- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Mini PC
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
Hát akkor leszek annyira kulturált és intelligens hogy megpróbáljak segíteni...
Fehér ledesben nem sok van ami jó,gyakorlatilag az Aerocool Dead Silence White-ra korlátozódik.De szoktam javasolni,hogy vegyél egy lednélküli ventit és 2-3K egy rgb ledsor(bár sima fehérben 1K-ból is kihozható)-így megoldott a világítás is.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
fister
tag
Hát ha nem hallod a videón, akkor még az is lehet a te ventilátoraid is ezt csinálják
(vicceltem)
Márpedig elképzelhetitek, hogy ha telós videón nagyon jól hallatszik a búgás, akkor milyen élőben... Én már nem szarakodok a cserével. Még eldöntöttem hogy egy 120asat berakok a házba, nem lázadásképp, de az a legolcsóbb Arctic vagy Xilence leszide a bökőt hogy akármelyiket veszem, semmi baja nem lesz
-
Grózi
Topikgazda
Kompakt topicban már írtam,de ide is leírom.Nagyon szépen tud világítani,de pocsék venti.Rendes motorhangja van alapban is,de a fordulat emelkedésével egyre rosszabb lesz-de legalább a légszállítása pocsék és az ára magas...
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
-
Sir81
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ez ér önmagában valamit a HUE dobozka nélkül:
-
fister
tag
Van abban valami amit mondtatok, de sajnos nem mással van a probléma. Itt a videó, nagyon jól hallatszik. Vegyétek jó hangosra nem fog ordítani, csak 0:52nél beleért a telóm kicsit
Ki van szedve, azért tartom kézzel a procihűtő mellett, mert a kábel el van vezetve hátul és nem volt kedvem kibontani. Végig arra a fordulatra van állítva ahol a legjobban búg, 0:22nél leállítom az ujjammal, 0:34re pörög fel és kezdi el újra a búgást. 0:44kor megint lelassítom, 0:52kor újra búg a videó végéig.
Ugyanezt csinálta a Phanteks F140SP, csak még durvábban. [link][ Szerkesztve ]
-
fister
tag
Nem akarok károgni, csak leírom a tapasztalatom:
Megvettem az Alpenföhn Wing Boost 2 Plus Snow White változatát... Egy Phanteks gyári hátsó ventilátort cserélt (PH-F140SP), mert mint már korábban írtam, bizonyos fordulat tartományokban búgott, sípolt, fütyült. Nos, az Alpenföhn ugyanezt csinálja900 rpm környékén +/-40, és max fordulaton 1200on. Ha ráteszem az ujjam, érzem is hogy az egész ventilátor rezonál.
Ez van így jártam. Lehet csak én fogtam ki rosszat. Zárójelben megjegyzem: (A procihűtőm Noctua NH-U14S, és másfél éve meg se mukkan rajta a venti. If you know what i mean
Drága, de most megtanultam ezen a tanulópénzen, hogy mit szabad venni és mit nem)
Amit nem bánok az az, hogy lecseréltem a Phantekset mert azon nem igazán találtam olyan fordulatot ahol ne búgna, vagy túl alacsony lett volna, vagy túl magas és hangos.
Amit viszont bánok, hogy 4000 Hufot kiadtam az Alpenföhnre, és most használhatom DC mode-ban 950-1150 rpm között. Bőven elég lett volna fele ennyiért, egy kaptafa mind, szar az összes... -
Grózi
Topikgazda
válasz
Nixon18 #28081 üzenetére
Az a ház a konfigodhoz nagyon nem jó,a legjobb megoldás a ház csere lenne.Ha erre nincs lehetőséged,akkor amit tehetsz hogy előre teszel 2 db 140-s ventit is hátra 1 db 120-st.Már ez is segít a jelenlegi helyzeten,jócskán.
A WB2 Plus mindkét méretben jó választás és az első 2 db 140-st össze is fűzheted 1 aljzatra,hiszen van rajtuk gyárilag elosztó.
De az egész feltétele,hogy legyen 2 db szabad,valódi pwm-s(attól hogy 4 pin még nem az) aljzatod-szóval ellenőrizni kell a lapod fan aljzatainak lábkiosztását.Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni.
Van egy CM Silencio 425-ös házam, amiben jelenleg a gyári két ventillátor van (egy 12 cm-es elöl szív, egy hátul fúj).
Ez a hűtés (főleg a jelenlegi időjárásnál) gyengének bizonyul.
Gondoltam rá, hogy lecserélem a két gyárit 3 Alpenföhn Wingboost 2-re az itteni ajánló alapján.
Érdemi javulást biztos várhatok, de elég lenne szerintetek 2 HDD, 1 SSD, i7-6700k CM EVo 212-vel, 1 EVGA GTX 1080 SC és egy FSP Aurum 500 mellé? -
Grózi
Topikgazda
válasz
pendre54 #28076 üzenetére
dqdb már meg is oldotta a problémád,csak nem vetted észre.Az AIO_PUMP és W_PUMP csatlakozó is hybrid(tehát 3 és 4 pines ventit is tudsz róla szabályozni),oda mehetnek a ventik.Lényegtelen hogy hívják,annyiban különböznek a többi aljzattól hogy nagyobb a terhelhetőségük.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Man0gatya #28075 üzenetére
Egy elosztóra csak egy forma ventit teszünk,feltéve ha normális szabályzást akarsz.Az elöbbi hsz.-d meg töröltem,mivel szakmai fórumon szigorúan tilos hirdetni!!!
-
válasz
Man0gatya #28074 üzenetére
Köszi, de Pesttől úgy 220 km-re lakom, szóval nem egy jó biznisz lenne csak ezért elvonatozni
, de egyébként nem is az elosztó most a fő probléma.
Ja, közben látom, hogy válaszoltál fogtundernek is, ebben a vitatott kérdésben. Mint írtam is, nekem nincs tapasztalatom ezen a téren, így nem foglalok állást, viszont azt megnéztem, hogy az FX EVO 3,5 - 12 V feszültség tartományban üzemel, míg a Deep Silence 5 -12 V között, nekem nem tűnik nagy eltérésnek, de majd a szakik mondanak rá valamit.
[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
válasz
fogtunder #28072 üzenetére
Köszi, én ebben a témában, hogy lehet, nem lehet nem leszek döntőbíró, elfogadom a Te véleményedet is, így valószínű, hogyha a két 140 mm-es venti esetleg kevés lesz, akkor veszek még egy Deep Silence-et, és akkor remélhetőleg letudva a probléma.
Az alaplappal kapcsolatosan meg az a helyzet, hogy évek óta minden lehetséges fronton Asus cuccokat használok, csak emiatt nem váltanék más gyártóra, viszont azok az Asus lapok, ahol már 3 db venti csatlakozó van, majd 70 e Ft-nál kezdődnek, annyit meg már nem ér az egész."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
fogtunder
nagyúr
válasz
pendre54 #28071 üzenetére
inkább dqdb-re hallgas, az ökölszabály az, hogy elosztóról csak azonos ventiket járatunk, ha ő azt mondja, hogy ez belefér, akkor ennyi.
viszont nem opció, hogy másik lapot is nézel, ami esetleg jobb ilyen szempontból? gondolom nem fél évre tervezel vele és akkor lehet később még lényeges lesz.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Köszi a választ neked, meg fogtundernek is, de akkor fussunk neki még egyszer.
Először is még nem vettem semmit, tehát szerencsére csak a tájékozódási szakban vagyok. A felháborodottságom, vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy az értetlenségem oka pedig az, hogy a jelenlegi Asus alaplapom, ami kb. 4 éves konstrukció, azzal simán lehet négy PWM-es ventit, külön-külön szabályozni, de az azt megelőző E8500-as procimhoz használt, szintén Asus alaplapon se volt gond anno kettőnél több ventit csatlakoztatni. A most kinézett alaplap meg nem épp egy belépő szintű kategória, talán elvárható lenne, hogy ennyi pénzért ilyenre is odafigyeljenek.
De akkor visszatérve a lényegre, ha jól értem, Te azt mondod, hogy mivel mindkét Nanoxia 4 pines, és PWM-es, így végül is nincs akadálya, legfeljebb az egyik nem optimális tartományban üzemel majd. Ez így akkor számomra oké, csak fogtunder meg azt írta, hogy így sem lehet használni egy csatlakozón a két ventit.
Mivel a témában teljesen laikus vagyok, az általad leírt utolsó bekezdésben foglaltak alapján, van valami amire majd a gyakorlatban figyelnem kéne? Én azt látom az alaplap honlapján, hogy van egy darab 4 tűs CPU csatlakozó, gondolom ide kell kell csatlakoztatni a CPU hűtőt, oszt jónapot.Igaz, hogy van még egy CPU OPT csatlakozó is, de azt se tudom, hogy ez mi a rák lenne, meg miért kell, vagy kellene ezzel foglalkoznom.
Az utolsó mondatodban leírtak meg esetleg arra utalnának, hogy az a AIO PUMP, és W PUMP, amik ott most vízhűtésre vannak kitalálva, esetleg azok egyikébe is lehetne csatlakoztatni valamelyik Nanoxiát, vagy valamit nagyon benéztem, és sürgősen verjem ki ezt a gondolatot a fejemből?[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
dqdb
nagyúr
válasz
pendre54 #28068 üzenetére
Viszont legnagyobb megdöbbenésemre azt látom, hogy ezen az 50 e Ft-os alaplapon csak nyűves 2, azaz kettő darab !!! házventi csatlakozó van.˘
Az ilyenről nem árt előre tájékozódni, főleg úgy, hogy ahány ventilátor van a házadban, annyi típus.Az összefoglalóban van egy olyan rész, hogy valami Y elosztókábellel lehetne a két Nanoxiát csatlakoztatni egy aljzatba, ha azonos típusúak lennének. Na, most pontosan ez azt is jelentheti, hogy mivel mindkettő 4 pines, így nincs akadálya a dolognak, vagy csak akkor lenne járható a dolog, ha két 140 mm-es Deep Silence-em , vagy két 120 mm-es FX EVO-m lenne, így vegyesen nem megoldható?
PWM-nél kisebb problémát okoz az eltérő ventilátorok egy csatlakozóra kötése, legfeljebb az egyik a kettőből nem optimális tartományban fog üzemelni. 3 pines ventilátorokkal ellenben veszélyes is lehet az ilyen vegyítés.Amúgy a nagy felháborodás közben megnézted, hogy az alaplapodon van még CPU_OPT, AIO_PUMP és W_PUMP csatlakozó is, és ezek mindegyike hibrid? A CPU_OPT-ot valószínűleg csak a CPU_FAN-nel közös profilon tudod szabályozni, de a két pumpás csatlakozó ott áll szabadon (2-3 évvel ezelőtt a kompakt vízhűtéses hype előtt CHA_FAN3 és CHA_FAN4 néven futott volna ez a két csatlakozó).
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
fogtunder
nagyúr
válasz
pendre54 #28068 üzenetére
csak pontosan megegyező típusú ventiket lehet elosztóról járatni, szóval az egyiket cserélni kellene, én vennék még egy DS 140-et.
bármelyik 4 Pin -> 2*4 Pin elosztó jó hozzá, ami nem külső tápos pl
de ha valamelyik tud PWM-et, akkor vehetsz két Alpenföhn Wing Boost 2 Plust is, azokat egymásba lehet fűzni és egy aljzatról mehetnek, ez nyilván drágább lenne.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Üdv!
Egy olyan problémával szembesültem, amivel eddig még soha, ezért kéretik ennek megfelelően kezelni a kérdéseimet.Szóval, a lényeg. Hosszú-hosszú évekig csak Inteles cuccokat használtam, jelenleg úgy kb. 3,5 éve, egy i5-4570S-es procit, és egy Asus Vanguard B85-ös alaplapot. Hűtésre 3 db házventim van, ezek mind 4 pines PWM-es ventik, amiket az alaplapról szabályozok, az Al Suite 3-as progival.
Tervbe vettem, hogy átnyergelek AMD vonalra, konkrétan egy Ryzen 5 1600X-es procira, és egy Asus Prime X370-es alaplapra.
Viszont legnagyobb megdöbbenésemre azt látom, hogy ezen az 50 e Ft-os alaplapon csak nyűves 2, azaz kettő darab !!! házventi csatlakozó van. A házam egy Phanteks Enthoo Pro M, ebben gyárilag van egy 140 mm-es venti hátul, elöl pedig egy Nanoxia Deep Silence 140 mm-es, és egy Nanoxia FX EVO 120 mm-es ventiket használok. Na, innentől kezdve hogyan tovább, hogy tudnám használni mind a három ventit? Az ugye adja magát, hogy a hátsó venti kerülne önállóan az egyik aljzatba, az első kettővel kéne valamit kezdeni.
Az összefoglalóban van egy olyan rész, hogy valami Y elosztókábellel lehetne a két Nanoxiát csatlakoztatni egy aljzatba, ha azonos típusúak lennének. Na, most pontosan ez azt is jelentheti, hogy mivel mindkettő 4 pines, így nincs akadálya a dolognak, vagy csak akkor lenne járható a dolog, ha két 140 mm-es Deep Silence-em , vagy két 120 mm-es FX EVO-m lenne, így vegyesen nem megoldható?
Amennyiben mégis mehetne a két Nanoxia csatlakoztatása ezzel az Y kábeles varival, akkor kérnék egy pontos linket, hogy pontosan milyen kábelre is lenne szükségem, mivel az összefoglalóban lévő link alatt kismilió kábel van, ebből én nem tudtam kitotózni, hogy melyik is lenne jó.
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz
fister #28065 üzenetére
Tehát sem az első,sem az utolsó 120-s nem ajánlott,csak a középső.Ahogy az Összefoglalóban is írtam,csak az ajánlott aminek színes a keret belseje,mindkét méretben.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MikaVejneGI #28064 üzenetére
A Pw2-t vedd ki,mostanában több hibás példány akadt.Én a Bol.Quiet-t javaslom,van olyan halk mint a Shadow Wings,de jobb a teljesítménye+olcsóbb.
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MikaVejneGI #28060 üzenetére
Xilence Red Wing Pwm 120
Cooltek CT-Silent Pwm 120
Be Quiet Pure Wings 2 PWM
Nanoxia Deep Silence Pwm 1500 rpm
Coolink Swif2 120P
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros-jelenleg az egyik legjobb házhűtő és bordára/radira is megfelelő)
Akasa Apache(elsősorban bordára/radira,de házhűtőnek is kiváló)
Akasa Viper(kifejezetten bordára/radira,nagy teljesítmény)
Be Quiet Shadow Wings Pwm
Noiseblocker eLoop B12-PSSzakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
fister
tag
Hmm ezt nem is tudtam. Igazából azért mondtam, mert így majdnem az összes pwm csatlakozó üresen van. Amiből van egy pár, 6db, asus maximus viii ranger alaplap.
Az összefoglalóban lévőkön kívül van még ajánlott 140-es? 1 kellene hátra kipufogni, 2db meg váltaná az első 200mm-est beszívni. -
fister
tag
Köszi szépen a választ, sajnos én is erre jutottam, hogy egyelőre minimum a 140mm-est cserélem a francba. A 200mm-est pedig használom amíg be nem döglik. Köszönöm, de még nem aktuális, amikor az lesz úgy terveztem az összefoglalóból választok egyet.
Pwm-et is tudok, minden játszik, mert ennek a háznak van ilyen pwm hubja, amire minden ventit rá lehet kötni, tehát konkrétan egyként szabályozza jelenleg a kettőt.
(Ha valaki rákeres: Phanteks Enthoo Pro házban, PH-F200, PH-F140 ventiket nem ajánlom, mert már újonnan bajom volt velük)
-
dqdb
nagyúr
válasz
MikaVejneGI #28052 üzenetére
A CPU_FAN1 és a CHA_FAN1 PWM-es, a többi csatlakozót felejtsd el, mert nem szabályozható. Szóval 4 pines ventilátorok kellenek neked, abból is kizárólag egyformák, amiket splitterrel köthetsz rá a CHA_FAN1-re.
-
dqdb
nagyúr
Az első képen azt írja 6x4pin pwm viszont a második képen már nincs rajta a cha fanoknál hogy pwm.
A kép alapján a két CPU_xxx hibrid (azaz jó rá 3 és 4 pines ventilátor is), a többi CHA_FANx és az AIO_PUMP feszültségalapú szabályozásra képes (azaz 3 pines ventilátor kell rá). De ... ASUS-nál gyakori dokumentációs hiba szokott lenni, hogy a hasonló felállásnak némileg ellentmond a BIOS leírása, és kiderül, hogy az összes CHA_FANx is hibrid. Ha a BIOS-ban a Hardware Monitor menüben az adott csatlakozóhoz tartozó Q-Fan Control beállításnál Enable és Disable a két választási lehetőség, akkor helyesen írták a lábkiosztást, és 3 pines ventilátorok kellenek neked. Ha Enable, Disable, PWM Mode és DC Mode, akkor rosszul, hibrid a csatlakozó, és jó neked 3 és 4 pines ventilátor is. Szóval a 3 pines ventilátor biztosan jó választás, akármi is van.Pwm-es ventit kéne használni vagy simát ? és ha pwm vagy sima mi az amit ajánlotok ? Szempontok csendes ugyanakkor kellő levegő mennyiséget szállít, a keret körülbelül 6-7 ezer forint / venti.
Lásd összefoglalót, ilyen keret mellett nem kell kompromisszumot kötnöd, a Nanoxia DS-ektől nézd a listákat.Valamint az aio pump helyére lehet ventit kötni vagy az csak a pump helye ?
Sokszor annyi a különbség, hogy az a csatlakozó jobban terhelhető, a szokásos 1 amper helyett (ami legalább 3 ventilátorra elég szokott lenni) 2 ampert tud. Más esetekben annyi a különbség, hogy az egyik csatlakozót így nevezik el, mert ma illik gondolni a pumpára.Ha a Corsair házat választod, akkor az összes ventilátort cseréld le, ha a Phantekset, akkor is érdemes lehet.
-
ITman
kezdő
Sziasztok remélem jó helyen járok a kérdésemmel házhűtés szempontjából !
Adott két konfig , a fontosabb adatokat írom le amik valószínűleg kellenek a venti választáshoz.
Konfig 1:
Ryzen 1600x
Be Quiet Dark Rock Pro 3 hűtő
ASUS ROG STRIX B350-F alaplap
ASUS ROG STRIX-GTX1080-O8G-GAMING
Crystal Series 460X Compact (elől egy ventis verzió) házKonfig 2 :
Ryzen 1600x
Cryorig H7 hűtő
ASUS ROG STRIX B350-F alaplap
ROG STRIX-GTX1050TI-O4G-GAMING
Phanteks Eclipse P400 tempered glass házEzekhez a konfigokhoz keresek házhűtőt elől kettő vagy három megoldással hátul egy.
Az első képen azt írja 6x4pin pwm viszont a második képen már nincs rajta a cha fanoknál hogy pwm.
Pwm-es ventit kéne használni vagy simát ? és ha pwm vagy sima mi az amit ajánlotok ? Szempontok csendes ugyanakkor kellő levegő mennyiséget szállít, a keret körülbelül 6-7 ezer forint / venti.Valamint az aio pump helyére lehet ventit kötni vagy az csak a pump helye ?
Köszi mindenkinek a segítséget !
-
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #28051 üzenetére
Sőt még egy olyat találtam ki, hogy csinálok egy kis tartó konzolt, tehát max 0.5-1cm-el elemelem a ventit a ház aljától a sarkain egy-egy z alakú vassal, és akkor befér a 2db 120-as.
-
hegegabi80
addikt
OK. Azért még tüzetesebben átvizsgálom a dolgokat, hátha sikerülne még is valahogy beapplikálni alulra a két darab WB2 plust. Már csak azért is, mert akkor még is csak procin maradna saját ventilye és a sys fanra menne a 3 120-as.
Vagy még a tarsolyban tartogatom a 180 enermax-ot is, de az csak a legvégsőbb esetben.[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Fujitsu Lifebook A544 proci hűtőventillátora kezd morogni. Nem találtam nagy hirtelen sehol elérhető közelségben.
Ilyet: [link] érdemes beletenni?
A gyári ventit próbáltam (volna) megolajozni, de azt nem lehet.
-
Kvelstadt
veterán
válasz
abridabri #28041 üzenetére
Na az alapján amennyit megértettem és amennyit el tudtam olvasni meló közbe, igazad lehet de gondolom ez nem lep meg.
Sőt igazából ha nem kell nekem egyáltalán venti pluszba az csak jó.
Ezt is ott olvastam hogy tévhit a több venti jobb hűtés dolog."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
storm4
aktív tag
válasz
MikaVejneGI #28042 üzenetére
De most komolyan: mit nem lehet azon érteni,amit kérnek Tőled
Ha adatlapon szereplő lapod van,akkor ezt kérik a fiúk,hogy tudjanak ajánlani ventit:Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
zpeterbp #28045 üzenetére
A két 140-s eLoop megoldja a pozitív nyomást,a hátsó 120-snak nem kell lassabban üzemelnie.Az ajánlottakat megtalálod az Összefoglalóban-rengeteg típus szóba jöhet.Én betennék egy B12-3-t,de van más alternatíva is.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
hegegabi80 #28043 üzenetére
Természetesen nagyobb.
-
zpeterbp
újonc
Jelen pillanatban egy Be quiet! Pure Rock. Viszont annyiba változott a konfig h 1600 helyett 1600x kerult bele sikerult visszacserélnem a boltba igy ez lett bele.
A hátso ventinek lasabban kell uzemelnie vagy maradhat ugy mint az elsok ?
Köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
MikaVejneGI #28042 üzenetére
A Grózi által kért fejezetet tedd be képként a kézikönyvből, mert barkochbázva sokáig fog tartani.
1 db 3pin-es pwm és 1db 4pin-es pwm csati van az alaplapon.
A 3 pines csatlakozó biztosan nem PWM-es, 4 pines csatlakozó elképzelhető, hogy PWM-es, de egyáltalán nem biztos.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
Kvelstadt
veterán
Ilyen 10£-ért láttam 8as noctuákat, az meg nekem beleférne.
Abridabri.
Nyugodtan világosíts fel a témában!
Azért hátra akartam mert úgy lenne meg a kereszthuzat az eleje felől a hátulja felé a procihűtőn keresztül.
Szóval megköszönném ha kifejtenéd ezt az oldalára ventis dolgot."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Kvelstadt #28035 üzenetére
Jók a Noctua-k,csak túlárazottak-bár 80-s méretben kisebb a választék.Csak a Noctua használja ezeket a rövidítéseket egyébként.
És megfogadnám a helyedben abridabri tanácsát.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Kvelstadt #28035 üzenetére
En a Core V1 be nem 8as ventit raknek hatra hanem inkabb a perforalt oldallapra 2db 12- 14cm ventit .
En a Core x9 be kabelkotegelovel meg gumicsavarral rogzitettem oldalra 20as ventiket :
Ha van eleg nagy CFM intake akkor el is lehet hagyni az exhaust ventiket, csak szedd ki a pci takaro lemezeket.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MikaVejneGI #28034 üzenetére
Ettől még nem tudom mit tudsz szabályozni,olvasd el amit írtam és nézd meg a lábkiosztást!
-
MikaVejneGI
aktív tag
Hali.
1db 3pin-es és 1 db 4pin-es csati van az alaplapon.
De most 4es molex y csati-val vannak közvetlenül a tápról hajtva.ilyennel vannak csatlakoztatva!
Árkeret,max 5000 tf/db gondoltam.
[ Szerkesztve ]
Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MikaVejneGI #28031 üzenetére
Kéne a lapod aljzatkiosztása,hogy tudjam mit tudsz vezérelni.Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!
És kell egy árkeret is.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Kvelstadt #28030 üzenetére
FLX=
3 speed settings for full flexibility
Providing 1200, 900 and 600 rpm speed settings via the supplied Low-Noise and Ultra-Low-Noise Adapters, the FLX (Flexibility) version can be fine-tuned for superior airflow or maximum quietness
ULN=
ultra-low-noiseSzakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben a házam [Aerocool aero 1000] furcsa bugó hangokat ad valamelyik ventilátora.
Az alaplapom egy AsrockZ77Pro4M
Milyen ház ventilátort ajánlotok a haldokló venti(látorok) helyett?[ Szerkesztve ]
Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
Kvelstadt
veterán
Sziasztok.
Az FLX és ULN rövidítésekről fel tudnátok világosítani.
A PWM-et megtaláltam az összefoglalóban de ez a másik kettő továbbra ismeretlen számomra."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Skillet #28025 üzenetére
Ez nem fog összejönni,mivel a DS egy nagy légszállítású venti így eleve a szélzaj magasabb+felesleged idle-ben tutultatni a ventiket.Maradj szerintem az 1100 rpm-snél.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
hegegabi80 #28022 üzenetére
Ez esetben TY-147A a javaslatom.A G-Silent egy rakat...
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz
morpheus133 #28021 üzenetére
A leírás szerint hybrid az összes aljzatod,tehát jöhet 3 és 4 pin is.Ha tudnám milyen konfig van a házban akkor tudnék neked darabszámot javasolni,de azt előre mondom hogy előre jobb ventit kell választanod a hdd rack miatt.
-
Skillet
addikt
A mostani venti is fix 1050 környékére van visszafogva 1400-ról, és nekem így hangtalannak tűnik.
Gondolom a nanoxia 1400-as is hasonlóan viselkedhet 1000rpm környékén, és akkor még maradna benne tartalék is, mert titkon abban bízom, hogy esetleg magasabb fordulaton is (1000 felett) ugyanolyan hangtalan lesz a nanoxia, mint most a cooler master 1000rpm környékén.
Ezt a logikát követve vehetem az 1400-ast, vagy legyen inkább az 1100-as?
Nagyon köszönöm a segítséget.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Grózi
Topikgazda
-
hegegabi80
addikt
Nos úgy néz ki, a Realan házba befér felülre a 25mm vastag venti.
Viszont alulra nem fér el a 2db 120-as, vagy is csak nagyon neccesen, mert csak 250mm mély a ház. Így a szélső rögzítés nem igazán megoldható.
Tehát marad a 140 vagy a 180. De szerintem lehet első körben megpróbálom fent-lent 1-1 120-as ventivel.
A 140-esből a TY-147A lenne a nyerő. A 180-as esetleg külön pci slotos venti szabályzóval lenne jó, mivel pwm-est csak PHOBYA G-SILENT 18 PWM 900RPM SLIM BLACK vagy 700RPM-et találtam, de ez nem tudom milyen. -
-
törölt tag
Igen ezt imádom a Corsair RM550x moduláris tápegységben, az Aerocool Syclone II Black Edition házban pedig, hogy alul van, gyárilag van alatta porszűrő, de mivel a ventilátor még ebben a hőségben sem pörög fel így pláne nem szív be semmit, az MSI GTX1060 ARMOR 6G OCV1 játék alatt sem vettem észre hogy pörögne, a GPU hőmérséklet 65fok körül mozog, a ház hűtők aktívak, de az ASUS Z170-A alaplap vezérli őket, illetve a Be Quiet! Pure Rock CPU Cooler ami PWM szabályzással bír.
-
Zebu
addikt
Bekerült az új táp is. Végre teljesen hangtalan az egész, még 100% terhelés alatt is és a hőmérséklet is megfelelő.
Örülünk!
-
drsanya
aktív tag
Köszönöm! Phanteks Enthoo Pro házban előre kellene befújáshoz. És ezek a lehetőségek vannak, vagy egy darab 20 centis.
Az alap lapon minden csatlakozó PWM-es. Esetleg ajánlás mondjuk max 5000 per darabig? Számít az, hogy airflow vagy static pressure a ventilátor? Vagyis inkább úgy kérdezem, hogy nagyon nagy jelentősége van? Nekem a huzat a lényeg.
[ Szerkesztve ]
I am iRacer
-
Grózi
Topikgazda
válasz
AxBattler #28015 üzenetére
Gyártói adat nem adat.Ha tudod szabályozni akkor nyugodtan lépd meg,ha nem akkor attól függ milyen érzékeny(és melyik frekvenciatartományra) a füled-ez meg teljesen egyéni.
-
Nem próbáltam, a 19.53 dBA tűnt soknak.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Grózi
Topikgazda
válasz
morpheus133 #28007 üzenetére
Kéne a lapod aljzatkiosztása,hogy tudjam mit tudsz vezérelni.Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!
És kell egy árkeret is.
Ha valaki kimaradt jelezze,most már leszek a mai nap folyamán![ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz
AxBattler #28006 üzenetére
Próbáltad is vagy csak úgy mondod,hogy a 800 rpm-s hangosnak tűnik?Mert ha próbáltad és hangosnak találod,akkor felejtsd el-jobbat nem tudok ajánlani.Sajnos a slim ventik ilyenek-én se építenék saját gépbe be.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Skillet #28002 üzenetére
Igen,ebből a boltból jobban jársz még ha van szállításod is.Úgy mondanám ha a csend a lényeg akkor ezt válaszd [link],ha minden fok számít akkor azt amit linkeltél.De az 1400-snek magasabb a minimum fordulata,így idle-ben zavarónak is találhatod-én azt választanám amit én linkeltem.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
zpeterbp #27996 üzenetére
Ahhoz a házhoz előre nagy légszállítású,minőségi ventit tennék.Előre tennék 2 db Noiseblocker eLoop B14-2 vagy B14-3-t.(útobbi magasabb minimum fordulatú,viszont marad bőven benne tartalék későbbre egy komoly kártyához).Hátra pedig tudnom kéne,hogy mi hűti a cpu-t-úgy tudok javasolni.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
fister #27989 üzenetére
Csere,új korukban sem egy halk darabok.A Noctua-k alapvetően nagyon jók,de túlárazottak és van általában jobb vétel is.Ha adsz egy árkeretet akkor segítek választani.(ja és hogy csak 3 pin-t tudsz szabályozni vagy pwm-t is?)
-
morpheus133
tag
Sziasztok!
Van egy 7 éves CM-690 és kezdenek nagyon hangosak lenni benne a ventilátorok.
Az alaplapom: MSI B250 MortarHány darabot és mit lenne érdemes venni?
Lehet kapni valahol egy csomagban több darabot esetleg kedvezményesebben?
Szóba jöhet Aliexpress vagy ebay is.Köszi,
-
Üdv!
Létezik olyan 120/140mm-es, 3pin-es, slim venti, ami használható is valamire, elviselhető zaj mellett?
Az ajánlóból tetszik az AKASA, csak sajnos 4pin-es.
Slipstream-ből már a leglassabb, 800rpm-es is hangosnak tűnik..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
törölt tag
válasz
abridabri #28000 üzenetére
A Syclone II -ről elterjedt, hogy nem jó a hűtése. A videóimban látható, hogy a 4.6 GHz-es járó i5 6600K-m, az 1060-as VGA-m - utóbbinak a ventilátora alig kapcsol be, a Corsair RM550x szintén nem szokott, de az kicsit más téma - hogy kellemes hőfokon vannak. A 3 SDD + 3 HDD-ből 5 egység remek hőmérsékleten fut beavatkozás nélkül, az elülső 140 mm-es hűtőnek köszönhetően.
A Plextor PX-256M8PeG SSD-n gyárilag van hűtőborda, így ennel a típusnál eleve kizárva, hogy az EK félét garancia megőrzése mellett fel lehessen tenni:
Az ASUS Z170-A alaplapon olyan helyen van az M.2 NVMe csatoló ahol azért nem volt légmozgás, mert az egyébként nem éppen olcsó házban közte meg a 140 mm-es légkavaró között volt 3 HDD és 2 SSD, ezek felvették a huzatot, és oda már önerőből nem jutott, cserébe az öt egység kellemes hőmérsékleten megy.
Az NVMe csatolós SSD-k egyébként is melegedésre hajlamosak.
-
törölt tag
Az után a videó után készült ez a kettő: [link]
Nos a harmadikat inkább most kihagynám, így 0 Ft-os megoldásnak elsőnek az egyébként is első pontot léptettem érvénybe, így:
Tehát ha minden igaz, akkor elég ha állandóan fut a Fan Xpert 3, elfér a RAM-ban.
Ha mégsem lenne elég, akkor a második pont alapján:
Be Quiet! Pure Wings 2 120mm PWM BL039 rendszer hűtő
Cikkszám: 354837A CPU hűtőm is Be Quiet! Pure Rock, és akkor már még azt is kiegészíteném egy ventilátorral.
-
Skillet
addikt
A nanoxia adatai eléggé meggyőzőek az árához képest.
Sajnos túl sok helyen nem kapható, egyik vidék, ha jól látom, a másik pedig az ipon.
Utobbinál viszont 1 év gyári garanciát írnak (és drágább is), az előbbinél pedig 3-at.
Marad a vidéki. Akkor konkrétan innen kellene EZT?
Mondjuk a gari nem biztos, hogy szempont, mivel vissza kellene postázni, ha gond van... (költség miatt, ilyen kis összegnél nem biztos, hogy megéri).
Ipon-nál ahogy nézem, amúgy sem tudnám venni, mert ott ez a venti nincsen, csak 4 pines. 3 pinesből csak 1000 fordulatos van.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
dqdb
nagyúr
válasz
zpeterbp #27995 üzenetére
Az ASUS olyan téren jobb, hogy képes leállítani a ventilátort (idle-ben nálad valószínűleg csak a CPU hűtő pörögne, az összes házventilátor állna), és összetettebb profil állítható be.
Ha nem kell LED, akkor ezek közül válassz (az összefoglalóból ollóztam ki azokat, amelyek neked házhűtésre tökéletesek):
140mm 3 pin
Nanoxia Deep Silence 1400 rpm
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker eLoop B14-2140 mm 4 pin pwm
Nanoxia Deep Silence 140 Pwm
Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 14cm(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Be Quiet Shadow Wings 140 PwmtAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Trollok komolyan
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
- Noctua NF-S12B Redux 1200 ház ventillátor közel 3 év gari!
- THERMALTAKE Riing Plus 12cm Fan
- Playstation 5 (lemezes+digitális verzióhoz is jó) hűtőállvány és töltő - bontatlan
- Cooler Master A12025-08CB-3BN-F1 (2db) 3 pin / 12cm-es házhűtők
- ELKELT! CORSAIR - iCUE SP120 RGB ELITE 3DB +Lighting Node CORE
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest