- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
KüLÖNc #23299 üzenetére
Pwm-st ne vezérlőről működtesd!Válassz az eLoop-okból B12-2-t(3 pin,1300 rpm-bőven elég) és az általad kinézet vezérlőre kösd-bár halkan megjegyzem,hogy az eddig nálam járt érintős vezérlők mind hamar elhaltak,kivéve a Rog Front Bay.És ráadásul 5,3V alá nem is lehet vele vinni a ventiket ha jól látom..Szóval ennyiért van jobb is,még ha kevésbé dizájnos is.
-
KüLÖNc
tag
Sziasztok,
Olvasgattam a topikot, és arra jutottam, hogy a házamban jelenleg lévő 5 ventiből kettőt ilyenre cserélnék. Szeretnék egy jól kinéző ventillátor kontroller egységet is a gépembe, itt pedig az NZXT Sentry 3 és a Thermaltake Commander FT között az utóbbira esett a választásom. A terv az lenne, hogy később a maradék 3 ventillátoromat is Noiseblocker-re cseréljem. Ez így jó koncepció vagy változtassak valamin?
(Asrock Z170 Extreme4 alaplapom van) -
-
eventus
veterán
válasz
Fitzgerald #23293 üzenetére
Ilyen keretből mindenképpen Akasa Apache Black 12 cm. Halk és beküldi a levegőt. Nézz utána.
-
Fitzgerald
veterán
Hali!
Corsair Carbide 100R házam van, gyárilag egy darab 12 centis Corsair fan volt benne.
MSI R9 390 Gaming, i5-6500 @ 4.3GHz, 2x8GB Kingston HyperX Fury Blue DDR3 1866MHz @ 2100MHz ram.
Tettem a ház tetejére két darab 12 centis Be Quiet! Pure Wings 2-t. Ezek kifelé tolják a levegőt, ahogy a Corsair fan is a VGA felett/proci mögött. A front panel mögött, az SSD és a HDD felett nincs fan, ami befelé tolná a levegőt, viszont van két 12 centis hely. Ezekre a helyekre szeretnék 2 jó fant, mert a package hőmérsékletem így hogy nincs rendes airflow játék közben néha 80 fok fölé is megy, ami 4.3Ghz-en és 1.3V-on sok.
Elég lehet oda két másik Pure Wings 2? Vagy ha van olyan cucc ami garantáltan jobb a Pure Wings 2-nél, akkor olyan 5-6 rongyot nekem megér darabja.
Mit tudnátok ajánlani? Köszi! -
Ciccuka
veterán
-
w.miki
veterán
-
Grózi
Topikgazda
A probléma az volt,hogy nagyon melegedett a géped,hála a vga-dnak(többek között).Most,hogy ez a része megszűnt felesleges 8db venti-így értettem.
(#23274) PuMbAA Slim ventik sajna nem a halkságukról híresek,de ezt írtam már párszor.Akkor 5V-n ha elég a hűtésük legalább csendesek.
(#23275) juve6003 vs. 4 pin?(melyiket tudod vezérelni) Árkeret?
Az Arcticokat felejtsd el ha jót akarsz,házhűtésre 3 pinben az ár/érték bajnok a Be Quiet Pure Wings 2.Radira viszont nagyobb statikus nyomású kell,oda az akasa apache-t ajánlanám. -
juve600
nagyúr
ezt a tipust néztem,
-
juve600
nagyúr
üdv
in win 703-ba keresek ventit
corsair h80i van benne,annak a ventijét is cserélném2db 120-as kellene előre
1vagy 2db 120-as a vizhűtésrenem kell semmi csicsa,max ledes is lehet,viszont ne molex csatis legyen,
ami fő szempont hogy csendes legyen és olcsó -
PuMbA
titán
Meglettek a Schyte Slip Stream 800 RPM-esek (SY1225SL12L). 12 V-on kivehetően megnő a hangszennyezés 1 m-ről, amiben benne van a fújt levegő zaja. Ahogy ajánlottátok, Zalman ZM-MC1 Molex -> 2 db 12 V és 2 db 5 V átalakítóval rákötöttem őket 5 V-ra, ahol körülbelül 400-500 RPM-en mennek, így már tökéletesen hangtalanok 1 m-re
-
Grózi
Topikgazda
Nem minden esetben van gond,de több embernél is előfordult,hogy akadtak problémák-pl: 6-ból 5 venti jól szabályozott,az utolsó max.-n forgott az egyik ágról.Áthelyezte a 6. ventit másik ágra és jó lett.viszont ha tele van az elosztó,ez eleve nem járható.
Viszont most,hogy nem kazán a géped,felesleges 8 venti véleményem szerint. -
Nalam nincs anomalia, 3db Akasa Apache van rakotve.
23269:
Igen mukodik minden nem kell parazni , mintha 1 db cpu ventid lenne ugyanazt a fordulatot kapja az osszes venti ami ra van kotve. Mar ha egyformak ugye.
Es azert csak 3 van rakotve ,mert a tobbi ventim mas gyartotol van ,azok kulon kabelen mennek. -
RazoR
veterán
EZ a cucc azt csinálja, hogy egy cpu aljzatot dob szét 8 felé és a vezérlés mind a 8-on a cpu fan alapján megy de a feszt a satáról veszi ugye? Vagyis ezzel 8 ventit tudok ccpu ventiként vezérelni? Azért kérdezem, mert a biosban a chasis fanokat nem engedi 40% alá állítani, pedig jó lenne.
-
Grózi
Topikgazda
Tehát minden Wing Boost 2 kábelén van egy elágazás,erre köthetsz egy ugyanolyan ventit.De mivel 2 elöl lesz és 1 hátul-így esélytelen szerintem,hogy elérjenek a kábelek.
A 3-s elosztó ilyen,ezt használom én is:[link]
Általában az alaplapok aljzatainak a terhelhetősége 1 A(az újabb lapoké akár a duplája is),ezt nem szabad túllépni.3db venti tehet simán belefér,afölött olyan elosztókábelt szoktunk javasolni,ami külön molex/sata ágról kapja a tápot-így az aljzat nincs túlterhelve. -
Zaied
addikt
Ventik úton, de még egy pár kérdésem lenne!
Azt a hármas elosztókábelt hogy kell elképzelni ?
Ha jól láttam adnak hozzá Y kábelt ott nem lehet mindet összedugni, mivel mindhez adnak gondolom?
Nem elég hosszúak a ventilátor kábelei ahhoz hogy külön helyre tudjam bedugni, vagy más értelme van egy helyre dugni?
Az alaplapnak nem gond ha egy helyen több is van? (arra gondolok hogy biztos van egy határ miután nem szolgál ki a csatlakozó) -
btamas63
tag
Köszönöm a válaszokat dqdb és Grózi! Elnézést kérek rossz alaplapot linkeltem.
Ez a jó alaplap.
-
dre75
tag
Köszönöm az infókat
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy Scythe Mugen 4-nek a gyári ventilátorát érdemes lecserélni egy NoiseBlocker eLoop B12-PS-re?
Hűtő bordára (vízhűtőnek a radiátorára) kellene.A Scythe ventinek ezek az adatai:
Fan SpecificationsModel Name:
GlideStream 120 PWMModel-No.:
SY1225HB12SM-PFan Size:
120 x 120 x 25 mm / 4.72 x 4.72 x 0.98 inNoise Level:
5,3 ~ 28 dBAAir Flow:
20,7 ~ 79 CFM / 35,16 ~ 134,2 m³/hFan Speed:
400 (±200 rpm) ~ 1.400 rpm (±10%) (PWM-controlled)Static Pressure:
1,18 ~ 15,3 Pa / 0,12 ~ 1,56 mmH2OBearing Type:
Sleeve Bearing -
Grózi
Topikgazda
válasz
lasarus1988 #23245 üzenetére
120mm-s slim ventiben a Scythe Slip Stream Slim SY1212SL12L-t ajánlom neked,60mm-ben pedig a Nanoxia Deep Silence 60 - 2000rpm-t.
(#23246) btamas63 Ahogy dqdb írta,nem muszáj elosztót venned és a BQ PW2 jó választás házhűtőnek,a következő lépcsőfok az. Aerocool Dead Silence.
(#23247) ZaiedSzerintem elég lesz a 3 Wing Boost2,oldalra és alulra abban a házban és ahhoz a vga-hoz felesleges.Ha minden fok számít a cpu-nál,akkor 1-2 fokot nyerhetsz még egy felső ventivel.
(#23248) RazoR8402Már csak az FX-t kéne lecserélni egy K-s I5 vagy I7-re és isten hozott egy más világban!
(#23249) dre75 Ahogy dqdb is írta,jópár lap leellenőrzi a ventiket indításnál,vagy portalanítási/párátlanítási funkció miatt teszi ezt-az én Pro Gamer lapom is csinálta ezt.Ha zavar,akkor biosban ki tudod kapcsolni. -
dqdb
nagyúr
válasz
btamas63 #23246 üzenetére
Nem kell kábel, van három CHA_FAN csatlakozód, mindegyik tudja szabályozni a ventilátort (sőt, van még CPU_OPT is, ami szintén, ha a BIOS-ban DC Mode-ra állítod a vezérlés módját.
Tedd majd fel az AI Suite 3-at, és ott finomhangolhatod az automatikus szabályozást.
dre75: lehet, hogy az alaplap a bekapcsoláskor felpörgeti maximumra a ventilátorokat, hogy lássa, működnek-e, ezután lekapcsolja őket, és utána már aktív szabályozással indítja el őket ismét. Ez LED-es ventilátornál észrevehető, míg világítás nélkülinél, ha rövid a lekapcsolt állapot, nem.
-
dre75
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy adott egy Z11 HF1 Plus házam
Ez a második lapom ami benne van (Gigabyte GA-Z87X-D3H)és ennél a lapnál azt csinálja az első és a felső venti, hogy bekapcsolom a gépet világit mindegyik, pár másodperc után kialszik az említett két venti, utána meg megint világit és normálisan amig ki nem kapcsolom vagy ujra nem inditom a gépet.Nem találkoztam még ilyennel hátha valaki tud segíteni
-
RazoR
veterán
Megoldódtak a hőmérsékletproblémáim. Lecseréltem a 290 egy MSI 980 Gaming 4G-re.
290-el hőfokok idle-ben: cpu 40 vga: 50-52 fok, játék közben: cpu 55-56, vga 85 (alulfeszelve visszavett teljesítménnyel 77)
980-al idle-ben: cpu 29-30, vga 29-30, játék közben: cpu 45-46, vga 65-68 (mindezt síri csendben)
Hozzá tartozik, hogy a proci egy FX 8320 4,4-en járatva.
Jók ezek a Bol.Quietek és a Viper R-ek!
Öröm és bódottá van! -
btamas63
tag
Sziasztok!
Ventilátor vásárlás előtt állok. Megerősítést szeretnék kérni tőletek abban, hogy jó ventilátort illetve kábelt választottam. 3 ventit tervezek venni.
Alaplapom
Ventilátor
Kábel -
lasarus1988
tag
Sziasztok!
Gigabyte GZ-S1BPS-000 típusú ITX házba raktam egy ASRock J3710-ITX alaplapot. A processzoron csak egy passzív borda van. Pechemre a korábbi lapnál kisebb volt a hűtőborda ezért pont befért a processzor fölé egy normál 12cm-es venti. A mostaninál sajnos ez kiesett 21-22 mm hely áll rendelkezésre.
A kérdésem az lenne, hogy milyen slim ventit tudnátok ajánlani?
A konfigon egy debian házi linux server végzi a dolgát, dlna-t szolgál ki, ftp-t, semmi komoly melója nincs.Inkább nagyobb légszállítású vagy nagyobb statikus nyomású venti lenne jobb, hogy a proci mellett a házból is kifújja oldalt a meleget?
A házban van még egy 60mm-es venti, arra is tudnátok ajánlani valamit?
Az alaplapon két darab 3 pines csatlakozó van az egyik a CPU-nak a másik a háznak, mindkettő BIOS-ból állítható.
Köszönöm
-
erik365
senior tag
válasz
huskydog17 #23243 üzenetére
Az összes Coolink Swif2-esbe magamnak vágtam a csavarral a menetet.
-
huskydog17
addikt
válasz
Fr3eWar #23239 üzenetére
"És soha nincs menet a furatban a ventin, neked kell a csavarral belevágnod."
Ez még viccnek is rossz.
"Próbáld meg úgy becsavarni a csavart, hogy nem a házba szerelve próbálkozol, hanem szimplán az asztalon betámasztva."
Így próbáltam, de esélytelen, olyan nagy erőkifejtést kell tennem, hogy egyáltalán majdnem félig bemenjen az egyik csavar, hogy azt hittem széttörik a venti kerete. Ez semmiképp sem normális, nekem senki ne mondja, hogy minden ventinél a vásárlónak kell kialakítania a menetet nagy erővel, mert ez hülyeség, akkor senki az égvilágon nem venne ventiket! Különböző videókban a frissen kicsomagolt ugyanilyen típusú ventiket könnyedén becsavarták, szóval kizárt, hogy nálam ez normális legyen, nagy valószínűséggel rossz csavarokat adtak hozzá. Holnap kiderül.
Egyszerűen a csavarok vastagabbak, mint maga lyuk, ez nem lehet jó. Holnap visszaviszem gariztatni szerintem. -
Grózi
Topikgazda
Egyszerű a képlet,előre 2 és hátra 1 db 140-s pwm-s venti amit egy hármas elosztókábelről vezérelnék hőfok függvényében az egyik pwm-s aljzatról.Mivel elölről félig zárt a ház,így az Alpehnfoehn Wing Boost 2 140mm-t javaslom.
Az Ereboss Macho koppintás egy az egyben,csak vékonyabb ventivel és nagyobb rálógással.Most 13mm-s venti van rajta,azt te tudod hogy elfér-e 25mm-s a memóriáktól.Ha igen,ebben a méretben(140*150,120-s lyuktávval) 2 alternatívád van:
Ha csendre vágysz akkor Thermalright TY-147A(ez is hatékonyabb jóval mint a mostani és nagyon csendes),ha lesz oc és minden hőfok számít akkor akkor Akasa Viper R(AK-FN073). -
Zaied
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, vettem a napokba egy Fractal Design Define XL R2 es házat, a gyári hűtő kevés és nem is túl jó ezért szeretnék egy kis változtatást
Mennyit, milyet és hogyan érdemes belepakolni hogy jól szellőző házat kapjak? (ez az első ilyen fölépítésű házam, gyári ventiket nem használom)Következő konfig van benne :
ASUS Maximus V Folmula, Intel i7-3770k, Raijintek Ereboss, 16GB DDR3 1600MHz Corsair RAM, Gainward GTX970 Phantom VGA, 2db Samsung 850 EVO 250GB SSD, Adaptec 5405 RAID 0, 4 x 146GB Seagate Savvio SAS HDD, 2db WD VelociRaptor 300GB, 2db WD Black 500GB, Seasonic X650És van még egy kérdés, ha szeretném az erebosson is cserélni a ventit akkor milyenre tudnám lecserélni ami jobb vagy jó venti és a mostani dizájn megmarad kb, mert nekem tetszik
(szinekre nem vagyok finnyás)
Előre is köszi a segítséget!
-
Fr3eWar
őstag
válasz
huskydog17 #23232 üzenetére
Ezek standard furatok és csavarok, régen (10éve) kb mindhez ilyet adtak. És soha nincs menet a furatban a ventin, neked kell a csavarral belevágnod. Csak először nehéz becsavarni. Ha átfordul a csavarhúzó feje, akkor rossz méret és-vagy rossz kialakításúval próbálkozol (Pz(pozidriv) vagy Ph(philips). A linelt kép alapján PH-s csavarhúzó javasolt hozzá.
Lehet ezek kicsit keményebb műanyagból készült kerettel rendelkeznek, így a szokásosnál is nagyobb kraft kell. Próbáld meg úgy becsavarni a csavart, hogy nem a házba szerelve próbálkozol, hanem szimplán az asztalon betámasztva. -
ddjtomyy
tag
Sziasztok! Erről a ventillátorról (cooler master jetflo 120mm) van valakinek valamilyen tapasztalata? Vagy tudnátok ajánlani valami jobbat?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
huskydog17 #23234 üzenetére
-
huskydog17
addikt
4-4 db csavar, vagyis 4 db csavar egy ventihez. Pontos átmérető ne m tudok mondani, nincs mérőszalagom, de nagyon vastagok, szemmel is látható, hogy nem igazán férnek be a lyukakba. Csak ezt a képet tudom nyújtani neked.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
huskydog17 #23232 üzenetére
Láttam már ilyet olcsó ventinél bőven,de olyat is hogy rossz csavart csomagoltak.Csavar átmérő és hossz mennyi?
-
huskydog17
addikt
Sziasztok!
Ma vásároltam 2 db házhűtőt, pontosabban 12cm-es ventiket, egy ilyet és egy ilyet.
Tudom ez valószínűleg igen furcsának és talán amatőrnek fog hangzani, de kíváncsi vagyok, hogy rajtam kívül is találkozott-e hasonló jelenséggel:
A ventihez csomagolt gyári csavarok egyszerűen nem mennek bele a menetbe, 2 órán keresztül próbáltam beleerőszakolni, de esélytelen, ami még furcsa, hogy a 4 lyukban nincs menet. Lehet emiatt nem mennek bele, találkozott valaki ilyen jelenséggel? Mivel ma vettem őket, így még garanciális. Mielőtt visszaviszem gondoltam megkérdezem, hogy járt-e másvalaki is hasonlóképpen. Olyan, mintha a 4 gyári csavar túl vastag lenne a lyukakhoz, még félig se mennek bele, már 1-2 csavarás is nagy erőfeszítésbe telik de a csavarhúzó feje már át is fordul a csavarban. Néztem néhány videót ezekről és a videókban gond nélkül becsavarozták, így most totál tanácstalan vagyok, nem értem a helyzetet. A videókban is jól látszott, hogy könnyen be tudták csavarozni, nálam viszont még félig sem lehet nagy erőfeszítéssel sem. Már csak arra tudok gondolni, hogy a lyukakból hiányzik a menet.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
gyulaitomika #23229 üzenetére
A táp kifelé fúj(ventitől szív befelé és a hátulján távozik).Normál elrendezésű háznál az elöl befújó és hátul kifújó a normál felállás.
-
gyulaitomika
tag
válasz
gyulaitomika #23229 üzenetére
Ellenben most ahogy néztem, BF4 ultra alatt sem megy nagyon 50 fölé a proci.
Afölött pedig magasabbra kapcsol a hűtője, ami egy Alpenföhn Civetta. -
gyulaitomika
tag
Az a baj, hogy a házam most csak egy sima házház.
Jövő hónapra tervezek egy jobb házat, olvasgatom itt a fórumot, és vannak nagyon jók egy tízes körül.Olvastam azt is máshol, hogy az lenne a jobb, ha elöl szívná be a hűvös(ebb) levegőt, és tolná tovább, mert a HDD-SSD-knél nem olyan nagy még a hő, azt fújná rá a procira, chipekre, ramokra, stb, és akkor onnan kifelé.
A táp az szívja ki a levegőt vagy fújja be? Nekem a fújja a logikus, hiszen hűtenie kell magát, de nem vagyok benne biztos.
-
dqdb
nagyúr
válasz
gyulaitomika #23227 üzenetére
99%, hogy nem, ez a háztól függ elsősorban.
-
gyulaitomika
tag
Sziasztok.
Van 2 ilyen ventilátor a házamban: "be quiet pure wings 2 80mm". Legalábbis azt hiszem ezek azok.
Régebben azt kaptam itt a fórumon, hogy hátul szívja be a levegőt. és elöl menjen ki.
Ez jó így, vagy fordítva kéne? -
eight
senior tag
Bedobnám ezt ide is, hátha valakinek segít majd egyszer: Szegény ember rezgéscsillapítója
-
dni
őstag
Sziasztok,
Egy kis méretű mini itx házba keresnék ventit 60x60x12mm-es méretben a gyári helyére, mert az hangos. Elsődleges szempont a csendessége volna. Egyenlőre csak egy Xilince-t találtam ami nem 30db-s. Van ötletetek, hogy merre kaphatnék csendes ventit ilyen elfuserált méretben? Ha elférne a 25mmes akkor nem lenne gond, ott már van választék bőven 12db-es zajszinttel.
A másik kérdésem, hogy hogyan tudnék később könnyen eltávolítható módon rögzíteni egy ventit egy alu házban ha nem szeretnék neki lyukat fúrni.Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
dances
tag
Üdv!
BIOS -ban tudok:
CPU Min. Fan Speed -et állítani 12,5 % -ról indulva 12,5% -os lépésekkel
illetve SYS Fan1 Control -t 50 % -ról indulva 10 % -os lépésekkelEgyébként pontosan azt terveztem, amit Te is írtál, hogy az összes ventit (beleértve a CPU hűtőn levőt is) kicserelem valamelyik linkelt PWM -esre, és a linkelt elosztóval rákötöm mindet az egyik Molex csatira, a PWM jeles csatit meg a CPU Fan -éra dugom.
Ez akkor így működne?
Melyik venti legyen: LEPA vagy Akasa? -
dqdb
nagyúr
válasz
dances #23207 üzenetére
MSI FM2-A85XMA-E35: csak a CPUFAN PWM-es, a többi csatlakozó nem szabályozható
MSI 785G-E53: dettóMármint a lábkiosztás alapján, azonban ez a BIOS leírásával ellentmondásban áll (ha tényleg szabályozható némelyik SYSFAN a két alaplapon, akkor szinte biztosan csak feszültség alapon). Lépj be a BIOS-ba, és nézd meg, milyen lehetőségek vannak, a kézikönyv sajnos nem eléggé részletes ennek a pontos megválaszolásához. Ha megírod/lefotózod, mit látsz ott, akkor tudunk segíteni az igazság kiderítésében.
Szóval ha biztosan működő szabályozást szeretnél, akkor a házhűtő ventilátorok PWM-esek legyenek, és ekkor közösködniük kell a CPU hűtővel. Mivel ez különböző ventilátorok esetében nem túl egészséges (bár PWM esetében még szódával talán elmegy), ezért a CPU hűtőn lévő ventilátort sem ártana cserélni a házventilátorokkal megegyező típusra (ami a Hyper 212 EVO esetében szerencsére kivitelezhető).
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Van egy Zalman T4 házam, amiben elől egy 120mm-800RPM-es Swif2 van 3pines, hátul egy 92mm-es pwm-es Swif2, előre szeretnék valami nagyobb légszállítású ventit ilyen méretben 3pinest, mert sajnos ez gyengének bizonyult.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
dances #23207 üzenetére
Nemrég volt szó pont a házadról(BitFenix Shinobi),érdemes előre nagy légszállítású ventit rakni.Az Apache 600rpm-n(min.rpm) 26-27 cfm légszállítással bír,az áramfelvételét meg nem mondom.Ha azon aggódsz,hogy kevés lesz a molex csati az 5 ventinek akkor nem kell,bőven ellátja.Viszont szükséged van 1 db vezérelhető valódi pwm-s(attól,hogy 4 pin még nem az) aljzatra-az Akasák kényesek a feszültségalapú vezérlésre.
-
dances
tag
Üdv!
Szerintetek lenne értelme lecserélni a Swif2 1200 típusú házhűtő ventiket
Lepa BOL. Quiet PWM
vagy
Akasa Apache 120típusú ventikre egy ilyen elosztóra kötve, ha az lenne a cél, hogy változatlan zajszint mellett nagyobb légszállítást érjek el, illetve hogy a CPU hőmérsékletének függvényében változzon az összes venti fordulatszáma?
Azt tudja valaki, hogy az Akasa -nál a minimális fordulathoz mekkora légszállítás tartozik és mennyi a venti áramfelvétele?
Egy Molex csatlakozó max hány Ampert tud leadni 12 V -on?
Az adatlapomon levő 2 -es konfigba lenne.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
deja vu #23204 üzenetére
Igen,gyengébb jóval.Ha az aláírásodban szereplő Z170 Extreme lapod van,akkor tele vagy pwm-s aljzattal amiről 4 pin-s ventit tudsz szabályozni.Én tennék előre 2db és hátra 1 db Noiseblocker eLoop B14-PS-t,amit hőfok függvényében szabályoznék.Bizonyos hőfokig ha a lapod támogatja,akkor ki is lehet őket kapcsolni-ha nem,akkor is 500 rpm-n biztos nem hallod őket.Viszont van tartalék,ha arra van szükség és magas fordulaton is rendkívül csendesek.De a Shadow Wings vagy Silent wings 2 Pwm is kiváló választás-lényegesen jobbak a Noctua-nal.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
deja vu #23201 üzenetére
Csendesnek csendes,de a légszállítása nagyon gyenge.Van olcsóbb,jobb alternatíva feltéve ha tudod szabályozni és nem csak a márka jöhet szóba.
(#23202) PuMbA
Belépőszinten nincsenek csodák,kicsit feljebb lépve viszont az Asus nagyon jó.Viszont az olcsó lapok között is lehet jobbakat kifogni,csak tisztában kell lenni az igényekkel. -
deja vu
addikt
Sziasztok!
Nagyon rosszak a Fractal Design Define R5 gyári hűtői. Kinéztem a Noctua NF-A14 ULN ventilátort, ebből vennék 3-at bele, kettőt előre, egyet hátra raknék. Ez jó bele? Csak Noctua jöhet szóba, és fő a csendesség. Ti mit gondoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- 9db Lian Li SL Infinity white vezérlővel
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest