- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple notebookok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-book olvasók
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
Üdv!
Van egy vga csati nélküli régebbi, talán 300-as fsp tápom.
Szeretnék ennek a táp molex csatijairól minél több (régebbi 478-as) hũtõt egyszerre üzemeltetni. Hogy tudnám ezt megoldani?
Venti elosztó? Esetleg több ventivezérlõ egymás mellett és arra egyenként rádugni a 3pin kábeleket?
Van egy 8-as pwm-es elosztóm is, a végén molex csatlkozóval. Erre rádughatok több különbözö 4-pin ventit is és ha igen, akkor ezek is max fordulaton fognak járni, lévén nincs mi szabályozza?
Nem lesz köré gép építve, csak cpu hũtõket szeretnék róla üzemelni. Tudom elég beteg.
Elõre is kösz a segítséget![ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
-
mbazsi
tag
-
mbazsi
tag
Sziasztok!
Olvasgattam a topikot, és pár napja úgy döntöttem 3 db Lepa bol quiet ([link]) ventivel bővítem a házat. A 3-ból 2 db érdekes zajt produkál, mintha valami hozzáérne a lapáthoz, és súrlódna. Többször igazgattam a kábelt, és nem tapasztaltam arra utaló jelet, hogy ez lenne a gond, de a hang megvan. Le is videóztam ([link])
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baj? Tudom orvosolni?[ Szerkesztve ]
-
s912
aktív tag
Beszereltem az akasa-kat..
CPU (persze terhelés alatt) kb. 7-8 fokot hűlt.
VGA-t áttettem a középső slot-ba. Így most majdnem közvetlenül az SSD fölött van. Lehet visszateszem idővel, egyenlőre tesztelem. Viszont 60-61 fok alá nem megy, tehát itt is nyertem 5-6 fokot (eddig levett oldallap esetén volt 65-66 fokos a VGA).
szerk.: 28-29 fok van a szobában.
[ Szerkesztve ]
-
Underhun
csendes tag
Ehhez a géphez jó ez a ház?
https://www.pcx.hu/termek/kolink-aviator-cakl005-feher-szamitogep-haz-523276 -
Grózi
Topikgazda
válasz Pöttön #22979 üzenetére
Ja,persze-hiszen még neked linkeltem a Kompakt topicban valamelyik Korszar blokkvastagságát-bocsánat öregszem... Egyetértek senimannal,arra felesleges a push-pull.Ebben a házban ilyen hardverekkel azért csoda jó hőfokokat ne várj,talán a 970+PS kombó tűnik a legjobbnak.
(#22982) Daffchy
A BQ baromi jó házhűtő,de vastag radin csúnyán elvérzik hiszen alacsony statikus nyomással rendelkezik.
A 3770K OC+290 tud rendesen fűteni,de azért a két vastag radi elegendő hőleadó felület.Én a helyedben beérném a sima push-al,viszont oda jó venti kell aminek ára van-Akasa apache vagy NoiseBlocker eLoop.
Viszont ezekből az 5 db nem kerül többe mint 10 átlag venti(2500-3500FT),tört annyi zaj mellett(evidens,a ventik mennyiségével a zaj hatványozódik) hűtené a rendszered.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Daffchy
őstag
Köszönöm az ajánlást!
Egyébként a Be Quiet PureWings 2 140 az szóba jöhet?
A push-pull megoldás egyébként mennyit dob a teljesítményen?
Megéri a plusz pénzt vagy minimális a hőfok csökkenése?A már említett 420-as radira push-pull, egy 280/60-as (50 mm lehet a magvastagság) pedig szimpla push felállásban kerülne venti. Vagy elég mindkettőre push meet úgy sem dobna kb semmit?
-
Pöttön
őstag
Jelenleg még egy Enermax Liqmax II 120s, de majd cserélve lesz egy másik 1x12cm radis megoldásra, aminek a cpu blokkja vékonyabb.
A ház meg egy Fractal Design Node 202, egy kis módosítással.[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Grózi
Topikgazda
válasz Pöttön #22973 üzenetére
Ez a tipikus melyik kezem harapjam meg kérdés-de véleményem szerint a 970-l jobban jönnél ki,alapba kevésbé melegszik.Ha elfér valahol egy 120-s kompakt,akkor még egy ilyet számításba vennék a helyedben(van több gyártótól is már): [link]
(#22975) RazoR8402Marad a vga/ház csere,én az előbbivel kezdeném,ahogy tárgyaltuk NV fronton.
(#22974) trufa12Hát 1200 rpm felett már van szélzaj,mint minden nagy légszállítású ventinél..
(#22977) PöttönMilyen vízhűtés? milyen ház? Y kábelra csak 2db teljesen azonos ventit tegyél!!![ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Pöttön
őstag
A másik kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes lehet a vízhűtés radira +1 12cm-es ventit tenni?
Sajnos a 2db 25mm vastag + a 27mm vastag radiátor közrefogva, nem fér el, mert az alsó venti annyira ki emeli a radiátort,hogy a vízhűtés csöveknek a töve annyira fent lesz már, hogy nem tud kellő ívben görbülni, és már már törés veszélyes lenne.
Ezért a kérdésem inkább az lenne, hogy szerintetek lenne e értelme egy Noise Blocker eLoop PS, és egy Akasa AK-FN078 Slimline PWM-et párosba hajtani, egy 4pin y kábellel?Vagy inkább a radiátoron maradjon 1db eLoop, és a háznak a szellőző ablakára szereljek egy másik eLoop-ot, így két eLoop lenne közvetlen egymás fölött, és közvetlen friss levegőt tudna fújni az egyik a másikra.
Szerintetek melyik lenne a jobb megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz trufa12 #22974 üzenetére
Mindkét kérdésedet megválaszolva, az összes létező helyen van venti (9 darab) úgyhogy nem hiszem, hogy megszorulna a levegő a házban, bár ki tudja...
Lehet, hogy vga csere lesz belőle, de korlátozott keretek miatt csak egy 980 férne bele.A ventik: engem nem zavar a hangjuk, bár nem mondanám őket hangosnak. nagy fordulaton megjön a zaj, de melyik ventinek nem. Főleg azért cseréltem le a régieket mert ahány venti annyi féle volt és 3 pinsek, most minden ventim pwm-es.
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
És ha hagynám a vga bordázást a fenébe, és vennék egy ilyen vga-t, amit viszont közvetlen fújna egy 12 cm-es Noise Blocker eLoop PS friss levegővel, az jobb megoldás lenne?
Magyarán melyikkel járnékszerinted jobban, egy szabvány 2 slot vastagságú vgaval + egy szabvány 25mm vastag minőségi ventivel, vagy egy 2slot-nál vastagabb bordával ellátott vga + a lehetőségekhez képest viszonylag jónak mondható slim ventivel?Egy kimondottan kicsi, viszont viszonylag erős gépet építek, amit szeretnék a lehetőségekhez képest a lehető leghalkabbra kihozni. A háznak a vga korlátja adja a 17cm-es max vga hosszt, és a max 60mm vastagságot.
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
A hiba 1 a ház 2 a vga,
volt ilyen házam, irdatlanul és indokolatlanul melegedett benne a config... le cseréltem megszűnt az anomália...
a 290 ,meg eléggé forró fejű...szóval nem biztos hogy egy drága vízhűtés a megoldás, ha tudsz olcsón jó házat nézni tedd azt . Ha jól kitudnál jönni egy vga cseréből azt is meglépheted . Szerintem először ilyen irányba nézelődj
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
Sziasztok, 3x 14 cm- NAGYON HALK ledes ventilátor kellene nekem, ami jó légszállító, és tényleg halk !!
meg 2x 12cm szintén ugyan ilyen tulajdonsággal .Mit tudnátok ajánlani ?
szín , zöld v piros
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Grózi
Topikgazda
Olyan csoda ventit még nem találtak ki sajnos ami lehűti az átmenő levegőt..De írod is,hogy 10 fokot nyertél a Viperekkel hűvösebb időben,szerintem ez el is mond mindent-nem volt kidobott pénz és 55 fok játék alatt szerintem teljesen jó,ha ennél kevesebbet akarsz oda már komoly épített víz(100K+) szükséges.
(#22963) Pöttön
Ez így nem lesz túl acélos,egy ilyen bordát slim ventivel átfújni nem egyszerű+csendes se lesz.Én a helyedben mindenképp normál(25mm vastag) 120-s ventit használnék-még ha házcserével is jár.Hogy-hogy nem fér el normál ventivel?
(#22965) Daffchy
54 mm vastag radira komoly statikus nyomással rendelkező venti kell,ami nem olcsó.Az árkeret nagyon karcsú,a legolcsóbb amit ajánlani merek az a Alpehföhn Wing Boost 2 140 3800-ért: [link]Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Az új 420/54-es radimra szeretnék 14 cm-es ventiket. Tudnátok ajánlani itthon is beszerezhető darabokat.
3000-3500/db áron?Tudom alacsony a keret, de csak van ebben az árkategóriában is valami.
Köszi előre is!
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Tudnátok olyan 12cm-es slim ventilátort ajánlani, ami 4pin PWM-es, és maximum 13mm vastag?
Vagy esetleg erről vélemény?
Egy Rx480+ Alpenföhn Heidi-re kellene, egy ilyen átalakítóval.
Erre a célra szerintetek megfelelne ez a venti?
Más 12cm-est, 13mm vastagságban nem találtam eddig. (fontos lenne , hogy a vga+ borda + venti ne lépje túl a 62 mm vastagságot)
A választ, segítséget előre is köszi!A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
RazoR
veterán
Mivel sajnos csak bios-ból tudom vezérelni úgy lőttem be, hogy idle-ben 45%-on mennek, így alig van hangjuk és 28-32 fokos a proci (26-28 fokos szobában), ha 45 fok főlé megy a cpu akkor 85%-on mennek (na itt már van hangjuk rendesen de fülesben nem hallom), így játék közben a húzott fx megáll 55 fokon. Na de eddig is ennyi volt a régi ventikkel.... (kicsit úgy érzem, hogy kidobtam az ablakon 13k-t)
-
-
Shaza
senior tag
válasz Zalanius #22954 üzenetére
A jobb alsón gyárilag rajta volt a hátsó venti,a satára nincs rádugva semmi.
Kipróbáltam hogy csak a két Phanteks van rádugva ,a proci venti és a másik házventi külön tüskén volt.
Az Asrock progi külön mutatta őket ,de nem az igazi.
Mindegy nemsokára veszek egy Asus lapot aztán majd meglátjuk. -
Zalanius
tag
Phanteks pwm hub: ha 0 rpm-eket látsz, meg kellene nézni, miket és milyen elrendezésben dugtál rá a hubra. Az biztos, hogy a jobb alsó pozícióban levő FAN1-es tüske ne maradjon üresen, mert ezt fogja "olvasni". A jobboldali 4-est kösd össze az alaplapi CPU_FAN-nal, a baloldali "sata power" meg lehúzandó ilyenkor. (Nekem is voltak kalandjaim es Asrock lap jóvoltából, de egyértelmű, jó megoldás itt nincs, mert a lappal is van valami defekt.)
--= Zalán =--
-
RazoR
veterán
Semmi sem változott a 2 Viper R-el.... Nem tudom, hogy túl meleg van azért és jobban befűti a 85 fokos vga a procit, vagy mi lehet...
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Devilstudio #22949 üzenetére
2 Akasa vagy eLoop vagy Noctua pushban(átfújja a radit,ha úgy tetszik tolja) bőven elég,kompaktra fölös a push-pull,annak vastag radis(60mm) épített víznél van értelme.
(#22950) Shaza
A gyári Asrock progi,SpeedFan.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Devilstudio
tag
-
Grózi
Topikgazda
-
Shaza
senior tag
Sziasztok
Vettem egy Phanteks Enthoo Pro-t aminek a hátsó oldalán van egy ventilátor elosztó (nem tudom pontosan mi a neve). 6db 3 tűs ventit lehet csatlakoztatni amit egy 4 tűs kábellel kell összekötni a cpu1-el.
Na most én rádugtam erre az elosztóra a proci ventit plusz 3 házventit amiket elvileg külön lehet szabályozni.
Az lenne a kérdésem hogy hol tehetem ezt meg,próbáltam az alaplapi programmal (Asrock lapom van ),de ott 0-át mutat pedig pörögnek a ventik.
Köszi -
veterán
Van valakinek tapasztalata a FD Venturi ventikkel ?
FD Venturi teszt YT
Nagyon jokat olvasok rola kulfoldi forumokon.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Devilstudio #22942 üzenetére
Mindkettő kiváló venti,az Apache erősebb és nagyobb a statikus nyomása(kompakton mondjuk szinte mindegy).Még a Noiseblocker eLoop B14-PS-re hívnám fel a figyelmed.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Devilstudio
tag
Üdv!
Hűtőbordára melyik 14cm ventilátort ajánlott?
Corsair H110 vizhutesem van de szeretném a gyári ventilátorokat cserélni mert zajosak, nyekeregnek, nyikorognak....hulladékok.
Olyan kell ami direkt bordára van és nagyon jól át tudja fújni a hűtőbordát és rendesen le tudja hűteni.
Ti mit ajánlanátok és mi a vélemény a lenti ajánlatokrol?
Előre is köszönöm szépen.1. Ajánlat: Akasa Apache PWM 140mm - Black
2. Ajánlat: NOCTUA NF-A14 PWMAz adatvédelem halott, és a szociális média tartja a dohányzó fegyvert.
-
veterán
válasz seniman #22939 üzenetére
Supports 4-way SLI on compatible MSI GeForce® GTX series graphics cards
Nem , AMDn oldalra fujja a meleget az fix, csak visszafujnad ra ,ha befele fujna a hazventid.RazoR8402
Jo lesz az kepek alapjan egyvonalva van a VGA val,nem alatta ,huzassad kifele a meleget ,nem kell ezt ragozni[ Szerkesztve ]
-
seniman
veterán
válasz abridabri #22937 üzenetére
Ezt a szerkentyűt elnézve,nem lenne jobb ha fújná a friss levegőt a vga-ra?
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
-
Grózi
Topikgazda
Nekem anno 290X-ből gyakorlatilag az összes nem ref. típus volt és egyedül a Vapor-X-l nem volt probléma.
Egy 970 feleannyi hővel,fogyasztással ugyanazt tudja-sőt jó pár játék esetén jobb is,már ha Fhd-ról beszélünk.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
RazoR
veterán
Teljesen egyetértek! Nekem egy Gigabyte van WF3 hűtéssel de mostanában, hogy meleg van simán felmegy játék közben 85 fokig a gpu, 75-ig a vrm 90%-os ventiprofil mellett, úgy hogy 9 házventim van és kb hhurrikán van a házban. Mindenképpen érdems az Afterburnert felrakni szerintem is a venti állítási lehetőség miatt!
-
Grózi
Topikgazda
válasz KaHubert #22924 üzenetére
Igen,tipikus 290/290X/390/390X betegség és te még betetőzted azzal,hogy Asus-t vettél(ennél a típusnál az egyik legsz@rabb a hűtésük,főleg vrm terén).Én eladnám a helyedben és vennék egy 970-t,minden szempontból jobban jársz.Ha ragaszkodsz hozzá akkor huzatosabb házba kell tenni,hiszen a Silencio nem a hűtéséről közismert.120-ban maradhatsz a Lepa-nal,csak hogy egyforma legyen és 140-ben (ha 4 pin kell) akkor az Alpehnfoehn Wing Boost 2 vagy az Akasa Apache-t ajánlom+Afterburnerrel belenyúlnék a vga ventiprofiljába,hogy terhelés alatt jobban pörögjenek.
(#22925) bb0t
A (#22903) Grózi hozzászólásomban már megkaptad a választ,hogy melyik aljzatról mit tudsz szabályozni.Uefi helyett azt ajánlom,hogy inkább Winfos alatt szabályozd az Asrock gyári ventiprogijával amit a gyártói oldalról le tudsz tölteni.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
bb0t
senior tag
Köszönöm! A szabályozásról néhány szó. Melyik alaplapi csatiba kell dugnom a szabályozáshoz, illetve van olyan progi mellyel szabályozhatom/ellenőrizhetem a fordulatot vagy húzzak az uefibe?
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
KaHubert
csendes tag
Sziasztok! Van egy Cooler Master Silencio 650 pure házam Asus h97-plus alaplappal. Ebben a házban jelenleg 3 db lepa bolquiet és 2 gyári coolermaster hűtő van. Így a nagy melegben eléggé elszálltak a hőfokok feltett oldallappal az Asus r9 290-es kártyán (ezért most az oldala nincs fent). Szóval a 3 lepa mellé szeretnék még venni egy 120-as és egy 140-es ventit, mindkettő kivinné a meleget a házból. A kérdés, az hogy melyik 2 ventilátort kellene megvennem?
-
Grózi
Topikgazda
válasz MeszarosB. #22913 üzenetére
Nanoxiát csak Merlinék forgalmaznak,de vehetsz egy BQ Pure Wings 2-t is és hozzá egy 7V-s adaptert-de az se lesz olcsóbb.Kérd postapontra és akkor 1100FT a szállítás.
(#22915) bb0tA nagy statikus nyomású nem azt jelenti,hogy hangos-ha minőségi ventiről beszélünk.Az viszont nem 1-2K...Olyan,hogy legolcsóbb és leghalkabb nem létezik.Ha befér előre,akkor abridabri ötlete jó a TY-147A-val.Ha nem fér,akkor is a legolcsóbb alternativa véleményem szerint az Alpehnföhn Wing Boost 2 előre(3200FT),hátra pedig egy BQ Pure Wings 2(2600-2700FT).Ezek már kellő légmozgást generálnak és szabályozva halk is lesz a géped.
(#22914) senimanA végén kiderül,hogy a flopy csati lesz a befutó..
(#22920) SupernovaHUN Ha akarod keress rá topicban,de leegyszerűsítve nagyon nem ajánlott mivel sz@r..Az ajánlottakat megtalálod az Összefoglalóban.[ Szerkesztve ]
-
SupernovaHUN
csendes tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata az Arctic ventikkel? Megéri venni ilyeneket? Illetve miben különbözik a hőmérsékletérzékelős és a PWM szabályzós venti? Melyik a hatékonyabb? Köszi!
-
bb0t
senior tag
válasz abridabri #22918 üzenetére
Azért melegedett, mert le volt húzva mindkét vetni, elflejtettem visszadugni. Majd most nézek azért egy hőmérsékletet. Köszönöm.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
válasz abridabri #22916 üzenetére
Nekem az lenne a lényeg, hogy halkabb legyen, mint most. Ha megtoldom valami nagynyomású cuccal meg másik hárommal a két standard ventim helyett akkor 6x olyan hangos lesz.
A két alap venti (gigabyte 12cm, meg egy Xilence világítós csoda) bőven jól hűti a gépem, nem kell nagyobb teljesítmény, csak kisebb zajszint. Ez megoldható?
-
veterán
En igy csinalnam :
Ahogy latom brutal zart az a HDD ketrec , valami nagy statikus nyomasu ventit raknek oda ,hogy at is tudjon preselni rajta valamit .pl Akasa Apache 12cm.
A tobbi ventihelyre menne 12cm es Be Quiet pure wings2 venti. Az oldallapon nem irja mekkora ventik fernek el, de ranezesre 2*12cm ?! -
bb0t
senior tag
Bocsi kimaradt, egy Gigabyte IF233-as ház
Az ajánlottból nem hiszem, hogy ki tudom választani a legolcsóbb leghalkabb ventiket.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
dqdb
nagyúr
válasz cica25 #22911 üzenetére
Véletlenül nem kevered össze a floppy csatlakozót és a 4 pines ventilátorcsatlakozót
Ha sárga-fekete-fekete-piros vezetékek mennek a csatlakozóba, azaz középen van két fekete, akkor a válasz igen.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
cica25
újonc
Lehetséges hogy ha a tápot az alaplapba is bedugom elfüstöl az alaplap?
-
dqdb
nagyúr
válasz seniman #22904 üzenetére
Ha ír majd táptípust vagy linkel képet a csatlakozóról, akkor egyértelműen meg lehet mondani, mire való, így kapott két lehetséges tippet. Nálam az Enermax Pro82+-on anya volt két bekötött lábbal (mint a linkelt képen), és a tápegység fordulatszámát lehetett monitorozni az alaplapra kötve. Nálad apa volt a BQT tápon, ahogyan írtad, teljesen más céllal (a megoldás amúgy tetszik), és ezt, ha akarná, se tudná az alaplapon található szintén apa csatlakozóra kötni
Abból, hogy egy molex sor végén van, valószínűleg a te tipped lesz a nyerő.
[ Szerkesztve ]
-
cica25
újonc
Miért? Mi lenne a következménye annak, hogy mind2 re rá lenne kötve?
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
A cpu_fan és a cha_fan1 pwm-s,a cha_fan 2 és 3+a cpu_fan2 is feszültségalapú szabályozásra képes.
Tehát választhatsz 3 és 4 pin-s ventit is.A méretét még mindig nem tudjuk(nem adtad meg a házat),az ajánlott ventiket megtalálod az Összefoglalóban.Ha megadod,hogy a házadban hova mi fér,akkor segítek választani.
(#22899) s912Ez totál overkill,de megfelel.A Vipernek azért 1000 rpm felett van hangja.Házhütésre biztos nem választanék Viper-t,maximum a cpu bordára.
(#22900) cica25Vagy a lapra vagy a tápra bízd a vezérlést,de kettőre még véletlenül se kösd!!!Én lapról vezérelném.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz cica25 #22900 üzenetére
Azon a 4 pines csatlakozón csak két láb (első és harmadik) van bekötve? Ha igen, akkor azon keresztül a tápegység ventilátorának fordulatszámát tudod monitorozni. Ha nem, akkor is szinte biztosan ez a helyzet, másért nem szoktak tápra anya ventilátorcsatlakozót tenni (lásd itt középen alul a bordó csatlakozót). Ha apa csatlakozóról lenne szó, akkor lásd seniman hozzászólását.
Ha jól veszem ki a szavaidból, akkor az összes házventilátor molexre megy, így azok maximális fordulatszámon fognak pörögni, azaz nem tudod őket szabályozni, és nem tudod a fordulatszámukat sem lekérdezni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Android szakmai topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple notebookok
- Könyvajánló
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Új alkalmazás erősíti az Apple-ökoszisztémát
- Politika
- További aktív témák...
- Lian Li UNI Fan SL Infinity ARGB / Asus TUF 120mm / Aerocool Mirage / Phanteks vezérlő
- Scythe Kaze Flex QUIET 800rpm 120mm 5db
- Eladó Noctua NF-A12x15 PWM Chromax
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest