- Vezetékes FEJhallgatók
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok! Ma átköltözött a régi rendszert egy. - a képen látható - phanteks xt view házba. Egy 12-es venti van hátul, kettő elöl (oldalt), illetve ott van a bitang nagy phanteks király a cpu-n a két 14-es ventivel. Mi az ajánlott elrendezés? Gyárilag mindhárom venti kifelé szívja a levegőt (oldalt lent lévő rácson jut be javarészt levegő). Ez így rendben van? Vagy még lehetne támogatni a GPU alatt egy befelé dolgozó 12-el? Köszönöm [kép]
-
F_Zolee
nagyúr
Venti vezérlőt tud valaki ajánlani? Nézelődtem de minden félét láttam és nem tudom melyik a tuti. Olyan nem kell ami fix 6 vagy 12voltot állít csak. Programmal vezérelhető kell, mert a háznak nincs odd slot vagy hasonló, hogy potméteres verzió jó legyen. Nem lenne baj ha nem drága.
-
kamerad
csendes tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Köszi a válszt.
Árban a Bequiet és a Noiseblocker a jobb valamivel. Az NF-A-t pedig sokan jónak vélik, de ugye drága.
Nekem az már jó, ha csendesebb kb. 1000rpm környékén mint a Fractal Dynamic X2 GP-14. Ja, és fekete lehetőleg. Mert igen "sötét" a masina.
Az Eloop ezért ki is lóg kicsit, mert 14-ben itthon csak fehér lapátokkal látom szinte.
Bequiet meg azért van a listán, mert CPU hűtőm egy Dark Rock Pro 5.
De gondoltam már arra is, hogy marad így, csak veszek még egy ( vagy kettő ) Dynamic 14-et , és azok mennek felülre. Ez amúgy beválhat, vagy inkább cseréljem le a Fractalt?Grave_444: Az lenne a lényeg, hogy a mostaninál legyen halkabb azonos vagy jobb teljesítményen. Ja, és fekete lehetőleg.
Van esetleg javaslatod?? -
spleenszuru
őstag
válasz
C.Meliton
üzenetére
Annyiért szerintem az Arctic P12/P14 (nem tértél ki rá, hogy 120 v. 140 mm) White lesz a te keresett modelled.
CPU-ra amiket néztél, szerintem bőven jók, de benézhetsz a CPU léghűtés topikba is, ha gondolod.#44094kamerad
Amennyiben ilyen árban nézegetsz, abból a 3-ból szerintem egyikkel sem fogsz mellé.
Ott az olcsóbb/jobban tetszik lesz a győztes.
Valamivel olcsóbb Thermaltake Toughfan 14 is jó venti, ez mondjuk radira is jó, házhűtőnek talán még overkill is, de nekem ebből van 2 db elöl. -
kamerad
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Meshify 2 házam van, és hangosnak találom a gyári ventiket. Kb. 600rpm-ig vannak csendben, de így meg gyenge a 3db 14-es. Szeretném cserélni őket....
Amiket nézegetek: Bequiet Silent Wings 4 pwm ; Noctua nf-a14 pwm chromax ;
NOISEBLOCKER NB-eLoop B14-PS 140mmVéleményetekre lennék kíváncsi. Köszönöm!
-
C.Meliton
újonc
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy egy Asus A21 gépházhoz milyen ventillátorokat ajánlotok? Nem akarok költeni sokat 4db-ot akarok venni darabja max 3-4 ezerért és fehéret mert olyan a gépház színe. Valamint van egy 5600X-em és a gyári hűtő nem elég neki mert néhány játéknál eléri A TDP szintet és gondolkozok AIO és toronyhűtő közötazonban nem tudok dönteni AIO-ból ARCTIC Liquid Freezer III 240 A-RGB re gondoltam toronyhűtőből pedig a AK500 DIGITAL WH-ra.
-
válasz
FuRiONight
üzenetére
Nem.
-
Vigneau
félisten
válasz
FuRiONight
üzenetére
Szia!
Van valami, ami esetleg zavar az Apache-ban? Esetleg motorhang, vagy valami más? Mert amennyiben olyan a P14 Max, mint a kistestvére, annak súrlódó hangja volt nálam.
Vigi
-
FuRiONight
addikt
Sziasztok!
Akasa black 140mm ventilátort érdemes lecserélni az Arctic P14 Max-ra?
Köszönöm
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau
üzenetére
Alaplapról vezérelve minden oké. A jelek szerint akkor nem bírja a DC vezérlést...
Viszont gondoltam egyet és nekiálltam az "átventilálásnak". Kikaptam az összes P12 Max-ot, ráraktam a gyári TL-E12B-t a SI-100-ra, a Jonsbo C6 pedig megkapta a szunnyadó 3db eLoop B12-PS-t.
Végre sikerült őket megzaboláznom a jelek szerint. Egyelőre nem hallok pulzálást, a jelek szerint elég messzire raktam a két első ventit a mesh-től, hogy ne hangosodjanak fel.
-
válasz
Vigneau
üzenetére
Bicikliláncra se szoktam soha műszerolajat kenni, szerényen megjegyzem, hogy szerintem ez is egy régóta élő tévhit, talán a régebbi időkből maradt meg, amikor más kenőanyag nem nagyon volt.
Láncra én teflonos szprét használok. Az is ugyanúgy beszivárog, de száradás után marad egy továbbra is kenő réteg a láncon. -
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau
üzenetére
Időközben megjött az Amazon-ról a Thermalright SI-100-am. Beépítés előtt mindig átnézem a kapott gyári ventilátort, van-e értelme használni.
Tápegységről, tápteszterrel bekapcsolva, molex to 3PIN átalakítóra dugva egy Zalman potméterrel szoktam tesztelni.
Legalacsonyabb állásban a TL-E12B szabályos időközönként kerren egyet, ami aztán egyre ritkul, mikor emelem a feszültséget, majd magasabb fordulaton teljesen eltűnik.
Ennyire későn nyitna/indulna el a Thermalright venti? Lapra dugva még ránézek majd, amint lesz időm és kedvem. Szerencsére a CPU2 FAN aljzat viszonylag könnyen megközelíthető.
-
blp85
senior tag
válasz
Pacee87
üzenetére
A WD40-el az a probléma, hogy petróleum alapú, így csak rövid ideig fog hatni, illetve vigyázni kell, hogy a ventilátor tengelye ne fröcskölje szét. Az igazi a teflon vagy szilikon alapú zsír, az még tartós is.
Cserélni sem nehéz a táp ventilátort, csak egy kis forrasztás és zsugorcső is kellhet. -
Pacee87
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Nem volt meg, hogy táp ventis topik is van. Lassan őrölnek a malmaim, de ma úgy néz ki, hogy legalább egy darabig a szétszedés + kompresszor és a WD40 megoldás a kínomra. A házban lévő gyári ventikkel is voltak problémáim, oda P12 Max került pár hónapja...
-
barry26
tag
Sziasztok, front panelre keresek 2db 140-es ventit. Arctic P14 MAX-ra gondoltam első körben, van valakinek tapasztalata vele? vagy mit ajánlanátok?
-
UnSkilleD
senior tag
tudtok olyan pwm ventilátort ami kikapcsol bizonyos fordulatszám alatt?
-
konci79
őstag
válasz
sittes79
üzenetére
Pedig rákészültem, levideóztam , gondoltam kérik majd....
Lassan jobban megéri ilyen helyről rendelni, itthon valami katasztrófa, ha garanciáztatni kell valamit.Mondjuk a Liebherr sem szórakozott sokat, hűtőnket gyorsan lerendeztük.
A gond akkor kezdődött, mikor másodjára adtak igazolást, hogy visszajár az ára.
Elküldtem az EMAG-nak, erre az ügyintéző azt mondta papír alapon is el kell küldeni??
Mondom azt, amit megkaptam a gyártótól emailben
Értetlenkedtem, de mit tudtam csinálni, másnap reggel feladtam postán.
Erre másfél óra múlva jött az email, hogy elfogadták ( nem mintha lett volna választásuk), és visszakapom a pénzt.
Na ekkor küldtem még egy emailt a kislánynak, hogy igazán köszönöm, hogy meggyőzött a kötelező papír alapú igény bejelentésről, és mehettem postára teljesen feleslegesen... -
Anaren91
senior tag
válasz
Killer01
üzenetére
Eredetileg úgy volt, hogy fent befelé fújt mind a kettő, aztán házas topickba írta valaki, hogy az elsőt fordítsam meg. Azóta úgy van. Proci valamivel hűvösebb is lett így, hogy az az 1 venti hűvös levegőt fúj a proci ventire, a másik meg elszívja kifelé a meleget. Az első venti pont a proci venti előtt van, ha ott is kifelé szivna, akkor nem szívná el a friss levegőt a procin lévő venti elől?
-
Killer01
őstag
válasz
Anaren91
üzenetére
Itt sokan szeretik az Artic-ot, én kerülöm
5 fordult meg nálam, amit különböző emberek konfigjaiba raktam. Abból 1-et rögtön cserélni kellett mert kelepelt (a csere darab most is működik, kb 4 éve); a maradék 4 viszont mind cserés lett 2-3 éven belül, csúnya motorhangjuk lett. A rajzodon a felső ventik mind kifelé fújjanak, az úgy lesz jó. Én 120-ast tennék a helyedben mindenhová, elvileg úgy a legjobb (por szempontjából) ha több levegőt tolsz be a befújó ventikkel (előttük van szűrő), vagy ugyanannyit.Hasonló elrendezésem van, nekem elől és fent 2-2 140-es van és csak hátul van 120-as, de én külön profilokba összevariáltam a ventik fordulatszámát, van külön ventivezérlőm. -
Anaren91
senior tag
válasz
Killer01
üzenetére
Tovább olvastam, csak összefolyt a két komment
A NF-12P re gondoltam, nem az eLoopra. Bár ahogy nézem az árakat, az említett Arctic P12 Max elég jó áron van, 5db 15k körül van alzán, az a házra nekem elég is lenne, és akkor még mondjuk 2 NF-12P a procira.Előre 3 120mm es, vagy 2 140-es venti megy be a házamba, fentre 2 120-as vagy 2 140-es.
Gondolom előre a 3db 120-as jobb, viszont fentre lehet jobb lenne a 140-es?Jelenleg igy néz ki, mind 120mm-es, procin push-pull kifelé a házból:

-
Killer01
őstag
válasz
Anaren91
üzenetére
Remélem tovább is olvastad.. Vigneau kolléga írta, hogy az eLoop pull-ban nem az igazi. Az általa javasolt NF-P12 redux viszont tökéletesen megfelel a céljaidnak, nagyon jó venti procira. Házhűtésre én be quiet Silent Wings ventiket javaslok ha belefér a keretbe, még soha nem okoztak csalódást, pedig sok konfigba pakoltam már őket.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Killer01
üzenetére
Rendben. Először amúgy azt néztem, csak valami félre ment a netes keresésben és az egyik oldalon ezt hozták ki "jó árú" ventinek. De valszeg házhűtés tekintetében. De akkor procira amit te linkeltél. Házba jó az amit én linkeltem, vagy van olcsóbban hasonló kaliberű? Egy Cooler Master Masterbox MB511-EM van, és hát a gyári hűtő világít meg minden, de szerintem gyenge és hangos. Így ha van jó alternatíva, azokat is lecserélném.
-
Vigneau
félisten
válasz
Anaren91
üzenetére
Egyetértek Killer01 Kollégával. Amit írtál, azt korábban házhűtőnek használtam. Csendes, jó szelet kavar ugyan, de nem magas a statikus nyomása. Ha van az útjában valami, nem hatékony.
Az eLoop B12-PS push-ban remek, azonban a kialakításából adódóan felhangosodik pullban. Erről van YT videó is, keress rá nyugodtan. Tapasztaltam én is.
Viszont ha már Noctua, akkor jó alternatíva lehet az NF-P12 redux-1700 PWM. Kifejezetten bordára (nagyobb ellenállás leküzdésére) való. Vagy Akasa Apache, illetve olcsón Arctic P12 Max.
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok,
CPU hűtőre (Bequiet Pure Rock2) milyen ventillátort ajánlanátok, ami jobb mint a gyárija?
2xNOCTUA NF-S12B redux-1200 PWM ezt néztem ki push-pull konfigba. Ez megfelelő lehet?
Előre is köszönöm a segítséget. -
Vigneau
félisten
Köszönöm szépen mindhármótoknak!
A Thermalright SI-100 ezzel van gyárilag szerelve, idő kérdése és a kezemben is van (Amazon rendelés). Eddig mindig cserélnem kellett a CPU hűtőim gyári ventijét, mert mindig volt vele valami nyűgöm. Hátha most végre megtörik a rossz szériám...
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Thermalright TL-E12 ventilátorral volt már dolga valamelyikőtöknek? Amennyiben igen, milyenek a benyomások?
Válaszokat előre is köszönöm szépen!
Vigi
-
blp85
senior tag
válasz
Pacee87
üzenetére
Szia!
Az [Arctic P12] -t szokták ajánlani a [Táp ventilátor csere] topikban, ez ugyan 3 pines (a sárga vezetéket nem kötöd be), és egy kis forrasztást igényelhet, de tapasztalat szerint ez jó a tápba.
-
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna ajánlani helyettesítő terméket az alábbi (táp) ventire:
Power Logic PLA13525S12M (12V, 0.40A, 111.1CFM, 41.6 dBA, Hydro Dynamic Bearing).
2 pines és nem PWM-es és PWM-es nem jó hozzá.
Köszi előre is a segítséget
-
demmer123
őstag
Lancool II Mesh Performance be hogy jobb? Előre 2 db 140-es vagy 3 db 12-es?
-
barry26
tag
Jött 3 Thermalright venti amit bedobtam gépbe, viszont így vízhűtés nélkül elég távol van a hátsó a két felsőhőz képest. van esetleg valami távtartó amivel kicsit tudnék javítani a "látványon" ? hogy kicsit közelebb hozzam őket.
-
barry26
tag
sziasztok, enne egy olyan kérdésem, hogy a DeepCool Low-Speed Adapter működhet úgy is ha molex / sata csatlakozóról kapja a tápot a venti?
Vagy keressek olyan adaptert ami kifejezetten 3pin-es ventilárhoz van -
dances
tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Nálam napi használatban van még 2 db 120P és 4 db 1200.
Semmi bajuk.
Sajnálom, hogy már nem lehet kapni őket. -
Rottweiler89
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
A közeljövőben terveztem kicserélni a retro konfigokban az AC Fxx PWM PST-ket 1201, illetve 120P-kre. Aligha nem a legjobb ventik, amiket ezidáig használtam. 120P-ből 2db, 1201-ből azt hiszem 3db van a szekrényben.

-
blp85
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Van egy 12 cm-es Coolink ventim, igaz eltéve a fiókba, sajnos már évek óta nem lehet kapni, pedig nagyon jó konstrukció volt.
-
Richard!
addikt
válasz
FireFox1996
üzenetére
Uhh amikor sláger vót, nagyon rákívántam, de végül egy elhalálozott tápból fabrikáltam házventit.
De mind a mai napig menő (lenne)
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
Régi gépet nemrég váltottam le de abban még mindig üzemel egy.
-
FireFox1996
addikt
Használ még vki a Coolink SWiF2 ventikat (zöld színű lapátúak)? Elég retró típusú, biztos több, mint 10 éves konstrukció, de nálam mai napig nagyon jól szolgálnak

-
ricshard444
veterán
Tegnap megérkeztek a pakkok.
3 darab ARCTIC P12 PWM PST A-RGB - itteni ajánlások alapján
3 darab LIAN LI FAN SL-INF - a földöntúli megjelenése miattUtóbbinál azt hittem alap lehet a GPU és CPU hőfok alapján való szín szabályzás, de nem találtam rá opciót. Van rá megoldás vagy az L-Connect hiányt szenved ebből?
Pedig monitorozza mind a kettőt.Az alaplap MSI Mystic Light -val tudom szabályozni a színeket CPU hőfok alapján a P12 -nél, de a Lian Li -t nem.
Vagy hozzá lehet csatolni a Mystic -t és így megjelenik opcióként / az lesz az elsődleges vezérlés? Vagy alternatív programot tudtok esetleg, ami így belőhető?
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
4 pines házhűtő ventillátor melyik két vezetékét kell bekötni ha csak sima Jack dugóval működtetném fix fordulaton? Nem PC-s vonalban lenne használva. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Szia!
Igen, ez jó. Egyszerű eszköz, ha tudod kösd be mondjuk a reset gombra, hogy házon kívülről is tudd kapcsolni.
Azt hiszem 16 fix módja van, bár lehet ilyenkor a rákötött eszköz határozza meg. -
spleenszuru
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
LED fogyasztásokon én is pörögtem sokat anno, hogy ne kelljen hub, de végül vettem.
Amúgy mint nálam is, nálad is maximum 500 max LED-et jelöl a manual, gondolom ez darabszám (?).
Akárhogy is, ha ezt szó szerint veszem, akkor jócskán lehet pakolni fényt 1 db headerre. -
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e, de szükségem lenne egy ARGB vezérlőre, mert nincs az alaplapomon ARGB Header. Ez jó lenne nekem? -
Létetik ,hogy ilyen keveset fogyaszt az [E-Loop X B12-PS ARGB]
Doboz szerint 0,08A . Ezek szerint akár 10dbos is sorbaköthetek 1db 1A fan headerre ?!
Azt mondjuk nem értem miért nem tüntetik fel sehol sem mennyit fogyaszt a LED ,honnan tudjam ott mennyi mehet /header ? -
Vigneau
félisten
válasz
hegegabi80
üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen, általában azokhoz való. Sajnos van rajtuk néha némi plusz is a házhoz való rögzítéshez, ami miatt túlméretes nekem. No sebaj, nézelődök tovább.
De azért körbenézek még az Obiban és a Praktikerben is.
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Szeretném gusztábban berakni a két 120-as első ventit. A keresztben lévő rögzítő az alap, arra kellene felépíteni a többit. Picivel nagyobb merevséget szeretnék, alul felül baloldalt jelenleg gyorskötözőt használok.
Hazai forgalomban a szokásos összekötőn kívül
találkoztatok már valamelyikkel vagy hasonlóval az alábbiak közül?
A válaszokat előre is köszönöm szépen!
Vigi
-
sittes79
addikt
válasz
Peddy789
üzenetére
Konkrétan leírtad a helyzetemet, de teljesen egyet értek. Le is állok, mert kezdek pc ventillátor függő lenni
, gondoltam teszek alulra 2x140mm nzxt fehér csillogósat, de azokhoz is hub kell, viszont amik a házban voltak gyárilag nzxt ventik azokon van alaplapi rgp csati, nem is értem. Még az arctic a legjobb ilyen szempontból, ott nincs ilyen bohóckodás.Amúgy igen, ideig óráig nézegeted, de aztán nagyon semmi értelme.
Inkább valami ledes világitas a szobában vagy asztalra. Mégis legyen valami ellenfény. -
Peddy789
őstag
válasz
sittes79
üzenetére
Nincsenek bizonyitekaim meg szamaim, de tipre sok lehet a haszon ezen a venti bizniszen. Foleg ezekkel a fishtank hazakkal, ahol a haz kerul 130ba(euro) de ha a tokeletesen beleillo, reverse fanek mennek bele rgbvel stb, akkor a 130 euros hazba kell 140 euronyi venti, vagy megtobb. Meg igen akkor mar kell a fan hub is ami megint plusz penz stb.
Az az ICUE szoftver meg nem rossz de a szinkron asusal ugyanugy szinte lehetetlen, vagy legalabb nem praktikus / realisztikus
En napokig idetlenkedtem hogy ujraraktam azt, meg az alaplapi szoftvert, es egyszeruen nem tudtam megoldani hogy az akkori corsair billentyuzet, a corsair ram, meg az asus alaplapi fenyek es alaplapi rgb headerek egy szinuek legyenek. Vagy ha hirtelen mukodott egyket restart es megint szar volt. Ha elalitotam valami megint sok ido mire megint normalisan mukodik, nemvolt egy helyrol kapcsolhato stb. Vegul kikapcsoltam minden rgbt a hazban mert elegem lett. Es megfogadtam hogy en erre nem fogok kolteni, meg amugyis zavarja a szememet hosszu tavon. -
sittes79
addikt
válasz
Peddy789
üzenetére
Köszi, igen sajnos nem volt koncepció nagyon, csak hirtelen vásárlás
Nem érdekelt nagyon ay RGB, de biztos öregszem ebben a házban eléggé bejön, csak ugye gond volt az AIO behelyezéssel is, mert túl vastag a radiátor, most vásároltam slim corsair ventit, az tökéletesen befér, nem kell kókányolni, viszont ott meg ugye kell RGB hub
, nyomják ezt a hülye ICUE szoftverüket. Meg azt hiszem volt itt róla szó, hogy azért gyengébb a teljesítmény is.Viszont egyet most megtanultam, nagyon nem ér annyival többet egy jóval drágább venti, mint pl. egy arctic. Bequiet nagy csalódás nekem az árához képest.
-
Peddy789
őstag
válasz
sittes79
üzenetére
Szerintem te megvagy hatso venti nelkul. Itt mivel oldalrol 45fokban van a befujas szerintem atmozog a levego elegge. A gpu is kap eleg levegot lentrol, az a hatso venti meg a vrm hutes miatt szokott kelleni esetleg, de a csoda arctic ezt is megoldja szerintem
Csak tipp amugy hogy en feher ventiket raktam volna hogy azonos legyen a haz szinnel, de ez nyilan csak szemelyes preferencia.
Az arctic AIO pumpat en amugy valami 45%ra alitottam 30foking, es 70 foknal porog 100%-ra. Ugy vettem eszre a pumpa viszonylag hamar hallható, es az en alaplapom valamiert fullon pörgette alapból. 45%volt nalam a legnagyobb teljesitmeny aminel meg eppen nem hallottam semmi kb. Mondjuk ezutan raktam fel az uvegfalakat, úgyhogy igy mar vegkepp hangtalan. Foleg hogy a cpu meg jatek alatt se megy 33 fok fole egyelore, ami eleg durva. Tudtam hogy csak a vizualis elmeny miatt veszem ezt a vizhutest de meglepo milyen jo. -
sittes79
addikt
Na igy allok most, kerdesem, hogy kb minden venti mas profilu az gond e? Illetve hatra kell nekem oda venti, mert mar kivagyok a venti beszerzestol, 3bol 2 db bequiet hibas volt, most varok az ujakra
alulrol amugy olyan szel jon, hogy felek eltorik a VGA venti lapat...
-
smallmer
őstag
Annyiban szeretnék még tőletek segítséget kérni, hogy az Arctic P12 PWM PST A-RGB vezetékét mivel tudnám megtoldani, hogy elég hosszú legyen?
-
smallmer
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
igaz- igaz
köszi -
smallmer
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Az Artic megoldása mennyire lehet jó?
-
smallmer
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Most használok életemben először RGB-s dolgot, úgyhogy inkább beírom ide még mielőtt valami baj lesz.
Ez van a ventilátorhoz írva.
Ez alapján 0.2A -re van szüksége egy ventilátornak. Így a 3 PST-ben kötve 0.6 gondolom.Az alaplapnál meg ezt írja:
Itt az alján van a lényeg. Ha jól értem akkor 3A ami mehet a csatlakozóra.Van egyébként a topikban ajánlott vezérlő vagy HUB ami külön a tápról biztosít "áramot" a ventilátor RGB-nek? Mert akkor lehet vennék egy olyat.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
A házam elejébe 3db ARCTIC P12 PWM PST A-RGB ventilátor került.
A kérdésem az lenne, hogy az mennyire jó, hogy a legfelső ventilátornak az RGB-csatlakozóját az alaplapra kötöttem, aztán ebbe kötöttem a második ventilátor RGB csatlakozóját, majd a másodikba a harmadik ventilátor RGB csatlakozóját.VISZONT a ventilátorok nem PST-ben vannak összekötve, hanem mindegyik külön-külön egy ventilátor vezérlőre.
Lehet ebből valami gond?
Van értelme inkább venni egy rgb vezérlőt? -
spleenszuru
őstag
válasz
evitiguF
üzenetére
Az LF2 részéhez szólnék most csak: azon szerintem a P12 ARGB verziók nagyon jól néznek ki, én azokkal használtam, mivel eleve azt vettem meg.
Teljesítményben sem voltak lemaradva, pedig nekem csak 240-es volt.Esetleg ha Halo 2-re esik majd a választásod, kérlek térj vissza, én is szemezek azokkal a ventikkel.
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
egy ARGB-s 14cm-es házventire lenne szükségem. Jelenleg 5db P14-es üzemel, amit itteni ajánlásra vettem, teszik is a dolgukat, semmi gond velük, csak egy kis színt vinnék a gépházba.
Első körben csak a processzor mögötti/melletti kifelé fújó venti cseréjére gondoltam.
Két kiszemeltem van:
- Cooler Master MASTERFAN MF140 HALO2
- Lian Li UNI Fan AL140 V2
Ezekről a típusokról mi az általános vélemény itt a topikban?
Van esetleg olcsóbb/ajánlottabb ARGB-s venti?Illetve AIO-n ha cserélném a ventiket (Arctic LFII 360 - 3x120 P12?) szintén ARGB-re, akkor oda mi az ajánlott? Oda nem kell semmi extravagány típus, mert a ház a padlón helyezkedik el, így azokból a ventikből igazából semmit sem látok.
Szintén a topikban találtam ezt a
- Geometric Future Super Squama 3805
ventit, aminek adatlapja alapján igen jó légszállítás és nyomás értékei vannak.
Jelenleg sincs gondom a hőmérséklettel, de ha cserélném ARGB-s ventikre, akkor valami jó típust tennék az AIO-ra.
Viszont feleslegesen azért nem akarok pénzt kiadni, ha hasonló teljesítményt mondjuk töredékáron lehet egy másik típussal elérni, esetleg ugyanilyen áron, de jobb teljesítményt.A ház egy TT Core X5, tehát helyem az bőven van, MSI 4070TiSuper GamingX Slim, 7800X3D+LF2_360, ha kellene még bármi adat a gépről, az adatlapom aktuális.
A hűtésre külön görbét állítottam, a házventik 60°Cig 20%-on pörögnek, utána 95°Cig van lineáris emelkedés, 50%ig ez a plafon, ami engedve van.
Processzorhűtésre pedig [link] ez a görbe.
Segítséget előre is köszönöm!
-
-
barry26
tag
válasz
abridabri
üzenetére
Gyártó oldalán látod az infókat a white verzióhoz, ott a leírásban is fog FDB. állítólag a feketéből is van rev 2
https://www.arctic.de/en/P12-Max/ACFAN00293A

Új hozzászólás Aktív témák
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- SörcsaPH!
- Okos Otthon / Smart Home
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Van esetleg javaslatod??
5 fordult meg nálam, amit különböző emberek konfigjaiba raktam. Abból 1-et rögtön cserélni kellett mert kelepelt (a csere darab most is működik, kb 4 éve); a maradék 4 viszont mind cserés lett 2-3 éven belül, csúnya motorhangjuk lett. A rajzodon a felső ventik mind kifelé fújjanak, az úgy lesz jó. Én 120-ast tennék a helyedben mindenhová, elvileg úgy a legjobb (por szempontjából) ha több levegőt tolsz be a befújó ventikkel (előttük van szűrő), vagy ugyanannyit.Hasonló elrendezésem van, nekem elől és fent 2-2 140-es van és csak hátul van 120-as, de én külön profilokba összevariáltam a ventik fordulatszámát, van külön ventivezérlőm.

Hazai forgalomban a szokásos összekötőn kívül
találkoztatok már valamelyikkel vagy hasonlóval az alábbiak közül?
A válaszokat előre is köszönöm szépen!
, nyomják ezt a hülye ICUE szoftverüket. Meg azt hiszem volt itt róla szó, hogy azért gyengébb a teljesítmény is.
), nekem ilyen van, bár nincs használatban jelenleg:
Ez alapján 0.4 A -re van szüksége egy ventilátornak. Így a 3 PST-ben kötve 1.2A gondolom.
Ez alapján 0.2A -re van szüksége egy ventilátornak. Így a 3 PST-ben kötve 0.6 gondolom.
Itt az alján van a lényeg. Ha jól értem akkor 3A ami mehet a csatlakozóra.