kicsikét, és nekiesek A kisebb darabot megcsináltam a tömítővel, hát van mit gyakorolnom, nehéz szépen körbenyomni és elkenni, az biztos, majd festés után meglátom, hogy megéri-e
-
törölt tag
[link]
Nem kaptam olyan égőt ami kellett volna, 5W-os spot halogént kerestem, tavaly még volt akkor vettem a meglévő kettőt is a lámpához. Most már csak 20W a legkisebb, az alatta lévőket leváltották a ledes szarok. Úgy oldottam meg, hogy vettem sima tűlábas égőt abból van 5W-os és vetem két 20W-osat a spotból és kibeleztem, levettem a tetején az üveget, kitörtem az égőt meg kikapartam azt a fehér szart. És beledugtam a tűlábasat, tökéletesen beleillik, mert lényegében ugyan az. És ahogy bedugtam a foglalatba oda is szorul, szóval teljes tökéletesség. A felső üveglapot nem tettem vissza, mert gyárilag az 5W-osokon amúgy sincs, csak az erősebbeken van hogy az UV-t szűrje.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Összeraktam a világítást 10.91V van a vezeték végén és 11.54V a trafónál. Nem kevés ez a halogénnek?
Mondjuk ideiglenesen raktam csak össze, tehát rajta van 16m kábel és csak 9m körüli kéne, de addig nem vagdosom szét amíg nem tudom hogyan rendezem át a szobát és hova kerülnek a lámpák. Szóval kicsivel több lesz majd a feszkó.
De ezzel is használhatom így? -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz orion1025 #44718 üzenetére
Felül nincs hely.. csak 2db 3.5-ös meghajtóhely van, 1-et a HDD foglal el, 1-et meg ez a hűtés.
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
törölt tag
válasz tatabike #44719 üzenetére
Én se tudom még hogy mi legyen vele, pedig mindenképp azt akarom, hogy a 4 venti maradjon átszellőzőnek és kész, a tápba semmi.
[link]
Így terveztem a tápot betenni, persze nem ezeket, ez csak példa. Szerintem simán átmegy rajta annyi levegő hogy elbírja. Idle tuti, de szerintem a terhelt állapotnál is, sőt akkor gyanítom fel kell pörgetni csutkára a ventiket amúgy is akkor meg pláne. Ilyen 35-40%-os max terhelést el kell hogy bírjon.Persze elé kerülnek majd a vinyók, és elé az alaplap szóval sajnos a gép teljes melege át fog menni rajta, de szerintem így se probléma. És ugye jön még majd másik két venti előre ugyan így ami meg szívja be.
-
tatabike
őstag
válasz chester91 #44696 üzenetére
A tápoknál arra kell figyelni, hogy a gyári ventilátoréval megegyező légszállítást tudjon produkálni az új ventilátor. Sokan nyírták már ki a tápjukat úgy, hogy beraktak egy feleakkora fordulatú ventit, hogy halk legyen, csak azt nem vették figyelembe, hogy azonos kialakítás esetén fele akkora fordulatnál fele lesz a légszállítás is.
Ha megoldható, hogy a táp a kinti levegővel legyen hűtve, és ne a gépből a szinte minden által felmelegített levegőt szívja, akkor mehet rá alacsony fordulatú is, de ilyenkor már nem is kell ventit se cserélni, mert ha hőmérséklet függvényében szabályozza a ventit magának, akkor külső levegővel sosem fog annyira felmelegedni, hogy felpörgesse a ventit, vagyis megvalósult a halk üzemmód.Nekem is így van a tápom, felső tápos a ház, de fejre van állítva a táp, és egy nyílás van a gépház tetején, ahonnan kapja a kinti friss huzatot. Plusz még annyit mókoltam, hogy a 120-as ventit kicseréltem egy slim, lapos 140-esre. Sosem hallottam még felpörögni, pedig egy fél cm vastag porszűrőn át szívja a levegőt.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz szab.tam #44715 üzenetére
Hát erről nem tudtam. Előző gépemben Samsung volt, azzal ránézésre rendben volt minden. (ez nem az enyém)
Nekem WD Blue van, az idle állapotban 35 körül működik.
Mondjuk mindegy, hűvösebb lett érzésre is a vinyó legalább 10 fokkal, a cél ez volt
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
szab.tam
nagyúr
válasz Ed3r_X_ #44712 üzenetére
a sumssung szenzorai marketing okokból(?) szándékosan(?) el vannak kalibrálva.
eleve hibás értékből ugye pedig a program nem számolhat rá csakazértis pár fokot, mert hát ugye neki hitelesnek kell maadni a gyári értékekhez.
tehát ha a samsung vevő alacsonyabb hőfokokat lát, mint az előző, pl. wd winyóján, azt hiszi, ez jobb vinyó. pedig ugyanolyan meleg ez is, csak hát hazudik.
így többet veszenk meg. bőven behozza azt apárat, amit a hibásan és hazugság miatt látott értékek miatt megfőznek, és cserélni kell.nekem kb. másfél tucat samu vinyóm volt.
a hdd felszínén hőmérővel kimértem párat a dokkolóban.
hidegen nagyobb, melegen már talán picit kisebb az eltérés.
átlagban kb. 8 fokot adjál hozzá a látotthoz...de ezt a huncutásgot a júzerek 99%-a beszopja a samutól...
az everest-el bekavaródtam.
a hdd-t tudtommal jól méri.
a régebbi verziók a cpu értékekeket számolták alul...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
chester91
senior tag
-
orion1025
őstag
válasz chester91 #44711 üzenetére
Azért Maxtort venni bátorság, sőt, férfias dolog Amit én használok az sem egy mai csirke, ötödik életévébe lép hamarosan a Hita.
Ed3r_X_:
Nálam sincsenek elkényeztetve, egy 120-s Swif2 kapja őket telibe szemből, ami 750RPM körül van.Ha ezt nem használnám, akkor nálam is fentebb tornázná magát az érték, de így már megtanultam, hogy alulról nem sok értelme van hűteni a HDD-ket, szemből is csak olyan légkavaróval, aminek relatíve nagyobb és koncentráltabb a nyomása.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz szab.tam #44709 üzenetére
HD Sentinel, AIDA 64, Speedfan, mind3 megvolt
Itt nem fog szétkenődni, csak bírja azt a 30 fokot.
Orion:
Szar midi gépház, 0 szellőzéssel. Inkább nem említem mennyi volt előtte, de 40+. 2006-os a vinyó, Samsung HD300LJ.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz orion1025 #44710 üzenetére
Ez attól függ, hogy milyen vinyóról van szó, mivel kor és gyártó és típus terén hatalmas különbségek vannak. Az én 200-as maxtorom speciel 36-40 fokos üzemi hőmérsékleten működik, netezés-filmezés közben, játszani nem szoktam mostanában, de régebben 45-50 között mozgott. Egy WD vinyóm, ami szektorhibás lett, meg is olvadt, pedig volt hűtve. Az újabbak esetén már könnyebb a hűtés és jó hőfok
-
orion1025
őstag
válasz Ed3r_X_ #44706 üzenetére
Az nem sok egy kicsit? Nálam az SSD 23 fok, a 3,5-s SATA II meg 24 fokos.Intenzívebb használat mellett sem megy 30 fokra fel.
CNPS-7500-t cseréltem nem is olyan rég, de az is elég jó szolgálatot tett egy szanaszét húzott 5200B-s procin.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Ed3r_X_ #44706 üzenetére
na, még valaki, aki felfedezte a szobahőmérséklet közeli léghűtést.
biztos nem everest-tel mérsz...
ennél már csak a samsung hdd tulajok jobbak, mert ők már masszívan szobahőmérséklet alatti értékeket is tudnak. igaz, csak indítás után 5 percig, mert utána sajnos átlépi ezt 1-2 fokkal...amúgy a megoldás teljesen jó.
régen elég sokat szigszalagoztam, de meguntam a meleg hatására szétkenődött, majd mindenhol ottmaradt ragacsot.[ Szerkesztve ]
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz orion1025 #44707 üzenetére
Olyan van quailstormnak (Celeron dual core asszem). Nekem egy CNPS 9500 volt, egy Athlon 64 4000+-t hűtött.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Amúgy mai napig gányolt HDD hűtés, abból ami éppen volt otthon. A két ventit összedrótoztam, majd szigetelőszalaggal rögzítettem. Most olyan 23 fok induló állapotban, Windows netezés alatt felmegy olyan 30-ra, és a maximum eddig 36 fok volt.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz quailstorm #44700 üzenetére
Zalman téren is vannak pl, CNPS sorozat elég emberi áron megy néha.
-
orion1025
őstag
Fogsz rá találni emberi áron alternatívát, ebben biztos vagyok.
-
szab.tam
nagyúr
válasz #90933760 #44694 üzenetére
"Persze a síneket kiszedem"
miért?
tedd egy ksi kihúzható polcocskára a gépet.én régóta tervezek egy igen komolynak tűnő megoldást.
ilyen kihúztató okosságot.
egy 22" érintőképernyős monitort ki lehetne húzni, mint egy bill tartót.
klónban lenne egy szintén fullhd tv-vel.
ha akarom matatok rajta, ha akarom, felnézek és ugyanezt megnézem nagyban a tv-n.de ez akkor lesz igazán buli, ha olcsón elérhető lesz a nyomásérzékenyég is, mint a grafikai táblámon.
de a nyomásérzékeny érintőképernyők még autó- és lakásárban mennek....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
pcgamer01
senior tag
Vehetsz rá akár egy Alpenföhn Civetta-t is.
Én ilyet használok és nagyon szeretem.
Itt apron vettem do3om-tól.
Ja és mindössze 1k volt. (szerkesztésem)[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S10+
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vallás
- Motoros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 3
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest