Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz
noPublicFG #61 üzenetére
Most.
Azért is írtam azt "ha elmérgesedik a helyzet" -
-
Ricardo
titán
Hamarosan kiderül mennyire volt jó ötlet az Indiaába telepíteni gyártás egy részét..
Ha elmérgesedik a helyzet (jelenleg abba az irányba mutatnak a dolgok) India, és pakisztán között, lehet érdemes lesz elgondolkodni a továbbköltözésen. -
zzola
titán
válasz
ultrasound #3 üzenetére
Vagy inkább emelik az árakat. Méghogy az Apple lenyelje a kormányzati döntés árát...
-
-
Igen, ezért kell azt is figyelembe venni, amikor elfogadta az alsóház a bírói jogkörök korlátozását. Mivel a felsőházban is republikánus többség van, így elég valószínű a törvény elfogadása.
#52 gusthy Ez csak az én véleményem, de nem látom, hogy sírnának ezek a vezetők: Musk, Zuckerberg, Bezos, Cook, Pichai, mind titkon tapsikolnak, amikor a mínusz millió dollárok röpködnek, mert ezt le tudják írni az adóból. A cégük piaci kapitalizációja csökken, nem az értéke. -
dabadab
titán
Egyébként akik szerint Trump így tankolt fel a tőzsdén, azok ugye szintén jól bevásároltak?
-
pusszycat
nagyúr
Bedöntöm a tőzsdét, megtömőm magam részvénnyel, majd jó fej leszek, vissza mindent, eladok. Á, gazdag vagyok.
-
Vtwo
senior tag
válasz
noPublicFG #51 üzenetére
A bennfentes kereskedelem egy gazdasági bűncselekmény.
Lényegében bennfentes információval kapcsolatos olyan tiltott magatartás, amely pénzügyi eszközre vonatkozó ügylettel vagy előnyszerzéssel függ össze.Ezt ugye jobb helyeken börtönnel szokás honorálni, persze nem a "Hülyék paradicsomában"(látnokok csinálták azt a filmet, kb. megvalósult 2025-re).
-
gusthy
veterán
válasz
noPublicFG #51 üzenetére
A sleppje cégei értéktelenednek el épp.
-
-
dabadab
titán
válasz
ultrasound #3 üzenetére
Majd kigazdálkodják az extraprofitjukból. Na bumm, nem lesz annyi luxizás. Ennyi!
Te a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezted az ismereteidet?
-
dabadab
titán
Nem nehéz kitalálni hogy a legtöbb multicég fog csinálni 1db amerikai gyárat a többit meg hagyja a helyén.
A gyárépítés drága és lassú - hogy ezt tényleg meglépjék, ahhoz az kellene, hogy lehessen tudni, hogy amit ma Trump kitalált, az évek múlva is úgy lesz. Spoiler: nem ez a helyzet.
-
cezarlacrone
aktív tag
Kenjék a hajukra.
-
bence1024
tag
Egyébként mi a f@sz baja lett Trumpnak?
Előző elnöksége idején nem volt ilyen elborult, most meg teljes agyhalál.
Mi lesz még itt? -
-
Postas99
senior tag
Most csak hangosan gondolkodom. Ne tudom mi és hogyan fog történni. Az is lehet hogy teljesen rossz a gondolatmenetem és csak ugatom az egészet, de az nem játszik, hogy ha amúgy is az Apple mindent is összelegóz mindenhonnan, akkor maradhat a gyártás ott ahol van a cég max a székhelyét teszi át az EU-ba. Így viszont szinte csak a készterméket kell vámmal súlytani a trumplinak, az amcsik meg majd szépen kifizetik a többletet a világ többi táján maradhatnak az árak amit nem kell tovább hárítani a vevőkre. Mindenki jól jár még az amcsi vevők is mert az alkatrészeket nem súlytja vám csak a készterméket így még lehet talán olcsóbbra jönne ki mintha minden egyes cuccra még vámot kellene fizetni.
Nem értek hozzá, csak gondolat menet volt. Azért meghallgatnám mások véleményét is, egy ilyen forgatókönyvről.
-
Kevin8997
tag
Ha nagyon meredeken taktikaznanak, leanyvallalatokkal, vagy kulon cegekkel kiszervezhetnenk a forgammazas egy reszet az usan kivul. Ami nehez lesz, hogy az arakat minden orszagban egyforman igyekeznek beloni.
-
paatrick
őstag
válasz
noPublicFG #32 üzenetére
Nyilván mindenki azon lesz hogy kibújjon alóla, de úgy látom az amerikaiak egy része azt hiszi hogy a vámot a küldő ország fizeti
holott azt az importőrnek kell, az meg 100% ráterheli a fogyasztóra.
Azt meg mondjuk még egy Apple méretű cég se engedheti meg magának hogy az "anyaország" szívatása miatt világszinten is durván árat emeljen. A mai világban könnyen fordul a kocka és egy pár csökkenő eladási adat negyedévente és a tőzsde agyonveri a világ legértékesebb vállalatát is.
-
Vtwo
senior tag
Az a nagy helyzet, hogy a szőke torgyán egy második generációs milliárdos, aki beleszületett a vagyonba és akkora "pénzügyi zseni" a 4D sakkozó papa, hogy egyedülálló módon képes volt még kaszinót(!!!) is csődbe vinni.
De ezt még überelni fogja szerintem.
Kíváncsian várom , hogy a nagy amerikai multik(pl.Apple,Tesla) meddig tűrik a remek üzleti érzékét.
-
Az USA-ban lesz egy gyár dísznek, ami hivatalosan (értsd papíron) belpiacra gyárt, a többi terméket, meg belogisztikázzák más országokból. A Kínában gyártott apple cuccok ezután is egyenesen a Hong-Kongi kikötőből a San Franciscoi, vagy Los Angelesi kikötőkbe direkt érkeznek. Papíron, meg Brazíliából, vagy belföldről.
-
judas13
addikt
válasz
LosBlancosRM #9 üzenetére
Nemsokára kiderül, hogy a 3D sakkot hogyan is játtszák valójában..és kik is.
-
janeszgol
félisten
Az Indiában gyártott gyengébb minőségű iPhone mehet nyugodtan az amcsiknak.
-
Ricardo
titán
válasz
LosBlancosRM #25 üzenetére
Nem tudom pontosan mi hogy megy de azt igen, hogy ez nem olyan egyszerű, hogy " Nem amerikában gyártják ( rakják össze) , nem amerikába megy , akkor minden ok mert nem lesz vám.
Az alkatrészeket a világ miden tájáról legózzák össze. Egyébként amennyire tudom van amerikai alkatrész is bennük. Pl a wifi chipet azt hiszem a broadcom gyártja nekik, de rengeteg alkatrész van, és ki tudja melyiknek mi pontosan a származási helye. Ezért is írtam hogy ez nagyon összetett dolog. Főleg hogy az anerikai vámokra jönnek a viszont vámok. Sokmindent nem tudunk és látunk.
-
LosBlancosRM
őstag
Tehát amit amerikának gyártanak, az jön euba/magyarországra? Elég hülye a logisztikájuk akkor.
Cikk nem említi, hogy miért az alkatrészek árait veszik figyelembe, miért nem a készterméket. Kíváncsi lennék rá. Amerikában a telefonban lévő alkatrészekre megy a + vám, nem magára a készülékre?
Vagy árat emeltek a kínai, vietnámi gyártók? Ha már gyártási ktg.
-
Ricardo
titán
válasz
LosBlancosRM #22 üzenetére
[link]
300 dollárra tippelik a gyártási költségek emelkedését. -
joey04
titán
Ezt a barmot már nem csak a nyugati "szövetségesei" utálják, hanem otthon is egyre többen. Ha tovább nyomja a faszságait nehogy mennie kelljen. Aztán mehet Moszkvába a haverjához menekültként.
-
paatrick
őstag
Mitől lenne drágább a gyártás?
Nem nehéz kitalálni hogy a legtöbb multicég fog csinálni 1db amerikai gyárat a többit meg hagyja a helyén. Szóval lesz 1 gyár amerikában ami kiszolgálja az amerikaiakat valószínű drágábban mint eddig (gyárépítés, több munkaköltség, vámolt alapanyagok), a világ többi részének meg marad kínai, vietnámi stb gyárból olcsóbban.
Főleg ha mondjuk az EU elkezd szabadkereskedelmi egyezményeket kötni ázsiai országokkal, most nem tudom van-e ilyen.
USA-ban van kb 200 millió fizetőképes vásárló, rajtuk kívül meg a világon kb 1 milliárd. Elég egyértelmű kinek éri meg kedvezni.
-
l1k3_1t
tag
válasz
LosBlancosRM #16 üzenetére
Felértékelődik a használtpiac, az iPhone-ok ismertek arról hogy mindig megy az eladás mert eladhatóbb.
-
Ricardo
titán
válasz
LosBlancosRM #16 üzenetére
Pedig közvetve igen, mert maga a gyártás lesz drágább, és ha az előállítási költség több akkor a termék ára is magasabb, függetlenül attól hova kerül a világban. Naivitás azt gondolni, hogy az Apple benyeli a megemelkedett költségeket.
-
Ricardo
titán
válasz
LosBlancosRM #14 üzenetére
Ez azért egy picit összetettebb.
-
Ricardo
titán
válasz
LosBlancosRM #10 üzenetére
Ha az alkatrészek drágábvak amiből összerakják , mindenhol deágább lesz.
-
JasL
őstag
Szegény USA lakosok, olyan szegények, nem is tudom hogyan fogják bírni kifizetni a legújabb iPhone-okat
(valszeg lazán)
-
hegedus001
aktív tag
-
judas13
addikt
"Trump pedig azzal fenyegetett, hogy újabb vámemelést eszközöl, ha Kína nem törli azokat a megtorló vámterveket, melyeket az USA kormányának április 2-i bejelentése után hoztak."
Finom kis árak lesznek ott akkor majd. Mert ügye mág rádob egy kellemes 50%-ot ha Peking nem viszakozik szerdáig. Érzem én, hogy jókat fogunk még itt szórakozni.
Most szeretnék csak igazán amúgy amerikai állampolgár lenni! Mikor egy ilyen bölcs, szerény, magábahúzódó, gazdasági lángész vezeti az országot. És dönti romba is azt.
Fő a megbízhatóság, a kiszámíthatóság, a szavahihetőség. Ő ezekkel mind rendelkezik.
Rémlem Tim Cook bácsinak a felszabadult mosolya a szponzorált elnöke beiktatásán kitart még. -
Ricardo
titán
válasz
ultrasound #3 üzenetére
Úgy gondolod benyelik?
Szerintem simán rátolják felhasználókra. Ha nem is az egészet, de jó részét. -
pusszycat
nagyúr
Errefelé is "jó" árban lesz majd.
-
ultrasound
tag
Majd kigazdálkodják az extraprofitjukból. Na bumm, nem lesz annyi luxizás. Ennyi!
-
doooo
veterán
Megérte Tim "Applenek" eladnia a lelkét, kifizetnie azt az 1 millió dollárt a beiktatásra, és ott ülnie a VIP részben.
Igazán, tagadhatatlanul megérte. -
Ricardo
titán
"India mellett Vietnam lehet az Apple másik vészmegoldása, ha nem sikerül kivételt szerezniük a kormánynál. "
Vagy brazília
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megugrott az iPhone-ok iránti kereslet az USA-ban az elnök új vámintézkedései miatt, az Apple Indiából próbálja feltölteni boltjait.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest