- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz hegegabi80 #24400 üzenetére
Nyilvan hangosabb mint 600 on Amugy miert baj ,hogy ventin van kapcsolo ? Ha sima 3pinnel kotod az alaplapra, akkor a laprol tudod szabalyozni a fordulatot pl hofok fuggvenyeben.
A ventin levi 3fokozatu szabalyzo csak akkor mukodik ha molexre van kotve a venti.
Amugy itt kb hallhatod a kulonbseget a 3fokozat kozott : YT video[ Szerkesztve ]
-
NikoXXX1991
csendes tag
Noctua NF-A15 PWM vs Fractal Design Gp 14.
Az elso tobb levegot mozgat meg, a masodik halkabb (papiron), a hazban van 2 ilyen (NH-D15-on) es 2 olyan (Fractal 5 ablakos hazban).
Egyiket sem hallom,de a Noctua szinte dupla annyit mozgat s alig hangosabb.
Velemenyek?Gigabyte 970A-DS3P FX 8320 16 gb ddr3 1600 mhz Ram Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB GDDR5 192bit 256 gb Samsung SSD 1 Tera Hard Disk Corsair RMx Series RM650x 650W / Fractal Design Define R5 Window (Titanium Grey)
-
Grózi
Topikgazda
válasz konci79 #24396 üzenetére
Fej-fej mellett vannak 1000rpm-ig hang terén,a DS légszállítása viszont jobb.Viszont a DS 1500rpm-s,tehát van benne tartalék bőven.Értelemszerűen 1100-1200 rpm-től viszont megjön a hangja,de rengeteg levegőt mozgat.Mire kellene?
(#24397) erik365 Örülök hogy bevált!!
(#24399) vendingo Ha a vga-d melegszik,azon hozhat pár fokot egy alsó venti-ha nem túl meleg(<80 fok),akkor felesleges.
(#24402) NikoXXX1991 A Noctua minden téren jobb az FD-nél.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
NikoXXX1991
csendes tag
A Fractal Design 5 tetejen levo idegesito kek led-et ki lehet kapcsolni? Vagy ki kell huzni az alaplaprol a led-et?
Film nezes kozben zavaro egy alien kek feny
Fractal gyari oldalan nem talaltam semmi utility progit.
Tippek?Gigabyte 970A-DS3P FX 8320 16 gb ddr3 1600 mhz Ram Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB GDDR5 192bit 256 gb Samsung SSD 1 Tera Hard Disk Corsair RMx Series RM650x 650W / Fractal Design Define R5 Window (Titanium Grey)
-
olle
senior tag
válasz NikoXXX1991 #24404 üzenetére
Húzd ki. Ha zavar.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
demmer123
őstag
Alpenföhn Wing Boost 2 hány fordulatig halk?
950-1000-ig halk?
-
pipo112
őstag
hi! cseréltem a házam egy silent base 600-ra amiben egy fx konfig megy 4,5 ghz-n járatva ! a házhoz kapott ventiket gyengének érzem ehhez a konfighoz mert megreked bent a meleg ,sajnos az fx-em fűt rendesen .
Ezért keresnék 1 db 120mm-es ventit ami (halk) és jó szívó , nyomó hatással rendelkezik hátulra . Előre és felülre pedig 140-eseket keresnék jó statikus nyomással persze itt is számít a halkság ,de tudom teljesítmény egyenes arányban növekszik a hanggal előre is köszi!!!amiket néztem akasa apache vagy viper 140mm or alp wing boost2 120as enermax apolish vagy cluster or lepa bol quiet de lehet van ezeknél jobb őjabb olcsóbb ár érték arányban jobb!
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
bozont
veterán
válasz hegegabi80 #24409 üzenetére
Nálam is valahol 1000-1100 körül jön meg a hangja, de tényleg nem olyan vészes akkor sem. Bár egyelőre csak a cpu hűtőn van 1 db 140-es. De ilyenek lesznek valószínűleg házhűtésre is.
-
demmer123
őstag
válasz hegegabi80 #24409 üzenetére
És ti mivel fogatátok oda a ventilátort?PL házhűtésre lehet csavarral is?Mivel valahol azt olvastam hogy gumirozott és nem ajánlott csavarral.
-
konci79
őstag
Morog az elöl lévő pure wing 2,de én is ludas vagyok sztem...
4tűs a csatlakozó,és pwm-est vettem,de utána olvasgatva fesz. alapon szabályozhatom.
Adatlapom kitöltve,nem erőmű,shadow wing lesz belőle,elég az,meg procira egy wing boost 2,macho 120-as ventije is csereérett lassan(2-3éves).[ Szerkesztve ]
Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
Grózi
Topikgazda
válasz demmer123 #24406 üzenetére
1000-1100 körül erősödik kicsit a hangja,de ott se hangos.Nyugodtan rögzítheted csavarral is,semmi baja nem lesz.
(#24407) pipo112
Házhűtésre és ár/érték arányban is kiváló a Wing Boost 2 ,mindkét méretben bőven elegendő.120mm-ben a Bol.Quiet továbbra is az egyik személyes kedvencem.
(#24412) konci79
Lehetséges,hogy nem tetszik neki a fesz.alapú vezérlés,bár mostanában nagyon sokan panaszkodnak ugyanerre a 3 pin-s változatnál is-tárgyaltuk jó hosszan az elmúlt időszakban.
Procira(ha tényleg pwm-s az az aljzat) A Wing -boost 2 jó,de még szóba jöhet a Bol.Quiet és az Apache is.
Házhűtőnek meg a Shadow Wings mellett az Aerocool Dead Silence-re(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín) hívnám fel a figyelmed!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
demmer123
őstag
Aki rendelkezik fehér ventilátorral tapasztalt el színeződést?Pl a portól nem lett sárgás?
Azt halottam hogy a por+a hőtől hamar elfog sárgulni.Ez mennyire lehetséges?
-
Dzsee326
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy 3 tűs ventilátornál melyik két madzag a táp? A piros-fekete? Nem a gépbe kéne, és csak arra a kettőre lenne szükségem.
Köszi!
-
silvergod
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Aerocool házat,bele egy Arctic F12 TC előre egy F8 TC hátra,és két F12 oldalra.
Két F9-et a Hyper TX3 hűtőre.
Kérdésem az lenne a 2 oldalsó befelé kell hogy fújjon vagy kifelé? A többit mind hátrafelé állítanám. Hogy a megfelelő?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Kellene nekem 4-5 darab piros vagy fehér ledes NÉMA hűtő, nem a hűtés a lényeg, csak dizájn elemek, természetesen kis levegőkergetés sem gond ezért nem akarok led szalagot
Halk, nagyon halk legyen, max 2ezerft-ig kellene
120mm, 3 vagy 4 pin, vagy régebbi ide táp ellátós megoldás, az teljesen mindegy, házon lesznek
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Bitfenix Phenom M kuckóba szeretnék 4-5db ventit. Most van benne 2db, amit adtak hozzá szerintem Bitfenix Spectre lehet. Gigabyte B150M-D3H lapról lennének hajtva, ez alatt azt értem, hogy biosba silent vagy normalra vannak állítva.
Jelenlegi felállás hátul van egy gyári fenti ami, a Z600-as hűtőről szívja a hőt illetve alul van egy, ami szintén gyári és kifelé juttatja a "meleget".Elgondolásaim:
Egyforma 140mm ventikre lenne szükségem, úgy gondolom felülre szerelnék 2db-ot, ami juttatná be a friss levegőt ezeket y-kábellel rádugnám a lap egyik pwm-es csatijára.
Alulra ugyanezeket, y-kábellel csak azok már kifelé tolnák a levegőt.
Hátulra pedig szintén 140mm ventit, ami szívná a bordáról a levegőt.A procin lévő bordára nem szeretnék ventit szerelni, úgy gondolom a házban ennyi venti már megtudja oldani a megfelelő hűtést.
I3 6100-on csücsülő Z600 ígyis elbír vígan, de egy kis designt szeretnék.
Színek: ledes egyáltalán nem szükséges, fekete-fehér kombó elég.
Ami még fontos, hogy csendbe legyenek. Silent alatt 500-600rpm-en forognak a mostaniak, normalon olyan 900-1000 körül itt már lehet őket hallani néma csendbe.
HyperX
-
Grózi
Topikgazda
válasz silvergod #24421 üzenetére
Pontos válaszhoz kéne tudni a ház típusát és hogy mi van benne.
(#24422) enginev3.0Ennyi pénzért ledesben nincs értelmes darab..
(#24423) konci79 Megesik,semmi gond!
(#24424) Gery15
A lapodon csak a cpu_fan pwm-s,a sys_fan-k hiába 4 pinesek,feszültségalapon szabályoznak.(csak 3 pin jöhet szóba ezekre)
Tehát ha jól értelmezem 5db fekete-fehér 140-s néma ventit szeretnél,ami 1000 rpm-ig halk legyen.
3 pinben a Nanoxia DS(a Black Edison lednélküli,a fehérnek szolid hideg fehér fénye van) és a Noiseblocker eLoop B14-2 vagy B14-3 jöhet szóba.
Ha mindenképp pwm-st akarsz,akkor kell egy 5-s elosztókábel és a cpu_fan-ról vezérled-ez esetben ezeket ajánlom amik megfelelnek a kritériumaidnak:
Alpenfoehn Wing-Boost 2 140(van fekete-fehér)
Noiseblocker eLoop B14-PSSzakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
pengwin
addikt
Sziasztok!
Három kérdésem lenne:
1. Tudnátok olyan 92mm-es ventillátort ajánlani, ami beszerelhető 80mm-es ventillátor helyre?
2. Lehetséges-e különböző méretű 4-pines ventillátorokat egy 4 pines aljzatról hajtani?
3. Mi történik, ha 3 pines PWR_FAN header-re dugok 3 pines házventit?Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Grózi
Topikgazda
válasz pengwin #24426 üzenetére
1.Igen,több gyártó is gyárt ilyet-3 vagy 4 pin kellene? Árkeret?
2.Igen,de a vezérlés nem fog rendesen működni-így nagyon nem ajánlott!!
3.Fix 12V-t fog kapni,tehát folyamatosan maximális fordulaton megy.
(#24427) silvergod
Őszinte részvétem,volt "szerencsém" abba a "házba" összerakni egy FX6300+280X kombót.Nem meglepő módon hőfok gondok voltak,a két oldalsó venti befelé fújjon-valamennyit segít.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Gery15
addikt
Köszönöm a válaszod.
Nanoxia DS-ből csak a számomra undorító zöldet találom. Noiseblockerék elég drágára sikerültek.
Alpenföhn Wing-Boost 2 Snow White Plus 2 140 Ő lenne az?Aerocool DS-ről vélemény?
HyperX
-
pengwin
addikt
Köszönöm a gyors választ!
2db csendes 3 pines 92mm-es kéne, mert akkor ezeket hajtanám a PWR_FAN aljzatról elosztóval.
Ha lehet olyan 2-3 ezer körül keresek ilyet, de ha valamivel drágábban vannak sokkal jobb darabok akkor nyitott vagyok a javaslatokra.
Esetleg Alpenföhn Wing Boost-ból van ilyen elfogadható áron?Az egy szem 4 pines aljzatomra pedig 2db 4 pines 140mm-est kötnék, erre is kérhetnék javaslatokat?
Én erre Arctic F14 PWM PST-ket néztem ki, vagy esetleg Alpenföhn Wing Boost 2-ket, de meghallgatok javaslatokat.Egyébként egy In Win Dragon Slayer-t halkítanék le.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
hegegabi80
addikt
Nos csak nem hagyott aludni a kisördög így változtattam egy kicsit házhűtés dolgokon, de még mindig adódnak kérdések és variánsok.
Tehát első lépésben ATX-es tápot kicseréltem SFX-esre, hogy ház elejében több hely legyen ventinek.
Jelenleg hátul van egy 120Wing Boost 2 és elöl is egy a táp mellett, ami szépen hátrafelé dolgozik.
De meivel a tápban csak 8-as venti van, és nyáron ne nagyon hangoskodjon úgy döntöttem előre bebarkácsolok egy még nagyobb ventit, így kapna a táp is egy kis plusz levegőt, és a házban is akkor létrejön az ideális légnyomás.De erre több megoldásom is lenne, de nem tudom melyik lenne a legjobb.
A wing boost2 hátul marad, az első megy cpu-ra, úgy is döglődik rajta a venti, ez cpu-fan hubra.1. előre 2 db 12-es, de az csak egymás átfedésével oldható meg, így a rögzítés a nehézkes, + akkor 2 db 12-est kell még vennem, így ezt hagynám uccsónak.
2. előre előszőr 14-es wing boostra gondoltam, de inkább lehet az ajánlott TY-147A menne, vagy akár még a TY-150 is befér, nagyobb kicsit mint 147-es. Talán ez a variáció tetszik a legjobban nekem.
3. előre max 18-as fér be, de ebből nem sok változat van.
abidabri ajánlása szerint az Enermax T.B.Apollish Blau UCTA18A-BL jöhet szóba, ezen sajna kapcsolóval lehet állítani a ventit, bár már 600 RPM-en is jó a légáramlat. max nyáron felteszem 900-ra. Még egy rossz pont hogy ledes. de viszont csak 20mm vastag, ami jól jön azért.
Vagy varázslóéknál találtam még egy Phobya G-Silent 18 PWM 900rpm Slim black, ezt tudnám a sys fan hubra kötni, de annyira kuszák az adatok róla, nem tudom hogy milyen.Nos várom a ismét a segítő válaszokat.
Megj: A házon elől lévő műanyag full lyukacsos, tehát levegő jut be, csak ami utána van fém váz, na ezen már nem mindenhol. De kezdésnek jó, és nyáron furkálnék rá szépen még lyukakat.[ Szerkesztve ]
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Egy Kraken X61-re kellene 2 db 14-es venti lehetőleg fehér színben. Egy év alatt a gyári elkezdett kerregni hiába takarítom ki. Több lhetetőséget is írhattok aztán megnézem mi fér bele a költségvetésbe.
Köszönöm.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
Grózi
Topikgazda
válasz silvergod #24429 üzenetére
Pocsék,bár egy g4400-ra elég ha nem lesz mellette 150W Tdp feletti vga.
(#24430) Gery15
Sajnálom,én hibáztam-a Nanoxia DS az az Aerocool DS akart lenni!És igen,arra gondoltam a Wing-Bosst 2 esetén,itt még olcsóbb:[link]
(#24431) pengwin
140mm 4 oinben az Alpenföhn Wing Boost 2 nagyon jó választás vagy még a Nanoxia Deep Silence 140 Pwm is-az Arcticot nagyon nem ajánlom.Fix 12V-n 92 mm-ben a Nanoxia Deep Silence 92 - 1400-t ajánlom a legjobban-ha hangosnak találnád,akkor a gyárilag hozzáadott 7V-s adapterről is hajthatod(800 rpm)+nem drága,2400 FT.
(#24433) rvn_10
4 pin:
Alpenfoehn Wing-Boost 2 140
Akasa Apache 140(ez nem fehér)
Noiseblocker eLoop B14-PS
3 pin:
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín-a fehérnek szolid hidegfehér színe van)
Noiseblocker eLoop B14-2 vagy B14-3
Mindegyik nagyságrendekkel jobb a gyárinál.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
silvergod
őstag
-
Grózi
Topikgazda
-
oxedan
csendes újonc
Sziasztok! Zalman z3 plus gépházamba szeretném az első ledes ventilátort lecserélni 2db minőségi darabra. A szabályozhatóság annyira nem lényeges, csak az hogy jó legyen a ventilátor. Előre köszönöm a segítséget!
-
hegegabi80
addikt
Grózi tudnál nekem is segíteni választani?
-
bozont
veterán
Létezik olyan pwm-es elosztó amin sata tápcsati van és teljesen fekete (legalább az ami az alaplapba megy és a kábelek)? Az Akasa-n sajnos fehérek a csatlakozók. Vagy marad az átalakító?
-
juve600
nagyúr
üdv
Asus Maximus VII Ranger,Corsair H80i
alaplapon van olyan 4pines csati hogy CPU FAN,mellett egy CPU OPT
hová kössem a h80i ventijét illetve a h80i-ől is jön ki egy 3pines csati,azt hová ??
jelenleg a CPU FAN-ra van kötve a h80i ventije ,aminek van egy 4 pines aljzat is a kábelén és abba van bedugva az a 3 pines csati,ami azt hiszem a pumpáé
csak kérdés jó egy igy ? -
enginev3.0
félisten
Na akkor srácok, kicsit bővítem a keretet
3/4 pines
max? 1000rpm
halk halk meg halk
piros ledEzek lennének az adatok, ház hűtő lenne, 120 vagy 140mm, az is jó ha kettő világít, kettő nem, összesen 4 vagy 5 darab kellene
Rpm lehet több is, ha nem megy a hang rovásáraNem a levegő mennyiség a lényeg, hanem hogy halk legyen és legyen egy kis fény a házban
Így tudtok valami jót ajánlani? Árat nem írok, de lehetőleg ne 5-6ezres kategória legyen
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Laczahh
csendes újonc
Sziasztok,
ajánlottak nekem egy Be Quiet! Pure Rock cpu hűtőt i5 6500-ra,és az érdekelne,hogy milyen ventilátor van rajta.Olvastam egy leírást róla ahol azt írták,hogy BQ silent wings van rajta és oda volt biggyesztve egy kép a ventilátorról,rajta jól olvasható pure wings felirat,szóval kicsit megkavart a dolog. Követem az utóbbi időben a topicot és láttam ,hogy mostanában sok panasz volt a pure wings 2-re,nekem viszont fontos lenne,hogy csendes legyen.Amúgy tetszik és már rendelném is ha tudom,hogy nem lesz vele ilyen jellegű gondom.
Bastiano Joao Coimbra de la Coronilla y Azevedo
-
Ispy
veterán
Mi a leghalkabb 3 pines 92 mm-es ventit, ami csak létezik? Amiért kell.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Grózi
Topikgazda
válasz oxedan #24437 üzenetére
Pedig pont a szabályozhatóság a lényeg egy jó ventinél..Szóval 3 vs 4pin?Árkeret?Ledes vagy sem?
(#24439) Gery15 [link]
(#24440) hegegabi80 Ha tudok,akkor persze.De miben is?
(#24441) bozont Ha 3 ventihez kell akkor ez :[link]
Ha többhöz,akkor kell a molexs tápos(kell egy molex-sata átalakító) :[link]
Vagy Merlinnél van Bitfenix és Nanoxiában is a világ minden színében,majd dupla áron.
(#24442) juve600
Úgy biztos nem jó ahogy most van.Linkeld be az alaplapod aljzatkiosztását és megmondom mit hova.
(#24443) enginev3.0
A feltételeidnek a Lepa Bol.Quiet és az Aerocool DS felel meg-mindkettő halk az adott fordulatig.Elöbbi 4 pin(és nem szereti a feszültségalapú vezérlést-tehát pwm-s aljzatról kell hajtani),útobbi 3 pin és adnak hozzá 7V-s adaptert is ha fix fordulaton hajtanád(inkább szabályozd persze).
(#24445) Laczahh
Nyugodtan veheted,Silent Wings van rajta-nem fogsz csalódni!
(#24447) Ispy Mire kell?[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 40x40mm-es 12v ventilátort keresek
- Be quiet! Pure Wings 140 MM es rendszerhűtők eladók!!!
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest