- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Mini PC
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz bluobluo75 #8096 üzenetére
Nem, nem kell. A kivágás nem sok vizet zavar, én kivágtam, jobban néz ki, meg talán könnyebben löki át a levegőt a venti rajta, de elvileg ugyanannyi levegőt szállít így is, úgy is.
-
Boogie33
senior tag
Hali. Keresgéltem de nem találtam . Létezik 70mm-es PWM-es venti valahol , és esetleg még világítós is ?
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
xtevo
őstag
válasz tilinko70 #8091 üzenetére
Árban nincs nagy különbség a 120p és a fix 800rpm között, akkor inkább előbbi éri meg az erőtöbblet miatt, bármi van legfeljebb adok rá egy kis kakaót.
Vajon mennyire működne a rendszer, ha a gyári procihűtő helyett csak egy nagy borda lenne, a gyári ventis megoldás helyett? -
TaaT
nagyúr
válasz sensejke #8092 üzenetére
Utánaolvasva annak a tápnak nem is csoda hogy megfőtt
1500rpm a min fordulata a gyári ventinek, és 70% a min. hatékonysága a tápnak...
Abból a turbofan ventilátorból volt nálam régebben a 14-es verzió, hangos (szélzaj) és mellette alig van légszállítása pfff...
Sikerült kifognod egy olyan tápot amiben
nem érdemesnem szabad a gyári ventit lassabbra cserélni, erre beleraktál egy lassú, alacsony levegőszállításút...[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
-
TaaT
nagyúr
Haver ki akarja cserélni az Enermax Modu 82+ tápjában a venti mert neki hangos...
De nem 3pines venti van benne hanem 4pines, ez akkor PWM-es?"Érdekes a széltoló áramellátása. Egy vezetéken stabil 12 voltot kap a ventilátor elektronikája, egy másikon pedig a kívánt fordulatszám függvényében változó feszültséggel kínálják meg a motort. A harmadik a földelés, a negyedik pedig a fordulatszám érzékelésére való."
Give them hell Ukraine!
-
krichd1
addikt
A COOLINK SWiF2-800 első vagy hátsó venti ?
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
jilian
addikt
Kezdek megzavarodni.
Ha ez van írva a ventihez:Accessory 4 x screw & 1 x 3 to 4 pin adaptor
akkor most mi van hozzá?
-
xtevo
őstag
válasz tilinko70 #8075 üzenetére
Nem úgy gondoltam én se, hogy 1x140mm és kész, hanem 1x140mm elöl és 1x120mm hátul, csak kifelejtettem az "elöl" szót, bocsi. (Eleinte 2x120 és 1x120 volt a felállás, de akkor inkább 1x140 és 1x120 )
Akkor jelen pillanatban így nézne ki:
1 x Thermalright TY-140 PWM (elöl)
1x Coolink SWIF 2 1200 (hátul)
Amúgy egy 120p nem lenne jobb a pwm miatt hátra? Illetve, hogy tud nagyobb légszállítást is, viszonylag halkan.A Coolink ventik tetszenek nekem is, mert épp megfizethető kategóriába tartoznak és minőségiek. Noctua, Alpenföhn stb. az már nekem sok(k)...
@krichd1
Ígérem írok egy kisebb blogot hamarosan. -
tilinko70
csendes tag
szívesen. én sem arra gondoltam hogy 1x 140 előre 140,hárta 120cm azt irtam hogy előre 120-as helyett, 140-est vegyél,mert mind hangban mind levegő szállításban jobb mint a 12-es,és ha van rá lehetőséged(márpedig a házadban ,elől van 14-es hely) akkor butaság lenne 12-est venni.főleg amit ajánlottam,az nagyon jó halk venti.sima proci hűtő mellé,én hátra shiw2 őt raknák,fix 800rpm-en elégnek kell lennie,és halk is. én össze hasonlítottam a noctua-val,és nem volt jobb a légszállítása 800-on,majdnem dupla áron.
[ Szerkesztve ]
üdv. tilinko70@citromail.hu
-
xtevo
őstag
válasz tilinko70 #8067 üzenetére
Köszi szépen a terjedelmes írást! Akkor nem döntöttem rosszul, jó hallani, bár a házzal elég sok negatív tapasztalatot is szereztem, ha lesz időm egy kis írásban majd összefoglalom. De mindent összevetve tetszik.
Gondolkoztam én is, hogy 2x120mm helyett 1x140mm legyen, de azt hittem, hogy az úgy karcsú lesz. Ez a Thermalright venti tetszik, ára is teljesen jó.
A hátsó ventin még gondolkozok, hogy milyen legyen.
Most még a gyári procihűtő van, de gondolkozok egy passzívon, valami combosabb cpu hűtő venti nélkül. De ebben az esetben (is) kéne valami minőségibb hátsó venti. -
tilinko70
csendes tag
válasz Dark KillerX #8068 üzenetére
szerintem a leghalkabb AC F12 TC.autómatán saját magát szabályozza,a hőmérséglettől függően[link] ár érték bajnok[link] de a Coolink SWIF2-1200 800Rpm 12cm (fix 800rpm-en pörög) is jó választás igaz kicsit drágább.[link] A halkság kérdése relatív,szerintem egy 12cm-es venti 800rpm fölött már nem mondtható halknak,de van akinek az 1200rpm is halk.
-
Vasinger!
nagyúr
Ha a leghalkabb kell akkor : Scythe GentleTyphoon D1225C12B1AP-11 (500 rpm)
vagy
D1225C12B2AP-12 (800 rpm)Az 500-nak 0- hangja, de a 800-asnak is annyi. 800-asom van, tényleg nem hallani egy kicsit sem, bár 800 rpm nem is pumpál túl sok levegőt...
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
COOLINK SWiF2-1201
fix 1200rpm, teljesen hangtalan. -
Dark KillerX
addikt
Melyik a leghalkabb nem PWM-es fix fordulatú 12cm-es házventi?
Ugyanis az eddigi ventiket nem tudtam szabályozni a BIOS-ból ami a legfrissebb!
Ilyen lapom van[link],van rajta 2db 3 tűs venticsatlakozó!
-
tilinko70
csendes tag
A Cooler Master Silencio 550 ,alapjában véve nem egy extra jól szellőző ház,csendre van kihegyezve. Mivel az adatlapodon lévő HD6850 ,és az i3-2120 nem nagy hőt termelő,és nem melegedő alkatrészek,és ugye nincs tuning,jó házat választottál hozzá ha fontos a csend. Viszont ha már a gyári ventiket cseréled akkor előre van lehetőséged 14cm-est tenni,én mindenképpen kihasználnám ezt a lehetőséget,mert a 14-es ventik azonos fordulaton sokkal több levegőt szállítanak. 14cm-es ből a Thermalright TY-140 PWM Silent Fan [link] a legjobb vétel. Extra halk,nagyon minőségi,és nagyon jól szabályozható.Tapasztalatból mondom ,hogy simán vetekszik a dupla annyiba kerülő Noctua,és Be Quiet ventikkel. 12cm-es halk venti 800-900rpm-ig létezik.E fölött már mindegyiknek megjön a hangja. Előlre a fent leírt 14 cm-es,hátra egy 800-max 1000rpm venti,és nem lesz gondod sem a szellőzéssel,sem a hangal.12cm-es ből olcsó halk ventik Shiw,AC F12, Revoltec Airguard. esetleg még jó lenne tudni hogy milyen proci hűtőd van?mert ha valamilyen 12cm-es ventivel szerelt torony hűtés,akkor a prociról keletkező hőt,ugyis az fújja ki a ház háta felé,amit a hátsó 12cm-es továbbít.ebben az esetben hátra elég az AC F12 TC is,ami ugye saját magát szabályozza,és extra halk.
[ Szerkesztve ]
-
sensejke
aktív tag
-
xtevo
őstag
válasz tilinko70 #8055 üzenetére
Köszi. Elég lenne ez a 800rpm-es venti is a silencio rendes átszellőztetésére? Nem kéne nagyobb? Szeretném minél halkabban megoldani, de megfelelő teljesítmény mellett, ezért is vettem hangszigetelt házat.
@krichd1
Köszi, az AC ventijeit ismerem, bár több helyen is olvastam, hogy csak ár szempontjából olyan jók.Esetleg más venti, ami szóba jöhet?
[ Szerkesztve ]
-
dauphin
aktív tag
válasz andrade #8060 üzenetére
Köszönöm a tippet. És arra a felvetésemre, hogy két 8 cm-es ventilátorral kiváltsam a jelenlegi zúgó ventilátoromat, szerintetek? Van létjogosultsága ennek az elképzelésemnek? Vagy jobb lenne egy 12 cm-est beleszuszakolni, bár el nem tudom képzelni, hogy a jelenlegi helyén hogyan is férne el.
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem, lehet, hogy nagy butaság lesz, de mély levegőt veszek és erőt veszek magamon . Jelenleg egy 92mm-es T&T MW-925H12S házventilátor működik a gépemben, ami az elmúlt egy évben egyre nagyobb hangon végzi a munkáját. Most jött el az ideje, hogy lecseréljem. Szerintetek két 8 cm-es (kisebb fordulatszámmal operáló, ezáltal csendesebb) ventilátorral kiválthatom azt az egy szem 9,2 centist (ami a hangjával már az idegeimre megy)? Van értelme az ötletemnek, vagy halva született az elképzelés? És ha igen, akkor melyik márka lenne a legjobb választás, és milyen árszintben gondolkodhatom? A házam ASUS TA-582-es, ha ez segít valamennyit [link]. Előre is köszönöm a segítségeteket.
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
kisfer
aktív tag
Sziasztok most készülök venni a házamba pár ventit és láttam hogy van többféle csapágyas, melyiket hol érdemes használni a házon belül?
Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!
-
-
sensejke
aktív tag
A 3 tűs ventiket is lehet szabályozni. Egyszerűen beállítod a biosban, hogy DC nem pwm legyen és kész. Ez van a procinál, persze ezek mind fix fordulatúak lesznek nagyjából. Azt nem tudom így is állítódnak e a fordulatok hő hatására. A többi meg alapból lehet vezérelni úgy is, hogy 3 tűs. Asusnál van az AI suite újjabaknál talán fanxper a neve. Abban van Win alól való szabályzás is. Én is avval állítgatom alaplaptól függően nekem van silent, optimal és performane beállítás.
ID: sensejkehun / steam: http://steamcommunity.com/id/Eeeyore
-
-
andrade
senior tag
válasz lehella #8046 üzenetére
Nem régebben hanem most is a tápokban egy kéttranzisztoros termisztoros szabályzó van ami a bordák közé van dugva és a melegedésre engedi a 12V-ot a ventillátorra.A TC ventiken meg csak egy termisztor van ami melegedésre reagál (csökken az ellenállása ezért NTK) negatív thermo koefficiense.
De miért ne lehetne halk ventit teljes fordulaton használni? A hűtés csak jó lehet .[ Szerkesztve ]
-
lehella
senior tag
válasz Krissz5435 #8047 üzenetére
Szerintem akkor sima egyszerű 3 vezetékes ventijeim vannak itthon, amiket nem tudok vezérelni szoftveresen (Asrock 880GMH/U3S3), így már tiszta sor köszi
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
lehella
senior tag
Van egyébként olyan ventillátor, ami se PWM, se TC-t nem tud? Gondolom ezek lennének azok a ventillátorok, amiket régebben feszültség szabályozással lehetett csak fordulatszám változásra bírni.
Ez alapján úgy látom hogy ami PWM, az 4 csatis vezetékes: http://www.arctic.ac/en/p/cooling/case-fans.html[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Akkor előre egy ARCTIC F PWM, hátra egy ARCTIC F Pro PWM, ez így jó lesz ? Ahogy látom ezek olyan fajta ventik amiket a Bios szabályoz. Rá tudom majd kötni ezeket az alaplapomra (képek a fentebbi hozzászólásomban) ?
Esetleg más javaslat, más gyártók termékeiből, hasonló áron ?[ Szerkesztve ]
-
sensejke
aktív tag
Nagyon jól tudom ezért írtam, hogy megfelelő nem azt hogy csak arra jó. Bár a "csak" a mondtaba nem kellett volna. Nekem a két sickleflow van a hyper 212-őn.
-
Vasinger!
nagyúr
Esetleg akit érdekelne egy ilyen szuper 18 ledes Enermax Apollish ventilátor ne habozzon, nekem van egy eladó. Képek: KATT
Iszonyatosan szép valóságban
-
tilinko70
csendes tag
válasz Krissz5435 #8041 üzenetére
így igaz,nekem sem pwm-es van a procin,és simán szabályozom
-
krichd1
addikt
Helo!
Jelenleg nincs ventilátor a gépembe, most szereztem egy passzív hűtésű videókártyát és elkélne egy kis szellőztetés. Szétszedtem a gépet, és szerintem 2db 8 cm-s venti fér bele, egy hátra, egy előre. Csináltam képeket: 1 2
Ezt néztem ki. A leírás szerint ilyet lehet előre, hátra, processzorra tenni és 4pines csatlakozója van (ami nekem van az alaplapon, ha jól látom, de nézzétek meg kérlek a képeken, mert nem értek hozzá). Érdekelnének más lehetőségek is, amik jók a rendszerembe.
-
-
sanyi_386
csendes tag
Sziasztok!
Most készülök vásásrolni egy haf 922-est és a hátsó 12-es ventit lecserélném még az elején, mivel a legtöbb tulaj szerint elég zajos. Ez jó választás lenne?:
[Cooler Master SickleFlow 120 2000 RPM Red LED]
Előre is köszi! -
jilian
addikt
válasz sensejke #8030 üzenetére
Szerintem próbáld ki , dugd az alaplapira, és ott hogyan forog.
De mondjuk a vezérlő adatait elnézve nem hiszem , hogy "kevés lehet".
Én is nemrég vettem egy ilyen batári ventit, és bánatomra (nem is értem hogyan gondolta ezt a gyártó) nem elég hosszúak a gumis lefogatok, nem tudom áthúzni rajta, nem a 3 cm vastagságra gondoltak az biztos...(#8029) hoffman_
Én is ilyenekre vadászok.... és már nem vagyunk egyedül! ---> ((#8015) bluobluo75)
[ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
válasz hoffman_ #8029 üzenetére
Szerintem nézd meg a Yate Loon ventiket. Olcsó és jó is.
Nemrég vettem, de ha tutira akarsz menni akkor Alpföhn, Noiseblocker noctua.Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
bluobluo75
őstag
-
sensejke
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek az NZXT sentry 2-es kevés lenne egy Bitfenix spertre pro-hoz (23cm)? Mert összedugtam a csatlakozókat és olyan gyatrán forgott mintha kevés lenne hozzá még 100%-on is. Alaplapin már nincs gond.
-
hoffman_
nagyúr
Extrém halk, 14 centis házventit keresek, normális légszállítással. Árban 2-5k között jöhet, mit ajánlanátok?
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
lehella
senior tag
válasz tilinko70 #8026 üzenetére
Van a cha-fan 4-es csati, erre kötöttem rá egy ventit ami 3 vezetékes volt, ott nem változott a fordulatszám. A venti az nem tudom hogy milyen (gondolom valami nagyon alap), mert a gépházhoz adták, majd rádugom a régi gépemre megnézem hogy ott szabályozható-e(NF7). Van még a pwr-fan 3-as csati, az pedig nem szabályozható se UEFI-ből se AXTU-ból. Lényeg, hogy most egy AC F12 TC venti van rákötve az elvileg szabályozható csatlakozóra, de gondolom ez egyáltalán nem szabályozható A cpu-fan csatin rendben állítható a ventinek a fordulata, az 4-es kábellel van bedugva.
-
andrade
senior tag
válasz lehella #8023 üzenetére
A teljesítmény a feszültség és áram.Az aktív alkatrészek áthelyezik csak az áram irányát ami az állórész tekercseiben forog.A sima villanymotor fordulatát a feszültség levételével változtatják ez nem sima villanymotor egy csomó aktív alkatrész van beépítve ami a tekecsekbe váltakozó impulzust ad változó helyekre vezérli a forgást
[ Szerkesztve ]
-
-
gaborvig
csendes tag
Nekem háromvezetékes a csatlakozó és tudom állítani a fordulatszámot. Hogy is van a ventiknél ez a három meg négy csatlakozó? Melyik a legajánlottabb 12 cm-es ventilátor?
-
gaborvig
csendes tag
Sziasztok!
Remélem, jó topic-ban teszem fel a kérdést...
Nem tudom, hogyan oldjam meg számítógépem hűtését. Az alaplapomra (Asrock H77M) két ventilátort lehet csatlakoztatni a házat illetően, ugyanakkor a gépemben jelenleg négy van (és még kettőt raknék is bele). A problémám a ventilátorok szabályozásával van... Mit javasoltok? Előlapi panel, vagy olyan ventilátor, amely "sorba" köthető, és így mindet - igaz kétféleképpen - tudom szabályozni.
Köszi!
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Ez a Be Quiet! Shadow Wings is hasonló minőségű halk hűtő mint a Wing-Boost?
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, nemrég vettem egy Cooler Master Silencio 550-es házat, és a gyári ventiket szeretném lecserélni, sok rosszat olvastam róla, hogy elég karcsúak. 2x120mm front és 1x120mm rear ez a max, amit bele lehet zúzni.
A keret kb 2-2,5k / venti, amit hajlandó vagyok fizetni.
Melyik venti most a best-buy, illetve mit ajánlanátok?
Köszi előre is a segítséget. -
andrade
senior tag
válasz lehella #8006 üzenetére
Mivel mind a kettő TC thermal control egyformán működik. Van beépíttve egy termisztor aminek van egy szobahőmérsékleti ellenállása ennél nagyobb hőt érzékelve csökken az ellenállása és egyre inkább közelít a 12V felé az átadott feszültsége a venti gyorsabban pörög
És a PRO az a házból kifele tud levegőt nyomni! A rácson át szív![ Szerkesztve ]
-
lehella
senior tag
Szerintetek melyik jobb ventillátor? Ez a kettő között vacilálok: ARCTIC COOLING F12 TC vagy ARCTIC COOLING F12 Pro TC? A pro az elvileg ezt tudja: Az egyedi automatikának köszönhetően, a cooler nem úgy viselkedik, mint egy átlagos thermo controllal felszerelt ventilátor.
Az Arctic Cooler eljárása arra épít, hogy 32 fokig az Arctic F12 Pro TC mindössze 400-as fordulaton ketyeg, majd ezután vált nagyobb sebességi fokozatra (1300 RPM)
Ez a módszer jelentős zaj csökkenéssel jár
Hogyan működik az előbbi, ha a Pro az két lépcsőben pörög..[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
-
Benhill
senior tag
válasz #83381760 #7972 üzenetére
meg az F12 Pro PWM-nel, azon kivul hogy 1 fele keppen lehet felfogatni, meg a racsos a kialakitasa, még annyi hogy a venti nem a keretre van felfogatva, hanem egy gumibakon fekszik. Emiatt rezonancia kizarva. Én 3at is vettem anno, kettőt használok. Nagyon jók szerintem.
Még annyi hogy szerintem folosleges 8venti egy házba. (pl felulre, oldalra) Legalabbis nalam csak rontanak a helyzeten ezek.
Nalam ilyen a kialakitas venti teren:
[link]Felulre, vagy oldalra is rakhatnak 2-2 12est, de csak ront a helyzeten.
Felulra ha rakok, a fizika torvenyei alapjan, azt a levegot szivja ki, amit az elso venti befuj. Meg esetleg meg egy kis meleget elsziv, de friss levegot a cpu(sarga), alig kap.
A 2 elso venti egyebkent, a haz elejevel van egy vonalban, tehat kozvetlen kintrol sziv, es tapbol kiszedett racsokkal van letakarva a venti. (sokkal hatasosabb igy, mintha a haz belsejeben lenne) Regebben sokan nezegettem, tesztelgettem hogy lenne a legjobb, mivel a Q6600om eleg melegedos, es kell neki boven a zoxigen.[ Szerkesztve ]
-
lehella
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- DC csatlakozós ventilátor kábel - 1 utas vagy 3 utas változat
- BE QUIET! Silent Wings Pro 4 140mm PWM fekete (3db)
- Lian Li UNI FAN AL120 ventilátor szett, újszerű állapotban! UTOLSÓ DARAB!
- Lian Li UNI Fan SL Infinity ARGB / Asus TUF 120mm / Aerocool Mirage / Phanteks vezérlő
- 2db 140mm Kolink RGB ventilátor (új)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest